Jump to content

Flin

Medlemmer
 • Content Count

  3643
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Flin last won the day on June 26 2013

Flin had the most liked content!

Community Reputation

1598 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det var ingen eksplosjon og vi ser ikke orden etter en eksplosjon. Hvor mange ganger har ikke det blitt forklart? Det er relativt lett å forstå hvordan orden og dagens univers oppstår utifra det tidlige universet. Ganske rett frem. Ikke tørr å ta i de ting som kan etterprøves? Jeg vil påstå at de fleste seriøse vitenskapsfolk er ganske åpene om at vi ikke vet hvordan universet ble til. Det er ingen som helt vet hva som skjedde i de første øyeblikket. Det er jo også masse av vitenskapen i rommet som kan etterprøves, nesten alt av astrofysikk kan falsifiseres.
 2. Midt i sentrum, hvis jeg forstår spørsmålet rett. Hvorfor skulle det ikke gå ann? Har du noe matematikk som støtter dette? https://en.wikipedia.org/wiki/Artificial_satellites_in_retrograde_orbit https://en.wikipedia.org/wiki/Retrograde_and_prograde_motion#Solar_System_bodies @SeaLion Grunnen til at vi tror svarte hull fungerer som de gjør er den generelle relativitetsteorien. Singulariteter i teorien er helt klart en indikasjon på at teorien ikke er komplett. Jeg kan forresten anbefale disse to videoen
 3. Angrip argumentet, ikke personen. Dette har jeg alltid hatt et problem med. Det skjer ganske ofte at noen nekter å akseptere noe som uten tvil er sant. Et godt eksempel på det er alle de som påstår at jorda er flat. Uansett hvor mye man diskuterer med de og hvor mye bevis man gir så er det mange som nekter å gi seg. Da synes jeg det er greit å kritisere de som personer, kritisere måten de tenker på. Hvis du nekter å akseptere noe fordi du er vrang så er det lov for andre å påpeke det. Det er lov å angripe tenkemåten og påpeke at noen ikke trekker logiske konklusjoner.
 4. Hva er tyngdekraften? Det blir i det ekstremet et filosofisk spørsmål. Intuitivt er det en kraft som trekker objekter mot hver andre. Det opplever vi hver dag, alle har vel sett noe falle mot bakken? Det er også slik Newton beskriver situasjonen, tyngdekraften er en tiltrekkene kraft mellom objekter. Den generelle relativitetsteorien gir oss et helt annet bilde. I dette rammeverket er gravitasjon ikke en kraft på samme måte som de andre kreftene, som for eksempel magnetiske-krefter. I Einsteins formulering krummer masse tid-rommet, et så kalt fire-dimensjonalt vektorrom med tre romlige-dimensjoner og en tids-dimensjon, og denne krumningen bestemmer hvordan objekter beveger seg i rommet. Det er altså en geometrisk effekt og ikke en kraft. Man kan se det for seg slik: Tenk deg at den kula i midten er Jorda og den mindre kula er Månen. Det er rommet krummes av begge to og en ting som beveger seg inn i det hullet du ser vil falle ned mot sentrum av det. Denne illustrasjonen er ikke perfekt, men det er vanskelig å lage en god illustrasjon. Egentlig skal det laveste punktet være cirka i sentrum av Jorda. Vi vet at det den generelle relativitetsteorien må utvides og ikke kan være en fullstendig beskrivelse av tyngdekraften. Den generelle relativitetsteorien bryter, for eksempel, sammen i sentrum av et svarthull. Einsteins bilde der tyngdekraften ikke er en kraft er kanskje feil. Hva noe egentlig er blir på mange måter et filosofisk spørsmål. Hva er sannhet? Hvordan kan vi vite at noe er sant og korrekt på et grunnleggende nivå? Vi kan formulere teorier som beskriver verden slik vi ser den perfekt, men hvordan kan vi vite at disse teoriene beskriver hva som faktisk skjer?
 5. Håper det kommer mer håndfaste resultater snart. Det ville vært utrolig artig om vi hadde fått fastslått hva mørk materie er.
 6. Man har tre valg: Nekte å innfinne seg med hvordan Tinder fungerer Innse at det er en selv som bruker plattformen feil Slutte med Tinder Alternativ 1 fører ofte med seg klaging på hvor overfladiske og forferdelig alle kvinner/menn på tinder er. Alternativ 2 kan resultere i gode forhold og one night stands. Alternativ 3 er kanskje det beste for mange, det er ikke alle som er skapt for tinder. Personlig synes jeg man burde velge 2 eller 3. Alternativ 1 resulterer bare i en masse negative følelser.
