Gå til innhold

Tråden for de hodetelefonofile


miCro

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Samme situasjon her, men skulle gjerne hatt høyttalere. Var nær å kjøpe et par. 

Jeg hørte på et par Snell J3 høyttalere forleden. De er jo fra sånn... 1990, sammen med en rør forsterker. 

Fantastisk lyd! Disse høyttalerne kan man altså få til rundt 2k! Audio Note er jo en videreformidling av Snell, så de har jeg virkelig lyst på! Bassen var ikke sånn... Insane, men mer enn akseptabel. 2-veis høyttalere ftw! 

Lenke til kommentar

Hei folkens. Vil gjerne kjøpe meg ett par skikkelige hodetelefoner når neste lønning kommer inn. Har per idag et par ath-m50. Har fått prøve dyrere hodetelefoner (husker ikke hav de het) og disse virket mer detaljerte og hørtes jevnt over bedre ut. Er det noen hodetelefoner jeg burde se på? Hører mest på klassisk rock,metall, litt klassisk og noe elektronisk. Har sett litt på fidelio x2, men vet ikke om det er rett for meg.

Lenke til kommentar

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=916301&page=454&do=findComment&comment=22870740

Ellers er det bare å lese bidragene i denne tråden. Masse gode tips av mange.

 

Fikk raskt kjørt demo i går på Onkyo A800 Elkjøp hadde fått inn nettopp til rundt 5K (beklageligvis med masse støy i butikken). Veldig fin lyd i de, men de er rimelig enorme i størrelse.

Endret av vidor
Lenke til kommentar

Hei,

 

Er usikker på hva jeg skal gjøre med tanke på hodetelefonoppsettet mitt akkurat nå.

 

Jeg har et DT770 80ohm. Kjempefornøyd bortsett fra at det er på service fordi høyre klokke er ødelagt.

 

Jeg er ikke fornøyd med at lyden er for lav når jeg spiller rett i fra hovedkort på pc. Skal derfor kjøpe et eksternt lydkort.

 

Her er dilemma. Jeg trenger også mikrofon (jeg gamer fra tid til annen) og funderer derfor på å kjøpe et lydkort med inngang for XLR og utgang til headset. Synes det hadde vært kjekt å ha XLR mikrofon da det ikke er så mye dyrere enn mini jack og gir mye bedre kvalitet.

 

Har dere noen forslag til lydkort som ikke tømmer lommeboka helt?

Har sett på Focusrite Scarlett Solo: http://www.4sound.no/data/lydkort/focusrite-scarlett-solo-gen2

Dette virker kjekt fordi det har akkurat de utgangene/inngangene jeg trenger.

Det jeg dog tviler på er om DAC'n til hodetelefonene har nok power til å drive DT770 80ohm på høyere lydnivå enn lydkort innebygd i pc. I tillegg er det mye viktigere for meg med god lyd i headset enn god lyd i mic.

 

Hva synes dere? Er det andre gode forslag i samme prisklasse?

 

 

Edit: Fant nettopp ut at jeg gjerne har sett på dette feil. Må jeg ha både en DAC/ADC (for mic og output) og en hodetelefonforsterker utenom (med analog inn og forsterket analog ut)?

Endret av Strato
Lenke til kommentar

Netrum: Nei, hodetelefonutgangen på slike lydkort er brukbar til "alt" - ikke bare som monitor til mic-en. Funksjonen i det aktuelle kortet er slik at man kan skru på monitoring "direkte" - og da slipper man usb-forsinkelsen. Selv i denne modusen, så fungerer hodetelefonutgangen som forventet, og man får høre all normal lyd ved siden av signalet fra micen.

 

Strato: volum bør ikke være et storproblem med dt770 i 80ohms-utgave. Selv billige lydkort av denne typen har helt grei hodetelefonutgang - som vanligvis takler mye mer enn 80ohm med greit volum. Kan selvfølgelig ikke forvente perfekt lydkvalitet når det er så billig og gjør såpass mye, men det bør være helt greit - og godt nok til at man kan bli fornøyd.
 
Selv var jeg ganske fornøyd lenge med "storebroren" Scarlett 6i6, hodetelefonutgangen der drev jo T1-ene mine helt greit, og de krever jo mye mer - 600ohm og litt kresne på forsterkerytelse.
 
Volum bør ikke være noe problem. Scarlett solo gir opptil +10dbU på hodetelefonutgangen / 2.5V, og det holder til  godt over 110dB: http://www.digizoid.com/power.php (tast inn 80 ohm, 96db/mW)
 
Men er du sikker på at forholdene ligger til rette for at en XLR-mikrofon er så mye bedre hos deg? Greit nok at man får veldig fint utvalg i all slags fine mikrofoner, men om man for eksempel har litt støy rundt seg, så vil en modmic eller lignende kunne være mer "rett" enn en fin kondensatormikrofon som får med seg alle ulydene rundt deg. Utvalget av mikrofoner med usb-utgang har også økt såpass at man kan få mye forskjellige veldig greie mikrofoner uten å ha XLR-inngang.
 
Har du bruk for lydkort med diverse inn/utganger til noe mer enn "bare" mic til gaming, så er det helt klart lurt å se på slike lydkort. Men er det hele behovet, så vil du gjerne få mer godlyd for pengene om du for eksempel går for en grei kombinert dac/hodetelefonforsterker eller et vanlig lydkort med vanlig minijack mikrofoninngang og helt greit utgang som driver hodetelefoner greit.
 
Et typisk lydkort ala Creative Soundblaster eller Asus Xonar vil ha *bedre* lydkvalitet enn et billig studiolydkort, fordi fokuset på slike kort er annerledes, og det må til mange kompromisser for å gjøre så mye til en såpass lav pris. (Et par fordeler med et vanlig lydkort: 196kHz-støtte, og drivere med equalizer - kanskje til og med helt brukbar virtuell surround for gaming.) Legg i rundt en tusenlapp i et vanlig lydkort og dac-en der er gjerne god nok til at neste steg senere kan være "bare" en hodetelefonforsterker.
  • Liker 1
Lenke til kommentar

@Jann-Ove

 

Takk for kjempegodt råd!

 

Jeg verdsetter god lyd ut langt høyere enn god lyd inn (skal kun bruke mic til VOIP uansett).

Derfor følger jeg ditt råd om å heller kjøpe et dedikert lydkort uten XLR og bedre hodetelefonutgang.

 

Jeg har allerede sett på Magni/Modi komboen fra Schiit, men synes denne blir litt for dyr. Skal derfor se om jeg finner en kombo med DAC og forsterker i samme enhet.

Det kan også nevnes at jeg allerede har en Line 6 Toneport UX2, men driverstøtten er helt horribel i windows 10.

Jeg har også en AKG Perception 120 (XLR) liggende. Det var egentlig derfor jeg ville ha lydkort med inngang for XLR.

Det er jo ikke værre enn at jeg selger dette og skaffer meg noe som passer bedre til mitt behov.

 

Hva gjelder mic: Jeg har sett på modmic, men synes dette virker upraktisk. Er den enkel å ta av og på når man skal ta med headsettet på ferie? Blir det ikke vel mye ledningsrot hengende fra headsettet?

 

Så også på: https://www.komplett.no/product/875456/datautstyr/headset-pckonsoll/mikrofon/blue-microphones-snowball-ice

Denne har grei pris og har fått mye skryt. Da står den bare ved siden av skjermen og er ikke til noe bry. Dette er dog også en condenser og fanger gjerne opp mye lyd fra omgivelser som du sier.

Lenke til kommentar

Da ble det faktisk nytt headsett på meg i dag, Sennheiser Momentum M2!

Har egentlig bestemt meg for en stund siden, måtte bare få lønn først.

 

Var innom Hifiklubben å hørte på AudioQuest Nighthawk også, det var flotte greier, hadde de vært lukkede hadde jeg nok sikkert utsatt kjøpet en månedstid å gått for dem tror jeg. 

Men når man sitter i landskap på jobben hvor de primært blir brukt så blir man ikke populær med åpne/halvåpne konstruksjoner. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...