Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

55 minutes ago, Windfarmer said:

Den russisk ortodokse kirke overrasker stadig, nå skal de etablere sin egen private hær i konkurranse med Wagner;

https://twitter.com/nexta_tv/status/1591335229960359937/photo/1

Tøft. At kirken har egen hær har vi jo sett tidligere, så dette er en god tradisjon å ta med videre. At noen russere fortsatt lever i middelalderen med dertil egnede holdninger, er også helt innenfor siste 9 måneders historie.

Hørte at fruitcake Kirill har jobbet hele natten med det nye banneret

 

image.png.18ac399538e3718b0df8945933b5fe30.png

 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Banksy ser ut til å operere i Ukraina nå:

Quote

 

The elusive British street artist Banksy has unveiled his latest work -- a gymnast drawn onto a bombed-out building in Borodyanka, on the outskirts of Kyiv.

The piece appeared on the artist's Instagram, with the caption "Borodyanka, Ukraine."

 

Samtidig kom jeg over denne postingen på Mastodon, med bilder av veggmaleri angivelig også av Banksy. Bedre sent enn aldri, men jeg fant det nå opportunt å oppdatere profilbildet aldri så lite og å sette "cover photo" på profilen min:

Banksy_Child-throwing-adult-judoka.thumb.jpg.978dba29d19d55c67afc6557dcf373fc.jpg

Endret av Arve Synden
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Selvmordsdronene må skytes ned, ellers kan problemet bli større nå da løvet blir borte fra trærne og det blir vanskeligere å gjemme seg.

Dette gjelder også for Norge, nå har det kanskje blitt stillere rundt dronebruk her men droner som nærmer seg olje-og gassinstallasjoner må skytes ned med en gang. Et vellykket angrep der vil være ødeleggende for hele Europa og samtidig være vanskelig å etterforske. Hvis russerne blir presset ytterligere tilbake så kan et slikt angrep fremstå som et alternativ til atomvåpen med mindre risiko for Russland.

Endret av TAC-2
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Albania skrev (1 minutt siden):

 

Det virker som at mesteparten av krigsbyttet er tatt i de fremste lagene av Khersonfronten, det blir mindre og mindre jo dypere man går fram til vestbredden. Selv gamle vraker man visst var der i måneder, har blitt tatt med over Dnipro av russerne - slik at bare "nye" vrak kan fremdeles finnes.

Men noe er i ferd med å skje på østbredden. Ukrainsk artilleri bombardere nå russerne på den andre siden mens HIMARS har bokstavelig talt nådd vestbredden og har hittil lansert minst to konsentrerte angrep i de siste tolv timer dypt inn i landtungen mellom Dnipro, Krim-halvøya og Azovhavet. Store ukrainske styrker med luftvernskyts har tatt oppstilling på høyere lend og kan dermed skyte rett mot østbredden fra oven. Det er mange høye bygninger på vestbredden som gir fri sikte dypt inn på østbredden.

Det er ikke gode topografiske forholder på østbredden, mye våtmark med mange øyer med fast grunn og mye skogvekst - og mot munningen finnes det et deltaområde med store og ganske flate øyer som bare er tilgjengelig med båter. Og ukrainerne har trolig hundrevis av småbåter a la de norske privatbåter, som kan benyttes. Helt ytterst ligger Kinburn-halvøya, som ukrainerne har lansert angrep med selvmordsdroner på i det siste. 

Russerne reist forsvar lengst vekk fra breddesiden dypere inn på land, men det ser ut at de ikke har realisere at om de oppgi østbreddens ytterkanter, vil det gjør en effektiv krysning mulig. Prambruen har gitt ukrainerne ideer, det finnes mange intakte prammer tilbake. Dessuten hadde ukrainerne skaffet seg mye erfaring under operasjonene mot Slangeøya, hvor det var liknende forholder i Donaudeltaet. 

