Gå til innhold

Såpeboksen - Når du har noe du vil si


Anbefalte innlegg

1 hour ago, Rune_says said:

Ut i fra en så uforbeholden uttalelse som Jan Olav Andersen kom med (at han ekskluderer alle andre i Norge) så tyder det på at det er en relasjon fra tidligere.  (Jobbet samme sted, vært i samme organisasjon el lign) 

Men det får være opp til grave-journalister å finne ut av.  Det er veldig ofte at ledere ansetter basert på personlige relasjoner og typisk også tar med seg tidligere kolleger når de kommer inn i et nytt firma. ("Gutteklubben Grei" er jo et begrep som inkluderer det.)  Vi får se om Raymond får med seg noen flere fra Ap eller Byrådet etterhvert...

Ro, ro, til fiskeskjær :whistle:

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Feynman skrev (På 27.10.2023 den 10.20):

Ro, ro, til fiskeskjær :whistle:

Ja, du tenker på historiene Jan Olav Andersen kommer med etterhvert, for å bortforklare at han har gitt denne behagelige jobben med millionlønn til Raymond som bare kan strekke seg utover de krummede ryggene til de frivillige ?

Endret av Rune_says
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...

Idretten i Oslo blir sørgelig nedprioritert. 

En ekstrem boligutvikling har ført til en åttedobling av befolkningen på Løren siden år 2000, viser tall VG har innhentet fra Oslo kommune.

I nedslagsfeltet til klubben befinner det seg også en rekke andre delbydeler i kraftig vekst. I samme periode er det ikke bygget en eneste ny fotballbane i området.

– Vi har 85–90 gutter bare på 8-årslaget. De får en kvart bane å trene på. I mai måtte vi ta et valg om å si nei til flere barn. Det er veldig trist, sier Anthonsen, styreleder for Hasle-Løren.

I løpet av de 17 neste årene er det planlagt å bygge 120.000 nye boliger i Oslo. 40.000 av dem skal komme i Hovinbyen, hvor Hasle-Løren holder til.

Heller ikke disse planene inkluderer nye fotballbaner.

Ifølge det nasjonale samfunnsvitenskapelige forskningsinstituttet Telemarksforskning, er Oslo verst i landet når det gjelder anlegg.

I budsjettforslaget for 2024, som for første gang overstiger 100 milliarder, bevilget ikke det forrige byrådet med Ap, MDG og SV en eneste krone til fotballbaner.

Da Høyre og Venstre overtok makten, satte heller ikke de av midler til Oslo-fotballen. Null kroner. Av 100 milliarder. Null.

 

Folk er bekymret for ungdomskriminalitet. Vi vil ikke ha ungdom som driver gatelangs uten å ha noe å gjøre. Alle er enige om at det er en dårlig greie. Likevel bygges det altså boligblokker i stor skala rundt om i byen, der alle naturlige grøntarealer enten blir til betong eller pen park, og så gjøres det INGENTING med idrettstilbudet. 

Jeg blir bare forbanna. Så kan politikerne krangle om hvem som har "skylda", jeg ser nåværende byråd sier at forgjengeren burde satt av midler, mens han avgåtte sier at nåværende byråd hadde mulighet, og burde, fordelt bedre etter nye bevilgninger. Bolig- og arealplanlegging er langsiktige prosesser, det er ikke én side som har "skyld" i det her. Det er kollektiv svikt – man lar seg overkjøre av utbyggere som ser dollartegn i øya, og driter i å legge til rette for at det skal være gode bomiljøer også. 

– Det hjelper ikke hvis anlegget er fullt, men da kan man kanskje også se på treningstider. Trenger de minste ungene å trene mange ganger i uken? spør byråden. 

Fy f.

https://www.vg.no/sport/fotball/i/GMEdeq/sier-nei-til-barn-i-oslo-fotballen-helt-katastrofalt

https://www.aftenposten.no/sport/fotball/i/GM7ovQ/nedslaaende-beskjed-for-oslo-fotballen-faar-null-av-100-milliarder

  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Den kommentaren der fra Anita Leirvik North var håpløs.

Det gjøres definitivt noe med idrettstilbudet i Oslo - det har aldri blitt bevilget mer penger til og blitt bygget flere nye idrettsanlegg i Oslo enn under det byrådet som gikk av nå i høst. I tillegg er det akkurat nå masse flerbrukshaller, mindre baner, utendørsanlegg og svømmehaller under oppføring, og det ser ikke ut til at det nye byrådet vil stoppe noe av det foreløpig heller.

