Jump to content

miCro

Medlemmer
 • Content Count

  3976
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

miCro last won the day on October 3 2011

miCro had the most liked content!

Community Reputation

1595 :)

About miCro

 • Birthday 01/27/1986

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Regnet med det ville bli vanskelig å komme seg ut av. Det får bli en dyr lærepenge om å ikke skrive under/akseptere noe man ikke har lest. Takk for alle svar. Er det noen instanser man kan klage inn selskapet for uærlig salgsmetoder? Om man ikke får pengene tilbake så får de i det minste noe igjen for å drive på denne måten.
 2. Takk for svar, men jobben i seg selv var det aldri noen problemer med. Det var gjennom en god venn av farens hennes.
 3. