Jump to content

Flin

Medlemmer
 • Content Count

  3940
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Flin last won the day on June 26 2013

Flin had the most liked content!

Community Reputation

1902 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ikke, sjekk google Polysilicon Shortages. Men jeg er egentlig ikke uenig med deg, jeg påpeker at man må ta høyde for alle fordeler og ulemper når man vurdere forskjellige løsninger. Man kan ikke bare dra fram de positive eller negative. Jeg tror nok at sol vil komme godt ut uansett.
 2. Slik jeg forstår det så vil vi nok ikke gå tom for de aller fleste, ikke helt enda iallefall, men produksjonen er allerede for lav og det er andre problemer som stammer fra hvem som eier gruvene og hvilke land de ligger i. Mineralene må utvinnes og det har et miljø-, og klima-fotavtrykk. Det må man iallefall ta med i regnestykket, men sol og vind kommer kanskje best ut uansett. https://www.usgs.gov/media/images/critical-mineral-commodities-renewable-energy https://edition.cnn.com/2021/05/05/business/climate-crisis-metals-shortage/index.html
 3. Jeg ville kanskje starta med å måle tettheten, det er ofte nok til å gi deg en passe god ide om hvilket metall det er snakk om. Det kan være en legering og da blir det litt vanskeligere, men tettheten gir ofte en god pekepinn uansett. Hvordan regner man ut tettheten? Du trenger volum og vekt. Vekt er lett, men volum er litt vanskeligere når bitene er så ujevne som de du har. Måten du gjør det på er at du tar det mest nøyaktige litermålet du har, fyller det halvfull med vann og så slipper du bitene ned i vannet. Da kan du måle hvor mye vannstanden øker og det gir deg volumet.
 4. Joa, men du må jo ta de negative sidene med vind og sol med i regnestykket. For eksempel, produksjon av solceller krever visse sjeldne metaller. Disse må utvinnes og vi kan potensielt gå tom.
 5. Retningslinjene utelukker ikke en normal diskusjon rundt teamet som blir tatt opp i en tråd, ikke slik jeg leser de iallefall.
 6. Da burde du kanskje ikke kommet til diskusjon.no
 7. Du har ikke blitt lurt! De har jo til og med sagt at du kan få pengene tilbake hvis du legger inn en ny annonse med rett informasjon, det er åpenbart du som har gjort feil her og jeg kan ikke se at skjemaet er veldig misvisende. Fikk du virkelig ikke opp prisen før du la inn annonsen?
 8. Ligger den første klossen fra venstre på en flate, kan man ignorere friksjon og hva skal svaret være?
 9. Bare sørg for at dere stopper på Hildes Grill i Steinkjer.
 10. Det er jo en grei måte å avfeie alle man er uenig med. Enkelte har behov for å kjøre bil, helt klart det er ingen til om det. Samtidig, hvis kollektivtilbudet er godt nok og man tilrettelegger for fotgjenger og syklister så kan man redusere biltrafikken kraftig, se bare på Nederland. Så må man selvfølgelig ha en ganske raus unntaksordning slik at de som har et et reelt behov får lov til å kjøre bil. Mindre biler vil til og med gjøre det lettere for de som absolutt må kjøre. Man burde se på konsekvensene av bilkjøring og så burde man stille seg spørsmålet hvordan man kan unngå biler så langt det lar seg gjøre. Biler forutrenser og skaper en masse problemer, du burde heller spørre deg om hvordan disse problemene kan løses istedet for å klage på at jeg ikke har innsikt i andres livssituasjon. Joda, jeg forstår det, men jeg er villig til å se etter løsninger på problemer fordi dagens situasjon er ikke holdbar.
