Jump to content

Juggel

Medlemmer
 • Content Count

  1766
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

781 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

9299 profile views
 1. Nei. Man må nesten ikke regne med det. All den tid muslimer er ute i media og sier de tar avstand fra vold. Det finnes ikke-voldelige muslimer i verden. At enkelte trenger å bli påmint det er jo skremmende i seg selv. Han skrev; "Du kan jo lese koranen vers 9:29, 5:33 etc for å se hva slags tanker muslimer har om jødene (og kristne og andre)". Altså muslimer, som i flertall og som i religiøs gruppe. Det står endel sykt i bibelen også, og det er svært få kristne som lever bibelen etter hvert ord. Til og med ikke han Farmen-Andreas gjør det, selv om han nok er ganske nærme. Uansett, dette blir off topic. Og uansett så er ikke Hamas veldig opptatt av hva som står i koranen. IS var det til sammenlikning. Men Hamas er like mye en politisk gruppe som de er en terrororganisasjon.
 2. Må du slutte. De som leser Koranen bokstavelig er ofte de som blir med i ytterliggående grupper/terrororganisasjoner. Og du skal huske på at disse er svært få i forhold til hvor mange fredelige muslimer det fins i verden. Det du skriver er at hver eneste muslim som leser Koranen ønsker andre av religiøs oppfatning rydda av banen. Feiltolker jeg deg, eller står du inne for det i god SIAN ånd?
 3. Hva tilfører vindkraftutbyggingen Norge? Det er vel godt dokumentert at vi lager mer enn nok kraft for oss selv via vannkraft. Det er regelrett voldtekt av Norsk natur, og hvor blir det av kraften som produseres? Jeg bare spør.
 4. Jeg er ikke uenig. Men det bor allerede arabere i Israel og dette går stort sett bra. Men nå snakker jeg ikke hovedsaklig om å flytte palestinerne inn i Israel, men til andre områder i Palestina. Og at hatet er så sterkt som du sier vet jeg ikke. De fleste jeg ser intervjuer av ønsker seg mest av alt fred. Men selvfølgelig ikke mer enn at noen av de ikke vil inngå noen kompromisser. Jeg kan skjønne at Palestinere føler seg overkjørt mtp bosettinger osv. Og jeg kan skjønne Israelere som ikke vil sitte og se på at en milits/terrorgruppe gjør akkurat som de vil. Dette er selvfølgelig en sterk forenkling av konflikten og noe svart/hvitt svar finnes ikke. Men at kompromisser må inngås for å løse dette er helt sikkert.
 5. Det er umulig å se på denne konflikten ensidig. Den er ikke en gang tosidig, men kanskje en av verdens mest kompliserte konflikter. Men for å ta akkurat den situasjonen som skjer nå, Jeg synes det Israel gjør nå er stygt og se på. Men hva er alternativet deres når rakettene fra Gaza bare fortsetter og fortsetter og øker i omfang? Det å ta full kontroll over Gazastripen for å drive Hamas ut er umulig da de lett skjuler seg blant sivile. Det kan bremse Hamas, men det var en grunn til at Israel trakk styrkene sine ut sist. Dette er en eneste stor ond sirkel om hvem som slo først, men jeg merker meg jo hvem som skyter først i så og si alle tilfellene. Palestina hadde hatt det så mye bedre uten Hamas. Det er én grunn til at de får oppslutning, og det er at de bruker de sivile tapene i Gaza for alt det er verdt. Det eneste alternativet jeg ser er å fjerne Gaza som en bosetting. Med det mener jeg å gi de stakkars sivile som bor der realistiske og bedre alternativer til steder de kan bo. Her må Palestina og Israel samarbeide. Om dette er mulig? Jeg har ikke peiling. Det blir vel mest sannsynlig krig over et slikt forslag også, hvertfall så lenge Hamas har oppslutning i befolkningen. Edit; kan jo legge til at et annet alternativ, som er mindre realistisk enn å fjerne bosettelsene i Gaza, er at Israel lener seg tilbake og tar imot rakettene. Evt gir etter politisk og gir Palestinerne det de mener de har rett på. Noe som selvfølgelig heller ikke kommer til å skje.
