Jump to content

1Dr.E

Medlemmer
 • Content Count

  1496
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1417 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Enig. Å rigge seg opp og ned tar omtrent like lang tid som å male hele veggen. Om man har tid til å bruke 30 minutter på å flekkmale sparklede hull med en rulle, hvorfor ikke spandere 30 minutter til og få malt hele flata?
 2. Takk for svar, og sikkert et godt et, men dette ble litt for innviklet for meg. Aksjene (XOM) er hos ComputerShare. Jeg har ca. 500 andeler, som jeg kan beholde i ComputerShare i noen måneder før de må flyttes derfra. Prøver å finne ut om det er rett frem å få dette over til DNB, og hvilke kostnader det innebærer. Jeg kommer ikke til å kjøpe flere aksjer. Bare sitte på dem til kursen forhåpentligvis har steget en del igjen. Har handlet disse jevnt og trutt hver måned i snart 7 år.
 3. Skal overføre amerikanske aksjer fra et utenlandsk aksjeoverføringsselskap snart. Har laget en VPS-konto i DNB, mest fordi jeg har kundeforhold og nettbank i DNB fra før av. Har aldri holdt på aktivt med aksjer, bare deltatt i et aksjespareprogram gjennom jobben. Har ikke tenkt til å handle mer aksjer, men sitte på dem til de forhåpentligvis tar seg opp litt mer etter fallet sist vår.
 4. 1Dr.E

  Skremmende nabo

  Kjøpte et billig overvåkningskamera i dag og satte det opp inni carporten (filmer kun innunder carporten). Så får jeg kartlagt om/når kattene kommer
 5. 1Dr.E

  Skremmende nabo

  Kan du komme hit og fortelle kattene som driter på belegningssteinen min dét?
 6. 1Dr.E

  Skremmende nabo

  Ja, jeg tror kanskje det blir veien å gå også, dersom ikke luktmidler hjelper. Selv om det blir jeg som må punge ut for et slikt system, og leve med vann i carporten min. (Jeg kan alltids legge ut en åpen invitasjon til katteiere i nabolaget til å vippse meg en andel for dette, men tviler vel litt på at noen er spesielt interessert i det). Jeg har hørt noen kalle vannsprut på katt for dyremishandling. Tenker du at det er innafor?
 7. 1Dr.E

  Skremmende nabo

  Det er det du snakker om nå som gjør det ekstra vanskelig for meg. Jeg aner ikke hvilken katt som bæsjer hos meg. Jeg aner ikke engang hvem som har katter i nabolaget. Om jeg så en katt bæsje her, så aner jeg ikke hvordan jeg skulle funnet eieren, og dersom jeg hadde funnet eieren kunne han hevdet at det sikkert er flere enn hans katt som bæsjer hos meg, og at han ikke kan ta ansvar for dem. Dessuten er kattene ute om natta, og om jeg skulle måtte dokumentere hver enkelt bæsj for å få noen til å komme og fjerne hver enkelt bæsj så måtte jeg satt opp kamera og ansatt en kar til å gå gjennom videoene og fulgt opp at hver katt sin eier kommer og plukker opp etter sin katt. Ser du? Jeg (som din nabo) sitter med problemet, og ingen har ansvaret for det.
 8. 1Dr.E

  Skremmende nabo

  Forstår det, men forsøk å se det fra naboens ståsted også. De har aldri hatt noe ønske om å ha katt, men får det enten de vil eller ikke ved å bo der de bor. Eller; de får avføringen deres. Kattene kan selvsagt ikke noe for det, men du kan vel forstå hvorfor de blir lei også? Hadde naboen min latt hunden sin løpe fritt slik at den drepte fugl og dreit i naboens hager, så hadde den lidd en trist skjebne og/eller blitt omplassert temmelig fort. Men for katter er det på en måte akseptert. Eller; det er forventet av eierne deres at slik adferd aksepteres av de som blir forulempet. Ja, katter er jegere og streifere av natur, men de er innført og ikke en del av vårt biologiske mangfold. Det anslås at norske huskatter tar livet av ca. 7.000.000 fugler her til lands hvert år. Dette snakkes det lite om. Igjen, det er ikke kattens skyld. Den er et rovdyr, og det ville vært slemt å holde den fanget inne. Katteeiere bør være klar over, og akseptere, at de tar inn et rovdyr med det som hører til. Jeg legger meg ikke så mye opp i det egentlig. De som vil ha katt skal få lov til det, men jeg håper de setter seg inn i ansvaret. Min interesse i denne tråden er å få tips som småirritert nabo (sikkert ikke så irritert som dine, men i samme situasjon). Jeg har blitt påført katter uten å ville det selv. Eller; ikke katter da, bare avføringen deres. Hva kan jeg gjøre for å stoppe det, uten å skade kattene? Kanskje du som katteeier kan gi gode råd?
 9. 1Dr.E

  Skremmende nabo

  Jeg vurderte å ta opp dette i veilaget og eller velforeninga, og foreslå å lage en sandkasse på et sentralt sted. Med tak over, og en ordning med vegger og inngang slak at katter kommer til men ikke barn. Kan godt være ved min tomt, mot at katteeierne i området bytter på å gjøre reint kassa. En slags felles kattedo.
 10. 1Dr.E

