Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Dragavon skrev (27 minutter siden):

HVORFOR OVERRASKER DET IKKE MEG? 

Da det var besluttet å dumpe alle enmotorsfly i det russiske flyvåpenet, kunne man høre ramaskriket verden rundt av flyvåpenoffiserer og generaler som var meget smertelig klart over at det vil betyr tap av taktiske angrepsfly med jagerbombeflyrolle som det ikke fantes tomotorsflytype av, hvilken innbar at MiG-23/27 og Su-17/22 måtte skraperes. Dette vist seg å være en meget skikkelig bommert under stridighetene i Ukraina hvor det vist seg at Su-24 var for verdifull mens Su-27/30 hadde dårlig overlevelsesevne og begrenset kapasitet - hva de hadde trengt var angrepsfly med stor våpenlast, fleksibel kapasitet og gode egenskaper for langvarig oppholdelse over slagmarken (Su-25 har ikke det, de er bare nærstøttefly). 

Alle vet nå at det taktiske angrepsflyets plass i den moderne slagmarken er obligatorisk. Selv om Su-34 hadde vist seg å være en krigevinner, har dette flyets rolle blitt sterkt begrenset til kun benyttelse av glidebomber, som ikke nødvendigvis er effektiv hver gang. Et opptak av flere OFAB-500 bomber med glidevinger avslørt dessuten at disse måtte ha detonasjonsmekanisme for å folde ut vingene og at Su-34 bare kan ta fire bomber per tokt. 

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 5
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Sitat

 

KYIV — U.S. Republicans and their candidate for the White House, Donald Trump, must remember they’re the party of Ronald Reagan and support Ukraine as Russian forces build up for a major offensive from May or June.

That was the message from Andriy Yermak, Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy’s powerful chief of staff, in an interview with POLITICO in Kyiv on Thursday evening.

 

https://www.politico.eu/article/volodymyr-zelenskyy-ukraine-tells-donald-trump-to-emulate-reagan-as-putin-readies-major-spring-offensive/

  • Liker 6
Lenke til kommentar
J.Stavros skrev (På 4.4.2024 den 1:19 PM):

Kiev brukte også norske medier helt frem til februar 2022.

Ser også at Finn reise også fortsatt bruker Kiev selv om du søker på Kyiv.

https://www.finn.no/reise/leiebil/ukraina/kiev/

Det er irrelevant hva man gjorde før Februar 2022. Etter invasjonen, så har alle som ikke er nazi-russiske støvelslikkere endret til å bruke "Kyiv". De som fortsatt bruker "Kiev" er de som elsker nazistisk imperialisme og støtter Russland.

Unntaket er slikt som f.eks. Finn her, som sannsynligvis bare ikke har oppdatert systemene sine. Det vi bør gjøre er å sende meldinger til dem om at de bør få endret det.

Endret av Markiii
  • Liker 5
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
DrAlban3000 skrev (12 minutter siden):

Kan vi bruke de som boliger for Ukrainske flyktninger?

Jepp for ut ifra bildene så er det faen ikke hytter, de minner mer om villaer. Disse "hyttene" bør bare beslaglegges, Vi må også slutte å selge til utenlandske borgere uten en grundig bakgrunnssjekk. 

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (2 timer siden):

Putin-topp eier hytte rett ved norsk militærbase
https://www.tv2.no/spesialer/nyheter/bardufoss-hytte-russere

Skremmende at det ikke har blitt bedre kjent før nå. Det aner meg at vi har en drøss med flere lignende tilfeller rundt om kring i landet. Håper disse eiendommene omfattes av sanksjoner og beslag av Putins medløperes eiendommer i utlandet. Beslaget bør nok skje i samarbeid med PST så de får undersøkt eventuelt kommunikasjonsutstyr i hyttene.

  • Liker 7
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (2 minutter siden):

Skremmende at det ikke har blitt bedre kjent før nå. Det aner meg at vi har en drøss med flere lignende tilfeller rundt om kring i landet. Håper disse eiendommene omfattes av sanksjoner og beslag av Putins medløperes eiendommer i utlandet. Beslaget bør nok skje i samarbeid med PST så de får undersøkt eventuelt kommunikasjonsutstyr i hyttene.

Mulig PST er overarbeidet allerede men hytter med den typen koblinger(russisk eier, viktige militære anlegg nær ved) er selvsagte mål for kontraetterretning. :)

  • Liker 5
Lenke til kommentar
JK22 skrev (På 4.4.2024 den 7:54 PM):

Jake Sullivan må vekk. Helst til Antarktis hvor han burde bli værende for resten av livet. Problemet er at den meget unge mannen hadde veldig meget flink med å manipulere den arrogante og stolte oldingen ved å appellere til hans ego og pedantstrang, slik at andre - selv Blinken som i lang tid hadde pleiet hans omgang med Biden - fant seg frustrert og dels maktløst, ikke minst ettersom presidenten har en lei uvane med å velge galt. Obama - som vi vet var den smarteste presidenten siden Bush senior (Clinton var for impulsiv) - hadde kranglet med Biden mange ganger over hans steilhet og langdryghet. 

