Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Sitat

Noreg positive til Nato-fond til Ukraina

PUBLISERT KLOKKEN14:15 IKRIGEN I UKRAINA

Noreg støttar forslaget frå Nato-sjef Jens Stoltenberg om å opprette eit langsiktig Ukraina-fond som Nato sjølv skal koordinere.

– Det er kloke og gode forslag for å gjere støtta til Ukraina meir berekraftig og effektivt, seier statssekretær Eivind Vad Petersson (Ap) i UD til NTB.

Han representerer Noreg på utanriksministermøtet til Nato i Brussel onsdag.

 

  • Liker 4
  • Hjerte 4
Lenke til kommentar
16 minutes ago, Brother Ursus said:

EDIT: Apropos er det en ganske bra svensk film fra 2018, som heter The Unthinkable, eller Det Utenkelige, som ble fordømt og latterliggjort for krigshissing, for sin ganske så realistiske beskrivelse av en russisk hybridkrig og etter hvert reell krig, mot Sverige. I retrospekt er det mange som skylder skribentene og filmskaperne en unskyldning. Meget serverdig i min oppfatning. https://www.imdb.com/title/tt5227746/

Vi har vel et norsk eksempel også i den gaten. En norsk serie som gikk på tv for en 4-5 år siden kanskje, som omhandlet et eller annet russisk angrep på Norge (jeg så den aldri selv). "Okkupert" het den kanskje?

Russerne var blodig fornærmet.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
3 minutes ago, Pop said:

Vi har vel et norsk eksempel også i den gaten. En norsk serie som gikk på tv for en 4-5 år siden kanskje, som omhandlet et eller annet russisk angrep på Norge (jeg så den aldri selv). "Okkupert" het den kanskje?

Russerne var blodig fornærmet.

Stemmer det. Et av hovedelementene der var jo det totalt virkelighetsfjerne at USA trakk seg ut fra Europa, og overlot til russerne å utøve press for å få viljen sin i Norge. Ironisk så det er sagt, for det ligner skremmende på et scenario som kan skje med en viss Trump i stolen der nå. Har faktisk tenkt på den serien i det siste, for den ble jo til dels slaktet for lite troverdig plot. Nå er den mer aktuell enn noen gang. 

  • Liker 8
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (2 timer siden):

Norge burde absolutt være en hovedbidragsyter. Vi har oljepenger i store mengder. Oljepenger vi ikke kan bruke innenlands uten å skape inflasjon. Det har dermed aldri vært mer fornuftig å bruke dem enn nå. Vi kjøper oss godvilje, vi kjøper oss forsvar uten å ofre egne liv og vi kjøper en stor dose moralsk rettferdighet. Vinn-vinn. Norge tjente mange hundre milliarder ekstra på krigen i form av både aksjer og særlig olje og gass- prisen.

Enig. Vi kunne fint gitt de en billion eller to uten å merke noe, men fått MYE igjen.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

https://kyivindependent.com/military-intelligence-russia-has-about-200-su-34-su-35-fighter-jets-7-a-50/

Ukrainian Military Intelligence: Russia has about 200 Su-34, Su-35 fighter jets, 7 A-50 planes

Russia has about 100 Su-35 fighter jets, more than 100 Su-34 fighter bombers, and seven A-50 early warning and control aircraft as of March, ArmyInform reported on April 3, citing data provided by Ukraine's military intelligence (HUR).


Mon tro hvor mange Mig av ymse slag og andre, eldre Sukhoi de har? Disse er ikke like effektive som Su-34 og Su-35. I tillegg har russerne minst fire andre store problemer med flyvåpenet sitt: Pilotmangel, treningsmangel, vedlikeholdsslep og i nær fremtid kanskje tom. drivstoffmangel.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

https://www.aftenposten.no/verden/i/XbGW6o/putins-nye-vaapen-terroriserer-du-kan-kjenne-hvordan-organene-rister

Sitat

Putins nye våpen terroriserer: – Du kan kjenne hvordan organene rister

Vladimir Putins gamle bombe fra Sovjetunionen er blitt ny. Nå er den i ferd med å forandre krigen.

[…]

Billig produksjon

– Glidebombene er svært vanskelig, nesten umulig, å skyte ned, sier Haga.

Han tror at russerne har nok gamle bomber til å terrorisere Ukraina i årevis fremover. Det eneste som stopper russerne, er produksjonen av det nye vingesettet. Den produksjonen er imidlertid billig og ikke særlig komplisert.

[…]

Kommentator i The Independent Tom Watlingslår fast at de dødelige russiske bombene nå er i ferd med å forandre krigen i Ukraina. Det samme gjør The Times. For bombene var ikke bare delaktige i å ta byen Avdijivka fra de ukrainske soldatene. 

Glidebombene brukes også i de daglige angrepene mot Ukrainas nest største by, Kharkiv. 

Det kan være et varsel om hva som er i vente, mener eksperter.

 

  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...