 11. Altså, den samme fysikken som forklarer nøytroner, fusjon og fisjon forklare også hvorfor det ikke kan være en nøytronstjerne i sentrum av jorda. Det er gjort en rekke nøytron eksperimenter og man kjenner egenskapene dere ganske godt, de er slik at det trengs et mye høyere trykk en det som finnes i Jordas sentrum for å produsere en nøytronstjerne og for å holde en slik konfigurasjon stabil. Man kan forresten skjønne at stjerner drives, for det meste, av fisjon fordi det er den eneste prosessen som kan forklare det vi ser. Det er ikke nok fusjons matriale, temperaturene er høye nok til at fisjon av hydrogen er mulig og stjerner består for det meste av fisjon. Man kan regne seg fram til hvordan slike hydrogen fisjonerende konfigurasjoner vil se ut og ja de ser ut som stjerner. Joda, vitenskapen i dag kan forklare hvor grunnstoffene kom fra. Først er universet en veldigvarm suppe av elementærpartikler, men når utvidelsen setter inn kjøles den fort ned og hydrogen og helium skapes (det skapes også en liten mengde tyngre grunnstoffer, opp til Litium). Små ujevnheter fordelingen av materie i universet fører til at galakser og stjerner kommer sammen, tyngdekraften gjør meste parten av jobben her. De første stjernene brenner hydrogen mot slutten av deres liv produserer noen av de tyngre grunnstoffer. Når disse stjernene eksploderer slynges materialene de har skapt ut i galaksene og nye stjerner blir til fra disse restene. Senere kolliderer nøytronstjerner og enda tyngre grunnstoffer skapes. Disse prosessene forsetter frem til i dag og danner grunnlaget for alt vi ser rundt oss.
 12. Ok, du mener altså at Månens kjerne (og kjernen til Sola) produserer energi gjennom fisjon av Uran og lignende, men er det nok av disse elementene? Du må ha en mye høyere tetthet av fisjons materialet enn det du finner i kjernen av disse objektene. Å varme noen Uran atomer til 2500 C er ikke nok til å opprettholde en kontinuerlig og stødig fisjon reaksjon. Grunnen til at man klarte å lage starte fisjon på jorda er teorien som ligger bak nøytroner og atomfysikk. Det er den samme teorien du mener er feil. Her er et spørsmål til deg. Hvor kom de grunnstoffene du trenger for å starte fisjon fra? Hvordan ble de produsert?
 13. Greit du skal få den, Månens kjerne er litt varmere enn jeg husket/trodde. Er 2500 C varmt nok til å starte kjernefysiske prosesser (på samme måte som i stjerner)? Det finnes smelteovner som overgår de temperaturene der. Ingen motargumenter? Hva med alt det andre jeg har påpekt?
 14. Hets på Internett, det må man bare forvente. Dessverre er folk bare sånn. Jeg fikk min første drapstrussel i en Warcraft 3 ladder match av en UD som jeg tower rusha. Han hadde IPen min og skulle drepe meg og familien min. Jeg sier ikke at det er greit, men man må forvente det. Noen tiltrekker seg mer hat og det å hate noen blir av og til en meme. Personlig hadde det ikke plaget meg hvis en eller random dude på facebook hadde skrevet til meg at han ville drepe meg. Hadde han vært dum nok til å bruke sitt fulle navn så hadde jeg bare politianmeldt han. Hvis folk troller så kan man jo bare trolle tilbake. Er vi heldige så blir Oslo til storgrad bilfri og tilrettelagt for syklister, kollektiv og fotgjengere. Biler er kjipe og gammeldagse. Det er kanskje ikke relevant, men men.
 15. Ja da får de vel bare ansette folk? Hadde det vært opptil meg så hadde disse selvskapene fått bøter hvis de ikke sørger for at syklene står parkert på en ryddig måte. Hvis det blir for kostbart så får de bare avvikle virksomheten. Man godtar ikke at private bedrifter gjør som de vil og hvis de ikke klarer å operere på en ordentlig måte så er det deres problem. Enten så rydder utleieren opp eller så får de bøter til de går konkurs, uansett vi blir kvitt problemet. Hvis bedriftene har et problem med dette så får de snakke med kundene sine og oppfordre de til å oppføre seg som folk, noe som aldri kommer til å skje.
×
×
 • Create New...