Gå til innhold

xyzæøå

Medlemmer
  • Innlegg

    657
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av xyzæøå

  1. Nå begynner virkelig yttringsfriheten å få seg en knekk, dette er politikk på fleinsopp!
  2. Saken er vel at vi har blitt fundamentalister i den vestlige verden og ett tydelig tegn på det er at yttringsfriheten er under press som i alle fundamentalistiske regimer. Når man ikke lenger kan snakke meningen sin fritt, betyr det ikke at meningen forsvinner, meningene fortsetter å leve i avsondrede miljøer og bygger opp styrke til de en dag bryter ut. Vi vet alle hvordan det ender. Donald Trump og stormingen av Capitol Hill, er desverre bare opptakten.
  3. Må si jeg er skeptisk til timingen i forhold til å legge ned ett av de siste "anonyme" forumene med bredt nedslagsfelt. Det er noe på gang nå som de "ansvarlige" beslutningstagerene prøver å legge lokk på. Jeg tror ikke dette har noe med Russland å gjøre. Det er rett og slett en systemfeil ved økonomien vår som holder på å utfolde seg. Vi har sett det første svakhetstegnet i Storbrittania.
  4. Takk og farvell til å kommentere TU for min del. Ikke snakk om at jeg logger inn med bank id for å benytte meg av min grunnlovsrett til å ytre meg. Demokratifiendtlig!
  5. Det her var vel toppen av krisemaksimering. Vi går selvfølgelig ikke tom for stein i Norge. Tilgjengelige volum er nok basert på hva som ligger inne i reguleringsplaner, så da er det bare å bestemme at vi trenger mer stein og tilrettelegge for det...
  6. Godt jeg fortsatt har dieselbilen, for det blir ikke mye strøm til å lade elbilen med sånn politikk som dette!
  7. "Fordi det skjer i et relativt grunt havområde, når mye av metanet opp i atmosfæren" Så denne mengden utslipp med 100 meter høy vannsprut hadde vi ikke sett snurten av hvis havet var litt dypere? (ironi)
  8. Hah, lykke til med å finne investorer til dette! Regjeringen kommer vel drassende med grunnrenteskatt så fort første spadetak er satt, og kjenner jeg dem rett skal de vel ha formueskatt for mineralene mens de fortsatt ligger på havbunnen også. Lenge leve "intelligent" beskatning!
  9. Som kjent fører lønns og pris stopp til lavere tilbud, ikke akkurat det man håper på i tilfellet med energi underskudd i Europa. Tidlige romerske forsøk på priskontroll ga opphavet til føydalismen: https://www.forumancientcoins.com/NumisWiki/view.asp?key=Edict of Diocletian Edict on Prices
  10. Får virkelig håpe at det finnes bedre planer enn det som det er gitt offentlig uttrykk for, men ville jo også vært til di grader naivt å fortelle hele landet om hva slags beredskap man har da.
  11. Ville jo vært en smule bekymret om jeg bodde på Bornholm, er 2-3 megatonn TNT ekvivalent energiinnhold i gassen...
  12. Utvilsomt en advarsel fra Russland sin side. Se her, vi kan sprenge rørene nordstream 1 og 2 som vi ikke lenger har bruk for. Hvis ikke Europa slutter å sende krigsmateriell til Ukraina sprenger vi rørene fra Nordsjøen også!
  13. Strålende initiativ det her! På tide å deponere de fossile holdningene vi har til kjernekraft i Norge under Nordsjøen. Ja til miljøvennlig kjernekraft!
  14. Å kalle det strømstøtte er en frekkhet vi kan ha oss frabedt! Dette er folk og bedrifters penger og vi skal ha pengene tilbake. Hele underskuddet på elektrisitet er politisk konstruert pga. uvithenhet, manglende kompetanse og manglende vilje fra landets politikere til å balansere kraftubygging med planlagt økt elektrifisering av samfunnet. Da blir det selvfølgelig feil at staten skal profittere og private og næringsliv tynes. Det her blir det bråk av utover vinteren i hele Europa når temperaturene faller og folk og næringsliv ikke har råd til å betale.
  15. Jeg foreslår en tullingskatt på landeveisrøverene fra SV, så flytter forhåpentligvis helle bøtteballeten til Venezuela, som jo må være paradis for politikken deres.
  16. Absolutt ikke! Men at det finnes flere banditter der ute er ikke noen unskyldning for prisene de tar for blandt annet strøm.
  17. Central planners out-of-control på retrett! For å si det rett ut, staten raner folket og innser det selv!
  18. Foreslår at den som trenger appelsinskall tilbyr å hente dette gratis hos jusprodusenten. Nesten gratis appelsinskall for krydderkake produsent, sparte transportutgifter for jusprodusent. Win win for begge industrialistene og dårlig betaling til appelsinbonden. Dette er vel en mer kjent historie
