Jump to content

CaZpeR

Medlemmer
 • Content Count

  7133
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by CaZpeR

 1. Foreløpig ligger den til kr. 699,- hos elkjøp. (https://www.elkjop.no/product/gaming/spillkonsoll/tilbehor-xbox-one/218678/microsoft-xbox-wireless-kontroller-karbonsort). Så 150-200,- lavere enn det DualSense ligger for per dags dato. Nå er dette en kontroller som skal fungere med både Xbox One, Series og PC. Så er jo en mer allsidig kontroller sånn sett. Ser for meg PS5 kontrolleren vil få PC-støtte for remote play.
 2. Her virker det som at ikke-plate spill er dyrere medfører at du kjøper færre spill. Mao. du får mindre for pengene dine. (var her slutningen ble dratt. Men antar det ikke var det du mente iogmed du nå spør)
 3. Det er bare at det er en logisk brist å omtale noe man betaler mer for som en god ting. Det er det motsatte av hva man oppnår med konkurranse. Var en slutning basert på det og ikke noe verre enn det 😛 men det er en logikk jeg som forbruker aldri vil kunne stå bak. (også grunnen til at jeg går for ps5 disc utgaven og Xbox series x denne generasjonen så lenge prisnivået i de respektive butikkene er som de er...)
 4. Du mener at det at dyre spill fører til at du kjøper færre spill (les. Du får mindre for pengene dine) er en god ting? Wow. The level of PS-fanboism is beyond me her....
 5. Mtp. prisnivået Sony har hatt i PS Store så var det uaktuelt i utgangspunktet å gå for digital edition. Selv har jeg en del gavekort jeg får gjennom spørreundersøkelser etc. som jeg bruker på CDON. Ja jeg kunne kjøpt digital valuta, men samtidig går jeg glipp av tilbudene som er der i ny og ne. Og for å ikke glemme storsalg dager som Black Friday og Cyber Monday hvor mange salgssteder selger billige spill. Kjekt å kunne handle fra flere enn Sony.
 6. Forhåndsbestilte Miles Morales (ikke deluxe utgaven med Spider-Man da jeg har spilt det på PS4) til kr. 649,- og Sackboy til kr. 699,- fra CDON. Men går man for digital edition så er man vel låst til de prisene. Sett i lys av hva spill kostet tidligere så er det vel ikke så gale. Er vel bare en vei prisene går sånn sett. Men er mer for et fleksibelt prisnivå basert på innholdet av spillet (også nevnt i videoen jeg delte tidligere her).
 7. Ser at prisene er kommet på plass hos Elkjøp. Fortsatt ingen informasjon om Xbox All Access 😕 Hadde vært kjekt å fått vite hvordan de tenker å gjennomføre forhåndssalg av den tjenesten.
 8. Noen som har mer info vedr. Xbox All Access? Er vel Elkjøp det skal gå gjennom og de starter forhåndsbestillinger i morgen, men ingen informasjon i ukens kundeavis, sosiale medier eller på Xbox Series X informasjonssiden på hjemmesidene deres.
 9. Jeg ville aldri ha kjøpt all digital i dagens marked. Mye fordi man begrenser seg til Sony sin monopol-butikk. Selv er jeg glad i å handle fra andre butikker på salg etc. Men mye av de samme grunnene som diskuteres her (Digital Trap diskuteres fra 10:19):
 10. Altså. Du vil høre drevet spinne idet du starter spillet da konsollen trenger å verifisere at spilldiscen er satt i. Så de første sekundene vil du høre den, men den vil spinne ned igjen for så å spille fra SSD'en. Samme opplever man på PS4 i dag. Har spilt en del Ghost of Tsushima for tiden og hver gang jeg starter å spille fra sleep state så hører jeg drevet sjekker at discen står i. Når den har gjort det så stopper den drevet og eneste støyet jeg hører er viften fra konsollen. Samme vil det bli med PS5 Disc Edition. PS5 spill vil aldri kunne kjøres fra disc-drevet da den er altfor treg. Alle spill må installeres på SSD'en og kjøres derfra.
 11. Støy fra drev er jo ikke tilstede. Dette forsvant jo også fra PS4 da man kun hører den når man validerer en fysisk kopi for så å spinne ned til 0 fordi spillet kjøres 100% fra harddisk. Noe det og vil gjøre på PS5 da spillene kjøres fra SSD og ikke fra plate.
 12. Det er vel hva systemet reserverer. Ikke nødvendigvis hva det opptar. Mulig det er noe backup-installasjon, recoverymodus etc. som og tar sin plass. Men dette er ps4. Vet jo ikke hvor mye ps5-OS vil ta.
 13. Xbox har endret button-layout nok til at de kunne påstått at kontrolleren kunne måtte byttes ut. adaptive triggere er ikke nok som nyvinning til å påstå at man _må_ ha en ny kontroller. Triggerne på DS4 hadde kunne funket uten problemer med ps5 spill som benytter seg av funksjonen. Man ville bare ikke fått feedback. Og som flere nevner så kan den helt sikkert skrus av også. Det hadde ikke vært noen teknisk utfordring å få DS4 til å funke, men pga. grådighet så har man ikke støtte for eksisterende kontrollere. Og man trenger ikke å late som at man ikke skjønner hvorfor det er slik.... men setter strek for meg på det emnet da vi er såpass uenig der. Jeg har luftet mitt syn på saken og syns det er forbrukerfiendtlig å gjøre det slik når man kunne ha gjort det annerledes (og konkurrentene faktisk gjør det...)
