Gå til innhold

Krigen mellom Israel og Hamas


Melding lagt til av Uderzo,

Vennligst ikke post politiske memes, det har kun en negativ effekt på diskursen, gjentagelser kan føre til advarsler.

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
8 hours ago, JK22 said:

Det trenges en ordentlig oppvask blant massemediene og ikke minst disse ansvarlig for sosiale medier som X/Twitter.

Uten X og andre sosiale media så hadde vi alle sittet her og fordømt Israel slik som var standarden før internet. X gir alle en mulighet til å komme med informasjon uansett opphav som man selvsagt må være kritisk til. Det er gammelmedia som alltid må greie å skille klinten fra hveten med sine enorme mannskap av jounalister, korrespondenter, kontakter, kilder, faktisk.no etc.

Endret av Ekspertkommentator
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
overhodet skrev (6 minutter siden):

GeoConfirmed har oppdaget flere detaljer i videoen som gjør det bombesikkert at raketten falt ned og at det ikke var et israelsk luftangrep som Hamas hevdet.

 

Denne tråden er helt fantastisk, det er mulig å kunne se konturene på raketten som nå kan med sikkerhet ikke identifiseres med en R-160/M-302, og man vet nå hvordan hendelsesforløpet gikk fram til eksplosjonen i hospitalområdet - stridshodet "slynges opp" av raketteksplosjonen og deretter ned i en ballistisk bane - så det kan falle "raskt" i syv sekunder og dermed kan høres. Trolig hang deler av boosteren med stridshodet. Konturene tyder på en butt og tykk rakett akkurat som Buraq-3 raketten som var vist i 3. oktober 2023.

Islamic Jihad flaunts rocket arsenal at 36th anniversary parade in Gaza | The Times of Israel

Mens Hamas bygd sine rakettene på basis av iransk ekspertise, har Islamsk Jihad tatt sin stolthet fra utviklingen av egnedesignerte raketter - og aktuelt har flest feilavfyringer av alle militante organisasjoner i Gazastripen. 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 6
Lenke til kommentar
Ekspertkommentator skrev (7 minutter siden):

Uten X og andre sosiale media så hadde vi alle sittet her og fordømt Israel slik som var standarden før internet. X gir alle en mulighet til å komme med informasjon uansett opphav som man selvsagt må være kritisk til. Det er gammelmedia som må greie å klinten fra hveten med sine enorme mannskap av jounalister, korrespondenter, kontakter, kilder, faktisk.no etc.

Jeg sa "ansvarlig", ikke selve funksjonen. Det var kaotisk og helt vilt utover aftentimene som ledet til allmenn forvirring. Det er åpenbart at de sosiale mediene må underligges mye strengere håndtering/moderasjon enn før, dvs. ved å returnere til hva det var før Musk overtok. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Jeg synes det forteller litt om Israel sin historie når ikke det automatisk blir en generell Israel kunne aldri ha bombet sykehus tankegang.  Det blir sett på som sannsynlig. 

Uansett helt enig med innleggene til JK22 og Ekspertkommentator at media og statsledere må gå noen runder med seg selv.

 

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Jeg synes det forteller litt om palestinerne når de, med vilje eller ved et uhell, bombet sitt eget sykehus og skylder på Israel.

Og også de personer og medier som går fem på, og siterer pressemeldinger fra HAMAS.

Når folk ikke umiddelbart bastant påstår at Israel umulig kan stå bak, men venter til bevis foreligger, tyder det på bedre kritisk sans. Men det er mange som har sagt at dette ville være atypisk for dem, at det kan dreie seg om en feil eller liknende.

 

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Mange er hyperkritisk til alt Israel foretar seg på en måte som ses med få andre land. Uansett hva som skjer så hagler alltid kritikken inn, det er et mirakel om ikke de fleste i Israel for lengst har sluttet bry seg om støyen utenfra eller ikke bare regner det som fiendtlig nonsense. Jeg har en venn der nedefra som hadde den oppfatningen at Norge er et av de "antisemittiske landene" og vel, media ga han litt rett der.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

På Dagsrevyen nå er der fullt forsvar av Hamas. Slipper til og med Islamisk Jihad sin representant.

