Jump to content

Flin

Medlemmer
 • Content Count

  4050
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Flin last won the day on June 26 2013

Flin had the most liked content!

Community Reputation

2010 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Er det bare jeg som tenker på "the best way to stop a bad guy with a gun is a good guy with a gun" slagordet fra USA? Masseskyting er som et kulturelt fenomen har blitt perfeksjonert i USA og som dessverre har blitt eksportert til resten av verden. Hvis vi er smarte så importerer vi ikke også USAs uansvarlige våpenlover, som har en stor del av skyld for fremveksten av slike episoder.
 2. Kanskje det er en god ide å lage systemer som ikke baserer seg på at boomers forstår hvordan internett fungerer. Jeg håper virkelig at det ikke går til helvete med oljefondet hvis en av direktørene blir hacket. Det virker jo uansett urimelig at skulle være tilfellet.
 3. Når du sier at universet bra funker og ikke bryr seg om matematiske lover så kommer du med et utsagn som du ikke har noen bevis for, det er kun noe du mener og som du synes er logisk. Jeg er ikke nødvendigvis uenig, men det er ikke så lett som du fremstiller det. Stadig går debatten om matematikk er oppdaget eller oppfunnet, det finnes de som mener at matematikk er mer grunnleggende enn fysikk. At matematikken ligger der i grunn og at universet vokser ut av den. Closer Truth har en god episode om akkurat dette
 4. Hva synes jeg så langt? Du kommer med påstander, men mangler bevis, logikk og argumenter. Si og men hva du vil, men ved mindre du kan formulere det, på en konsistent og konkret måte, til en testbar og nøyaktig teori så er det verdiløst som vitenskap. Vi vet strengt talt ikke at rommet er krummet og at Einsteins teorier beskriver det som faktisk skjer. Vi vet at disse teoriene beskriver det vi observerer. Vi vet at disse teoriene har kommet med en rekke forutsigelser som senere har blitt testet og verifisert. Om det betyr at rommet faktisk er krummet blir nesten et filosofisk spørsmål, hvordan kan vi noen gang vite det sikkert? Det hører også med til historien at det er ganske mange gode grunner til å tro at den generelle relativitetsteorien er feil. Teorien passer, for eksempel, ikke sammen med kvantemekanikk. Hvis en partikkel er i en superposisjon så burde gravitasjonsfeltet fra denne partiklene også være det, men det er ikke mulig i relativitetsteorien. Videre bryter teorien ned i sentrum av sorte hull. Det betyr egentlig ikke at relativitetsteorien er feil, men at den har visse begrensinger. På samme måte som Newtons ligninger fungerer veldig godt i det daglige, selv om de egentlig ikke er helt korrekte.
 5. Du må også ta høyde for hvilke bølgelengder de objektene du vil se på sender ut mest lys i.
 6. Husk at det gjeller for et spyd ved havoverflaten. Hvis du begynner høyere oppe er tettheten betydelig lavere og du vil kunne oppnå en mye høyere hastighet. Spørsmålet er da hva som skjer med spydet ditt når tettheten begynner å øke og det krever litt mer kompliserte utregninger enn jeg tar klokken 11 på en mandag 😛
 7. Med litt tvilsomme tall fra diverse kilder jeg fant på google så regna jeg meg fram til en terminal-hastighet på cirka 105 m/s ved havoverflaten, sånn ca 370 km/h. Noe som tilsvarer en kinetisk energi på sånn 4200 J. Det er overaskende nærme ca et gram med TNT hvis man tror wikipedia. Jeg lurer nesten på om jeg har regna feil og disse tallene avhenger av hva jeg putter inn for areal og drag coefficient. Det høyeste jeg får tilsvarer nesten en dobling av farten, så da får du fire gram TNT. Kanskje du kan slippe den veldig høyt opp hvor luften er tynnere slik at du oppnår en høyere hastighet, men da må du ta høyde for at spydet vil bli deakselerert når luft-tettheten begynner å øke. Men, om du oppnår den hastigheten du får hvis du slipper det i vakuum så er ikke det mer enn 20 g TNT det heller. Gitt at jeg ikke regner feil seint på en mandag. Et spyd er ikke så veldig tungt at det gjør noe.
 8. Bilde av det sorte hullet i sentrum av Melkeveien. Det mørke i midten altså. https://www.eso.org/public/images/eso2208-eht-mwa/
 9. Det er nok ikke umulig å lære seg fysikk nei, men man kan ikke kun fokusere på formler. Man må forstå noen grunnprinsipper.
 10. Du rota ikke med F = ma. En masse med 60 kg opplever en akselerasjon på 2.2 m/s^2. Newton: Summen av kreftene er lik akselerasjonen ganger massen, bedre kjent som F = ma. Dermed får du F = 2.2*60 N = 132 N. Oppgaven ber deg kun om å finne summen av kreftene som virker på massen, intet mindre, intet mer. Hvis du lurer på hvilke krefter som virker på objektet så er det tyngdekraften og normalkraften fra gulvet. Hvor stor normalkraften er kan du finne ved å bruke Newton igjen. Normalkraft - mg = 132 N, så Normalkraft = 720 N.
 11. Solformørkelse på Mars https://mars.nasa.gov/news/9172/nasas-perseverance-rover-captures-video-of-solar-eclipse-on-mars/ https://www.youtube.com/watch?v=aKK7vS2CHC8
 12. Det har du nok helt rett i og det er en grunn til at jeg personlig ikke går rundt å brenner forskjellige religiøse tekster. På den andre siden så er det galt å reagere med vold fordi noen brenner en bok. Dette er som jeg sier et eksempel på hvor skadelig religion er. Nå skal det sies, som jeg påpekte, at dette som skjer i Sverige handler om mer enn bare religion.
 13. Om man antar at det som skjer i Sverige i disse dager kun handler om religion og kultur så er det bare enda et argument for hvorfor religion er så idiotisk. Hva så om Paludans brenner Koranen? Vil vi leve i et samfunn der der folk synes det å starte opptøyer fordi noen brenner en bok? At noen brenner Koranen er bare et problem for en som har kjøpte disse idene om at det finnes en gud. Nå er nok ikke mennesker så enkle at vi religion er den eneste faktoren i denne saken, men det hjelper nok sikkert ikke heller. For meg virker det som om religion ofte blir en katalysator. Ta for eksempel Polen, det som har foregått der i det siste handler nok ikke bare om kristendommen, men kirka har nok hjulpet til å gjøre den situasjonen verre.
×
×
 • Create New...