Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

4 hours ago, uname -i said:

Når krigen brøt ut så kunne ikke Støre fordømme angrepet uten å ta med at vi måtte huske på at Norge og Russland hadde vært fredelige naboer i 1000 år. Husker godt jeg reagerte på det. Hva var poenget

Støres største blemme var da gassledningen i østersjøen ble sprengt og journalistene lurte på hva regjeringen skulle gjøre med sikkerheten på norsk sokkel generelt og olje og gassinstallasjoner spesielt. Hvorpå Støre klarte å svare at sikkerheten det var oljeselskapenes eget ansvar........Før uka var omme måtte jo Støre snu på den uttalelsen og sette både forsvar og politi på den saken. 

Når jeg så ham på TV lire av seg noe slikt som landets statsminister, da gjorde det nesten vondt å være norsk. 

Endret av bojangles
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Quote

Zelenskyj: – Vi kommer til å vinne

 Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skriver på Telegram at Ukraina kommer til å vinne krigen mot Russland.

– Store mennesker i ett fantastisk land! Jeg er utrolig stolt over alle. Alle normale mennesker vil at krigen skal ta slutt. men ingen av oss kommer til å la landet vårt ta slutt, skriver han.

Zelenskyj har også lagt ut en video av seg selv hvor han forteller at han er i den ukrainske byen Hostomel.

Meldingen kommer samme dag som flere land markerer solidaritet med Ukraina på toårsdagen til krigen.

Zelenskyj viser til at ordene «uavhengig» og «Ukraina» alltid vil stå sammen.

– La oss kjempe for det, og vi kommer til å vinne. På den beste dagen i vårt liv.

Han retter også en takk til alle soldater og mennesker over hele verden som har stått ved Ukrainas side gjennom krigen.

Det er noe helt annet enn Støre. Rene ord for penga, slik han alltid har gjort siden russerne gikk til fullskala krig mot Ukraina. "Jeg trenger våpen og ammunisjon, ikke transport", når han ble lovet trygt leide ut av Ukraina og i eksil. Det er legendestatus over slikt. 

Endret av bojangles
  • Liker 3
  • Hjerte 5
Lenke til kommentar
bojangles skrev (3 minutter siden):

Støres største blemme var da gassledningen i østersjøen ble sprengt og journalistene lurte på hva regjeringen skulle gjøre med sikkerheten på norsk sokkel generelt og olje og gassinstallasjoner spesielt. Hvorpå Støre klarte å svare at sikkerheten det var oljeselskapenes eget ansvar........Før uka var omme måtte jo Støre snu på den uttalelsen og sette både forsvar og politi på den saken. 

Spent på hva Støre kommer til å gjøre om Russland fortsetter å teste norsk suverenitet i havområdene og på Svalbard. Lang akademiker-kronikk hvor ting blir "tatt på største alvor"? 

  • Liker 6
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
JK22 skrev (2 timer siden):

S-200 er så raskt at det ikke kan avskjæres på lang hold, og det finnes i virkeligheten bare et eneste våpensystem som kan skyte disse ned når disse er over Mach 4 og på 40 kms høyde, S-400. Men da må S-400 avfyres i god tid og nær nok, og det er trolig bare et eneste S-400 batteri i vegen, det ved Jejsk. Trolig ikke det er S-400 omkring Mariupol. 

Det er mulig at innmaten i S-200M har blitt helt byttet ut med noe ukjent, det er et ganske stort missil. 

Plasseringen av Russiske SAM vil naturligvis avgjøre hva de kan avskjære, men russiske SAM, også eldre systemer enn S-400, er absolutt kapable til å avskjære S-200 missiler gitt at de er plassert slik at dette er mulig. S-300 kan avskjære innkommende mål som flyr opp mot Mach 8.5. 

Det er vanskelig å avgjøre nøyaktig hvor flyet krasjet, for det er flere noe avvikende påstander som verserer, men Trudovaya Armeniya, eller ett eller annet sted mellom Rostov-on-Don og Krasnodar, virker å være nærme nok og de fleste stedsnavn som dukker opp er i dette området, og dette stemmer med den foreslåtte patruljeruten vi har sett.
Image

Vi vet ikke hvor det ble skutt i fra, men det begrenser seg litt i forhold til muligheter.
image.png.d4e930963ad7cb6076858abda69fa80c.png

Så ikke bare måtte missilet fly over mellom 90 og 120km med russisk kontrollerte områder i Ukraina, men også inn mot og over Russland. Inn i de russiske SAM-paraplyene. Over Azovhavet der det potensielt kunne befinne seg SAM-kapable skip. I tillegg hadde de en eskorte.