Obama var jo nesten verre enn Biden. Obama strøk Putin med hårene og la opp til nettopp invasjonen i 2022. Obama var desperat etter å samarbeide og være venner og slikke støvlene til den imperialistiske diktatoren. Hvis Obama hadde vært president i 2022 så vet vi ikke hva som hadde skjedd. Kanskje hadde det vært vakre ord om "forhandlinger" som hadde blitt sendt til Ukraina, fremfor ammunisjon, våpen og utstyr.

Den dag i dag nekter Obama å innse at han reagerte feil på Russlands invasjon i 2014. Han fortsetter å frata Russland skylden og ansvaret.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Markiii skrev (13 minutter siden):

Det er irrelevant hva man gjorde før Februar 2022. Etter invasjonen, så har alle som ikke er nazi-russiske støvelslikkere endret til å bruke "Kyiv". De som fortsatt bruker "Kiev" er de som elsker nazistisk imperialisme og støtter Russland.

Unntaket er slikt som f.eks. Finn her, som sannsynligvis bare ikke har oppdatert systemene sine. Det vi bør gjøre er å sende meldinger til dem om at de bør få gjort det.

Rettskrivning er seig materie. Budskapet i en melding er uansett viktigere enn detaljer som hvordan ting staves.

 

Her burde jeg satt inn en gammel vitsetegning fra Hvepsen(?). Den hvor en besøkende observerer barrikader i Oslos gater og spør en nordmann 'hvor langt har revolusjonen kommet?', hvorpå nordmannen svarer 'foreløpig slåss vi om hvordan den staves!'

  • Liker 3
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Sitat

 

Patriark Kirill ledet en kongress av «Det verdensrussiske folkeråd», der religiøse, politiske og kulturelle skikkelser møttes i Moskvas enorme Kristi Frelser-katedralen.

De vedtok et dokument der der står at Putins fullskala invasjon i Ukraina «fra et åndelig og moralsk perspektiv» er «hellig krig» og at det er et steg i «den nasjonale frigjøringskampen til det russiske folk» mot «det kriminelle Kiev-regimet» og «Vesten bak dem». Det heter også at Ukraina må bli en del av Russland. De støtter altså Putin i at den ukrainske staten skal tilintetgjøres.

 

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/0QwG80/russlands-putin-pro-patriark-det-er-en-hellig-krig

  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

@ForTheEmperor Putin har ikke offisielt listet opp konkrete mål, fordi det blir lettere å flytte målstenger under veis. Akkurat nå virker det som han kan slippe "billig" fra det om han klarer å klore seg fast til det som er okkupert nå. Odessa er et urealistisk mål sånn situasjonen er nå. Likevel kan kan desperat håpe og prøve noen dristige kupp.

Vest-Georgia (svartehavskysten) er et høyaktuelt terrormål nå som Putin mister stadig mer kontroll over Sveastopol. Georgia bør få lynrask beskyttelse gjennom en ekspress godkjenning av NATO-søknaden sin.

Endret av Simen1
  • Liker 5
Lenke til kommentar
38 minutes ago, oddeh said:

r/ukraine - Losses of the Russian military to 6.4.2024

What air defence doing?

On 28 March 2024, a Crimean Telegram channel reported that an SU-27 aircraft operating over Crimea had been shot down by Russian air defence in an incident of fratricide. The Russian-installed Governor of Sevastopol, Mikhail Razvozhaev, stated that there was a technical failure and that the pilot survived. Ukraine had conducted strikes against targets in Sevastopol and the Black Sea Fleet on 24 March 2024. This almost certainly led to local Russian air defence being at a heightened readiness. There have been previous unconfirmed reports of similar instances of fratricide occurring, usually following periods of Ukrainian action against Russian forces in the illegally occupied territory. There is a realistic possibility that rather than a technical issue, the increased pressure and tension amongst Russian Air Defence operators induced by the fear of further Ukrainian action leads to them inadvertently engaging their own pilots and aircraft. This event, and others if confirmed, likely...

Fortsatt ingen fly. Mon tro om de da vil bli notert.

Quote

A massive drone attack slammed the Morozovsk airfield in Rostov region taking out planes that Russia uses to target Ukrainian army positions and frontline cities. Three other sites were hit.

The airfield housed Su-24, Su-24M, and Su-34 frontline bombers, which Russia employs to target Ukrainian army positions and frontline cities.

According to the Kyiv Post source, "At least six Russian military aircraft were destroyed, and another eight were heavily damaged. In addition to the equipment, about 20 Russian servicemen were either killed or wounded."

https://www.kyivpost.com/post/30629

 

Ingen nye satelittbilder?

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...