Gå til innhold

Russland angriper Ukraina


Gjest

Ny tråd er opprettet.

 

Poll  

269 stemmer

  1. 1. Russland invaderer Ukraina?

    • Ja
      110
    • Nei
      90
    • Vet ikke, usikker
      69

Denne meningsmålingen er stengt for nye stemmer


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Serpentbane skrev (5 timer siden):

Ja, jeg vet Nuland hadde en opphetet telefonsamtale som ble lekket. Men denne kan ikke settes i sammenheng med opprøret, men EU's tilbakeholdenhet og mangel på reaksjoner på det som etterhvert utfoldet seg.

Nuland høres fryktelig passiv ut ja. Hun har ikke en lillefinger med i spillet engang ;) ;)

 

 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
FrihetensRegn skrev (14 timer siden):

Det er ikke så uvanlig at OL og krig henger sammen. Krigen mellom Georgia og Russland skjedd under OL i 2008. Mange mener at det ikke var en tilfeldighet.

Ja, ingenting får de onde russerne til å fråde over av krigerskhet som å se nasjoner fredelig kappes med hverandre. Krigsfaren øker betydelig med OL må vite :p

 

Endret av Aiven
Lenke til kommentar
7 hours ago, Arnil said:

Mulig at USA i det lange løp tjener på en russisk invasjon. Etter en mulig invasjon blir Russland en okkupasjonsmakt. Hvor lenge kan Putin regimet undertrykke en fiendtlig innstilt befolkning med militærmakt, før motstanden innad i Russland blir så stor at regimet hans kan falle med hjelp av vestlig påvirkning. Det ville gagne vesten. Ukraina og Russland er tross alt ett broderfolk.

Hvorfor vil det "gagne vesten" ?  

Lenke til kommentar
Aiven skrev (1 time siden):

Nuland høres fryktelig passiv ut ja. Hun har ikke en lillefinger med i spillet engang ;) ;)

 

 

Sier ikke at de ikke har noen fingre i spillet. At de diskuterer sine mål betyr heller ikke at de styrer resultatene. Men, det er klart at en slik situasjon vil resultere i at land ser hvem de ønsker å støtte. Ingen er så naiv at de tror noe annet. 

Det jeg sier er imidlertid at det ikke er en indikasjon på at USA orkestrerte noe kupp. 

Tror du har veldig store problemer med å se noe annet en sort og hvitt. 

USA=BAD - Russland=GOOD

Jeg har ingen illusjoner om at USA er noen helgen, ikke da, ikke nå, og til tross for at gubben som styrer der borte nå på ingen måte er noe som ligner på et førstevalg fra min side er han en drøm sammenlignet med den rabiate galningen som styrte før han. 

På samme måte var Putin kanskje den som behøvdes for å "redde" landet. Den sterke lederen som står litt i tråd med det russiske bildet på en leder. Jeg skal gi ham det. Men, landet behøvde også at han trakk seg ut etterpå, for at demokratiet skulle kunne blomstre. Desverre skjedde ikke dette, og Russland haker av mange av boksene som definerer et diktatur. I beste fall kan det beskrives som et totalitært regime. 

  • Liker 7
Lenke til kommentar

En interessant artikkel i dag:

...

Når USA og Russland kommer med meldinger om hva som skjer i Ukraina, blir du en del av et stormaktsspill, mener forsker.


– Vi trekker styrkene vekk fra grensa.

– Russland sender flere styrker til grensa.

– Det er optimisme.

– Det blir krig på onsdag.

Dette er uttalelser som kom med bare timers mellomrom. Motstridende meldinger med en skjult agenda, mener forskere.

Når Russland og USA kommuniserer åpent i media, blir du dratt inn i et stormaktsspill, ifølge tidligere etterretningsoffiser.

– At de går ut med så en sånn krigsretorikk kan bidra til at befolkningen i Europa utsettes for et krysspress i spørsmålet om hvem man skal tro på. Dermed blir innbyggerne brikker i det pågående stormaktsspillet, sier Tormod Heier.

Han har jobbet i 13 år med etterretning og er professor ved Forsvarets høgskole.

...

Klør seg i hodet
De mange sprikende beskjedene gjør at Heier og andre erfarne vitenskapsfolk sliter med å forstå hva som egentlig skjer i Ukraina.

– Som forsker er det vanskelig å manøvrere seg i alle meldingene som kommer. Innerst inne vet vi ikke helt sikkert hva aktørene vil. Hva som er korrekt, det vet vi ikke før krisen er over, forteller Heier.

Julie Wilhelmsen er seniorforsker ved Norsk utenrikspolitisk institutt. Hun har forsket på russisk utenrikspolitikk. Agendaen bak all informasjonen er vanskelig å tolke.

