Jump to content

Novice99

Medlemmer
 • Content Count

  301
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

221 :)
 1. Interessante betraktninger vedrørende prosessorene. Jeg lar den reduserte batteritiden være avgjørende og dropper note20 ultra. Har Samsung note 8, drøy 2 år gammel og batteriet er allerede slitent og må lades minst 2 ganger pr. dag for trygghet. Når det når 20 - 25 prosent kan det rase til null på no time. Og det var nærmest på to års dagen batteriet helt skiftet karakter. Hadde håpet på bedre nå.
 2. Hvor stor praktisk betydning har forskjellen på prosessorene ? USA/SydKorea har den raskere snapdragon mens vi i europa har Exynos ? Spiller det noen praktisk rolle i daglig bruk ? Eller er det noe som bare de absolutte feinschmeckere legger merke til ? Kunne vært på tide for meg nå å fornye telefonen jeg har, men å betale premium for en sekunda prosessor frister jo ikke så mye egentlig.
 3. Jeg tror på VG når de hevder at overtagelsen ikke vil medføre strengere moderering osv, de tror det nok selv - men det kommer likevel til å skje. Vi vet alle at sebraen ikke kan forandre sine striper. De uskyldige temaene vil nok fortsette mer eller mindre som før, men de mer politisk ladede, de kontroversielle temaer vil helt sikkert få mindre gode levevilkår heretter. VG kommer til å rettferdiggjøre alle uønskede inngrep og begrensninger med at de vil ha et sunt, men ryddig debattklima osv osv, - vi har alle hørt det før. Forandringen vil ikke komme umiddelbart, men i løpet av 3 - 4 år tror jeg diskusjon. no vil være et annerledes debattforum, mer tannløst og bleikt - et sted hvor de mer spissformulerte, kontroversielle, ukorrekte, udisiplinerte meninger vil være mye mindre synlig, kanskje helt borte i en endeløs streben etter å tekkes de grupperinger som aldri lar seg tilfredsstille uansett hvor mye du kommer de i møte.
 4. Samme problem har oppstått brått på min telefon også - en Samsung galaxy note 8. Den er 2 år og 1 måned gammel og plutselig skifter batteriet kort og godt karakter - raser fra 20 prosent til 12 prosent på ca 10 minutter, og fra 12 til null og avstengning av telefonen på 3 - 4 sekunder. Det skjedde nærmest fra den ene dagen til den andre, har prøvd meg med soft reset, men det har ikke hjulpet. Skulle nesten tro det var " planned obsolecence" siden det er så tett oppunder 2 års dagen for internasjonal garantiordninger(vet det er 5 år her i landet). Er det bare å bytte batteriet hos en butikk/reparatør ?
 5. Opplevd akkurat det samme. Skulle bestille en laptop fra hjemmesiden deres og hadde noen spørsmål jeg ønsket å snakke med en kundebehandler/bestillinghjelp om, men dengang ei. Umulig å komme i kontakt med noen, etter å ha tastet meg gjennom menyen deres slik jeg ble instruert om på telefon, ble jeg bedt om å bruke hjemmesiden . Fant ingen mulighet til å snakke med en kundebehandler slik man kunne før.
 6. Er det noen som har erfaring med Dell sin supportordning Premium support pluss ? Koster en god del, men å få en servicetekniker hjem og all annen slags støtte ved behov virker fristende - særlig for en uten noen som helst pc kunnskaper og som forstår null av det som er på innsiden av en bærbar pc. Er den verdt pengene ? Er sikkert delte meninger, men artig høre hva folk mener. Og husk at det er en som har null peiling på pc som eventuelt vil ha glede av ordningen. Supporten vil eventuelt gjelde for en bærbar pc til ca 32 000 kroner. Ordningen er sikkert overflødig og unødig for alle dere som er svært bevandret innen pc verden, men ikke alle er det. Men det er en dyr supportordning, 2 år koster 4000 kroner 3 år koster 5200 kroner. Noen som har erfaring med ordningen, eller tanker om den ?
 7. Kan nok være lurt å benytte tilbudene nå, neste år er det forventet at den sterkt svekkede kronen vil slå igjennom og gjøre forbrukselektronikk og hvitevarer merkbart dyrere.
