Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
1 hour ago, Kjell Iver said:

Gitt de to siste postene @Brother Ursus (altså russiskdesertering og liquidated)- finnes det noen oversikt over deserterte russere? Burde være lett å holde oversikt over det - samt de som er utvekslet.


Ikke som jeg har sett, dessverre. Det er nok også veldig vanskelig å holde oversikt over. At det har desertert flere tusen er hinsides tvil. Men i hvilken størrelsesorden har jeg ikke oversikt over. Jeg vil tro at tallene holdes lavere enn vi kunne ønsket oss pga. blokkeringsstyrker og strenge straffer.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Er det sagt noe mer ang ankomst ATACMS? Veldig fint at amerikanerne endelig klarte å fatte en beslutning om å sende ATACMS til UA. Mon tro om vi snakker ca 3 ukers tid for kryssing av Atlanter'n via skip eller er kan de stable en c130 Hercules full av ATACMS og få det avgårde og levert innen noen dager? 

Eller er det kanskje alt levert og nyheten om donasjonen ble bevist holdt tilbake til forsendelsen var ankommet Ukraina?

Lenke til kommentar

Ja, vi må se på våpensystemer som ikke ennå er sendt som et slags forhandlingskort ovenfor Russland. Hver gang Russland eskalerer (i den grad det er mulig å bruke det ordet lengre), som for eksempel å sprenge Kakhovka-demningen, svares det med å gi Ukraina nye verktøy. Jeg vil tippe det ligger en helhetlig strategi bak dette, både i NATO og i Det hvite hus. Hva den strategien er vil vi kanskje få vite en gang. Men det er klart at det å unngå å bli sett på som en aggressor selv er en del av det.

Endret av Snikpellik
  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
3 hours ago, Brother Ursus said:


Kongressen har lagt frem lovgivning, og senatet pusher også regjeringen for å sende ATACMS.

Det sies at det ikke er truffet en endelig beslutning, men hver gang diskusjonen har gått på denne måten så har det endt med at Biden har sagt ja. Dette er nå et etablert mønster.

Jeg mistenker at man kanskje også gir falsk motstand og går sakte og forsiktig frem for å gi russerne tid til å forberede seg mentalt og gi dem en sjanse til å trekke seg. Man ønsker å demonstrere for Putin at Vesten ikke vil gi seg. Det er en slags drakamp. Dessverre dør ukrainske soldater i mellomtiden. Ukraina betaler en alt for høy pris for at vi skal ungå å "eskalere".

Det ble postet her i tråden at Biden nå har sagt ja til ATACMS til UA. Så da går jeg utifra at alt det formelle nå er på plass og resten handler om logistikk. Hadde ikke tid til å dobbeltsjekke. 

Det blir naturligvis også viktig for Ukraina at det sendes nok missiler slik at ATACMS kan ta ut både strategiske mål og brysomme mål. ATACMS og Storm Shadow bedrer situasjonen for Ukraina. Men det trengs også F16 ifølge general Zaluzjnyj. Og det lyt skjer heller fort nå. For det er som du sier, at prisen for vestens sendrektighet betaler Ukraina i blod, med daglige høye tapstall som kunne vært kraftig redusert om Ukraina hadde hadde luftherredømme eller i det minste mange nok F16 jagerfly til å backe operasjoner på bakken fra luften. 

Jeg vet ikke helt hva som har skjedd med tilgangen på droner, men de siste måneder har det vært lite fokus på droner. Kan ikke huske at feks de pappdronene UA fikk fra Australia har blitt filmet i action en eneste gang sålangt? Droner mot russiske skyttergraver er det også en stund siden jeg har sett. Kanskje ikke siden før jul? 

Er det russerne som jammer droner eller vanskelig å få fatt i nok droner? Om det er jamming som er årsaken,  eksisterer det jo droner hos flere NATO land som skal være langt vanskeligere å jamme. Hvorfor er ikke de blitt donert i stort nok antall?

Det er fint å blø ut russerne eller koke frosken langsomt som enkelte sier , men vi kan ikke ha det slik at vi samtidig blør ut UA pga manglende våpen og våpensystemer. Jo flere Ukrainere som dør pga manglende vestlig støtte av våpen og våpensystemer som bare virker tross avstand,  jo vanskeligere vil det bli å få jaget russerne ut av alle okkuperte områder - og vi risikerer at dette både blir svært blodig for begge sider og at det drar ut over tid - noe som helt sikkert er topp for putin da det øker sjansen for at putin krever å beholde okkuperte områder for å gjøre slutt på krigen. 

Endret av bojangles
  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Kyrylo Oleksiyovych Budanov har gått ut og sagt at FSB planlegger attentat på Yevgeny Prigozhin. Om dette er faktiske kilder, eller et forsøk på å skape ytterligere splid og mistillit mellom Wagner og øvrige russiske styrker gjenstår å se.

På en annen side, vi har ikke sett han og flere ande på kanten på en stund.

Endret av Serpentbane
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det går sakte fremover for Ukrainerne på frontene, men samtidig tar russerne slike materielle tap at jeg klarer ikke helt å forstå at dette skal kunne pågå over sommeren. Et eller annet sted må det gi etter. Russerne kan ikke opprettholde slike tap over tid. Det er ikke logistisk mulig, slik jeg ser det. 

 

  • Liker 5
  • Hjerte 4
Lenke til kommentar
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q

look-how-they-massacred-my-boy-meme.gif

 

https://www.reuters.com/world/cia-director-called-kremlin-assure-us-had-no-role-aborted-mutiny-us-newspapers-2023-06-30/

Sitat

CIA Director William Burns called Russian spy chief Sergei Naryshkin after last week's aborted mutiny in Russia to assure the Kremlin that the United States had no role in it, the New York Times and the Wall Street Journal reported on Friday.

 

“Yes, Sergey, it wasn’t us.”

goodfellas-henry-hill.gif

 

 

Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (7 timer siden):

Absolutt. De burde få lengst ha fått alt. Vesten har konsekvent reagert og reagert for tregt i stedet for å være "på". Putins aggresjon motiveres alltid av svakhet. Han tror nå at han kan skape en fastlåst konflikt hvor han kan holde på noen områder av Ukraina. Vesten skulle vært klar og tydelig i 2014 på at det ikke er aktuelt. Og klar og tydelig igjen i 2022. Ukrainerne skulle begynt trening på vestlig utstyr og jagerfly i 2014 slik at de var klare.

Jeg tror ikke at vi er uenige om noe viktig, hvert fall ikke noe fundamentalt.

For en uke siden ble det avholdt et svært hemmelig møte i København. Møtet er fortsatt omhyllet av taushet. På dette møtet var inderne, kineserne og noen fra Syd Amerika involvert.

Jeg vet ikke mer enn at siden dette møtet var holdt i København og betalt av den danske stat, og der sikkerhetsarrangementene ble betalt av den danske stat - så må vel NATO også ha vært til stede?

Denne latterlige krigen er en enorm og unødvendig belastning for verdensfreden. Og med "unødvendig" mener jeg at det er ikke denne krigen eller konflikten verden trenger, i den grad verden trenger kriger, er det i så fall ikke denne.

At Putin med sin "second army of the world" ikke greier å ta fire fylker i Ukraina når han har hatt ett og et halvt år på seg, er bare en ny nedverdigelse og bekreftelse på at Rusi mir er en total fiasko. 

 

 

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...