 6. Har Russland egentlig reagert på dette i det hele tatt? Altså noe mer enn når vi avholder cold challenge (eller hva nå den øvelsen heter idag). Eller noe mer enn når vi i det hele tatt har et militært nærvær i nordområdene? Når et av argumentene er at Tromsø blir et bombemål, ja da slutter jeg å lese. Hvorfor i satan skulle Russland bombe havna i Tromsø pga en ubåt? Hvilke strategiske og politiske fordeler ville Russland fått ut av det? Ikke en kjeft sier noe om det, fordi det naturligvis ikke kommer til å skje. Skremselspropaganda fra ende til annen.
 7. Det var universitet. Jeg er veldig usikker. For det første er det veldig ulik praksis innen ulike statlige organer. For det andre tror jeg ikke arbeidsgiver ønsker å dekke utdanningen din bare fordi du synes det er kjekt å ha. For min del var jeg forpliktet til å ta disse utdanningene innen en viss tid jeg fikk stillinge jeg har nå. Om jeg nå ønsker å ta videre utdanning vet jeg ikke om jeg få dekket dette. Jeg vil anta at arbeidsgiver nærmest må pålegge deg utdanning for at de skal dekke den. Samtidig vet jeg at politifolk, fengselsbetjenter og tollbetjenter kan ta etterutdanninger via PHS og få dekket dette. Men dette er jo spesielt yrkesrettede utdanninger i staten så det stiller seg helt sikkert annerledes der.
 8. 1. Det er helt klart mulig, men dette kommer veldig an på din egen kapasitet og hvor strukturert du er. 2. Dette er også veldig avhengig av din personlige situasjon og ikke minst økonomi. Det er selvsagt bedre for studiehverdagen din å jobbe mindre, det vil jo skade økonomien din. 3. Permisjon med lønn tror jeg ikke er mulig med en bachelorgrad. På min arbeidsplass (også i staten) får vi studiedager etter hvor mange studiepoeng vi tar. Jeg tok et par småstudier på 5 studiepoeng hver, altså 10 til sammen. Mener å huske at jeg fikk 5 eller 6 studiedager til dette. Arbeidsgiver i dette tilfellet dekket utdanning. Men det er mye men her. Det beste må jo være å høre med arbeidsgiveren din.
 9. Sendte inn skjema om flytting av ASK til nordnet 17. mars. Det er snart 2 måneder siden. Det er snakk om to norske aksjefond. Hvor lang tid kan de egentlig bruke på å flytte disse? Eller rettere sagt, hvor lang tid kan de med loven i hånd holde tilbake mine verdier? DNb, som jeg flytter til, brukte noen få dager på å gjøre det de skal i denne prosessen. De har også holdt kontakten med meg ved tre anledninger hvor de fremholder at de maser på Nordnet. Jeg er forhindret fra å gjøre endringer, jeg ser heller ikke verdiene mine. Antar at de ligger i en sky et eller annet sted. Greia er at disse to fondene de siste ukene har begynt å gå relativt dårlig, og jeg skulle gjerne ha rebalansert litt. Er ikke snakk om store beløpene for en bank som Nordnet, men for meg er det endel. Hadde jeg visst det kom til å ta 8 uker (eller mer) å flytte en ASK hadde jeg solgt fondene først og heller flyttet kontantbeholdningen. Jeg finner ikke så mye lovverk rundt dette. Ingen banker opplyser hvor lang tid de maks skal bruke. Er det noen her som har vært borti tilsvarende, eller som kan vise til lovverk? Edit: leif
