Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
G skrev (38 minutter siden):

Første dose sin vaksinemengde er også mindre enn andre dose. Det kan hende at de ikke har truffet helt optimalt enda på dosering siden du nevner dette med 88 %. Dessuten så er det ikke gjort på et døgn å trene et immunforsvar. Og vaksinemetoden er noe av den nye sorten mRNA. Alt dette finner de nok til slutt ut av. Altså om de kan få høyere resultater og andre tilnærminger på å få gitt vaksine med mRNA..

Er det ikkje same dose begge gonger? Eit Pfizer-glas inneheld vel f.eks. mellom 6 og 7 heile dosar, uavhengig av om det blir brukt til fyrstegongs eller andregongsvaksinasjonar?

Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (På 15.6.2021 den 23.43):

Tidligere OL og VM-vinner i langrenn Trude Dybendahl er visst blitt lurt inn i internettets sorte hull av konspirasjonsteorier. Der kan hun kose seg sammen med Svein og Kari. 203 likes, link til Tucker Carlson, Trump/QAnon og hele pakka med deep state. 

86A766E2-E3BC-434C-9ACC-A1078CC3A6E3.thumb.jpeg.281c8db4508ead935cfd98c2dec3636f.jpeg
 

Hvorfor har Fauci mailen noe med Qanon eller konspirasjons greier ?

Hva er feil med at google /apple med flere sensurer mange som er kritiske til narrativet som pushes rundt covid ?

Hva er feil med at vaksiner er farlig ? Se på hva som skjedde med AZ i Norge og hvor unge de døde er.

Hva vet du om at Pfizer / Biontech / Moderna ikke vil vise seg ha alvorlig bivirkninger med tiden, kan du spå framtiden ? 

Skal man bare skyve under en madrass alle de unge som har fått alt ifra hjertepose betennelse til plutselig hjerteinfarkt ?

 

Benbjo skrev (17 timer siden):

https://www.dagensmedisin.no/artikler/2021/06/14/reuters-skotsk-studie-viste-dobbelt-sa-hoy-risiko-for-innleggelse-av-delta-varianten/

Mer smittsom og med sykdomsfremkallende. Nesten dobbelt risiko for å bli innlagt. Det betyr et sted mellom 7 og 10% innleggelsesrate for de mellom 30 og 45 år (alfa har 3.5% - 5% innleggelsesrate i samme aldersgruppe i følge FHI). 

Vi har nå flere pågående utbrudd i landet med denne varianten. 

The health of the Scottish population is, and has been for many years, worse than that of the English. Life expectancy is the lowest in the UK, at 77.1 for men and 81.1 for women, and one of the lowest in the OECD. The gap between Scotland and England has grown since 1980.

https://en.wikipedia.org/wiki/Health_in_Scotland

Data fra alle steder i UK tar man med en stor klype salt, typ en neve.

God forsking krever tid.

 

Snikpellik skrev (2 timer siden):

Den sjansen gidder jeg ikke å ta, for å si det sånn. Kjenner flere på min alder som har vært uheldige og slitt i månedsvis etter korona, så å ta vaksinen er ikke et spørsmål en gang når jeg ser på nært hold hvordan det har påvirket dem. De hadde alle det man kaller et "mildt" forløp, men det begrepet inkluderer tydeligvis ganske mye. Man vet ikke hvordan man vil reagere på viruset, og man kan ha uflaks. I tillegg er man jo ved å ta vaksinen da med på den felles dugnaden for å oppnå flokkimmunitet mot driten, som vi trenger for å komme ut av dette her.

Vi får se hvordan dugnaden går i alle land rundt i verden fordi hvis dette viruset fortsetter mutere blir den vaksinen du tar ganske ubrukelig i følge flere her inne.

Tenker nok heller man må leve med dette viruset samt inse at livet har en stor risiko over seg.

 

Endret av DaniNichi
Lenke til kommentar
24 minutes ago, torbjornen said:

Slik vil det også vere med vaksina, men evt. ubehag vil i dei fleste tilfelle vere av ubetydeleg og kortvarig karakter samanlikna med å bli smitta med korona. Risikoen for alvorleg sjukdom og død vil også vere mikroskopisk samanlikna med ekte koronavirus.

Det er vel blitt litt mye fokus på å ikke skulle kjenne noen ting. Tenk hvor kjedelig livet ville vært om man ikke kjente noe når man hadde seksuell omgang f.eks. :blink:

  • Liker 1
Lenke til kommentar
17 minutes ago, torbjornen said:

Er det ikkje same dose begge gonger? Eit Pfizer-glas inneheld vel f.eks. mellom 6 og 7 heile dosar, uavhengig av om det blir brukt til fyrstegongs eller andregongsvaksinasjonar?