Hun mener det blir vanskeligere å holde balansen og analysere konflikten med et kritisk blikk og nok distanse til alle aktørene som deltar.

– Det blir et større på press på å ta side og fordele skyld i stedet for å analysere.

...

https://www.nrk.no/urix/sliter-du-a-henge-med-i-ukraina-krisen_-selv-forskere-klor-seg-i-hodet-av-forvirring-1.15858618

Endret av G
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Russlands propaganda har alltid vært av den enkle sorten. Når de sier at de trekker soldater bort fra grensen, er det bare en rotering av mannskap. Det er helt normalt i slike situasjoner. At de viser bilder av tanks på tog viser ingenting; for alt vi vet kan de være på vei mot Ukraina. Det er til og med offentlig tilgjengelig kommersielle satellittbilder som viser at russerne er like aktive ved grensen til Ukraina som før.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
On 1/14/2022 at 8:41 AM, Milhouse85 said:

Det vi får innsyn i gjennom media er stort sett kun et spill, propaganda (fra alle sider) og antagelser. 
Hva som faktisk er realiteten her - og hva som skjer på "innsiden" er det få/ingen som vet. Men at Russland (og med god grunn) har hatt et misnøye mot vesten i flere tiår er en godt kjent sak. At Russland blir ansett som den "store stygge ulven" - også gjennom våre mediekanaler sier i grunn sitt. Så jeg blir ikke overrasket om Russland slår til. Det er vel "deres siste sjanse" - slik dem ser det. 

Media skal være nøytrale. Men her er dem alt annet enn nøytral. Forsøk å sett dere litt inn i Russlands historie; så vil man fort forstå hva alt dette brygger på. Slik jeg ser det, er USA og Nato på mange måter selvforskyldt i hele denne konflikten. Der Ukraina siden revolusjonen i 2014-15 på mange måter har blitt brukt som et massiv dra-tau fra begge sider. Men etter intense lobbyvirksomhet og helt surrealistisk mye vestlig innflytelse, har klart å få Ukraina på vestlig side i så stor grad at Russland snart glipper tak på hele tauet. 

Når det er sagt; metodene Russland bruker er alt annet enn etiske. Det er et skittent spill. Men USA er jaggu ikke noe bedre. 

Uansett; jeg støtter ingen av partene her. Verken USA/Nato eller Russland. 

Hva som skjer... vet kun Putin. 

 

Ja, det er viktig å prøve å forstå Russland i dette, men jeg mere det er feil å tillegge "vesten" intensjoner de ikke har. Ukraina har, som mange andre land, rettet seg dit de mener det er mest å hente. Sånn sett har det vært en skjønnhetskonkurranse der Russland har tapt. Ukraina har vært okkupert av Russland og russerne støttet et type marionettstyre. Da er det lite som skal til for å forstå at det retter fokuset "andre veien". Vi kan også se det fra vår egen side på måten der f.eks. Tyrkia retter seg mer mot Russland. Vesten kunne slått hånden av Ukraina og således unngått krisen. Spørsmålet er om det ville vært riktig?

Lenke til kommentar
lada1 skrev (5 timer siden):

Hvorfor vil det "gagne vesten" ?  

Krig gagner ingen. Men sett fra dagens vestlige standpunkt er Putin en stor utfordrer til vår - vestens  sikkerhet i de siste 10 årene. Dersom Putin sitt politiske mål feiler, kan hans tid om noen år være ute.  

 

Lenke til kommentar

Russland har hevdet Ukraina ble å sabotere gasslinjenene. Nå er de i brann.

Russland har kalt inn reservestyrkene sine. 
 

Akkurat nå, fra øst-europeiske kilder. 
 

Skal se om jeg får limt inn film av brennende gasslinjer, og nyhetene om innkallelse fra selveste Russland. 

 

Film fra Ukraina om brennende gasslinje:

Det finnes mange videoer fra mange vinkler, filmet fra mange forskjellige kameraer, av sivile. 

 

Pro-separatisteri Ukraina har akkurat hevdet det er Ukraina som har begått gjerningen. 

 

Russiske reserver innkalt: https://www.interfax.ru/russia/823023 (omtrent eneste nyheten om saken som er pålitelig fra selveste Russland). 

1612816236_Screenshot2022-02-18231316.thumb.png.06b343a4244b2f1c1de81b79c70c03df.png

(Google translate av oppgitt kilde)

 

Biden holder konferanse akkurat nå. 

 

Nok en eksplosjon skjedde nylig på gasslinje. Mens konferansen pågår. 

 

Biden sier nå at han er skråsikker på at Putin har intensjonen om å angripe Ukraina. Akkurat nå. 

 

23:20 Artilleriskudd avført flere steder nær grensa til Luhansk i Ukraina. 

 

Innlegget mitt ble litt rotete. Den ble oppdatert gjentatte ganger i løpet av en halvtime. Kommer nok på nyhetene i morgen. 