  Skremmende nabo

  Jeg er tolerant jeg altså, og som jeg skriver så ønsker jeg å finne gjennomførbare tiltak som er humane og greie mot kattene også. Gjøre det mindre attraktivt for dem her hos meg. Vi valgte å flytte hit nettopp fordi det er tett og med masse barn, slik at de kan leke over hele feltet. Det flyr barn gjennom hekkene her hele tiden, og det er superhyggelig. Det gressklippes, høytrykksspyles, trampolinehoppes og spilles musikk i nabolaget temmelig jevnt, og vi synes det er hyggelig at det er livat og godt naboskap Aner ikke om det er én katt eller flere som vanker hos meg. Middel i bed og slikt er topp, men har hørt folk fortelle om veldig vekslende resultater. Prøver med sitron og eddik nå. Grønnsaksbedet blir erstattet av oppsnekrede, bed med kasser som kan dekkes til med nett eller lignende, så neste års avling skal de ikke få kommet til Har ingen andre bed på eiendommen, bare potter og kasser. Litt usikker på carporten. Trodde katter foretrakk å drite i jord/sand som de kan grave i, men her har de driti på stein... Kan ikke akkurat gjerde inn carporten, så forsøker i første omgang med frastøtende lukt. Har prøvd dette et annet sted jeg bodde, uten hell, med både sitron, eddik, pepper og spesialmiddel mot katt. De fortsatte å drite uansett. Den gang bygde jeg inn carporten til garasje... Høy pipelyd som irriterer katten er uaktuelt, for naboen ved carporten har hund. Har tenkt tanken på en vannslange med bevegelsessensor som gir en dusj om de går i carporten, men noen hevder jo at dette også er slemt mot katten. Å dusje dem med en sprayflaske kommer vel neppe til å skje. Har tilgode å se katten på tomta mi, regner med at de som mange andre katter er aktive om natta. Jeg sitter ikke i bakhold og venter på anledningen, liksom. Dermed aner jeg ikke om det er hjemløs katt eller ikke som er hos meg. Og jeg tror ikke ansvarlige katteeiere som chipper og steriliserer/kastrerer er problemet heller, problemet tror jeg at det er altfor lett å skaffe seg en katt, gi i bursdag til ungen og så glemme den. Et søk på finn viser at det ikke er spesielt vanskelig å få tak i en katt... https://www.dagbladet.no/nyheter/katter-blir-kastet-ut-av-bilvinduer/74013272
 11. 1Dr.E

  Skremmende nabo

  Følger med i tråden for tips mot katter. Ønsker å frastøte dem på en grei og human måte. Pipelyder hadde plaget naboens hund, som de har laget luftegård til ved siden av oss. Bor i boligfelt med 40-50 barnefamilier, og en håndfull katter (tror jeg, ingen vet vel helt sikkert hvor mange) katter som streifer rundt. Vi har gitt opp grønnsaksbed nå fordi det drites ned. Sist vi gjorde en innsats plukka vi ut en liten bærepose med dritt. Nå har puser begynt å drite på tørr belegningsstein innunder carporten vår, og det stinker. Forsøker å dryppe sitronsaft og eddik rundt omkring. Snart får vi en liten gutt, og jeg håper han kan få vokse opp i egen hage uten å krabbe rundt i andre katters avføring. Kattehold fremstår for meg som relativt uansvarlig. Fine å se på, men de gjør som de vil, gjør hvor de vil (alle andre steder enn hos seg selv), og utfolder seg som de rovdyrene de er ved å ta livet av småfugl. Eieren ser den vel av og til når den er hjemom og spiser?
 12. I disse dager stenges ett av Norges to raffinerier ned for godt. Mon tro hva det utgjør i reduksjon av CO2. Det volumet som før ble produsert her skal med dette produseres i utlandet og kjøpes hit istedenfor. Raffineriet var ikke stort, så volumet hentes greit inn ved å produsere bare litt mer på et eller flere av de større raffineriene i Europa. Slagen-raffineriet var et av verdens mest energieffektive og rene raffinerier, med blant annet opptil 50% hydrogen i fyrgassen som ble brukt i produksjonen. Hydrogen som var et biprodukt fra prosessen, og som ikke måtte produseres utenom. Så globalt sett gir nok dette en økning av utslipp.
 13. Jeg bestilte 365Direkte Mastercard for å få bruke som drivstoffkort på Esso. Dette er utstedt fra DanskeBank. Jeg logget meg inn for å forsøke å justere ned kredittgrensen, og kom over prislista, der det stod at det koster 10 kr/mnd for nettbank når man ikke er programkunde. Han jeg snakket med på chat sa at jeg skulle få slippe det, men jeg skal følge med å se hvilke andre skjulte kostnader dette kortet eventuelt gir meg. Jeg forventer et gebyrfritt kort, som jeg kun skal bruke til bensin og betale til forfall. Er det forresten noen som har dette kortet og som vet om kjøp spesifiseres? Jeg har brukt Esso Mastercard frem til nå, og der kommer det frem på faktura hvor mange liter jeg har fylt av hhv. bensin og diesel, og hva som er brukt på bilvask.
 14. Har ikke testa denne bilen, men erfaring generelt med innebygget navigasjon er at det er tungvint, dyrt og dårlig. Selv i nyere biler, så regner med at en fra 2012 ikke er spesielt god på dette. Jeg hadde helt klart gått for en billig mobilholder og Google Maps på telefon til navigering. Gjorde det med min 2010 Fiesta, funka fint det.
 15. Og en annen ting: Denne aksjen handles i USD. Når jeg en gang selger, blir det da til gjeldende vekslingskurs? Eller kan jeg selge, plassere beløpet i USD på en valutakonto, og veksle det inn til NOK ved en senere anledning når vekslingskursen er mer gunstig? Aksjekursen og kursen for USD går gjerne i motsatt retning av hverandre ...
×
×
 • Create New...