Det er mulig at ukrainerne ikke trenger bruer for å krysse floden, et ukjent antall pongtongbroer som kan fungere som ferger, har blitt levert, og man vet at de har studerte tamiltigrenes meritter for å gjennomføre oversjøiske operasjoner, et tidlig forsøk på å når Kherson på sjøsiden gikk galt pga. mangel på artilleristøtte. Det bygges trolig nå mange eksplosivbåter og dronebåter som kan nå sendes ut på stridspatruljer til sjøs. Hvis de tar kontrollen over nordvestre Svartehavet, kan de dominere hele den vestre delen av landtungen. 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 6
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Ukrainerne er i full gang med å returnere til Svartehavet. Det meldes at 100 eksplosivbåter skal settes i tjeneste; disse vil fungere som patruljebåter (sannsynlig sammenlenket med overflygende droner som TB-2) med kapasitet for selvmordsbombeoppdrag - og disse er av en mer improvisert masseproduserte design enn de første seks som var sendt mot Sevastopol. 

https://www.navalnews.com/naval-news/2022/11/interview-with-ukrainian-ambassador-to-turkiye-about-the-fundraising-campaign-for-usv-fleet/

http://www.hisutton.com/Ukraine-Maritime-Drones.html

De har valgt en dårlig design fordi de vil heller ha patruljeoppdrag fremfor elimineringsoppdrag, blant annet fordi de må være lett å frakte, lett å styre og meget vanskelig å oppdage tidsnok. Så disse eksplosivbåter har selvmordsbombing som sekundær rolle, formålet er å vinne herredømmet over havet. Hadde disse deplasementsskrog og bølgebrytende baug er det mulig at de to krigsskipene som var truffet, ville ha blitt påført mer alvorligere skader. Så nye overraskelser fra Ukraina kan være i vente. 

Så snart eksplosivbåtene har sikret havområdet vest for Krim-halvøya, kan ukrainerne deretter sender ut bemannede fartøyer som dermed vil bare ha fiendtlige fly som en potensiell trussel. I Dneprdeltaområdet medregnet Kinburn-halvøya er det mulig å ha ukrainsk SAM-paraply opptil 50 km vekk mens nye HARM-missiler levert fra USA kan eliminere all SAM-forsvar på østbredden og hindre russiske fly fra å komme fram, så ukrainske fly og helikoptre kan flyr over åpen sjø. 

Det kommer til å bli interessant. Det ryktes om at ukrainerne vil ta den vestre delen av Søndre Donbass-fronten som ligger i Zaporizjza oblast. Russerne har nemlig konsentrerte sitt schwerpunkt i den østre delen hvor den går over i Donetskfronten og fram til Bakhmut i Popasnafronten, det virker som at Mariupol verdsettes mer enn Melitopol og Tokmak. 

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar

Russerne stjeler absolutt alt de kommer over, inkludert dyr fra zoologiske hager. Hva de skal med disse dyrene er for meg en smule uklart, men man kan jo se for seg at de ser et potensiale for å selge dem for profitt til andre som liker litt aparte kjæledyr, alternativt at de selv har lyst på dyrene som de "finner" og "adopterer". Eller så gjør de det kun for å være kjipe og jævlige, og for å ødelegge og destruere så mye som mulig før de må trekke seg tilbake, og for å gjøre livskvaliteten i området de forlater så miserabel som de overhodet kan få til.

Jo mer jeg ser av sånt, jo mer avsky får jeg for Russland og russisk mentalitet og kulturarv. Det er trist, for det finnes mye bra og interessant der, og mange flotte og ærlige og redelige russere. Men sånn som de går fram i Ukraina (og ellers i verden) - og på hjemmebane for den saks skyld - så blir de positive inntrykkene man får av de respektable russerne fullstendig druknet og utradert av den fanatisk ekle og avskyelige oppførselen de framviser i Ukraina.