 8. En mann som har ONS og opplever at dama blir gravid må jo bare stå sitt kast. Alle menn er informert om prevensjon, kondomer osv. i dag og har egentlig ingen unnskyldning. De menn jeg har medfølelse med er de som har blitt aktivt lurt til farskap - kvinner sier hun ønsker seg barn, han sier at han absolutt ikke er klar for farskap og foreldrerollen, og hun tilsynelatende sier seg enig og står for prevensjon.. Så blir en p pille eller to " glemt " eller lignende og hun får sin etterlengtede graviditet selv om mannen har uttrykkelig gjort det klart at han ikke ønsker barn. Da kan man snakke om å være lurt i stry, og de menn som opplever det som grovt svik og blir forbitret av det kan jeg godt forstå.
 9. Har forandret litt på kanalene, noen jeg har avslutta fortsetter, noen jeg har bestilt kommer ikke , så helt patent er ikke opplegget. Paramount +...hvor finner man det ? Ikke på min kanalliste iallefall selv om det er en kanal jeg har bestilt innenfor 100 poeng grensen.
 10. En skal være forsiktig med å kritisere Greta Thunberg, hun er et barn og har jo sånn sett krav på særskilt vern. Men jeg reagerte når hun mener at vi - den voksne generasjon - har ødelagt barndommen hennes, det virker urimelig og unyansert for å si det forsiktig. Hennes barndom er i global målestokk en av de absolutt mest privilegerte som tenkes kan. Hun er redd insisterer hun på å meddele oss alle, og at hun har klart å spre redsel og uro til mange hundretusener, kanskje millioner av barn verden rundt skal heller ikke stilles spørsmål ved av de som synes hun og budskapet skal være hevet over kritikk. Det synes jeg hun burde bli fortalt av de som står bak henne - for ingen tror vel at hun er helt autonom ? - hun burde utvise mer ansvar overfor andre barn som ikke har hennes ressurser bak seg. Og hva hun har å si til de ca 3 milliarder her i verden som lever i fattigdom og slit og bare ønsker seg en litt bedre hverdag - men som ikke vil få det om vi følger Thunbergs oppskrift gjenstår å se. Når hun blir 18 er hun voksen og må på en helt annen måte stå opp for meningene sine enn hun nødvendigvis må i dag. Hvordan fenomenet Greta Thunberg vil gjøre det blir spennende å se.
 11. Disse 200 000 kronene, hvor mye av dine tilganger representerer de ? Er du velstående ? Har du ikke bare god økonomi, men godt romslig økonomi ? Om de utgjør store deler, eller kanskje alt du har av midler hadde jeg aldri lånt de bort til en kamerat for å hjelpe han med å kjøpe hus. Om tap av 200 000 kroner i tilfelle bare vil utgjøre et irritasjonsmoment for deg så lån de bort. Om tanken på å miste de får det til å knyte seg i magen din så ikke lån de bort.
 12. Der var jeg altfor tidlig ute, var for godt til å være sant. Nå har oppdateringsmaset begynt på nytt....gjorde nytt forsøk, og oppdateringen mislykket. Nå er oppdateringen i ferd med å lastes ned enda en gang, og snart begynner maset om å installere, som sikker vil mislykkes nok en gang. Hvor mange ganger skal man lide seg gjennom denne prosessen før man får fred ?
 13. Ikke vet jeg hva som skjedde....men når jeg skulle sjekke nå så var oppdateringen gjort, skjedde i natt. Uventet, men jeg er happy !
 14. Nå var det ikke spørsmål om clean install eller ikke, men om det er mulig å stanse en oppdatering når man ikke ønsker den. Kan du være behjelpelig med å svare på om man kan det og i så tilfelle hvordan ? Jeg forstår at clean intall er den løsningen du foretrekker, men ikke alle ønsker å gjennomføre en clean install når windows " forlanger " det med sine store oppdateringer.
 15. Har også store problemer med denne oppdateringen, midt i oppdateringen gikk laptopen i svart, startet på ny, gikk i svart under oppstart. Nytt forsøk, plutselig begynte den å lage høye " tutelyder" i ca 20 sekunder før den gikk i svart på nytt. Enda et forsøk og plutselig startet masinken, lettelsens sukk ! Nå har maset begynt igjen om oppdatering....vil ikke risikere dette på nytt og kanskje ikke få den i gang igjen. Hvordan stanse disse oppdateringene ?
×
×
 • Create New...