 14. Poenget er vel at konkurransen tilbyr fremoverkompatibilitet. Og det er ingenting som tilsier at en dualshock 4 ikke skulle ha fungert på en PS5. Det er ikke noe som er vanskelig å implementere heller da kontrollerne er så like. og det har skjedd ting de siste årene som burde fremme det å redusere forbruk. Har ikke vanskeligheter i det hele tatt med å forstå det. Konkurransen har iallfall skjønt det. og helt enig i at det er forbrukerfiendtlig.
 15. Elite 2 kontrolleren vil virke med series S/X. Microsoft har bekreftet at kontrollere fra Xbox One vil være fremoverkompatible.
 16. Det er nok endelig pris dessverre. Er jo offisielle prisene på både konsoll og utstyr er jo klart. har selv forhåndsbestilt konsoll, en ekstra kontroller og noen spill. Tenkte å spille sackboy med sønnen min og siden jeg har forhåndsbestilt ps5-utgaven så må jeg nok bla opp for en ekstra DualSense.
 17. Prøv kr. 849-899,-. (kr. 849,- på CDON) Kilde: https://www.prisjakt.no/product.php?p=5334714
 18. Nå har jo Microsoft gjort det såre enkelt med oppgradering av harddisken i Xbox Series S|X. Der har begge ekspansjonsporten og propertiære SSD-disker som selges fra Microsoft/Seagate (prismessig ligger de og veldig likt som 1TB M2-SSD'er). Så lagringsmulighetene der er jo allerede bekreftet og ganske oversiktlig. Vi vet ikke hvor mye plass operativsystemet vil ta. PS4-systemet tar 93GB (kilde: https://www.ign.com/wikis/playstation-4/PlayStation_4_Actual_Hard_Drive_Space). Nå begynner jo også størrelsen på de kommende spillene til PS5 å lekke og det ser foreløpig ut at de tar ganske bra del av harddisken: Miles Morales: 50GB Spider Man + Miles Morales: 105GB Demon's Souls: 66GB Ser vi på Spider Man: Remastered så tar jo originalspillet med alle DLC 75GB på PS4. Mens på PS5 så tar den 55GB. Så det gir jo en liten pekepinn på kompressjonen osv. Ikke dårlig å skrelle av 20GB med data der. Kilde: https://www.pushsquare.com/news/2020/09/ps5_game_install_sizes_revealed_and_theyre_enormous
 19. Iogmed Mark Cerny snakker om en custom SSD controller og at denne er så integrert i arkitekturen til systemet så vil jeg anta den er loddet fast og at man vil kunne utvide dette minnet med en M2-SSD som er minst av lesehastigheten 5.5GB/s. Mike Cerny forventet vel at vi ville se SSD'er som når 7200MB/s (som er det teoretiske taket på PCIe x4, gen 4.0 standarden). Men ja. Det ville vært fint å hatt Sony på banen til å bare gi opplysninger på hvordan det løses. Men uansett så er det ikke M2-SSD'er å oppdrive med minst 5.5GB/s lesehastighet. Raskeste man får kjøpt i dag er en Sabrent 1TB Rocket NVMe 4.0 Gen4 (Modellnummer: SB-ROCKET-NVMe4-1TB). Denne har en lesehastighet på 5000 MB/s. Altså 500MB/s tregere enn minstekravet for PS5. Så mao. per dags dato er det ikke noen mulighet å oppgradere lagringen på PS5. Muligens det er derfor Sony også ikke snakker så mye om det siden det per dags dato ikke lar seg gjøre uansett.
 20. Hmm. Ser ut som dette dekselet er delt i to og har en ganske solid knapp midt på. Kan dette være en springbelastet knapp som løsner den nederste delen av dekselet? Ser ingen åpenbar årsak til at dette dekselet skal være delt da det ikke har noen funksjon videre på frem eller bakside. Mulig den kan åpnes her og trekke ut et kretskort/bay eller lingnende hvor man kan montere på en M2 SSD.
 21. Nå blander dere kortene. 10 Gigabits per sekund tilsvarer 1.25 GigaBytes per sekund. Ikke i nærheten av 5.5 GigaBytes per sekund som er minstekravet Mike Cerny sa at en SSD måtte takle. Så en ekstern SSD via USB-C vil ikke fungere til PS5-spill. Kan selvsagt bruke en ekstern SSD til PS4-spill. Men en SSD via M2 med lesehastighet på 5500MB/s er eneste mulighet her. Men det er ikke så mange slike SSDer å oppdrive i dagens marked.
 22. Var ikke det jeg mente man skulle heller. Jeg bare syns det var en bedre løsning enn det Sony har gått ut med til nå. Men for å oppsummere det Mark Cerny sa under den tekniske gjennomgangen av SSD på PS5 så vil det kunne utvides, men det er bare ikke så lett å kjøpe hvilken som helst M2 SSD og sette inn da hastigheten er nødt til å være minst 5500MB/s hastighet. Og der er det ikke mange tilgjengelige SSDer på markedet akkurat nå. Men det vil jo selvsagt endre seg på sikt. Samtidig så ser jeg jo for meg offisielt lisensierte SSD likt man har sett andre harddisk-produsenter har hatt til PlayStation og Xbox tidligere.
 23. Ser CDON har åpnet runde 2. Der står det at det er desember. Så kan jo se ut til å være veldig lik informasjon som Elkjøp har.
 24. Og nettopp pga. så mye frem og tilbake og usikkerhet rundt dette er grunnen til at dette er en klønete løsning. Det hadde vært mye bedre om de gjorde som Microsoft og lagde en dedikert ekspansjonsslot som fjerner all tvil og de kunne bare annonsert at man kan utvide minnet og det er så lett som å koble i en USB-stick.
 25. Hvis du ser presentasjonen jeg nevnte i noen poster over så snakker Cerny om denne komprimeringen og fjerning av duplisert data som man trenger ved bruk av spinnedisk. Og at dette kombinert vil gjøre at spill tar mindre plass.
×
×
 • Create New...