Jump to content

Emsal

Medlemmer
 • Content Count

  1447
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

452 :)

About Emsal

 • Birthday 04/19/1992

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

10981 profile views
 1. Så det var en grei pris på smartkontroll for varmepumpe, som jeg trengte uansett. https://www.elkjop.no/product/hjem-rengjoring-og-kjokkenutstyr/inneklima-og-varme/tilbehor-til-inneklima-og-oppvarming/sensibo-sky-ac-og-varmepumpekontroll-sort/214953
 2. Jeg tror at hovedgrunnen til at folk har større forventninger til jobben i dag er fordi det krever mer utdanning enn tidligere. Dette uten at arbeidsoppgavene har blitt noe særlig endret siden den gang man bare f.eks trengte videregående, eller ikke det engang. Stillingene er nok også mer hauset opp i dag enn før. I dag heter det IT konsulent, men før hadde det kanskje bare vært en kundebehandler eller resepsjonist.
 3. Emsal

  hvem har skyld

  Ingen hadde fått skylden for hjort er hjort.
 4. Emsal

  Trafikalsk klagemur

  Det er vesentlig flatere i Danmark, som gjør det mer attraktivt å sykle der også. Har et søskenbarn som pleier å sykle til jobb i Danmark. Det er flatt helt frem til døra. Det hjelper og at det er god sykkelvei.
 5. Hva skulle de gjort? Kjørt han av veien? Tipper de kjenner han igjen og eventuelt kontakter foreldrene. De pleier og å gå innom skoler og sjekker. Opplevde dette på ungdomsskolen hvert fall.
 6. Bortsett fra at den har 2 stjerner på app store og 159 reviews mot Tibber med 5 stjerner og 9.5k reviews. Men ja de er nok heeelt like 😅
 7. Du kan og vente 14 dager etter forfall og det må være betalingsfrist på 14 dager i tillegg. Så i teorien kan man vel vente 28 dager etter forfall før man betaler faktura. Basert på linken under. https://www.altinn.no/starte-og-drive/regnskap-og-revisjon/purring-og-inkasso/#:~:text=Etter forfall er det fritt,forfall%2C uten noe forutgående purring.
 8. De fleste spotprisavtaler er gangske like for tiden, skiller noen hundre kroner ifølge strompris.no. Det jeg ville lagt vekt på var kundeservice, integrasjoner og rating på app store eller google play.
 9. Jupp. Selskaper som tilbyr gjennomfakturering (legger ut for nettleie slik at du får alt på en faktura) taper stort sett penger på dette. De taper mye mer nå. Derfor er det noen som har sluttet å tilby dette da det har kommet veldig mange mer inkassosaker nå enn før.
 10. Deilig da, neste gang jeg har lønnsforhandling kan jeg bare komme uforberedt å bare si det samme som det og få mer lønn. «Om du ikke ser verdien jeg bringer til selskapet så er det ditt problem». Tror jeg hadde blitt ledd ut av kontoret. Hint: Arbeidsgiveren er ute etter å betale minst mulig.
 11. Utdanningen burde blitt endret til 3 år da de fleste bare daffer seg igjennom utdanningen. Det er heller ingen insentiver til å få gode karakterer da man uansett er garantert jobb. Lærere har relativt god startlønn etter utdannelsen, som noen her skrev. Det er ikke mange utviklere som får mer enn det. Jeg synes og at lærere i Oslo burde tjene mer enn lærere i billigere strøk, da det er dyrere å bo i Oslo. Vet ikke om det er slik i dag. Når det gjelder lønnsvekst så sier det seg selv at man ikke får så mye når det eneste argumentet er at Per tjener mer enn meg derfor vil jeg og tjene like mye. Savner noen tall på reell verdiskapning i samfunnet.
 12. Ikke si det! Vi bruker pengene på noe mye nyttigere enn veier her på Sørlandet. Hva er det folk trenger mer enn veier? En kunstsilo selvfølgelig… til 710 millioner!
 13. Kan også lese opp hva staten dekker av skader. For å se om det er verdt det. https://www.helfo.no/regelverk-og-takster/overordnet-regelverk/tilstander-som-kan-gi-rett-til-stønad-til-tannbehandling
 14. Ikke nødvendigvis rimelig, men rimeligere enn i Norge. Har ikke noe tall å komme med, men synes det var greit å anta.
×
×
 • Create New...