 7. Vel, I5-9600k står ikke på listen over prosessorer som støttes av det hovedkortet. https://www.msi.com/Motherboard/support/B150-GAMING-M3.html#support-cpu
 8. At økonomien blir bedre er ikke problemet. Problemet oppstår økonomiske blir dominerende. Jeg mener at man burde ha fokus på produktet, ikke pengene. Rett og slett fordi et godt produkt vil tjene penger. Jeg ønsker meg ikke en situasjon der alle jobber gratis og ingen får noe igjen for det. Jeg ønsker meg heller ikke VG-situasjonen, der fortjeneste har gått på bekostning av kvalitet. Det er ikke sånn at større er bedre, det er ikke sånn at flere stillinger er bedre. Ble Blizzard bedre etter at de slo seg sammen med Activision? Hva var det som gjorde hardware.no så bra til å begynne med? Var det hivet etter fortjeneste eller en genuin interesse for data? Jeg har ingen problemer med at diskusjon.no blir solgt. Jeg er bekymret på bakgrunn av hvem de har blitt solgt til. Hvis man ser den siste oppdateringen i lys av oppkjøpet så er det lett å bli bekymret, men jeg er som sagt en optimistisk person. Jeg håper at det ordner seg.
 9. Ikke dårlig. Det med forhåndsvisning hadde jeg ikke fått med meg. Siteringen var jeg klar over, men den mangler fremdeles en del funksjonalitet man hadde med den gamle. @Dotten At flere jobber med forumet er selvfølgelig bra, gitt at de jobber med riktige ting og utvikler det i riktig rettnetting. Det er ikke noen automatikk i at flere arbeidsplasser gir høyere kvalitet, spesielt når det kommer til innhold. Jeg tror du ser et paradoks fordi du vil. Som sagt, at noe av funksjonaliteten forsvant under oppdatering er jeg egentlig ok med. Problemet er at fikk mer reklame på slengen. Hadde forumet vært driftet kun på dugnad og donasjoner ville jeg ikke klaget i det hele tatt, men når fokus blir så tydelig på det kommersielle så blir jeg litt urolig. Jeg etterspør kvalitet over google rating og penger. Det er en mye mer solid strategi i lengden også. Hva er poenget med å ha et fancy forum hvis ingen bruker det eller hvis alle trådene er VG bullshit? Vi får se hvordan det går. At du har høy utdanning er jo fint, det er også fint at du bidrar i dugnad.
 10. Jeg har egentlig forståelse for at det er en vanskelig jobb som krever mye og uansett hva du gjør så vil noen, meg selv inkludert, klage. Det er, som sagt, naturlig at forumet måtte oppgraderes en gang før eller siden. Jeg setter jo egentlig pris på den jobben dere har gjort, selv om jeg ikke er enige med dere hele tiden eller liker alle av de som administrere forumet (det kan man jo ikke forvente heller og det er ikke et problem). Jeg og andre har påpekt ting som er problematisk før. Vi kan ta det igjen. Mangel på forhåndsvisning Dårlig støtte for litt kompliserte siteringen. At latex ikke støttes lenger. Det er jo egentlig ikke kjempe problematisk, men jeg savner disse tingene. Det ble også gjort om på Mine Innlegg og man mistet muligheten til å filtrere etter siste aktivitets dato. Jeg har sett andre klage på andre ting, men de plager ikke meg så mye. En ting som jeg liker veldig godt med det nye forumet er @ funksjonaliteten. Det er veldig praktisk. Problemet er det følgende: I siste forum oppdatering mistet jeg en del funksjoner jeg likte veldig godt, noen av de burde dere kanskje klart å videreføre, og samtidig fikk jeg mer reklame. Ikke bare ble det mer reklame, men den er så inngripende. Mellom innlegg! Den neste nyheten er at forumet er blitt kjøpt av VG, et mediehus som er kjent for å ofre kvalitet og journalistisk-integritet for å tjene penger. For meg er det et ganske tydelig signal, diskusjon.no handler mer og mer om penger. Jeg håper at du har rett og at jeg tar feil, jeg kommer ikke til å forsvinne med det første. Jeg vet at enkelte synes at jeg klager mye og ser problemer som ikke finnes, kanskje de også har rett.
 11. @Merko Jeg er ikke så glad i å bruke adblock, det er jo litt dårlig gjort. Det nye forumet funger helt fint ja, men det var en del ting som ble dårligere. Jeg kan egentlig leve med det, men det er jo lov til å kritisere. Man må ikke bare godta alt, smile og late som alt er perfekt. @Memento scientiam Joda, det er forståelig og det er rimelig. Samtidig kunne man kanskje ønske at forums eiere hadde fokus på brukerendelighet og kvalitet.
 12. Flin

