Jump to content

Flin

Medlemmer
 • Content Count

  3559
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Flin last won the day on June 26 2013

Flin had the most liked content!

Community Reputation

1523 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Man kunne latt folk i fred hvis alle hadde klart en så enkel oppgave som å kaste riktig avfall i riktig dunk. Jeg vil tippe at en slik inspeksjon har noe med nettopp dette å gjøre. Hvis ikke alle hadde vært så udugelige så hadde det ikke vært behov for kontroll. På den andre siden, når man designer et produkt eller en løsning som skal benyttes av hele befolkningen så kan man ikke regne med at brukeren klarer å gjøre noe som helst riktig. Sånn er det i alt fra IT til søppel. Det må tydeligvis utvikles systemer der slike kontroller ikke er nødvendige. Og nei, du har egentlig ingen rett til privatliv. Man har ingen rett til noe som helst. Det er enkelte verdier vi har valgt å legge til grunn i samfunnet, men det er tydelig at samfunnet ikke styres av prinsipper i det daglige.
 2. Kommer litt ann på hva man definerer som IT, men jeg har vurdert å bytte til en av disse. Sikkerhetstester og sikkerhetsrådgiver, ie pentester. Software developer for et eller annet selskap som driver med R&D (Det er kanskje det alternativet som er nærmest min nåværende jobb). Bigdata, spesielt innen finanssektoren. Pentesting virker veldig spennene. Jeg har begynt å lære meg noen grunnleggende hacke-teknikker på fritiden. Det er veldig artig, jeg liker å løse problemer. Man har også mulighet til å jobbe ute i felten. Det å komme seg inn der man ikke skal må jo være artig. Jeg tror også det er et stort marked for dette og mulighet for å jobbe mye og tjene gode penger. Det er også muligheter for å starte sitt eget firma og være egen sjef. En mer tradisjonell software developer jobb for et respektabelt konsern har en del andre fordeler. Gode og fastsatte rammer, mulighet for god lønn og forutsigbarhet. Muligheten til å jobbe med forskning og utvikling av produkter, samtidig som man får godt betalt, er attraktivt. Finanssektoren er også attraktiv på grunn av at man kan få veldig godt betalt. Big-data og machine learning teknikkene vil ofte være de samme uansett hvilken bransje man jobber for, hvorfor ikke jobbe noen år for en investeringsbank?
 3. Og der innså de hvor mye penger de kan tjene, nå går alt til helvete.
 4. Et virkemiddel man har i reklamebransjen er å sette ting litt på spissen, det regner jeg med at vi alle kan være enige om. Selvfølgelig er det mange positive, og negative, ting som har sitt opphav i Skandinavia. Jeg regner med at det andre punktet også er åpenbart for alle og en hver. Reklamebyrået har ikke gjort noe annet enn å sette ting litt på spissen. Samfunnet vårt er bygget på en del idealer og ideer som på ingen måte hadde sitt utsprang her, det er en banal selvfølgelighet. SAS forsøker å belyse hvor viktig reise og kontakt med andre sivilnasjoner har vært for å skape og forme vårt samfunn. Igjen, dette er en banal selvfølgelighet. Mennesker har reist, utvekslet ideer og tatt med seg lærdom hjem så lenge vi har eksistert. Det har vært enorme folkevandringer og blanding av folk siden tidens morgen. Jeg forstår virkelig ikke at noen kan fyre seg opp så over en relativt uskyldig video. Tror dere virkelig at filmen er faktisk feil? Tror dere at en reklamefilm må være 100% nøyaktig og rettferdig? Selvfølgelig kan man overdrive og sett ting litt på spissen. Samtidig er den reklamen veldig PC, den er PC på den styggeste måtens om finnes. Den er produsert av en gruppe mennesker som ønsker å være inkluderende fordi de tror at de har noe å tjene på det. Det er så kommersielt at jeg nesten må le. Men igjen, hvem bryr seg? Har vi ikke bedre ting å irritere oss over? Som for eksempel at vi lever i et samfunn der alle tar seg nær av alt mulig rart og at en enkel reklame film kan skape en slik debatt. Det finnes reelle problemer i denne verden, dette er ikke et av de.
 5. Ikke bli så jævelig krenka hele tiden, for en gjeng med snowflakes. At det faktisk finnes noen som bryr seg så mye om en reklame film fra SAS som enkelte her gjøre finner jeg helt absurd. Er vi virkelig så usikker på oss selv og skandinavisk kultur? Det er verdensmesterskap i å overreagere, uansett om man er skinhead fra ytterste høyre eller en woke af soyboy. Latterlig, rett og slett latterlig.
 6. Nei, hvis du tar Fouriertransformen av et konstant signal vil du kun få et svar som er null hvis frekvensen ikke er null. Nå blir det litt mer komplisert hvis man jobber med signaler som endelig lengde i tids-domenet, men det kan man ta høyde for. Når analyser et slikt signal vil man se at det inneholder variasjoner og at noen av de dominerer over andre. Disse variasjonene foregår på en viss tidsskala, t = 1/f. Det er distribusjonen av energi i over disse frekvensene man kommer frem til med Fourier-analyse, altså hvilken tidsskala dominerer variasjonene man ser i signalet. Denne analysen spår at man skal ha et minimum nå, men amplituden av dette minimumet er uvanlig. Ja, en støvsky er en av de mer seriøse forslagene for å forklare fenomenet. Det kan også bare være en ekstra sterk variasjon, kanskje en variasjon som kommer på toppen av de vi allerede vet om. Siden man bare har samlet data over en kort tidsperiode kan man ikke avdekke de variasjonene som operer på en tidsskala lengre enn man har samlet data. Hvis en variasjon inntreffer hvert 100 år så kan man ikke si noe om frekvensen til den variasjonen før man har 200 år med data, kun ut ifra observasjoner.
