Gå til innhold

Betale anonymt?


Anbefalte innlegg

Et par ganger i året må jeg kjøpe inn ting over nett som ikke er å få tak i de større nettbutikkene. Men nå i det siste så har det blitt såpass mye svindelforsøk og useriøse aktører at jeg ikke lenger tør å betale med mitt vanlige kort.

 

Jeg lurer derfor på hva dere anbefaler som beste anonyme betalingsløsning som ikke er koblet til banken min.

 

Jeg tenkte først på krypto, men det er så få som støtter det så vurderer kontantkort isteden, men her er det jo en jungel med leverandører og det er vanskelig å vite hvilken som er best.

 

Har dere noen dere anbefaler?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
9 hours ago, Novice99 said:

Flere kredittkort lar deg opprette engangskort knyttet til kortet ditt - etter du har brukt det slettes enganskortet automatisk og kan ikke brukes på nytt. Veldig praktisk om du ikke ønsker bruke hovedkortet ved en tilfeldig engangshandel i en ukjent nettbutikk f. eks.

Jupp sparebanken sør har denne muligheten også. Har brukt det av og til når jeg ikke har orket å hente kortet mitt. Varer i 5 min.

Lenke til kommentar

Tror Santander hadde mulighet til disposable VISA. Dvs at du får laget et VISA-kort du kan bruke on-the-fly som du setter et bestemt beløp inn på slik at det ikke kan trekkes mer eller brukes til annet en akkurat det du ønsker der og da.

Det er sånn sett frakoblet dine vanlige bank-greier.

Lenke til kommentar

Bruk ApplePay eller GooglePay. 

Når man tapper klokke/mobil på terminalen så er det ikke ditt kort som blir benyttet. Kortet butikken avleser er gyldig, men eid av Google/Apple. 

Et mikrosekund senere sendes eksakt samme beløp over fra ditt kredittkort til Google/Apple. Så du ender opp med å få (kreditt)kortet belastet med en gang. Men butikk aner ikke hvem som kjøpte. 

En del nettbutikker har også begynt å støtte Google/Apple-Pay direkte. Dersom du handler på mobilen, hvertfall. Antar transaksjonen er like anonym da også?

 

PS: dersom du holder på med ulovlige transaksjoner, har jeg dårlig nytt. Selv om butikk ikke aner hvem som kjøpte, så har jo Google/Apple full kontroll. Så politiet ville nok fått full oversikt, dersom de ba om det (og dersom det var alvorlig nok).

Lenke til kommentar

Kredittkort er som nemnt den beste måten for å sikre seg mot svindel, men det er ikkje anonymt.
For trådstartar løyser kredittkort problemet sidan det viktigaste er å sikre seg mot å bli bli belasta formykje.

Skal ein betale skikkeleg anonymt så vil det ofte være vanskeleg å kombinere med sikker betaling.
Det er mykje større sjangs for å bli svindla om ein betalar med krypto, kontantar i konvolutt, eller liknande anonyme og dermed også usporbare transaksjonar.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...