  Razer Cortex

  Jeg har nettopp kjøpt meg en Razor mus. Razer Cortex er et program som føler med og skal gi deg bedre ytelse i spill. Det var ikke så lett å finne ut av om det faktisk har noe for seg eller bare er tull. Noen som har erfaringer eller noe nytting info?
 13. Det er også viktig å opprettholde et kvalitets-forum som nye og gamle brukere ønsker å benytte seg av. Det blir litt bakvendt å oppgradere for google, men nedgradere for brukerne. At det ikke var deres intensjoner at kvaliteten skulle gå ned kan jeg tro på, men det kan ikke ha vært en prioritering heller. Var det ingen som testa ut den nye versjonen før dere oppgraderte? Det er kommet en masse nye funksjoner som fungerer veldig fint og bringer med seg mye positivt, men handler ikke et forum om å skrive innlegg? Det med reklamen mellom innlegg er også ganske åpenbart ikke noe som er gjort for forumets kvalitet. Hvor lukrativt det er vet jeg ikke, der må man stole på det du sier. Det er nok ingen av dere som vil gå ut med tall om hvor mye det koster å drifte dette forumet og hvor mye det drar inn fra reklame. Jeg skjønner at det er et behov for reklame, men mellom innleggene? På mobil er det vel greit nok, men ikke i fullversjonen. Forumet er et produkt og det kommer til å bli enda mer fokus på det med de nye eierne.
 14. Selvfølgelig har jeg ikke lyst på et forum som aldri blir oppdatert, men måten det ble gjort på hos diskusjon.no denne gangen var jeg ikke fornøyd med heller. Jeg husker mange andre endringer og oppgraderinger av forumet, jeg har vært positiv til de aller fleste. Hva google krever er helt feil fokus å ha, selv om jeg skjønner at det er viktig. Det burde vært mulig å oppgradere uten å nedgradere for eksempel tekst-editoren. Selvfølgelig må man oppdatere i ny og ne, men det burde vært gjort bedre denne gangen. Mer reklame og bedre rateing hos google, greit å vite hva som er viktig. Var det nødvendig med reklame mellom innleggene? @aklla Jeg er bekymret for at det skal bli en økt fokus på fortjeneste og at VGs redaksjonelle vaner skal smitte over til forumet. Jeg er bekymret for at kvaliteten skal synke til det kvalitetsnivået som VG har. Jeg er optimist, men også skeptisk. Som enkelte andre er jeg også litt bekymret for personvernhensyn, men det har jeg gitt litt opp.
 15. Som mange andre er jeg skeptisk til dette. Jeg begynt først å henge på forumet da det var en del av hardware.no. Trenden har vært en økene fokus på fortjeneste, som har gått på bekostning av kvalitet. Ta for eksempel forum oppgraderingen, da var vi så heldige at vi fikk reklame mellom innlegg og flere nyttige funksjoner forsvant. Forumet ble kanskje mer mobil og reklame vennlig, men var det virkelig nødvendig? VG er et firma jeg har null respekt for. At de i dag lover at ingen ting skal endres, at ting skal bil bedre og spår en positiv fremtid for forumet er null verdt. Det er vel ingen av oss som er så naive at vi ikke forstår hvordan et konsern som VG fungerer. Hvis noen skulle lure: Penger, penger og atter penger. At @Øystein forsøker å berolige er også null verdt, du tjener jo selv på dette. Du får en fancy tittel og bedre lønn, jeg stoler ikke på at du kan være objektiv i en slik sammenheng. Jeg kjenner deg ikke og har ikke hatt kontakt meg det på forumet, du er sikkert en fin fyr, men spar meg. Hva annet kunne du sagt? Jeg håper at du har rett, men jeg har mine tvil. Enda mindre stoler jeg på @Gard Steiro. At en redeaktør fra VG forsøker å berolige meg når det kommer til dette forumets fremtid skremmer meg mer enn det roer meg. VG er jo akkurat det jeg ikke vil at diskusjon.no skal bli til. Uff. Jeg blir med videre, men jeg tror nok jeg vil forsvinne fra forumet om ikke så alt for lenge. La oss håpe at jeg tar feil.
×
×
 • Create New...