Jump to content

Flin

Medlemmer
 • Content Count

  3594
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Flin

 1. Det er snakk om 3400MHz, det står på QVL for hovedkortet for en Ryzen 5 3600. Jeg prøver ikke å kjøre noe høyere enn brikkene er innstilt til og det burde fungere uten å klokke CPUen. Tror jeg, men jeg skal se på det hvis jeg ikke kommer noen vei.
 2. Det er en Ryzen 5 3600, så den burde henge med.
 3. Etter at jeg bygde ny PC har jeg hatt minne problemer, XMP fungerer ikke. Det vil si jeg får ikke POSTa når XMP er aktivert eller jeg får bluescreen når Windows forsøker å boote. Jeg har et x570 gigabyte hovedkort og det virker som det er en del problemer med x570 modellene. Minnet er på listen over produkter hovedkortet skal støtte. All denne informasjonen er egentlig ikke viktig, men jeg tenkte det var greit gi litt bakgrunnsinformasjon. Problemet er følgende: Etter å ha forsøkt en del løsninger fra nettet, uten resultater, så kontaktet jeg kundeservicen til Gigabyte. De ba meg teste alle minne-portene for å se om XMP fungerte i noen av de. Det viste seg at XMP fungerer med en brikke i B2 porten. Når jeg meddelte de det så ba de meg om å installere CPUen på nytt. Jeg har ikke veldig lyst til å begynne med det, men det er kanskje verdt et forsøk. Så jeg lurer på om noen har opplevde at å ta CPUen inn og ut har løst noe. Hvor kan problemet ligge? Hva må jeg passe på når jeg tar den ut og inn? Kjølepastaen kan kanskje bli ujevn? Input taes imot med takk.
 4. Smarthus er en av de tingene jeg virkelig ikke skjønner. Ok, jeg kan forstå at det er praktisk å styre enkelte ting som oppvarming og ventilasjon på en smart måte. Jeg kan til og med forstå at noen vil ha smarte lys, selv om det ikke er for meg. Det jeg aldri vil forstå er en smart postkasse, hva er poenget? På et tidspunkt blir det vel en hobby og det er jo mange som bruker mye penger og tid på latterlige hobbyer, meg selv inkludert.
 5. Missbrukere politikere makten sin, bruker de det ansvaret og privilegiet samfunnet har gitt dem til å gangen seg selv? Ja de gjør nok det, enten bevisst eller ubevisst. Noen mer enn andre. Tradisjonelt sett så har ikke politikere i Norge vært like ille som de er i mange andre land, men jeg synes vi hat sett en negativ trend over en ganske lang periode nå. Det er et enormt problem og vi må gjøre alt vi kan for at de ikke blir verre. Lønninger, frynsegoder, etterlønn, habilitet vurderinger og ansvar er alle områder der det er soleklart behov for forbedring. Samtidig så er ikke politikeren vår så ille, i det store og hele. Hytteforbudet er ikke et resultat av korrupsjon eller missbruk av makt, det handler rett og slett om å verne befolkningen og samfunnet. At så mange er for dumme til å forstå det sier mer om den generelle befolkningen enn politikeren. En liten del av meg tenker at vi burde la alle dra dit de vil og så får de som tar det idiotiske valgt om å isolere seg på hytta ta konsekvensene av det. Men! Vi kan jo ikke la folk dø, utsette seg selv og andre for stor risiko, eller pådra seg store varige problemer bare fordi de er dumme. Jeg er ikke i stand til å skru av sympatien bare fordi noen gjorde noe dumt. Så samfunnet føler seg forpliktet til å hjelpe hytte-idiotene, men det vil påføre resten av oss så store kostnader og problemer at det ikke er verdt det. Derfor har vi et forbud, det er best for individet og for samfunnet. Selv om ikke alle individene skjønner det. Jeg har svært få problemer med et forbud, vi lever i et samfunn akkurat på grunn av ting som dette. Samfunnet bestemmer og enkelt individet blir tvunget, av og til med makt, til å innrette seg. Det er en ønskelig og god løsning. Selvfølgelig oppstår det problemer og vi må alltid forsøke å opprettholde en balanse mellom individet og fellesskapet, men den perfekte samfunnsstruktur er litt off-topic.
 6. Du skal ikke trenge å betale for noen driver update under noen omstendigheter. Prøver MikeTex virkelig å dytte på deg noe sånt?
 7. Herregud, dere må lære dere å lese mediene litt bedre. Les mellom linjene, VG er mainstream og prøver å dekke til sannheten. Det var en fyr på NRK faktisk som hadde en del informative klipp om å tenke kritisk. Jeg tror han het Jarle.
 8. Selvfølgelig. Jeg er vel kjent som en Corona-truther. Jeg har hatt mange samtaler med min kollega fra Kina.
 9. Mobbing. Ikke kult. FPNA sier bare jeg. Når jeg gikk på barneskolen lære vi at man bare skulle rope FPNA hvis noen mobba. Det står for Finn På Noe Annet. Klart man ble bare mer mobba hvis man sa det.
 10. Da foreslår jeg at du kommer med gode kilder som motbeviser alt jeg sier, men ikke kom med sånn main-stream sheep greier.