 

Endret av Arve Synden
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
JK22 skrev (58 minutter siden):

Det ryktes om at ukrainerne vil ta den vestre delen av Søndre Donbass-fronten som ligger i Zaporizjza oblast. Russerne har nemlig konsentrerte sitt schwerpunkt i den østre delen hvor den går over i Donetskfronten og fram til Bakhmut i Popasnafronten, det virker som at Mariupol verdsettes mer enn Melitopol og Tokmak. 

dette er interessant. Jeg tviler på at russerne kan forsyne Krim om ukrainerne frigjør Melitipol.

Lenke til kommentar
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q
Regenburg skrev (1 time siden):

Russerne sutrer og klager. Tror de besteforeldrene som de obsesser slkk over fikk mer trening før Stalin sendte de mot sin ryggdolkende allierte Hitlers horder? Live the moment. Cherish the now, mobiks!

Generelt sett fikk en infanterimann i den røde hær under andre verdenskrig 3 måneder med trening før de ble sendt til fronten via to forskjellige treningsregimer: учебный полк=treneregiment ,резервный полк=reserve regiment for infanterister og underoffiserer og rundt et år for spesialister og offiserer (junior løytnant og opp, artilleri, stridsvognsførere og mannskap, signalister osv). Men ikke alle enheter ble trent etter samme standard. Det var en del med mangelfull opplæring, men de fleste hadde faktisk god opplæring. Kilder:

Sovjetunionen, selv om ting fungerte relativt dårlig der også bestod ikke av Russland. Russland var bare en sovjetrepublikk. Det var faktisk Ukrainere som hadde lengst sittende tid i presidentskapet og styret der (både Bresjnev og Kruschev var Ukrainere). Mens Russland i dag er defakto en mafiastat der grunnlaget for statens eksistens kun er for å utnytte innbyggerne for å berike oligarkiet. Militæret er bare en propagandaeksersis med utvidede muligheter for anskaffelse og lønnssvindler.

Edit: Dette er Russiske kilder og jeg forstår selvsagt at en del vil ta det med en god del skepsis. David M. Glanz er en annerkjent vestlig historieakademiker og har skrevet mye om andre verdenskrig også dette emnet. En god og anbefalt bok er Stumbling Colossus: The Red Army on the Eve of World War (1998) som også støtter dette.

Endret av Gjest slettet-ld9eg7s96q
Lenke til kommentar
JK22 skrev (4 timer siden):

Lancet selvmordsdronene er fremdeles en meget alvorlig trussel. Ukrainerne klarte å bringe ned en av dronene som guidet disse, men nye skal ha overtatt; en Krab 155mm SP er ødelagt; og et av de siste angrepene så en israelsbygd GAIA Amir panserjeep angrepet med en Lancet. Dette kan ikke ignoreres; ukrainerne MÅ HA våpen - de mobile luftvernskytsene hjalp, men de kan ikke være overalt, for å stoppe disse dronene som finner mål og styrer Lancet-droner mot dem. En T-80BV var truffet, to ble momentant drept uten at stridsvognen ble sterkt skadet. 

Nå er ukrainerne nødt til å prioritere disse selvmordsdronene som har blitt den største trusselen; disse kan finner og ødelegge HIMARS kjøretøyer. Jagerdroner må snarest mulig ut for å ta ned disse spotterdronene! 

Og fadesen med de amerikanskutviklede selvmordsdronene bare fortsetter og fortsetter; Switchblade er søppel. Dette har begynte med å gå opp for amerikanerne selv. Det er veldig interessant at potensielle kjøperne skal ha trukket seg ut, og det er grunn for å sette disse kamprapportene fra Afghanistan hvor SB300 var brukt, under nidtid granskning. Det har kommet ut at amerikanerne liker ikke SB300 i praksis, og heller benyttet dette som rekognosering forut for bruk av indirekte våpen i mangel på egnede droner, kommersielle droner var nemlig bannlyst der. Noe er veldig galt der, og Vesten har kastet bort et halvt år fordi man kan ha blitt ført bak lyset av amerikanske offiserer og produsenten pga. det amerikanske militærets tendens for å velge bort praktiske løsninger fra det sivile.

