Jump to content

kote

Medlemmer
 • Content Count

  46
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

29 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Man har selvsagt et visst ansvar for å søke opp nettbutikker før man handler. Stayclassy er usympatisk fra topp til tå, men det aner meg at jeg heller ikke har noe til overs for >90% av kundene deres heller.
 2. Jeg hadde førerkort klasse B i over 10 år før jeg fant ut at jeg faktisk kan har lov til å kjøre med sånn liten WallTrailer.
 3. Ja det er gøy! Men dessverre valgte jeg det verste tidspunktet å begynne med analog foto...det er en global mangel på 35mm fargefilm, så utvalget er elendig og prisene er høye. Du kan liksom ikke regne med å gå inn på Cewe og få tak i noe annet enn svarthvitt-film eller svindyr Portra. Kan ikke stole på "5-7 dager levering fra fjernlager" heller. Kodak og Fujifilm klarer tydeligvis ikke å garantere pålitelige leveranser. Men det lønner seg å prøve. Jeg fikk tak i en trepakning med Kodak 200 på Cewe i går, selv om nettbutikken deres viste tomt på alle butikker. Så det gir jo en ekstra dimensjon av spenning til hele opplegget - får jeg i det hele tatt tak i film??? Det er litt trist akkurat nå, men vi ser tegn til at andre aktører begynner å produsere sine egne filmer, og at vi vil ende opp med et bredt utvalg av rimeligere film etter denne krisen.
 4. Jeg har fjernet seriennummer på enkelte ting på Finn, for sikkerhets skyld. Jeg tenkte at det kan være personvernshensyn og andre ting jeg ikke er klar over. Det kan være f.eks. at serienummer lar deg aktivere gratis programvare eller andre ting på nettet. Jeg har f.eks. sett at man kan få gratis skanne-programvare, og det eneste man trenger er et serienummer. Det funket bare én gang. Altså, hvis det er stjålet så vil du vel merke det fort på selgeren? Jeg hadde nok oppgitt serienummeret hvis en potensiell kjøper hadde bedt pent om det - jeg vil bare ikke gjøre den tilgjengelig for alle. Hadde heller ikke kjøpt det uten at selgeren er verifisert, og at jeg kan spore opp selgeren i ettertid.
 5. Bruker av og til noen dråper lavendelolje i dassen etter jeg har dritt og en gang til etterpå. Det demper lukten og (tror jeg) legger seg som en luktsperrende hinne oppå vannet. Og så er den ikke så røpende (eller kvelende) som luktfjerningsspray. Lar den stå fremme i tilfelle noen skulle være like glupe som meg.
 6. Denne kan være interessant å lese https://www.nored.no/download/file/23580 Fra Norsk Redaktørforening: Det virker altså som at det er vanligere å holde tilbake navn enn før. Jeg hadde ikke tenkt over konsekvensene av å holde navnet tilbake — at det kan føre til rykter og usikkerhet. Det virker altså som at det ikke er redaksjonen som setter munnkurv på seg selv, men at politiet faktisk nekter å frigi navn. Journalisten kan allikevel finne ut navnet gjennom intervju og offentlige registre, men det tar tid. Og det er vel en risiko for at det slår tilbake på redaksjonen fordi man fremstår som hjerterå hvis de pårørende klager.
 7. https://www.nettavisen.no/nyheter/utenlandsk-avis-publiserte-navn-pa-offer-det-far-sta-for-deres-regning/s/5-95-319775 Her står det at "Norske aviser har ikke for vane å gå ut med navn før pårørende og politiet frigir det." Vil tro at enten politiet eller bistandsadvokaten innhenter og frigir bilder fra de pårørende. Det er ikke sjeldent at enkelte ofre står uten bilde, kanskje fordi det blir for belastende. Håper jeg aldri kommer i en situasjon der jeg må ta stilling til det.
 8. LucasArts-spillene Abe's Oddysee og Exoddus Escape from Colditz Commandos 2 SupaPlex Men jeg må innrømme at nostalgien har falmet for min del. Mange av disse spillene er helt grusomme å spille, og jeg har ikke lenger tid til å sitte 4 timer for å slå et brett uten autosave.