 11. En annen ting som er ganske viktig å få med seg her er at viruset rammer menn mye hardere enn kvinner. Det er fordi militæret tradisjonelt har besått av menn, så hvis det skulle bli krig vil Kina stille mye sterkere enn oss andre. Det er nok en backup plan i tilfelle vi skulle finne ut hva de driver med. Jeg leste på NRK at Borris var ordentlig sur på Kina og lovet konsekvenser, det er bra at noen har skjønt det. Heldigvis stiller vi litt sterkere i Norge, vi er jo PC og har tatt mange kvinner inn i militæret alt. Bra å være woke!
 12. Nå må du våkne opp litt her Herr/Fru @:utakt. Se virkeligheten du lever i. Det er en grunn til at det kalles "China virus". Made in China liksom.
 13. Ja, jeg tror du er inne på noe her. Jeg tenker at dette er noe Kina har stilt i stand. Kina har alltid hate vesten og vil ha den maktposisjonen vi lenge har hatt. De har vært utrolig lure, de ga det til seg selv først og viruset virker veldig naturlig. Derfor er det ikke så mange som vil tro på en eventuell teori om at de sto bak. Det er åpenbart for en hver som tenker litt kritisk at Kina produserte dette viruset og slapp det løs for å styrke seg selv, kanskje ikke ta livet av alle oss andre, men svekke oss. Det finnes absolutt ingen mer naturlig forklaring, ingen.
 14. En ting du burde lære deg med engang er at sin(n*pi) = 0 for alle heltalls n. Du burde også lære deg at cos(n*pi) = 1 hvis n er even og -1 hvis n er odd. Kanskje det hjelper deg litt.
 15. Jeg er enig med the rat her. Du vil få mye mer for pengene din hvis du bygger selv. Den en du linker til har en Ryzen prosessor med 2 666 MHz minne, disse prosessorene trenger raskere minne for å fungere optimalt. Hvis du absolutt ønsker en prebuild så vill jeg undersøkt andre alternativer.
 16. Hva skal du bruke PCen til? Hvor viktig er pris versus ytelse?
 17. Anbefalinger for et sted å kjøpe bitcoin? Jeg har coinbase, men de tar jo et ganske fint gebyr.
 18. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.stardroid&hl=no Denne appen er fin for å finne ut hva du ser på.
 19. Nå må man ikke få helt panikk heller. Det er helt åpenbart at du ikke oppfyller kravene for testing. Dessverre er det ikke mulig å teste alle som har litt vondt i halsen. At du aldri har hatt influensa betyr ingen ting. Jeg hadde aldri hatt det før jeg fikk det en gang i 20 år og jeg har ikke hatt det siden. Litt tilfeldigheter tror jeg. Hvis du er bekymret så kan du gjøre som andre har anbefalt, ta deg en sykemelding. Det er nok lett å få seg.
 20. Kan vel si at jeg har flyttet en del. Første gang flyttet jeg fra et lite sted i nærheten av Oslo til en av de "store" byene i Norge for å studere, jeg var vel 19 år. Det var uproblematisk å få seg venner, jeg hold godt kontakt med familien og mistet kontakt med vennene mine fra ungdomstiden. Jeg trivdes på videregående, men etter at jeg fikk meg nye venner på universitetet innså jeg at jeg egentlig ikke savnet de jeg vokste opp sammen med. Jeg har kontakt med de av og til, men jeg har ingen behov for å kommunisere med de. Etter at jeg var ferdig på universitetet flytte jeg til utlandet, til en en virkelig storby i Tyskland. Jeg hadde fremdeles god kontakt med familien og jeg beholdt kontakten med mange av vennene mine fra studietiden, noe jeg setter pris på. Jeg ser de selvfølgelig ikke så ofte som jeg skulle ønske, men det går bra. Jeg fikk meg relativt lett nye venner dit jeg flyttet til, men det hadde nok litt med arbeidsplassen å gjøre. For litt over et år siden flyttet jeg igjen, denne gangen til Tysklands hovedstad og jeg bor her sammen med kjæresten min. Jeg har kontakt med vennene fra Tyskland, men mange av de har flyttet til andre land. I helgen hadde jeg besøk av en venn fra den første tyske byen jeg bodde i og jeg treffer forskjellige venner fra den perioden en håndfull ganger per år. Jeg trives ganske godt med det. Jeg har fremdeles god kontakt med familien og vennene fra studietiden, selv om det snart nærmer seg 10 år siden jeg bodde i Norge. I Berlin ble ting litt annerledes, jeg bor sammen med kjæresten min og kollegaen mine er utrolig kjedelige folk. Jeg har ingen interesse av å se de uten for jobb. Jeg har egentlig ikke hatt den samme motivasjonen som jeg hadde før til å bli kjent med nye folk, men det har nå skjedd likevel. Kanskje jeg kommer til å melde meg inn i en klubb eller noe, for å bli bedre i tysk, og for å bli kjent med litt flere folk. Jeg tror det handler mye om hva du gjør, hvor aktiv du er for å holde vennskap i live. Noen forsvinner, noen blir. Det er greit for meg. I Norge tror jeg det handler veldig om å få seg de første vennene og så introduserer de deg for nye mennesker. Det er vel egentlig sånn i Tyskland også.
×
×
 • Create New...