Jump to content

kote

Medlemmer
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 :)
 1. Får ikke stemme i år. For noe jævla tull. Jeg meldte flytting i midten av juli, men regelen er tydeligvis at du må stemme i kommunen du bodde i 30. juni. Jeg sjekket valgkortet mitt utenfor valglokalet i dag, og jeg har altså ikke stemmerett i min nåværende kommune. Jada, greit nok at det ikke hadde vært et problem hvis jeg hadde forhåndsstemt eller sjekka valgkortet på forhånd. Her vil jeg derimot si at forhåndsstemming ikke kan være utgangspunktet, og at det offentlige mer eller mindre sier at valgkortet ikke er så viktig så lenge du har ID. ("Ta gjerne med valgkortet") Jeg tenker på alle studenter som melder flytting i juli/august, og ikke har fått med seg denne spesielle regelen, og dermed ikke får stemt. Hadde vært interessant å vite hvor mange dette gjelder... Det hele kunne vært unngått hvis alle som melder flytting etter 30. juni får en SMS med påminnelse om at de ikke kan stemme på valgdagen. Jeg får klage til Skatteetaten og Posten, men får altså ikke stemt i år. Det er ganske leit.
 2. Jeg får ny PSU til neste uke (Corsair RM850X). Hvis jeg kjøper nytt hovedkort, så vil det i praksis være å bygge en ny PC med ny prosessor, noe jeg helst vil unngå. Jeg har bestilt ett kort til 2000 kroner og ett til 5000 kroner. Så med mindre noen overbeviser meg om at jeg ikke kan stole på hovedkortet, vil jeg først prøve med det billigste i en uke før jeg våger å sette inn det dyreste.
 3. Hei, jeg har et spørsmål som google ikke klarer å svare meg på ordentlig. På onsdag frøs windows i ca. 5 sekunder, før den skrudde seg av. Den startet på nytt automatisk, men det var svart skjerm og viftene på GPUen gikk 100%. Jeg satte kortet i PC#2, og Windows ville heller ikke starte på den + viftene gikk 100%. (GPUen var en GTX980 Windforce, men det spiller ingen rolle.) Jeg satte så skjermkortet fra PC #2 i hoved-PCen, og det fungerte fint, men etter ca. 24 timer skjedde akkurat det samme. Windows stoppet opp, gjenstartet med fulle vifter uten å boote windows. (Det var en lekker GTX-690.) Det kom aldri noe smell eller merkbar ulyd, ingen røyklukt. Ingen ulyder i øreklokkene. Spørsmålet mitt er om strømforsyningen har drept kortene mine, eller om det kan være noe galt med hovedkortet. Er det mulig å få en indikasjon på hvilken komponent som er ødelagt, eller blir det rent sjansespill? (Jeg har såklart ikke noe diagnose-/måleverktøy til noen av delene.) Det eneste symptomet jeg har hatt på strømforsyningen før dette, har vært en irriterende bobling/kvitring når viften spinner opp. Det har ikke vært noe mer eller mindre av dette i det siste, tror jeg. (Kanskje relevant: for 4-5 uker siden rensket jeg PC-en, og skrudde da opp PSU-en for å fjerne støv og se om jeg kunne smøre viften.) Den har ellers fungert helt fint . Jeg har egentlig ikke hatt noen symptomer på hovedkortet, men jeg har lest at hovedkort kan få en defekt PCIe-port som ødelegger skjermkort. Men at det er nokså uhørt og usannsynlig. Jeg vil såklart ikke plugge noe skjermkort inn i maskinen hvis det er en reell sjanse for at hovedkortet er synderen. Er det noen som har opplevd at hovedkortet ødelegger skjermkort på denne måten, eller er det >90% sannsynlig at det er strømforsyningen? Et annet spørsmål: hvordan vil det være med reklamasjonsrett hvis jeg installerer ny strømforsyning, men kortet allikevel dør?
 4. Jeg er ennå ung og sprek, så jeg irriterer meg ikke over litt ekstra varmhvit kosebelysning utover kjernetida i julen så lenge det er smakfullt utført. Men alle lys med kristen symbolikk og julelenker i trær bør fjernes tjuende dag jul. Hvis sentrumsnæringen er så opptatt av å trekke folk til sentrum, kunne de jo hatt tjuende-dags-jul-marked med slokking av julelysene.
 5. Du kan vel si at du er tilgjengelig i et visst tidsrom? Hvis de møter opp utenom det tidsrommet så er ikke det ditt problem? Og hvis de ikke møter opp til avtalt tid så sender du melding om at du har et annet tilbud og at prisen har økt med 10%? Folk som ikke kan utvise vanlig folkeskikk og omtanke kan drite og dra.
