Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Just now, Theo343 said:

Har 8000 mennesker vært i utlandet eller bekreftet i kontakt med de fra FHI sine risiko områder? Det høres ut litt mye ut. Og hvorfor akkurat 8000?

Om tallene er riktig så har de testet ca 6000 på en uke.

Hva hindret dem i å gjøre 6000 tester for 2 uker siden sånn at vi kunne ha oppdaget lokal spredning?

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
nightowl skrev (26 minutter siden):

Norske helsemyndigheter fikk mye kritikk etter svineinfluensaen. Det er viktig å huske på at dette nok fortsatt sitter ganske friskt i minnet hos de. De proklamerte tidlig at styggmange kom til å dø. Og dessverre var det uønskede ettervirkninger for noen uheldige blant de som fikk svineinfluensavaksinen dyttet på seg. Dette har nok gjort de ansvarlige litt mer reserverte.

Dette er kanskje det to tingene den norske regjering bør kritiseres mest for. Coronaviruset ble satt i samme boks som svineinfluensaen istedenfor å gjøre research fra land som allerede hadde hatt viruset i flere måneder så lage seg en egen boks og behandlet det samt gjøre tiltak ut ifra det vi kunne vite.

Først en uke etter at vi var inne i fase 2 der viruset sprer seg fritt i befolkningen begynte de å lage seg et eget coronaprogram. Mange av tiltakene blir først offentliggjort i morgen og det er noe i det seneste laget..
De virker hele tiden være på etterskudd istedenfor og prøve å være føre var.

Og ja, mye av grunnen er trolig pga. svineinfluensaen. Den største frykt blant norske ledere er å tape ansikt, ansikt er hvorfor de har havnet i posisjonen de befinner seg og hele karrièren deres er avhengig av det. Samtidig så er vi eksperter på å lage oss en syndebukk om vi bruker for mye resurser på en sak. Resultatet er en handlingslammet gjeng.. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
49 minutes ago, Everket said:

Man kan jo håpe at smitten har stoppet litt opp, men tror vi må gi det noen dager til. Kan være mange grunner til at det ble oppdaget mindre smitte i går enn dagen før. Beklager festbrems.

 

 

Ingenting hadde vært mer positivt slik at samfunnet snart kan vende tilbake til normalen og folk kan glede seg til eks. påskeferie igjen.

Lenke til kommentar
8 hours ago, Miri said:

Det stemmer ikke lenger. Tidligere var det manko, og det var også en teknisk feil ved testene. I dag har USA flere millioner tester tilgjengelig, og alle som trenger test, kan få det.

USA var det første landet som innførte reiserestriksjoner mot Kina, og fikk mye kritikk for det. Takket være Trumps resolutte handling, er USA bedre stilt enn de fleste. Bortsett fra noen sleivete uttalelser, er Trump den statslederen som har håndtert krisen best.

Jeg tror det motsatte egentlig.

Ja USA gjorde rett i å gi restriksjoner. Men så glapp noe. Så ble retorikken at dette er ikke farlig, ikke verre enn influensa, varmen vil drepe det når sommeren kommer overtro. Det med varmen sammenfaller bare med at sykdomsperioden av slike virus ofte kommer i januar, da folk er lav på D-vitamin. Så jeg tror mer på Januar-teorien enn varmeteorien. Jeg tror også på det å få redusert på den fysiske kontakten mellom mennesker og god håndhygiene. Testkits var også en stor greie for USA, inntil de gjorde helomvending og lovet en over 100 tusen testkits produsert. Så der er USA flinkere enn Norge.

Men, nå må USA til med unntakstilstander for å stoppe viruset. Ellers så tror jeg at mange sykelig overvektige amerikanere med usunn livsstil kommer til å bukke under i hopetall. Bare vent, jeg tror det går troll i ord på at mengder i den gruppen vil bukke under av coronavirus i USA. Men, nå skulle jo jeg forsøke å ta en dag fri fra forumet om det i det hele tatt går. Snakkes :)

Lenke til kommentar
Just now, nightowl said:

Fant tråden din, men kan ikke si meg enig i at du forutså dagens situasjon i Norge.

Du har rett. Jeg trodde norske myndigheter jobbet i det skjulte for å forberede seg, men løy til befolkningen for å unngå panikk.

Om noen fortalte meg at de trodde på sine egne løgner og ville ikke gjøre noen tiltak før det ble 400 smittete i Norge, så hadde jeg sagt at det vil bli en katastrofe.