 9. Det finnes vel legitime grunner til at lønna ikke strekker til? Stor gjeld som var betjenelig før det ble dyrtid? Livet går ikke på skinner for alle. Her bør man ikke gjøre narr intervjuobjektet - det er svært belastende å bli latterliggjort av fremmede på nettet. Det har jeg selv opplevd, og det gjorde det ikke lettere at journalisten var apatisk og uinteressert, og dermed vinklet saken dårlig og skrev mye feil. Jeg ville kritisert journalisten i dette tilfellet - hun har utelatt å stille en rekke opplagte spørsmål. Hvis Emil ikke har lyst å utdype sin økonomiske situasjon burde nok ikke saken ha blitt publisert. Det virker som redaksjonens agenda har vært viktigere enn å beskytte intervjuobjektet, og grenser kanskje til dårlig presseskikk?
 10. En stund siden jeg monterte CPU sist, men har minner om at det knaker i rammen eller bøylene når du fester den. Så lenge CPUen har ligget riktig så hadde jeg ikke tenkt mer over det. Du finner fort nok ut om den er skadet, men det høres ikke ut som du har gjort noe galt.
 11. Ja, du får negativene tilbake. Jeg fikk mine som en hel rull i en filmboks (neste gang skal jeg spørre om de kan kutte dem i striper). Jeg prøvde å scanne med speilreflekskamera i desperasjon mens jeg venta på negativscanneren min, og resultatene var grusomme For det første er ikke skjermen lys nok, og for det andre blir pikslene på skjermen synlige som et rutenett. Så prøvde jeg en arbeidslampe med papir over, men også der ble strukturen i papiret synlig. Men! Hvis du har kamerahus og makroobjektiv så tror jeg ikke du trenger å bruke veldig mye penger på en skikkelig lysboks og stativ. Ut ifra det jeg har sett, så får du da faktisk bedre resultat enn med de fleste negativscannere. i forbruker-sjiktet. Sjekk ut linken her: https://casualphotophile.com/2020/08/14/digitizing-negatives-at-home-a-comparison-of-methods-and-results-dslr-vs-flatbed-vs-lab-scans/ Men hvis du er usikker på om du vil fortsette med film, så vil jeg absolutt anbefale deg å få de digitalisert i butikken de første gangene. Det viktigste er at du får sett bildene du tar i god kvalitet, uten å bruke for mye tid og krefter på å gjøre det selv. 💖
 12. Jeg glemte vel også å nevne at negativscannere ofte har infrarød teknologi som automatisk fjerner støv og riper. Det får du ikke med vanlig scanner, så det er jo en viktig del av beslutningsgrunnlaget. Stavanger foto tar minimum 10-15 kroner per negativrute. Når det er snakk om flere tusen negativer så blir det uansett billigere å gjøre det selv. Jeg hadde vurdert å bruke speilreflekskamera med lysboks. Det koster en liten formue hvis man ikke har noe utstyr fra før, men fra det jeg har sett så er resultatet mye bedre enn scannere, og det går myyyyyye raskere. Jeg innser at trådstarter bare spurte om hvordan man lager en positiv av et negativ Men jeg aner at det ikke er til å unngå at prosjektet vil koste penger, og at en kulturhistorisk skatt fortjener såpass. Hvis xlarge bare vil sortere ut familiebildene for å donere resten holder det med en lysboks i første omgang.
 13. For min del kom den tilbake i sommer da jeg rotet rundt og fant en del gamle analoge filmkamera og utgåtte filmruller. Jeg kjøpte noen nye ruller og tok bilder for å teste om kameraene fungerte som de skulle. Og underveis kjente jeg igjen på gleden og spenningen av å måtte vente på å se hvordan bildene ender opp. Nå har jeg et lite og hendig analogt lommekamera som jeg tar med meg nesten overalt. Og et analogt speilrefleks for å kunne ta portrett av venner og familie. Jeg klarer ikke å bli engasjert av digitale bilder, men det er bare min mening.
 14. Bare for ordens skyld, så heter PCI-kort kontroller, ikke adapter. Har du sjekket at hovedkortet ditt har rett type PCI-slot? De nyeste hovedkortene har ikke nødvendigvis støtte for de elste PCI-standardene!
×
×
 • Create New...