Gå til innhold

Ting som irriterer så grenseløst v2.0!


Runar

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Merker at jeg ikke klarer å ha særlig sympati med tenåringer på partytur som nettopp har unngått et jordskjelv hvor andre turister har dødd. Tenk om det er bleiebarn på flyet som nå er stuck inne på en flyplassterminal med bleier og klær i bagasjen de ikke har fått?

 

(Og hvem tar ikke med seg mobillader i håndbagasjen?)

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Det er svært få ting som jeg synes er så provoserende som å legge ut penger og måtte jobbe for å få dem tilbake.

 

I dag skulle jeg på butikken og spurte noen kollegaer om de ville ha noe. Da jeg kom tilbake var en av dem svørt grei og spurte om nummeret til vipps osv. Den andre sa ingenting og fråtset i maten jeg hadde kjøpt uten å si takk en gang. Jeg ble irritert og nevnte "Det kostet 65 kroner". Så svarte kollegaen ok, uten å nevne noe om vipps eller at jeg skulle få pengene en annen dag eller noe. Bare latet som ingenting. Får jeg ikke pengene på mandag skal jeg rett ut spørre om når vedkommende har tenkt å vippse pengene. Makan til frekkhet.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Når en kollega spør om jeg vil sitte på til jobb, slik at jeg dropper bussen. Så er kollegaen forsinket. Så ankommer han plassen hvor jeg bor, og da måtte han bare en "kjapp" tur innom butikken for å kjøpe lunsj til etterpå. Og vi begge kommer for sent til jobb.

Dette har ikke skjedd meg, men hadde nettopp en drøm om det. Ble så irritert på kollegaen min pga. drømmen at det første jeg gjorde da jeg våknet var å gå inn hit for å skrive dette. :p

 

I den forrige jobben var en kollega av meg stadig 5 til 10 minutter for sent. Han spurte flere ganger om jeg ville sitte på med ham til jobb, men jeg takket høflig nei alle gangene.

Endret av m20k
Lenke til kommentar

Alt det evige maset om å stemme osv.

Jeg stemmer ikke ved valg. Alt er løgn. Kampanjene er dustete og er som billig reklame. En motbydelig affære.

 

"Stemte du det? Æsj. Jeg stemte noe bedre"

"Stemte du blankt? Æsj"

"Sofavelger? Æsj"

 

JEG bestemmer over bruken av min stemmerett. Hold KJEFT.

Endret av DJ FROSK
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Men så kan man spørre seg: Hva om alle tenkte sånn, og ingen stemte?

Det som irriterer mest, er at så mange stemmer de samme inn igjen. Og den korte hukommelsen.
Feks. Etter 8 år me RG styre, var det klart at folk innså at AP driver med mye bløff og svik.
( Ja før den tid for den  saks skyld)

Men nå har de samme langt på vei "glemt det" og vil ha de tilbake igjen, bare fordi ordsjonglering
fra Støren får dem på lokkepinnen nok en gang. Tenk lenger, du får garantart samme mafian som sist.

Og om du syns de BB ikke har innfridd (har vært klart bedre syns jeg da), så hiv de på båten også.
Og stem noe helt NYTT, Det sånn vi må bruke stemmeretten.
 

Lenke til kommentar

 

Men så kan man spørre seg: Hva om alle tenkte sånn, og ingen stemte?

Spiller det noen rolle når ingenting virkelig forandrer seg?

 

Ingenting forandrer seg for de friske med god utdanning og fast jobb i oppgangstider, men for utsatte grupper og i motgangstider merkes forskjellen.

 

Nå har de blå foreslått å avvikle bidragsordningen, og det kommer de nok til å gjøre dersom ikke de røde velges inn. Det vil føre til at masse syke mennesker ikke får dekket nødvendige medisiner (som ikke går på blåresept). Det vil gi meg 4000+ kr i merutgifter årlig.

 

De blå har innført at syke elever må til lege for å få sykemelding. Ja, det skal være en fraværsgrense, men man burde ikke trenge sykemeldig fra lege. Dette går nemlig utover andre pasienter som trenger de timene. Det er ingen forandring for deg, men det er en stor jobb for fastlegene og de syke elevene, og "ekte" pasienter som må vente lenger på timer.

 

(Protip: Poenget med å være hjemme er å restituere seg, og ikke smitte andre. Det får man ikke gjort når man må til legen.)

 

De blå har feiget ut og bukket under for EU-kravet om at bankenes sikringsfond maks skal garantere for rundt 800 000 kroner (mot tidligere 2 millioner), dette angår endel personer. Går banken konk, mister man alt over 800 000 kr.

 

Kanskje du vil ligge å slappe av på stranden, men tre jyplinger med vannscooter kjører frem og tilbake 50 meter fra i den timen du er der.

 

Kanskje du har en jobb der det er kritikkverdige arbeidsforhold som går på fare for liv og helse, men du kan ikke ta tak i det, fordi du er på en midlertidig kontrakt, og vet at de som sier noe, får ikke fornyet kontrakten (de blå er for å tillatte midlertidige kontrakter, mens de røde er imot midlertidige kontrakter på det som i realiteten er faste jobber). Du kan ikke melde deg inn i fagforening, for da får du ikke kontrakten fornyet, osv... Hvem jobber mot den slags bruk av midlertidige kontrakter? Fagforeningene. Så det blir en ond sirkel, der de mister makt fort.

 

De mange små endringene "rammer ikke deg", men plutselig en dag gjør de det likevel. Eksempel: Kanskje du blir syk, trenger Valcyte, men oppfyller ikke kravene til blåresept. Den koster 100 000 kroner i året, men bare 10 000 med refusjon fra bidragsordeningen (obs: dette innlegget er ikke en garanti for at du får oppfylt refusjon av den). Du har ikke så mye penger over flere år. Er den avviklet av de blå, får du bare ligge der og være syk.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

bare fordi ordsjonglering

Til en viss grad har du rett i dette. Men det er kun fordi det er lettere å være i opposisjon, ikke fordi en enkeltpolitiker (du virker å mislike) lyver. Det er spesielt merkbart når typiske opposisjonspartier kommer i regjering. Se på SV og FRP.

 

I de nordiske politiske valgene sitter regjeringer stort sett kun i åtte år. Etter det stemmer folk inn noen nye. Det skjer stort sett fordi nok mennesker stemmer mot det etablerte fordi de er lei. Stort sett går stemmene til andre store etablerte partier fordi de har et snev av mulighet til å holde det de lover.

 

Politikk handler altså om å få gjort mest mulig av det man har lovet de som betaler valgkampen i løpet av 8 år og helst gjøre det på en måte som gjør det vanskelig for de andre å endre det når disse får makten igjen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...