Jump to content

1Dr.E

Medlemmer
 • Content Count

  1441
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1384 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hehe, kjenner meg igjen fra min egen sønns barnehagealder. Hold ut, det blir "bedre". Guttungen min er 8 nå, og mer eller mindre selvgående. Står opp selv, kler på seg selv, smører seg mat selv, går til skolen selv, dusjer og legger seg selv. Og han har blitt en svoren fotballgutt, jeg koser meg med å dra og se på treningene og kampene hans, og vi sitter og sluker kamper i sofaen sammen. Spiller PlayStation sammen, drar på tur sammen på vannet og i fjellet. Barna utvikler seg til å bli sjarmerende, unge mennesker som gir noe tilbake etterhvert, og ikke utelukkende tidkrevende, bæsjende, masete småtroll. Tenker å gå i gang med neste kull 🙂
 2. Låner tråden litt jeg. Har en gammel PC som guttungen har forstått kan spilles på og ikke bare jobbes på. Finnes alternativer for meg for å på en grei måte oppgradere denne litt? Noen skjermkort som kan heve denne for en billig penge? https://www.komplett.no/product/746629 GTX 560 2GB https://www.komplett.no/product/634961 i5 3450 3.1GHz https://www.komplett.no/product/660229 8GB RAM https://www.komplett.no/product/618006 (Har 4x4GB RAM jeg tror skal passe)
 3. Brun papirpose med hundrelapper teipa fast på baksiden av cisterna i bås nr. 2 på dassen på en veikro? 😂
 4. Jeg undres over hvor mange vanlige, single folk med helt vanlige jobber som har (eller tar seg) råd til en bil til over en halv million.
 5. En svindler på Finn en gang forslo at jeg skulle betale ham med paysafecard, så jeg går utifra at dette er anonymt.
 6. En annen erfaring jeg gjorde var at damer gjerne snakker med andre damer og rådslår. Hos meg fikk hun et tips av ei venninne som sa at hun ikke måtte finne på å la meg overta huset, da det kom til å være mye mer verdt om få år enn det hun ble kjøpt ut for på daværende tidspunkt. Hun foreslo derfor en avtale der jeg skulle gi henne halvparten av differensen på dagens gevinst og en gevinst inntil 3 år frem i tid. Altså: At hun skulle få f. eks. 100.000 av meg dersom jeg om 2 år solgte for 200.000 mer enn taksten vi fikk da vi gjorde opp. Jeg sa at det var greit, dersom avtalen samtidig spesifiserte at hun skulle gi meg halvparten dersom jeg solgte for MINDRE enn taksten vi fikk. Når du kjøper ut henne av huset overtar du også hele ansvaret, og må ta tapet dersom det skulle bli ødelagt noe i flom, brann, eller taket eller drenering må byttes. Så jeg sa at dersom det oppstod en skade som gjorde at huset ble solgt for 200.000 mindre enn taksten vi fikk, så ville hun med avtalen skylde meg 100.000. Da tok hun poenget og snakka ikke mer om noen slik avtale.
 7. Bør ikke din egenkapital også økes tilsvarende det boligen har økt? Eller sagt på en annen måte: Bør ikke din egenkapital være 14,3% (=500.000/3.500.000), istedenfor kronebeløpet den gang? Da er det du la inn som din egenkapital verdt 3.605.000*0.143 = 515.515 i dag. Gjorde denne "tabben" selv i forrige forhold, da vi hadde en samboerkontrakt som sa at mine 300.000 i EK skulle trekkes ut før vi splitta huset ved et eventuelt samlivsbrudd. Huset hadde økt ganske mye i verdi, så her svelget jeg et stort tap til henne fordi jeg ikke ville begynne å krangle om det. Burde sett den gang at dette burde vært spesifisert som en prosentandel istedenfor kronebeløpet.
 8. Jeg blir nervøs selv om jeg ikke har gjort noe ulovlig. Tar meg selv i å forsøke å se så ubekymret og rolig ut som mulig når jeg passerer enveisspeilet der tollerne står på flyplassen, selv om jeg ikke har med meg noe ulovlig. På samme måte føler jeg meg med ett skyldig om jeg er ute og kjører og det havner en politibil rett bak meg i trafikken. Blir nervøs for at jeg skal prestere å gjøre noe feil.
 9. Da tipper jeg han sprøyter med "rundupp" også. Og Hiace heter hi-akk.
 10. Jeg har brukt Fitbit Charge 2 i noen år, før jeg bytta til Garmin Forerunner 245 Music for en drøy uke siden. Jeg synes denne virker veldig grei så langt. Den har egen app, men kan kobles opp mot Strava, Runkeeper, Endomondo eller en håndfull andre kontoer slik at øktene lastes opp automatisk. Det fungerer veldig greit med Strava i alle fall.
 11. Da jeg hadde pappaperm i 2013 tok jeg det ut annenhver uke. Dama begynte i 50% stilling igjen samtidig, så vi bytta på å være på jobb og hjemme med barnet annenhver uke. Jeg var supportansvarlig i firmaet jeg jobbet i den gang, og var avhengig av å ha ganske regelmessig kontakt med både kundene og de andre ansatte. Det var også deilig å kunne unngå å slippe jobben fullstendig, da jeg hadde måtte brukt en god stund på å sette meg inn i alt dersom jeg hadde vært borte i 12/14 uker (husker ikke nå hvor lenge det var den gangen). Og det var dessuten deilig å kunne veksle mellom hjemmetid med barnet og "voksentid" med jobb og det fellesskapet det gir. For all del, det er en koselig tid med barnet, men det er grenser for hva man får funnet på med en som er så liten. Dagene gikk saaaakte.
 12. Jeg velger å betale 8 kr mer i måneden for å slippe å betale for et helt år.
 13. Hmm, nå har SB1 Østlandet satt ned renta på BSU til 2.8%, uten at jeg har fått beskjed om det. Logga inn og sjekka nå, er sjeldent innom da jeg ikke har annet i den banken. Da kan jeg like gjerne bytta tilbake til DNB (som jeg hadde i fjor, før jeg bytta til OBOSbanken og deretter til SB1)... Edit: Joda, ser jeg har fått beskjed om renteendringer inne i nettbanken. Kunne flytta til en annen nettbank nå for å komme opp over 3% igjen, men med 4,5 mnd igjen til jeg skal bruke kontoen tror jeg ikke at jeg gidder.
 14. For et par uker siden da ting så rolig ut bestilte jeg hotell og spa i Oslo første helga i september. Avbestiller denne jeg...
 15. Sjekker innom denne tråden selv, da jeg kunne tenke meg en klokke jeg også.
×
×
 • Create New...