Jump to content

xyzæøå

Medlemmer
 • Content Count

  300
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

311 :)

Recent Profile Visitors

1452 profile views
 1. Amazon, FB og Google er i praksis knutepunkter for informasjon / innhold, mens apple tilbyr et brukergrensesnitt via sitt operativsystem OSX. Hele forretningsfilosofien bygger på å gjøre seg uunværlige så de slipper å konkurrere, så ja de er definitivt monopoler, eller prøver så godt de kan å være det.
 2. Må jo være billigere å legge kabel til Norge og pumpe vannet opp i magasinene våre.
 3. Dette er vel bare et kostnadsspørsmål, ingen resurskrise. Danmark eksporterer mye sand med skip, kun et steinkast unna Oslo ...
 4. VG 2045: "Sofie's katt nummer 4 forsvunnet på to år, mistenker at en kjøtteter bor i nabolaget!"
 5. Det blir vel alltids et luksusmarked for ekte kjøtt, og om kjøttet blir regulert bort av byråkratiet, blir det ihvertfall et svart marked. Smugle kjøtt over svenskegrensen er jo allerede et fenomen. VG 2041: "Gammel generasjon X bonde får 10 år ubetinget for hemmelig fjøs med kjøttfe, omfattende ulovlig nettverk avslørt"
 6. Så selv med Autopass koster det 4 millioner å hente inn netto 16 millioner. Dvs. 20% kostnad for å få inne pengene. Nok et eksempel på at bompenger er en helt hinsides ueffektiv måte å beskatte på. På tide å avvikle ordningen og bruke arbeidskraften på noe mer produktivt.
 7. Fantastisk at personvern endelig blir tatt seriøst! Slipper vi kanskje en ny runde med ultrapopulistiske presidenter i USA...
 8. "Gutteklubben Grei – som tradisjonelt har bestått av hvite, vellykkede menn......viktig at vi bygger ned de utdaterte, arkaiske maktstrukturene som ikke er til beste for verken selskapet eller samfunnet." Begynner å bli litt lei av klappjakten på "gutteklubben grei" På tide at det fargerike felleskapet blir litt mer tolerante!
 9. "frykt for at landene i stedet skal bygge opp sine atomarsenaler" : om verden går under 10 eller 15 ganger går vel ut på det samme?
 10. Der er vel få problemstillinger hvor en diskusjon om etikk er mer malplassert enn når det kommer til lagring av atomavfall. Her bør vi legge absolutt alle følelser på hyllen, og forholde oss til hardcore riskikovurderinger og fakta. Takk for meg!
 11. Spennende prosjekt, bortsett fra trasevalget. Bør selvfølgelig også baseres på Hyperloop!
 12. Tradisjonelt, og i dag brukes sparepengene til å betale folk for å være hjemme (arbeidsavklaringspenger), det aller dårligste av alle alternativer, både for felleskapet og individet. Sett opp mot dette kan vi med fordel bygge "hva som helst".
 13. Regjeringen burde som beredskap, opprette en smørbrødliste over "nice to have" prosjekter som kan fyres opp med en gang det blir dårlige tider. Alt ferdig prosjektert og fortløpende oppdatert så det kjøres igang på kort varsel.
×
×
 • Create New...