Og det samme ser ut til å være tilfelle med Phoenix Ghost-dronene fra en andre produsent. Det er mulig at korrupsjonskulturen innad i den amerikanske forsvarsindustrien som har blitt oppdaget under retretten fra Afghanistan da det vist seg at produsentene som leverte utstyr og våpen til amerikanske militære og allierte, er ikke stoppet - og de hadde ikke vært samvittighetsfull og tok seg mer betalt enn normalt ved å ta fordel av utbetalingene til det afghanske militæret den gang. Og man vet at det amerikanske militæret har mye "fancy" utstyr som de ikke kan bruke, fordi dette var tvunget på dem av lobbyister og politikerne. 

USA kan ikke lenge ignorere dette; det er blitt for farlig. Amerikanerne må ha selvmordsdroner og droner som kan benyttes på feltet, og da må man stoppe denne skandalen. Andre droneprodusenter i Vesten må gå inn i bildet. Det har blitt veldig pinlig for amerikanerne som kan ha fått en våpenskandale a la IC4-skandalen fra Danmark. 

Jeg skjønner ikke hva dette hatet mot Switchblade kommer fra. 300 er ikke særlig spektakulær, men det er jo også i praksis bare en kraftig håndgranat med vinger. Den lager ikke spektakulære eksplosjoner, den er laget for å fly inn i MG reir eller for å skade eller ødelegge myke mål. Ut fra det jeg finner av dokumentert bruk så fungerer de godt til de tiltenkte formålene. At disse formålene kanskje ikke passer med ønsket kapasitet er noe annet.

600 serien har vi vel i praksis ikke sett effekten av enda?

At det kan være billigere å slippe en "granat" fra en hobbydrone, det tviler jeg ikke på. Og der blir det vel også et spørsmål om tilgjengelighet også, siden SB er borte når de treffer målet.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Yevgeniy Nuzhin ble henrettet med slegge av Wagner PMC. Han ble tatt til fange av ukrainere og ble utvekslet med russerne, deretter ble han anklaget for å overgi seg(?) og deretter henrettet. Bilder/video av henrettelsen blir spredd i sosiale medier. 

Spoiler

 

 

Dette er ikke første gang noen blir henrettet med slegge av Wagner. For noen år siden henrettet de en regimedesertør i Syria, den episoden ble også filmet og spredd. 

Endret av debattklovn
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q
debattklovn skrev (6 minutter siden):

Yevgeniy Nuzhin ble henrettet med slegge av Wagner PMC. Han ble tatt til fange av ukrainere og ble utvekslet med russerne, deretter ble han anklaget for å overgi seg(?) og deretter henrettet. Bilder/video av henrettelsen blir spredd i sosiale medier. 

  Skjul innhold

 

 

Dette er ikke første gang noen blir henrettet med slegge av Wagner. For noen år siden henrettet de en regimedesertør, den episoden ble også filmet og spredd. 

Forkastelig, men også sterkt kritikkverdig at Ukrainerne sendte ham tilbake når han hadde avslørt og sagt ting offentlig via intervjuer (som senere ble offentliggjort) som garantert Russerne ville bruke for å torturere eller drepe ham hvis han ble utvekslet. Enten må de slutte å intervjue krigsfanger (eller i hvert fall gå igjennom materialet og sensurere/klippe vekk ting som kan være skadelig for personen selv. Heller arkivere det og publisere det for ettertiden), eller så må de slutte med å utveksle folk som har stått frem og i ettertid kritisert Russland i intervjuer Ukrainerne selv har fasilitert!