Her jeg bor i Kina gjorde tiltak når det var 2 smittete, og det ble tilslutt 136.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Kanskje det er er store fordeler med å bo i et land som kina eller nord korea i en situasjon slik som denne. Men det blir litt autoritært land vs frihet. Vi kan selvfølgelig ikke gjøre like drastiske tiltak som kina like kjapt. Og selv om jeg er uenig og litt skuffet over at tiltak har kommet sent i norge, har jeg også forståelse for situasjonen. Men her har det jo tidvis vært lynsjestemning og politisk propaganda, litt irriterende.

 

Endret av Everket
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-404071
Benbjo skrev (1 minutt siden):

Jepp, 20% er FHI selv. 70% er worldometers.info 

Vis gjerne med et skjermbilde på Worldometers eller mer presis lenke hvor dette står.

Lenke til kommentar
1 minute ago, onkel_jon said:

Nah blir som kollen folk gir f og skal drikke seg full på 17 mai koste hva det koste vil

På en side så håper jeg jo folk tar til vett og innser alvoret siden vi ser så drastiske tiltak, og at det er litt frem i tid. Samtidig kan det jo være folk er drittlei av karantene og at samfunnet har stoppet litt opp og derfor velger å kjøre på ved 17mai.

Lenke til kommentar
6 minutes ago, Everket said:

Kanskje det er er store fordeler med å bo i et land som kina eller nord korea i en situasjon slik som denne. Men det blir litt autoritært land vs frihet. Vi kan selvfølgelig ikke gjøre like drastiske tiltak som kina like kjapt. Og selv om jeg er uenig og litt skuffet over at tiltak har kommet sent i norge, har jeg også forståelse for situasjonen. Men her har det jo tidvis vært lynsjestemning og politisk propaganda, litt irriterende.

 

Stor fordel å bo i Nord-Korea når dette skjer? Kanskje du er inne på no.... ehh nei. Der blir du bare skutt å slengt ned i en massegrav om du blir smitta, og blir du ikke skutt så dauer du uansett fordi du ikke har så mye som en paracet engang og ditt daglige kaloriinntak er 300 / dag

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
8 hours ago, Gouldfan said:

Det er vel ikke sjokk at det minker på tester heller. Folk må ikke misforstå at det er vår borgerlige "rett" til å bli testet.

Testene som er begrenset er derimot til nytteredskap for myndighetene våre, for å avgjøre pasienter og for å utelukke/avgjøre folk fra risiko områder.

Nå er vi i en ny fase, smitte i alle land, så nytten for test er ikke der lenger annet enn å avgjøre trengende syke pasienter før behandling/isolat.

Tester er mindre viktig, det er viktigere nå at nordmenn følger råd påbud og lover, og at vi har nok folk i helsetjenesten, og at de har nok utstyr til å drive så mye støttehjelp de kan.

Er litt enig. Men myndighetene burde se til USA som oppskalerer testingen. Slik at de kan monitorere utviklingen og trekke lærdom av dette.

Det viktigste tror jeg da, blir at leger ikke stenger for å undersøke pasienter som mistenkes å være på vei til å utvikle en alvorlig lungebetennelse. Her må undersøkelseskapasiteten opp for at folk ikke skal risikere å sitte igjen med varige mén, eller i verste fall bli et dødsoffer.

Lenke til kommentar
KalleKanin skrev (1 time siden):

Hva som skyldes at det går så galt i Italia, er jeg usikker på. Men regner med dette også er med i vurderingene som gjøres. 

Man bør absolutt innføre en del tiltak, som at flest mulig bør jobbe hjemmefra. Men når vanlige folk skriker og tar saken i egne hender, tyder mye på at enkelte får litt panikk. 

Blås i panikk. Kan du forklare meg hvorfor det ikke tilrettelegges slik at de yngste skole barna som ikke kan være hjemme alene,  kan få fjernundervisning når en foreldrene like vel har hjemme kontor? Nei, alle har ikke dette men det er mange som har det, og det er også mulighet å samarbeide foreldre seg i mellom?  


 

Det er ikke slik at hvis skolen stenger at alle foreldrene må være hjemme fra arbeid heller. Barn klarer fint å være alene hjemme. Hvorfor er det absolutt slik at de må tvinges på skolen banna bein?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...