 10. Når jeg leste førsteinnlegget ditt følte jeg et snev av medfølelse for en som er deprimert og tilsynelatende sliter. Nå lurer jeg på om du bare er rett fram bortskjemt og vil ha uten å gi en dritt tilbake. Om du blir kvalm og deprimert av samfunnet er det ingen som hindrer deg i å flytte til Nepal igjen. Bare ikke regn med at Norge (les oss) gidder å betale for det. Argumentasjonen din er så hoderystende at jeg ikke har ord. Alle har rett til sin mening, og det har også du. Men det å snylte av våre felles goder undergraver de fantastiske velferdsordningene vi har her i landet. Det er også et hån mot alle de som mer enn noe annet har lyst til å jobbe, men som ikke kan det. Jeg håper du blir tvunget ut i arbeid og må jobbe for feriene dine slik som oss fleste andre. Alternativet er selvfølgelig "frihet", men at mine skattepenger skal gå til å sponse latsabber som deg provoserer meg. Da får du være fri uten våre penger i lomma.
 11. Må bare få si at dette, og det andre innlegget ditt som går på deg personlig, er svært gode innlegg som i høyeste grad setter ting i perspektiv. Takk!
 12. Hvordan ser olja ut når du peiler den da?
 13. Hvis personen du kjøper av kan gjøre valpen vant med bagen den skal ligge i, er jo det kjempebra. Hvordan du takler søl; det går selvfølgelig an å forebygge søl ved å lufte valpen ofte nok. Husk hvertfall på å lufte valpen rett før du går inn på flyplassen. Og gå gjerne inn på flyplassen "i siste liten" slik at du ikke har unødig ventetid der inne. Ellers er det bare å ha med seg papir i tilfelle det blir uhell. Når du kjører bil er det lettere. Da er det bare å stoppe ofte nok. Og hvis det er uhell er det bare å tørke det opp. Når det gjelder piping og klaging tror jeg det gjør mest vondt i følelsene våre. Hvis du bestemmer deg for å ha valpen i bur i bilen kan du prøve å ha buret ved siden av deg i baksetet. Det samme på flyet, men der har du jo bagen med deg inn. Som med all adferd du ikke ønsker i hunden din, gjelder det å avlede den uønskede adferden over til noe annet. Hvis valpen sitter og uler i buret sitt har den første nok energi til å sitte å ule. Forhåpentligvis er den sliten når du henter den så den er rolig. Men om den lager mye lyd kan du forsøke å avlede den ved å gi den en leke, tyggeben etc. Hva slags hund skal du hente? Valper har som regel korte aktivitetsintervaller på hvor lenge de klarer å holde koken. De sover som regel mye i starten, så valpen din kommer sikkert til å slokne noen ganger på turen. Og som regel etter de har sovet må de på do ganske kort tid etterpå. Ellers fins det veldig mye nyttig info på YouTube, både når det gjelder å frakte valp, men også diverse treningstips for å få en ålreit hund til slutt.
 14. Hvis det er slik at valpen må i lasterommet på flyet må dette unngås. Les på flyselskapets nettside hva målene kan være på buret/vesken hunden kan være i om den skal være med inn i kabinen. Og vær sikker på forhånd at hele hunden passer nedi. Jeg brant meg på det når jeg hentet en hund i Tromsø. Den var for stor for målene til veska. Det ble leiebil til østlandet der jeg bor. Ved å ta en valp i lasterommet risikerer den å bli ødelagt. Og så er det jo ikke noe særlig for et lite vesen å bli tatt vekk fra familien sin for deretter å bli sperra inne i et lasterom på en fly. Tog burde også gå greit, usikker på hva regelverket er der. De gangene jeg har frakta valp med bil har jeg alltid hatt med meg sjåfør slik at jeg kan ha den på fanget, evt i et bur baki. Å ha den på fanget er selvfølgelig lite lurt mtp ulykke. Kjøper du valp fra oppdretter antar jeg at de har fôr du får med på veien. Dette kan også brukes som godbiter. Ellers burde du ha med papir, håndklede, kobbel, halsring og et par biteleker. Oppdretter pleier også å sende med et pledd etc som lukter av mor og søsken.
×
×
 • Create New...