Endret av anon_83104
  • Liker 2
Lenke til kommentar
anon_83104 skrev (17 minutter siden):

Russland har hevdet Ukraina ble å sabotere gasslinjenene. Nå er de i brann.

Russland har kalt inn reservestyrkene sine. 
 

Akkurat nå, fra øst-europeiske kilder. 
 

Skal se om jeg får limt inn film av brennende gasslinjer, og nyhetene om innkallelse fra selveste Russland. 

 

Film fra Ukraina om brennende gasslinje:

Det finnes mange videoer fra mange vinkler, filmet fra mange forskjellige kameraer, av sivile. 

 

Pro-separatisteri Ukraina har akkurat hevdet det er Ukraina som har begått gjerningen. 

Er vel liten tvil om at Russland kommer til å gå inn i Ukraina snart… til tross for at Blinken og Lavrov har avtalt møte førstkommende onsdag. 

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb

Noe jeg ikke klarer å fatte og begripe er hva Russland tror de tjener på å eventuelt gå til angrep. 

La oss se for oss et scenario hvor de faktisk går til krig. De gjør jo bare at NATO faktisk bare blir mer og mer relevant. Det har vært så mye snakk om hvorfor NATO eksisterer de siste 20 årene og Russland gjør på mange måter seg selv bjørnetjeneste ved å opptrå på denne måten. Saksjonene som vestlige land kommer til innføere er også veldig inngripende etter det jeg forstår. Synd at flere europeiske land har bindet seg til gassimport fra nettopp Russland.

Jeg kan se fra et historisk prespektiv hvorfor Russerne mener de har "krav" på Ukraina, men det holder rett og slett ikke. Blir det samme som at Sverige skulle invdadere Norge fordi vi tidligere var i union med dem. 

Jeg håper og krysser fingre og tær på at det ikke blir en krig for jeg fller vi beveger oss mer og mer inn i en ny kald krig som kan bli glo heit om det blir en konfrontasjon. 

Tegnene de siste dagene er jo ikke akkurat til å roe seg ned med. Nå er det gassledning som har sprengt og driver å brenner et sted og i går var det et skyting i dombasss. At Russland tror det internasjonale samfunnet er stok dum som tror at Ukraina på noen som helst måte vil provosere når det står over 100.000 soldater klare til å invadere er også for meg forbløffende. 

Oi, ser det var få komma i dette innlegget gikk vist litt fir fort i svingene. 😅 Skriver på mobil. 

Endret av Slettet-x7D6du0Hjb
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb
Arnil skrev (54 minutter siden):

Dersom Putin sitt politiske mål feiler, kan hans tid om noen år være 

Spørsmålet er jo hvem som eventuelt skulle overta. Putin er jo de facto diktator. 

Blir forøvrig litt lite relevant for tråden ser jeg. Kunne vært interessant med en tråd om dette temaet om vi ikke har det alt 🤔

Lenke til kommentar

Det er ikke viktig for en putinér eller en trumpenist hva vi tror her i vesten. Det som er viktig for de, er at Vesten er fiender, og at vi er farlige rovdyr som skal utrydde all type nasjonalitet og nasjonalisme. Russere som tror på Putin og de som tilber folk som trump er nasjonalister til benmargen. Derfor er de villige til og svelge historier som at Ukraina driver med folkemord, samt skal angripe Russland. 

Ekkelt å lese i amerikanske forum nå, der MAGA folk svelger alt hva Putins propaganda maskineri spyr ut. 

De som ikke leser hva Nato og de allierte gjør nå, ved og "oute" russere før ting skjer, bør logge av og  legge seg ned under "mypillow" dyna å sove. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Nå begynner dette å bli komisk. Biden sier at Russland invaderer Kiev om få dager. Nå e denne retorikken oppbrukt!!! Forrige onsdag - tirsdag eller hva?? Nå spiller Biden kortene rett i henda på Putin. Snakk om tull og tøys i ett øyeblikk som er kritisk for Europa,
 

 
 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Omnia vincit amor skrev (19 minutter siden):

Spørsmålet er jo hvem som eventuelt skulle overta. Putin er jo de facto diktator. 

Blir forøvrig litt lite relevant for tråden ser jeg. Kunne vært interessant med en tråd om dette temaet om vi ikke har det alt 🤔

 

Putin viser klare tegn til å være en machiavellisk psykopat. Her tenker han på sitt ettermæle. Slik kan en aldrende mann leve i evigheten. Han bryr seg katta om at folk skal dø og få livene sine ødelagt; det er bare bra, for da husker folk det bedre. 

Får bare håpe han ikke forsøker å gå hele lengden, slik enkelte visse andre ledere har gjort i løpet av 1900-tallet. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...