Lenke til kommentar
27 minutes ago, debattklovn said:

Yevgeniy Nuzhin ble henrettet med slegge av Wagner PMC. Han ble tatt til fange av ukrainere og ble utvekslet med russerne, deretter ble han anklaget for å overgi seg(?) og deretter henrettet. Bilder/video av henrettelsen blir spredd i sosiale medier. 

  Hide contents

 

 

Dette er ikke første gang noen blir henrettet med slegge av Wagner. For noen år siden henrettet de en regimedesertør i Syria, den episoden ble også filmet og spredd. 

 

16 minutes ago, Gjest slettet-ld9eg7s96q said:

Forkastelig, men også sterkt kritikkverdig at Ukrainerne sendte ham tilbake når han hadde avslørt og sagt ting offentlig via intervjuer (som senere ble offentliggjort) som garantert Russerne ville bruke for å torturere eller drepe ham hvis han ble utvekslet. Enten må de slutte å intervjue krigsfanger (eller i hvert fall gå igjennom materialet og sensurere/klippe vekk ting som kan være skadelig for personen selv. Heller arkivere det og publisere det for ettertiden), eller så må de slutte med å utveksle folk som har stått frem og i ettertid kritisert Russland i intervjuer Ukrainerne selv har fasilitert!

Han ble ikke utveklset med Russland, han ble kidnappet i Kyiv. Vet ikke hvor @debattklovn har det fra at han ble utvekslet, antageligvis har det nok opphav fra russland eller prorussere som er ute etter å skape mistro/sinne mot Ukraina.

https://www.reuters.com/world/europe/sledgehammer-execution-russian-mercenary-who-defected-ukraine-shown-video-2022-11-13/

In the footage, Nuzhin, shown with his head taped to a brick wall, gave his name, date of birth and said that he had changed sides on Sept. 4.

He said he was abducted in Kyiv on Oct. 11 and came around in a cellar.

"I got hit over the head and lost consciousness and came around in this cellar," he said. "They told me I was to be tried."

As he said those words, an unidentified man loitering in combat clothing behind Nuzhin, smashed a sledgehammer into the side of his head and neck.

Endret av shockorshot
  • Innsiktsfullt 6
Lenke til kommentar
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q
shockorshot skrev (4 minutter siden):

 

Han ble ikke utveklset med Russland, han ble kidnappet i Kyiv.

https://www.reuters.com/world/europe/sledgehammer-execution-russian-mercenary-who-defected-ukraine-shown-video-2022-11-13/

In the footage, Nuzhin, shown with his head taped to a brick wall, gave his name, date of birth and said that he had changed sides on Sept. 4.

He said he was abducted in Kyiv on Oct. 11 and came around in a cellar.

"I got hit over the head and lost consciousness and came around in this cellar," he said. "They told me I was to be tried."

As he said those words, an unidentified man loitering in combat clothing behind Nuzhin, smashed a sledgehammer into the side of his head and neck.

Ja ok. Omstendighetene rundt dette virker dog uklart og hvis det virkelig er slik at du har femtekolonister fra wagner som kidnapper folk i Kiev må dette etterforskes.

Lenke til kommentar
Gjest slettet-ld9eg7s96q skrev (38 minutter siden):

Forkastelig, men også sterkt kritikkverdig at Ukrainerne sendte ham tilbake når han hadde avslørt og sagt ting offentlig via intervjuer (som senere ble offentliggjort) som garantert Russerne ville bruke for å torturere eller drepe ham hvis han ble utvekslet. Enten må de slutte å intervjue krigsfanger (eller i hvert fall gå igjennom materialet og sensurere/klippe vekk ting som kan være skadelig for personen selv. Heller arkivere det og publisere det for ettertiden), eller så må de slutte med å utveksle folk som har stått frem og i ettertid kritisert Russland i intervjuer Ukrainerne selv har fasilitert!

Fangeutvekslinger gjør at ukrainere får komme tilbake til friheten. Det går foran alt

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...