Ja, SAM må være plassert riktig for å kunne avskjære et slikt missil, og det er ikke et enkelt mål, men dette er det andre flyet på kort tid. Jeg kan ikke forstå at Russland opererer et slikt fly uten noen form for operasjonell sikkerhet, aka, de må ha hatt et operativt luftforsvar mellom flyet og Ukrainske poisoner. Noe annet er helt meningsløst. De burde være i stand til å skyte ned slike missiler over denne distansen, selv om det ble skutt opp flere.

Endret av Serpentbane
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Serpentbane skrev (4 minutter siden):

Jeg kan ikke forstå at Russland opererer et slikt fly uten noen form for operasjonell sikkerhet, aka, de må ha hatt et operativt luftforsvar mellom flyet og Ukrainske poisoner. Noe annet er helt meningsløst. De burde være i stand til å skyte ned slike missiler over denne distansen, selv om det ble skutt opp flere.

Eg trur svaret her er ganske enkelt. russisk luftvern er oppskrytt og overvurdert.

  • Liker 5
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
15 minutes ago, Dragavon said:

Eg trur svaret her er ganske enkelt. russisk luftvern er oppskrytt og overvurdert.

Godt mulig det er en kombinasjon av målrettet uttak av russiske luftvern fra UA og kanskje har heller ikke russland like mye luftvern som de liker å fortelle oss? 

Noe er det jo for det har regnet russiske fly den siste uka. 

Endret av bojangles
  • Liker 6
Lenke til kommentar
halnes1 skrev (2 timer siden):

Det var russerne selv som skjøt ned flyet.

Og er jo ikke første gang det skjer.

Vi vet at russiske SAM ble avfyrt, men jeg tipper det var mot missilene som ble skutt fra Ukrainsk side.

Ja, Russland har skutt ned egne fly før, ja blue on blue skjer i krig og vestlige styrker har også gjort dette gjentatte ganger. Men, da har det som regel vært i uoversiktlige og mer komplekse situasjoner, eller styrker som har mistet oversikten over hvor de eller andre vennlige styrker er.

Her snakker vi om et strategisk og taktisk viktig fly som fløy sakte i en gjentagende rute som trolig er gjort kjent for Russiske SAM operatører, og da attpåtil over Russisk luftrom uten noen reell sjanse for fiendtlige fly i nærheten, som da ville måtte blitt skutt ned av et luftforsvarssystem som burde ha full kontroll over luftrommet i det aktuelle området...

Altså, graden av inkompetanse ett eller annet sted i systemet for å klare denne bragden ville måtte være gigantisk. Eller handlingen ville grense mot sabotasje... 

 

Endret av Serpentbane
  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Sitat

Italia lover fortsatt støtte til Ukraina

PUBLISERT KLOKKEN16:04 IKRIGEN I UKRAINA

Italia har i likhet med Storbritannia, Tyskland, Frankrike og Danmark inngått en 10-årig sikkerhetsavtale med Ukraina. Målet er å styrke Ukrainas sikkerhet frem til en Nato-avtale i fremtiden.

 

  • Liker 3
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar
1 hour ago, torbjornen said:

Venstre meiner at regjeringa må auke støtta til Ukraina. MDG krev at regjeringa doblar støtta.

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/BWo4zQ/venstre-ber-regjeringen-trappe-opp-stoetten-til-ukraina

Håper så inderlig den sittende regjeringen øker støtten! Og om de er vage og drar på det; at opposisjonen presser dem hardt. Som artikkelen fremhever så er Navalnyjs dødsfall (drap?) en fin anledning til å ytterligere sanksjonere Russland og øke bidragene til Ukraina.

Da har vi 3 partier som sålangt jeg har sett krever mer støtte; Venstre, MDG og Frp. Men ytterpartiene har jeg også ingen tiltro til, de snur fort kappa etter vinden og har for ekstreme meninger.

 

 

 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Quote

G7-ledere: Vil hjelpe Ukraina

 

G7-landenes ledere har kommet med en slutterklæring, der de garanterer finansiell hjelp til Ukraina, melder Reuters. G7 er et internasjonalt forum bestående av Frankrike, Japan, Tyskland, Storbritannia, USA, Italia og Canada.

Jeg håper dette betyr at vi nå ser en en dreining i støtten fra vesten, og også at USA klarer få banket igjennom neste støttepakke. Det har vært flere gode nyheter de siste dagene, men vi trenger at USA får ryddet i eget hus og kan stå sammen med NATO, EU og resten av vesten når det kommer til militær støtte. 

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...