Gå til innhold

Masseskytingen i Oslo - realistiske tiltak


Anbefalte innlegg

@debattklovn 

La oss si at absolutt alle på puben hadde våpen, da gjerningspersonen kom inn.

  • Tenker du da at utallige gjester skulle åpnet ild kun fordi han han potensielt kunne skyte noen?
  • Tenker du da at utallige gjester skulle åpnet ild så fort gjerningsperson hadde skutt en person, og da faktisk blitt en gjerningsperson?

Dersom det er scenario to; 

Alle de som ikke så gjerningspersonen fyre av det første skuddet, men ser skuddet som avfyres mot gjerningspersonen. Skal de da begynne å skyte mot de som angriper gjerningspersonen? De vet jo ikke hvem som er gjerningsperson og hvem som er offer.

Ser du ikke hvor absurd forslaget er i praksis?

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
3 hours ago, debattklovn said:

De fleste barer har en eller flere sikkerhetsvakter, la ham/henne ta et sikkerhetskurs og tillat vakten å bevæpne seg. 
Tillat personer med plettfri vandel som ønsker å ta et sikkerhetskurs for at de deretter kan gå på byen edru, bevæpnet om de ønsker det. 

Hvis det blir innført tør ikke jeg å gå på byen lenger. 

  • Liker 7
Lenke til kommentar
2 hours ago, debattklovn said:

Sammenligninger fra land til land på slikt er ikke uten videre fruktbare. USA er et langt, langt voldeligere samfunn enn Norge, også uten skytevåpen. 
Hvis du ignorerer alle skytevåpendrap i USA(skytevåpen er den hyppigste drapsmetoden) så har landet fortsatt flere drap per capita enn Norge(med alle drapsmetoder, skytevåpen inkludert). 

Derfor er det vittig at du prøver deg på løsninger som USA bruker, som samfunnsmessig overhodet ikke fungerer. 

Forstå at verden er farlig og at det ikke går å stoppe alt, responstid, psykisk helse, politi budsjett og slike ting er det som må forbedres.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Jeg vokste opp et sted der noen nynazistgrupper alltid gikk med kniv. Ingen følte seg trygge da de var i nærheten. Å tillate våpen gir som regel bare lite overtak hos de som har stygge intensjoner, for omtrent ingen andre har det i seg og måtte benytte seg av de. Den psykiske barrieren de fleste har for å unngå å gjøre skade er nemlig til hinder for de aller fleste. 

Da er det bedre med noen knyttnever, og overrumpling av vedkommende, enn vill panikk og løping fra noen med våpen. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Nei takk til overvåkingstiltak. Man kan heller opprette en gruppe som infiltrerer og deltar i nettforum hvor hat og feilinformasjon florerer og iverksette mottiltak som informasjon, argumentering, hjelpemidler for lettpåvirkelige sinn til å komme seg opp fra grøfta.

Og nei, det kommer ikke til å bli 100% effektivt. Men jeg velger heller å leve i et samfunn hvor det er en liten sjangs for at en masseskyter går amok i byen, enn et Orwelliansk overvåkingssamfunn.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb

Norske fengsler er for å rehabilitere og ikke straffe. Straff får de ved frihetsberøvelse. Jeg ønsker ikke å leve i et samfunn hvor straff er for straff alene det fungerer sjeldent. Det skaper også enda mer forakt for landet og dets folk når de gang og gang blir innesperret og hvor målet er at man kun skal få en straff framfor å få hjelp til å komme tilbake til samfunnet på en produktiv måte.. 

Vi lever i et åpent land med demokratiske spilleregler. Det kommer dessverre til å skje slike angrep i tide og utide og det spørs om det er mulig å beskytte seg for alt som kommer til å skje. PST stopper nok en del av dette før det skjer, og her har de tydeligvis vært nære men ikke fått med seg noen planer om angrepet.. 

Jeg ønsker ikke å leve i et samfunn hvor vi blir overvåket mer en nødvendig. 

Men hva er løsning på radikalisering? Det vet jeg ikke, men det er nok noen som har gode tanker om hvordan man kan skape mindre polarisering i samfunnet og dermed også stoppe radikaliseringen. 

Lenke til kommentar
17 hours ago, Zyrates said:

Hvorfor fjerne dette? Kan du begrunne dypere?