  19. Ikke nok med at strømmen koster 10 kr kilowattimen til tider, og at så og si alt går til det hellige "fellesskapet" via avgifter og offentlig eierskap, hvis en tar med beskatning av bruttolønn, betaler en faktisk det dobblete, dvs. man betaler rundt 20 kr per kwh. Altså 130 kr for en dusj! Argumentet om at skatter og avgifter går til felleskapet så da er det bra for alle må en vel nå kunne si at har blitt så misbrukt og utnyttet at det har mistet sin verdi fullstendig. Den norske stat er en av verdens største kapitalister, og vi begynner nå å få negativ oppmerksomhet rundt i verden pga. pengebingen vår. Det har ikke lenger noe med felleskap å gjøre når vi kollektivt er kapitalister og utbyttere. Hele argumentet for at staten trenger enda mer penger har kun å gjøre med å mate egoet til forvalterene av disse pengene! Jeg vil også påpeke frekkheten ved å kalle oljefondet for "statens pensjonsfond utland". Oljefondet er fritt til disposisjon for enhver regjering som styrer landet, så lenge man får banket statsbudsjettet igjennom stortinget. Handlingsregelen er strengt tatt bare til pynt, men ettersom fondet nå har blitt så stort klarer vi faktisk ikke bruke mer enn handlingsregelen uten å ødelegge landet med inflasjon, så da er det forholdsvis enkelt å fremstå som "ansvarlig". Jeg tenker det er på tide å diskutere en øvre grense for hvor mange hundre prosent av BNP vi trenger i pengebingen vår. Når vi når dette taket, eller om vi allerede har nådd det, så kan man istedet begynne å redusere skattenivået. Norske skattemyndigheter er i verdensklasse når det gjelder å finne smart måter å få inn skatter på. Gjør beskatningen i flere ledd slik at når man ganger sammen skatten som i hvert ledd er liten, så blir totalt skattetrykk enormt. Renters rente prinsippet. I tillegg tåkelegger man det faktiske skattenivået med å differensiere innenfor hver skattesegment, så det blir vanskelig å sette opp et konkret regneeksempel som er relevant for alle i forhold til hva en skatter totalt.
  20. 500 millioner er vel mest som et politisk gjesp å regne. Til sammenligning har vi nettopp brukt 3 milliarder på munch museet og 6 milliarder på nasjonalmuseet. 500 millioner er faktisk det det kostet å bygge 150 meter vei til Utøya. Tydeligvis er vi ikke spesielt bekymret for den geopolitiske situasjonen!
  21. Blir ikke overrasket om det dukker opp informasjon om noen år om at situasjonen med vesentlig høyrere kraftpriser vi opplever i dag faktisk har vært forstått i enkelte kretser i både departement og innen politikken da det ble avgjort å bygge flere utenlandskabler. Antagelig har det ikke vært forventinger om så ekstreme utslag som vi ser nå, men hvis ingen har modellert scenarior hvor en del av energiforsyningen detter ut av forskjellige årsaker er det rett og slett hårreisende slett planleggingsarbeid sett i lys av nasjonal sikkerhet. Jeg vil tro presset fra miljøsiden har bidratt i vesentlig grad til å overse risikoer med hensyn til forsyningssikkerhet, i tillegg er det en problematikk med at det offentlige profitterer på økte strømpriser og vil ha egeninteresse av å bygge utenlandskabler eller elektrifisere sokkelen for å drive opp prisene. Utregningene av prispåvirkning av diverse tiltak bør pesenteres i form av en kurve med risiko for forskjellige prisnivå. Denne kurven legges over tilsvarende kurve uten noen utbygging for sammenligning.
  22. Blir spennende å se hvordan det går med inflasjonen når ECB trykker opp penger for å betale strømregningene til folk, 0,5% styringsrente. For øyeblikket er pengetrykking (QE) satt på hold men det varer neppe lenge når arbeidledigheten stiger pga. høye energipriser utover vinteren. Renten på PIIGS statobligasjoner kommer til å gå høyt og tvinge frem støttekjøp. Ikke tilfeldig at USD / EUR nå ligger likt.
  23. Det kan jo hende de har langsiktige kontrakter på strøm i Kina også som er gunstige, eller til og med subsidier. Forøvrig litt ironisk at det er akkurat solcelle produksjon som blir rammet gjennom høye strømpriser, av mangel på investering i olje, gass og atomkraft de siste 10 årene pga. miljøengasjementet, og at det nå slippes ut mer CO2 enn noen gang nettop pga. av politiske føringer om miljøvennlig energiproduksjon.
  24. Hvorfor ikke helgardere seg og lage tunneler under havet og plassere atomreaktorer i disse. Her vil det være undetrykk i tunnel i forhold til havet over og grunnvannet så evt. lekkasjer kan hånderes i annlegget uten kjangs til å komme ut. Skulle det mot all formodning skje en Tsjernobyl katastrofe kommer ikke denne noen vei. Havet over brukes til kjølevann, spesielt gunstig hvis det går en havstrøm forbi. Tilkomst og krafteksport skjer gjennom tunnel som går inn til land.
×
×
  • Opprett ny...