Jeg kommer ikke til å gidde å google på dette. Men, jeg stoler såpass på det offentlige vaksinasjonssenteret jeg gikk til. Hvor hun uoppfordret bare forklarte at 1. dose og 2. dose har forskjellig vaksinemengde. Hun sa at første dose har mindre vaksinestoff. Hun forklarte dette fordi hun nettopp hadde spurt meg om jeg skulle motta første eller andre dose. Så du kan altså lyve der i stolen om du ønsker dobbelt andre dose, så er du klar over det. Det er ikke noe samsvar mellom de som registrerer deg inn og de som gir vaksinen. Alt skjer i flokker, og det er ingen dialog mellom de i skranken inn og de som setter vaksinen. Om det dukker opp i en statistikk vet jeg heller ikke dersom det skulle bli mange som bare fortalte at de skulle ha 2. dosen ved begge besøk.

Sannsynligheten for at du skulle treffe på samme vaksinatør ved neste besøk er nære null også. Siden det er en hel flokk med vaksinatører. Sannsynligheten for at han eller hun skulle huske akkurat deg og hva dose de gav deg på det første besøket er også nokså skralt, siden dette ikke er noen fast behandler du har.

Ved den andre dosen, så ble det også uoppfordret av en mann informert om at jeg ville oppnå full immunitet etter 7 - 10 dager.

Vaksinedagbok:

Nå ca kl 03 begynner jeg å kjenne meg litt ekstra uggen. Dette får jeg heller komme tilbake til når jeg lærer å kjenne hvordan symptomet utvikler seg. Jeg har mange ganger vært våken utover nattetimer uten å kjenne meg slik jeg nå gjør. Og har også til tider hatt litt uryddig døgnmønster.

Jeg føler også lett hodepine. Samt stølhet i hode og ansiktsmuskulatur, spesiellt tyggemuskulatur. Kjenner en forkjølelsestendens i nese også. Det minner faktisk litt om bakfyll nå ja. Enten det er reellt eller nocebo etter å ha lest andre som rapporterer om det i denne diskusjonen. Nå skal jeg uansett prøve å få meg noen nye timer søvn herfra. Så god natt.

Endret av G
Lenke til kommentar
Sitat

45.000 norske AstraZeneca-doser går rett i søpla

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/QmQqyW/45000-norske-astrazeneca-doser-gaar-rett-i-soepla

Det hadde heilt sikkert vore mange fattige land som hadde hatt bruk for desse vaksinene dersom Norge hadde fått ræva i gir og gjort noko før desse vaksinene gjekk ut på dato. Når ein køyrer ut Pfizer-vaksinar til norske kommunar kvar veke kan det umogeleg vere så vanskeleg å setje ubrukte AZ-vaksiner inn att i det same kjøleskåpet og sende desse tilbake same vegen som Pfizer-vaksinene kom.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
4 hours ago, G said:

Jeg kommer ikke til å gidde å google på dette. Men, jeg stoler såpass på det offentlige vaksinasjonssenteret jeg gikk til. Hvor hun uoppfordret bare forklarte at 1. dose og 2. dose har forskjellig vaksinemengde. Hun sa at første dose har mindre vaksinestoff.  

Jag googlade detta.

https://www.felleskatalogen.no/medisin/comirnaty-biontech-pfizer-682780

Så låter väldigt rart det hon sa...

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
5 hours ago, Evil-Duck said:

Mye av problemet FHI har hatt med å representere disse gruppene er at de bruker arbitrære utrykk som "har fått tilbud om vaksine" Når det henholdvis kan strekke seg flere uker om ikke en måned i forveien om en skal lese vaksine scenariene de publiserer. Kan virke som når de sier at nesten alle i risikogruppene er vaksinerte mener de at nesten alle har fått tilbud? Jeg er usikker å syns fremstillingen er veldig uklar og tullete. 

Lukter "best-case" lang vei. FHI har fått for seg at de bør komme med "gode nyheter", heller enn sannheten. "Fått tilbud" er jo en helt irrelevant dato. Oppnådd beskyttelse er det som teller. 

  • Liker 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
10 minutes ago, Kalle Klo said:

Lukter "best-case" lang vei. FHI har fått for seg at de bør komme med "gode nyheter", heller enn sannheten. "Fått tilbud" er jo en helt irrelevant dato. Oppnådd beskyttelse er det som teller. 

Tycker det är rart att de kommer med ett slags genomsnitts scenarior utan detaljer når man har skjevfördelat doser. Borde ikke vara speciellt vansklig å göra ett detaljerat scenario där man faktiskt tar med forskjellene mellan olika områder och kan få en förståelse av hur många doser kommunene faktiskt får under och efter skjevfördelningen. 

Nu er det många begrepp i vaksine planen som faktiskt gör allt mer problematist att tyda. Leverade doser vs satta doser en månad når man tar med tiden för distribution medför ju for eksempel en forskjel når man försöker se på det i detalj. Hvis vi får många doser i juni men färre i juli, kommer det medföra färre doser redan första uken eller kanske färre doser först i uke två? Hur har man räknat? 