 7. Ja ok, da er det kanskje ikke noe vist i å styre for mye mer forskjellige distroer. En ting jeg lurer på er hvorfor den er så treg med Windows? Hvilken maskin har du og hvilken versjon av Windows? Jeg kan forestille meg at spilling ikke blir så lett på en chromebook.
 8. Litt off-topic, men har du vurdert noe sånt som Skolelinux og Edubuntu? Jeg har ikke brukt de, men de skal jo være tilpasset barn.
 9. Ja og det er et IT problem. Ansvaret for det problemet ligger hos IT-avdelingen og ledelsen. Det er ingen selvmotsigelse der. La oss si at du har bytta bremser på bilen din, men mitt på motorvegen finner du ut at bremsene ikke fungerer lenger. Det er et teknisk problem som skulle vært løst av mekanikeren, men du har samtidig ansvar for å påse at jobben ble gjort. Du har også ansvar for å velge en mekaniker som har kompetanse til å reparere bremser. Så kan man krangle om hvem som har mest skyld i akkurat dette tilfellet, men det vil variere fra sak til sak. Det endrer ikke det faktum problemet er bremsene og at både bileier og mekaniker har et ansvar for å sørge for at de fungerer. Hvis IT-avdelingen ikke makter å sikresystemene må man se på hvorfor de ikke klarer det. Det er ikke bare penger som er et problem, ofte er det kompetanse som mangler. Min tanke gang er at IT problemer skylles aldri brukeren, men systemer som er satt opp på en dårlig måte. Man kan ikke forvente noe som helst av brukeren og hvis man gjøre det så gjør man en dårlig jobb som sikkerhets og IT ansvarlig. Feil vil skje, noen vil gjøre noe dumt. Systemene er der for å forhindre at dette skjer, når det skjer må man ha gode rutiner.
 10. Motsier meg selv? Nei nå får du gi deg. Ledelsen av et hvert foretak har ytterste ansvar for alt som foregår i bedriften. Når jeg sier at det er et problem med IT-avdelingen og ledelsen så indikerer jeg jo nettop at det er et sammensatt problem. Hvis ledelsen ikke prioritert IT så er det naturligvis problematisk. Samtidig er det mange IT-avdelinger som ikke er perfekte, personlig har jeg lang erfaring med inkompetanse hos IT. IT har ansvaret for å drifte systemene, holde de sikre og ha gode rutiner for å håndtere angrep. Ledelsen har ansvaret for å sørge for at dette skjer og bevilge nok midler. Hvor problemet ligger i dette eksempelet vet jeg ikke, men det er ikke hos brukeren som mottok eposten. Hvis jeg hadde vært leder av en bedrift, nettop utsatt for noe sånt, og IT hadde fortalt meg at måten vi unngår det i fremtiden på er å trene ansatte til gjenkjenne falske eposter, ja da hadde hele avdelingen fått avskjed. Iallefall de på toppen.
 11. Som andre har påpekt, man må nok forvente at slike angrep skjer. Ansatte burde selvsagt gis opplæring og de må opptre med varsomhet. På den andre siden, når alt kommer til alt er dette et IT problem. Ansvaret ligger hos IT-avdelingen og ledelsen. Man må forstå trusselbilde og ha gode rutiner for å håndtere angrep. At noen lot seg lure av en phishing email er uheldig, at det får så enorme konsekvenser er utilgivelig. Inkompetente ledere og driftsansvarlig. At de velger å betale er fult forståelig. De sparer de sikkert mye penger og tid på. Hvem bryr seg om det vil gi de kriminelle vann på mølla.
 12. At utvikleren av forumprogramvaren har valgt å gå bort fra BB kode er i og for seg greit nok, det som ikke er heldig er at dere har valgt et programvare med en så dårlig editor som dere har. Oppgraderingen har fjernet mange nyttige funksjoner, som jeg er sikker på at flere enn meg savner. Det har også blitt lagt til en del snedige ting, men jeg synes det er rart at dere har valgt den løsningen der har. Dessverre blir det vel ingen endring, vi må bare venne oss til at diskusjon.no har blitt litt dårligere. Et permanent steg i feil retning.
 13. Jeg er ikke sikker på hva du mener med at tidsdilatasjon er grunnen til at rommet utvider seg. At magnetfelt blir enkle å forstå som spenning i rommet skjønner jeg heller ikke helt hva du mener med. En ting som er viktig å huske er at alle nye ider må respektere de eksperimentelle data vi allerede har. Det må også være mulig å formulere en konsistent teori. Jeg har lagt merke til at mange mener at Einsteins teorier er så elegante, og ja feltligningene er kompakte og fine. Ja, helt til du begynner å arbeide med de. Så fort du introduserer et litt mer komplisert system enn ett svarthull så blir ting stygt og komplisert. Feltligningene har også et stort problem, de kan ikke spå hva som skjer i sentrum av et svarthull. Der bryter teorien sammen og man får uendeligheter. Kantemekanikk har også problemer og er heller ikke så elegant når man begynner å jobbe med det. Problemet er at vi har to teorier som fungerer veldig bra på sitt område, men som vi ikke klarer å forene. Det er her gravitoner kommer inn, kanskje det ikke er den korrekte løsningen. Det vet vi rett og slett ikke enda. Kanskje alt vi tror er feil, kanskje vi i fremtiden vil bli ansett slik man anser Newton i dag.
×
×
 • Create New...