 6. Spotify irriterer meg grenseløst fordi de har satt helt ubrukelige folk til å designe brukergrensesnittet sitt (de har sin egen "Ting som irriterer så grenseløst"-tråd på forumet sitt). Så når det gjelder Spotify, så ville jeg ikke tillegge for mye intensjoner bak noe som helst. Når det er sagt, så ligger følgende album på min "recommendations" akkurat nå De fleste er fra 70 til 90-tallet, så det har nok med hva du lytter til?
 7. Det irriterer meg grenseløst når enkelte folk kjøper så mye glorete og blinkende julebelysning de har råd til i desember, og i tillegg bare slenger det ut i buskene på måfå. Så enkelt kan man ødelegge innsatsen som naboene dine har gjort for å lage en koselig, smakfull julebelysning. Men når disse folka i tillegg lar det ligge til uti MARS, så begynner jeg å se rødt.
 8. Uff ja, det var dyrt! Foretrekker noe billigere jeg kan bruke om igjen til fremtidige prosjekter, men vanlig klarlakk vil kanskje flasse av og se stygg ut uansett? Da er det kanskje bedre å bare ta godt vare på flaska, og heller gi en makeover når den endelig blir skjemmende
 9. Hei, satser på at dette forumet er mest relevant. Jeg har en sånn pulverlakkert(?) S'well-flaske med tremønster som foreløpig har en ganske lekker overflate uten skjemmende hakk og riper. På bunnen har malingen begynt å flasse av der den har kontakt med bordet (synlig blankt stål), derfor vil jeg finne en måte å herde dette området på, og kanskje beskytte hele flasken med et ekstra lag i samme slengen. Jeg ser også at det har kommet noen små riper og flekker hvor mønsteret flasser av (brunt under). Noen som umiddelbart kan si hvilken metode som er best egnet mtp. holdbarhet, misfarging, konsistens? Vanlig klarlakk på boks med mange lag?
 10. Så ikke at noen hadde svart på dette! Jeg fikk etter mye om og men bestilt rett peilepinne. Jeg måtte se lenge på chassisnummeret ("Chassisnummer til 8D-X-400000") før jeg skjønte hva bindestrekene betyr...Den sitter som et skudd og målte perfekt oljenivå. Jeg vurderte faktisk å kjøpe en trakt til å ha i bakhånd, men utsatte det. Litt mange utgifter om dagen. I mellomtiden skal jeg bare være veldig varsom når jeg tar den av og på. Men jeg lurte på om det kan gå an å smøre peilepinnen med littegrann silikonolje eller motorolje for å unngå at den setter seg fast. Bilen skal få en skikkelig overhaling til våren, så da skal jeg prøve å huske veivhusventilasjonen. Takk for tipset!
 11. Nei, den var ødelagt fra før, og jeg sa til de at jeg hadde bestilt ny pinne. Den var helt herpa, plasten var pill råtten og smuldret opp totalt da jeg dunket den hardt. Den holdt ikke lenger tett, og det var fare for at den ville drysse dritt nedi trakta
 12. At den ikke har brent opp da tenker du? 😋 Joda, kommer nok til å være ganske påpasselig med å sjekke at det sitter
 13. Gikk en tur i skauen og fant noen kvister som jeg spikka til, men det ble ikke 100% hånd i hanske akkurat. Så jeg tok ei bomullsfille og stappa ned med pinnen og da kjennes det godt og tett. Holdt på å bruke en sånn engangsklut av 70% viskose først, men den hadde kanskje smelta nedi og lagt et helvete?
 14. Ja, fryktet dette. Og det kan godt tenkes at ørepropper smelter i kontakt med olje. Da legger jeg fra meg den idéen. Takk! Det er det tipset jeg har lest flest plasser på nettet, så jeg går for dette. Takk!
 15. Kan jo spørre samtidig: thansen viser meg et utvalg av oljepeilepinner som passer til min bil. Men på bildene ser de veldig forskjellige ut! Peilepinnen på det siste bildet tror jeg er den samme som jeg hadde. (håndtaket hadde en "knekk" og det var minst én plastbit på metallpinnen). Det er vanskelig å si, men det ser egentlig ut som de har lik lengde, men alt fra 0 til 2 plastbiter på selve pinnen. Samtidig selger de trakter til oljepeilepinner i ulike lengder, for eksempel: Så egentlig skjønner jeg ingenting lenger...må peilepinnen ha en spesiell trakt for å måle riktig? Hvordan kan jeg finne ut om en peilepinne funker på trakta som er i bilen allerede?
×
×
 • Create New...