Jag vet ikke men tror att det med "fått tilbud" menas att de i den gruppen har fått möjlighet att ta dosen och inte bara fått en sms med en tid neste uke eller om en månad. Er ju inte helt lätt att varken få till ett bra namn eller räkna på det med tanke på att inte alla vill ha vaksinen och inte alla kommer ta den så raskt de har möjlighet till det.   

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Liten observasjon: Folk bruker fortsatt munnbind på butikken her jeg holder til i Oslo, i hvert fall de fleste selv om påbudet ble fjernet i går. Interessant. De ansatte hadde også på seg på begge mine nærbutikker. Nå har man brukt det i 10 måneder så kanskje man rett og slett må venne det av seg igjen.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

En veldig stor andel bruker vel ikke munnbind fordi det er påbudt men for den lille ekstra beskyttelsen det gir. Det har aldri vært påbud om munnbind her hvor jeg bor, men folk brukte det likevel ved påsketider når det var en del smitte her og stor usikkerhet rundt folk som kom hjem til Påske. 

Endret av Evil-Duck
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (8 minutter siden):

Liten observasjon: Folk bruker fortsatt munnbind på butikken her jeg holder til i Oslo, i hvert fall de fleste selv om påbudet ble fjernet i går. Interessant. De ansatte hadde også på seg på begge mine nærbutikker. Nå har man brukt det i 10 måneder så kanskje man rett og slett må venne det av seg igjen.

Fra en annen Osloboer; jeg gikk forbi nærbutikken i går kveld og kikket inn. Ingen av kundene i kasseområdet hadde munnbind, og ingen som var på vei inn hadde det på heller. 

Jeg tror uansett ikke effekten i sånne store lokaler er all verden nå som smittetallene i Oslo er så lave som de er. Det blir mest en sånn psykologisk greie. 

Mer skeptisk til at folk tydeligvis har begynt å droppe det på kollektivtransport også. Snakket med flere som tok bane og buss i går, og andelen medpassasjerer med munnbind var merkbart lavere. Der skal det jo fortsatt brukes. 

Endret av :utakt
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Tror det handlar mest om vana och vad andra gör. I höstas tyckte jag först det var väldigt rart att sätta på mig munbind och jag såg på vad de andra gjorde. Nu är jag van och jag ser också på vad de andra gör. De flesta bruker munnbind men jag vet ikke hvis det fremdeles er påbud. 

(har förövrigt begynt att glömme munnbind flera gånger, i vintras hade jag alltid munnbind liggande i jackan men nu når jag inte alltid har den på mig har jag helt enkelt glömt att ta med mig)

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
:utakt skrev (6 minutter siden):

Fra en annen Osloboer; jeg gikk forbi nærbutikken i går kveld og kikket inn. Ingen av kundene i kasseområdet hadde munnbind, og ingen som var på vei inn hadde det på heller. 

Jeg tror uansett ikke effekten i sånne store lokaler er all verden nå som smittetallene i Oslo er så lave som de er. Det blir mest en sånn psykologisk greie. 

Mer skeptisk til at folk tydeligvis har begynt å droppe det på kollektivtransport også. Snakket med flere som tok bane og buss i går, og andelen medpassasjerer med munnbind var merkbart lavere. Der skal det jo fortsatt brukes. 

Ikke verst! Jeg hadde heller ikke på meg munnbind på butikken, men var en av få. På postkontoret her bruker de ansatte fortsatt munnbind, og skiltet henger fremdeles på døra så da brukte jeg også. Er nok en del "flokkmentalitet" på dette, ser man andre ha det på så tar man på selv. Det kan hende noen virksomheter fortsatt påbyr munnbind i sine lokaler en liten stund også.

Ja, på kollektivtrafikk er det fortsatt påbud og grunnen til det er at man oppholder seg mye lengre nærmere andre enn på butikker. Det er kanskje noen som er forvirra over reglene og ikke har fått med seg at det ikke er fjernet helt.

Nesten merkelig å se så mange fremmede ansikter igjen etter snart et år 😅

Endret av Snikpellik
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Var på en medium befolket butikk utenfor (nær) Oslo midt på dagen i går og må innrømme at jeg ble usikker på om jeg skulle ta på meg munnbind eller ikke.

Jeg så flertallet gikk uten munnbind og var på vei til å ta det av meg selv på vei ut av bilen når jeg så en person som hadde det på. Da gikk jeg med det på.

Inne i butikken var det ingen som brukte munnbind med unntak av et par stykker men slik har det vært her i hele pandemien. Hverken betjening eller særlig mange har brukt munnbind i matbutikken. Betjeningen har jo denne plexi skjermen ved kassa.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...