Sier det var fullt av lik og i hjel sprengte kropper. Plassen har ikke blodspor. Dette lukter cover up deluxe fra Hamas.

Hadde det vært sprengte kropper ville vi sett dem, slik som ved alle andre luftangrep på Gaza.

  • Liker 8
Lenke til kommentar
3 hours ago, Rhabagatz said:

Jeg gidder ærlig talt ikke en slik tulledebatt. 
Det er Norges offisielle linje at Gaza er okkupert (https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/opprinnelse_okkupert/id2918219/😞
Norges holdning at «Israel» og «israelsk territorium» omfatter territoriet som var underlagt israelsk kontroll før 4. juni 1967. De israelskokkuperte områdene omfatter Golan, Gaza og Vestbredden, inkludert Øst-Jerusalem.

Dette blir for dumt. Norge bestemmer ikke hva som er folkerett.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Gaza, Ukraina osv. Kameraer har aldri vært viktigere for å dokumentere og bringe fram fakta i kriger. Gammel tradisjon med at sannheten er det første som forsvinner når en krig starter, er på retur og forhåpentligvis får vi mer etterrettelighet i framtida. Måtte det befinne seg kamera på et hvert hushjørne i krigssoner og overvåkningsdroner.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
JK22 skrev (2 minutter siden):

Det er kommet meget skremmende opptak av menn som poserer med ihjelsprengte barnekropper fra Gazastripen som var meget tydelig arrangert. Fra Midtøsten, spesielt av palestinerne, er det sett at det ikke finnes moralske sperringer for misbruk av drepte barn i propagandaformål i hensikten om å ryste folk fra sans og samling. Israelerne i sammenligning følger siviliserte normer som resten av verden, ved å ikke vise sine drepte barn for offentligheten gjennom mediekanaler og sosiale medier selv om det har vært unntak som bekreftet denne regelen, spesielt etter 7. oktober-massakrene da mange israelerne vil gjøre den antisemittiske trusselen mot dem synlig for hele verden. 

Og Erdogan ser ut til å være på vei mot åpen krig med Vesten. Han hadde latt demonstrantene prøvd å innta en NATO-base og et israelsk konsulat - de ble først stoppet da de tyrkiske generalene ble oppringt av NATO og Erdogans stab oppringt av vestlige hovedsteder. Samtidig er det ikke noe tegn på at han vil slippe inn Sverige, terroristangrepet i Brussel har fulgt til at mange gjøre ham ansvarlig for å ha pisket opp stemningen mot Sverige. Han nektet så langt å erkjenne det som har kommet fram omkring baptisthospitalet. 

Innad i NATO har det kommet ut at de vil stille Erdogan et meget viktig spørsmål om han er med dem eller med terrorister - og det kan få meget store geostrategiske og politiske konsekvenser. Mange har fått nok. Mer enn nok. 

Enig. Erdogan er en løs kanon. Jeg synes denne videoen gir en grei oppsummering om Tyrkia sin utenrikspolitikk.

 

 

Lenke til kommentar

Kommentatoren Vaush på youtube med 450k følgere nekter å gå tilbake fra Israel-beskyldningen og velger isteden å påstå at alt bevis fra Israel om at Islamic Jihad gjorde dette er falskt og sier også at IDF "elsker å drepe sivile, det er det de står opp om morgen for å gjøre"... Virker som en rasjonell type...

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Rhabagatz skrev (4 timer siden):

Folkeretten er klar, Israel er en ulovlig okkupant av Vestbredden og Gaza. Det har FN og ikke minst den internasjonale domstolen slått fast.

Av dette følger at Hamas kamp er legitim (men ikke nødvendigvis alle midler), og at Israel ikke har noen "rett" til forsvar som okkupant, da hele okkupasjonen er ulovlig.

Hvordan kan denne kampen til Hamas være legitim når de også bryter folkeretten? F.eks er alle rakettangrep mot Israel brudd på folkeretten.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, Mannen med ljåen said:

Jeg synes det forteller litt om palestinerne når de, med vilje eller ved et uhell, bombet sitt eget sykehus og skylder på Israel.

Og også de personer og medier som går fem på, og siterer pressemeldinger fra HAMAS.

Det levner de ikke mye troverdighet, like fullt får de førsteside etter førsteside i avisene.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...