Problemet er at nesten ingen av anleggene som er bygget de siste årene er fotballbaner, med noen få unntak. Så mens anleggssituasjonen stadig blir bedre for idretten generelt, blir den dårligere for den klart største idretten.

Det er ganske godt gjort, og kanskje et produkt av at Oslo før hadde overskudd på fotballbaner og at den tanken har blitt sittende i. Og at det for noen år siden var klaging på at fotballen alltid ble prioritert.

Spørsmålet er kanskje ikke hvem som har mest skyld, for det tror jeg er en blanding av utbyggere, NFF og politikerne, men hva man nå kan gjøre for å forbedre situasjonen raskt?

Endret av Snikpellik
  • Liker 4
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

En god nyhet for alle norske kvinner i dag. Abortutvalget foreslår å utvide grensa for selvbestemt abort fra 12 til 18 uker.

10 av de 13 medlemmene i ekspertutvalget var for forslaget.

Krf derimot mener at dette er et "svært radikalt forslag" og sier de vil kjempe mot.

https://www.nrk.no/norge/_-vi-trenger-en-abortlov-for-var-tid-1.16678356

Grovt sett er R, SV, AP, MDG og V for utvidelse til uke 18, mens SP, H og Frp er mot. Krf vil stramme inn. Det gjenstår å se om SP, H og Frp nå endrer mening etter ekspertutvalgets konklusjon.

  • Liker 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Et av årets beste intervju er John Mearsheimer hos Lex Friedman. Ekstremt kunnskapsrik og dyktig formidler!

I 1993 foreslå Mearsheimer at Ukraina skulle beholde sine atomvåpen, i tilfelle Russland skulle få lyst til å angripe dem i framtida. I 2004 (blant annet) påpekte han, i likhet med Angela Merkel og flere, at å fortsette å forsøke å få Ukraina inn i NATO ville føre til at Russland invaderte landet.

Mearsheimer er i grunnen fasiten på det meste. Forutsier en svertekampanje mot ham fra de vanlige mistenkte her inne under, fordi han ikke sier det de vil høre.

 

Endret av Aiven
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

NRK: Piggsko og brodder ødelegger gulvene: – Mangel på folkeskikk

Mange steder mangler benk for å sette seg ned og ta av broddene eller skifte sko. Det burde finnes rett innenfor inngangen, på flisegulv. Videre bør det installeres sensorer for pigger de neste par meterne innover i lokalet som utløser lyd- og lys-alarm dersom noen bryter folkeskikken eller glemmer seg. Det er jo ikke veldig dyrt eller avansert utstyr som skal til (tilsvarer butikk-tyveri-alarmer).

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • Liker 5
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

Og tilliten til de folkevalgte fikk seg enda et skudd for baugen. 

Jeg lurer på hvor mange skjeletter man hadde funnet i skapene rundt om, hvis man gikk inn for å virkelig granske alle på tinget og alle med ledende posisjoner i samfunnet. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (7 timer siden):

Se hvor hun smiler på alle bildene fra pressekonferansen osv. Hun er stolt! Som i "all PR er god PR - kom og ta biler av meg"

Hun trakk seg hvertfall. Hun kan vel resirkuleres som kulturminister om et par år stakkars. Vi må huske på at hun er svært lei seg for å bli tatt og at hun sikkert trenger et plaster på såret med ny jobb igjen om noen år.

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Det går snart ikke én dag uten at vi får oss en overraskelse fra kjeltringene på stortinget. Snart mulig å få kastet noen av disse i fengsel eller?

Selv Adolf Hitler klarte man det med, men her går alle politikere rundt i fri og fordragelighet og venter på neste mulighet til å snike seg til noe. Og i USA skal kanskje en gangster i toppklassen få besitte president-stolen. Fy faen, verden vil bedras.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
On 20.1.2024 at 7:21 AM, Sjørøver said:

Er det dette vi fortjener? Også på fylkesnivå ser jeg mye tull. 

Det er flere og langt grovere overtramp fra politikere på kommune og fylkesnivå. Der følger sjelden media med i særlig grad. Spesielt i små kommuner.

Lenke til kommentar
1 hour ago, Heyheyhey said:

Har nettopp lest om hvordan landet Liberia ble til. Dette lærte jeg ikke om da jeg gikk på skole.

Flott! Du har lært å tilegne deg kunnskap på egenhånd. Man kan ikke lære alt på skolen, så denne ferdigheten er den viktigste.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...