Gå til innhold

Ørneredet

Medlemmer
  • Innlegg

    77
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Ørneredet sine prestasjoner

58

Nettsamfunnsomdømme

  1. Trenger ikke å narre Norske politikere til å foråde sitt folk for egen vinning i form av lukrative internasjonale verv gitt. Det gjør de med entusiame.
  2. Brenselceller er vel typisk mye dyrere enn forbrenningsmotorer, spesiellt i de effektklassene som skal til på store skip.
  3. Hvorfor legge til en dyr og tung dampturbin når man kan få samme resultat ved å injesere vann i sylinderen på en vanlig stempel motor?
  4. Det høres jo helt likt us om en Atkinson syklus motor gjør. Som blant annet brukes i Toyota Prius. Atkinson syklusen går ut på å ha et kort kompressjonsslag, og et langt ekspansjonsslag slik at man får maks ut av ekspansjonen til gassen slik at det er nesten null trykk når eksosventilen åpner ved bunnen av forbrennings slaget. Og dette kan jo også kombineres med variabel kompressjon ettersom hvor mye last motoren har (men det er unødvendig på en seriehybrid som kan gå på et fast turtal og fast belasting for å lade batteriet). Men i moderne utgaver av Atkinson syklusen så løser man dette med ventilstyring istedenfor å ha kompliserte veivaksel mekanismer. Og med en Atkinson har man ikke noe behov for en ekstra ekspansjonssylinder fordi man tar ut maks av det man kan av ekspansjonen i hovedsylinderen.
  5. Syns den så veldig interessant ut jeg. Nå blir den nok en god del over mitt budsjett, men er nok veldig mange som kunne tenke seg denne. Den enorme frunken er jo en kjempefordel i forhold til fosildrevene pickuper. Og designet er jo uendelig mye bedre enn på Rivian, spesiellt fronten. Og strømuttak fra høyspentbatteriet til vanlig stikkontakt bude jo egentlig alle elbiler ha da det jo må være en veldig liten ekstra kostnad for en veldig praktisk funksjon. Burde ha V2G også så den kan fungere som batteri for solcelleannlegg, ol. kanskje kombinert med LFP batterier som har flere sykluser før de blir utslitt.
  6. Solceller på taket hadde nok betydd veldig lite med tanke på hvor mye kraft slik industri krever. Dessuten så måtte de nok ha kjøpt disse solcellene til markedspris fordi de vel ikke lager ferdige solceller, men vel bare wafere som så må videreforedles, legges på lednings strips og rammes inn før de kan brukes som solceller.
  7. Hehe, kanskje REC angrer på at de la ned annlegget sitt i Glomfjord nå? Kanskje de vil kjøpe det tilbake fra Norwegian Crystals?
  8. Å overføre kraft fra nord til sør hadde ikke hjulpet noe som helst på prisen her nede i sør. Vi er fremdeles knyttet til prisene i Europa pga utenlandskablene og hva de eventuelt kan levere fra nord er en dråpe i havet når det gjelder forbruket i hele Europa. Det eneste som vil oppnås er altså at NordNorge vil få samme syke priser som i sør. Hadde vi kuttet alle utenlandskablene så kunne en overføringslinje fra nord til sør ha vært fornuftig. Men når vi har utenlandskablene så er altså det eneste det vil føre til høyere priser også i Nord, ikke noe lavere priser i Sør.
  9. Det står at Russland kontrollerer kraftverket, men hvem får egentlig pengene for strømmen det leverer? Man må vel ha noen avtaler for å få betalt for kraft, og disse avtalene går vel ikke automatisk over til Russland når de plasserer noen grønnkledde folk der? Hvis det er slik at Russland bare kontrollerer området hvor kraftverket står, men ikke får penger for kraften så har de jo alle incentiver for å skru av leveransene av kraft fra det. Og som en sidenote: Jeg skulle kjøpe noe på ebay her en dag, og fant billigste pris inkludert frakt fra europa slik at man slipper lang fraktitid fra Kina, eller ekstrem fraktpris fra USA, men når jeg så på hvor det ble sendt fra stod det Ukraina. Så jeg droppet å kjøpe det fordi jeg tviler litt på leveransedyktigheten fra Ukraina. Er dette en riktig avgjørelse, eller går frakt fint fra Ukraina?
  10. Hadde vogntog sjåføren satt ut varseltrekant? Hvis han hadde det så burde det vel være en smal sak for Tesla å ha automatisk detektering av varseltrekanter i kamerasystemet sitt og da sette ned hastigheten og være ekstra følsom mot hindringer i eller i nærheten av veien. Når det gjelder "førerovervåkning" så har jeg dårlige erfaringer med dette fra en e-golf jeg hadde. Når jeg var trøtt så varslet den aldri, mens når jeg ikke var trøtt så var det flere ganger den påstod at den hadde oppdaget at jeg var trøtt og bude ta en pause... Mange ganger etter de to rundkjøringene etter hverandre etter bunnen av rælingstunnellen på vei inn til Lillestrøm. Vet ikke hva slags sensorer de brukte til denne varslingen, men ut fra at den varslet ofte etter doble rundkjøringer, ol. så gjetter jeg at det bare var et kamera som så fremover og varslet hvis man krysset noen veimerke linjer litt for ofte.
  11. Nei! Nå er jo hjelpeapparatet i form av "planned parenthood" en organisasjon som er grunnlagt av rasistiske eugenikk tilhengere som også gjennomsyrer hele organisasjonen i dag. Så at de skal overtale noen til å ikke ta abort må du nok lenger ut på landet med. De elsker abort og vil at flest mulig skal ta det.
  12. Driver du med Joe Biden etterlikninger også nå?
×
×
  • Opprett ny...