Å ta seg et glass eller to kan kanskje hjelpe å løfte humøret og sosialt samværet som ofte følger med er jo positivt for de fleste, men så vidt jeg vet så har vi ikke funnet noen biologisk funksjon i alkohol ennå. Det er bare noe vi gjør.

Videre så kaster en bort mye tid og energi på dagen derpå samt penger. Jeg har selv vært en såkalt helgedranker og både jeg og lommeboken er glad for at jeg skiftet retning.

De fleste mennesker som er beruset på byen er langt forbi en tilstand hvor dem vet hva dem gjør. Dømmekraft og konsekvenstenking går fort ut av vinduet hos de fleste selv om dem ikke selv tenker det.
Politi, dørvakter, nattravner osv. er kanskje det som gjør at byen fungerer.

Dette er ikke en sak for meg. Jeg bare tenker på hva hvis alkohol ikke hadde vært en stor greie i utgangspunktet.

Tanda

 

 

 

 

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
AtterEnBruker skrev (På 25.6.2022 den 23.08):

Nei takk til overvåkingstiltak. Man kan heller opprette en gruppe som infiltrerer og deltar i nettforum hvor hat og feilinformasjon florerer og iverksette mottiltak som informasjon, argumentering, hjelpemidler for lettpåvirkelige sinn til å komme seg opp fra grøfta.

Og nei, det kommer ikke til å bli 100% effektivt. Men jeg velger heller å leve i et samfunn hvor det er en liten sjangs for at en masseskyter går amok i byen, enn et Orwelliansk overvåkingssamfunn.

Helt enig med dette!

Til TS:
Flere våpen ute blant folk er så klart ikke veien til et tryggere samfunn.
Vi lever i et av verdens tryggeste land. Vi trenger ikke ta etter et av vestens mest utrygge land.

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-41488081

How many guns are there in the US?

While calculating the number of guns in private hands around the world is difficult, figures from the Small Arms Survey - a Swiss-based leading research project - estimate that there were 390 million guns in circulation in 2018.

Chart showing civilian gun ownership around the world

The US ratio of 120.5 firearms per 100 residents, up from 88 per 100 in 2011, far surpasses that of other countries around the world.

More recent data also suggests that gun ownership grew significantly over the last several years. One study, published by the Annals of Internal Medicine in February, found that 7.5 million US adults - just under 3% of the population - became first new gun owners between January 2019 and April 2021.

This, in turn, exposed 11 million people to firearms in their homes, including 5 million children. About half of new gun owners in that time period were women, while 40% were either black or Hispanic.

A separate study, published by the American Academy of Pediatrics in 2021, linked a rise in gun ownership during the pandemic to higher rates of gun injuries among - and inflicted by - children.

How do US gun deaths break down?

According to the US Centers for Disease Control and Prevention (CDC), a total of 45,222 people died from gun-related injuries of all causes during 2020, the last year for which complete data is available.

Chart showing a breakdown of gun-related deaths in the US

And while mass shooting and gun murders generally garner more media attention, of the total, 54% - about 24,300 deaths - were suicides.

A 2016 study published in the American Journal of Public Health found there was a strong relationship between higher levels of gun ownership in a state and higher firearm suicide rates for both men and women.

Advocates for stricter gun laws in the United States often cite this statistic when pushing lawmakers to devote more resources to mental health and fewer to easing gun restrictions.

How do US gun killings compare with other countries?

In 2020, 43% of the deaths - amounting to 19,384 people - were homicides, according to data from the CDC. The figure represents a 34% increase from 2019, and a 75% increase over the course of the previous decade.

Nearly 53 people are killed each day by a firearm in the US, according to the data.

The data also shows that the vast majority of murders, 79%, were carried out with guns.

That's a significantly larger proportion of homicides than is the case in Canada, Australia, England and Wales, and many other countries.

Graphic showing an international comparison of gun-related killings as a percentage of all homicides in each country. The US leads with nearly 79% of all homicides occurring with guns.
  • Liker 2
Lenke til kommentar
On 6/25/2022 at 12:03 PM, debattklovn said:

Tillat personer med plettfri vandel som ønsker å ta et sikkerhetskurs for at de deretter kan gå på byen edru, bevæpnet om de ønsker det. 

Og hva med de som tar med seg våpen på byen selv om de ikke er edru da? Ser for meg at kranglingen i taxikøen kl 3 på natta kan få en helt ny dimensjon....

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...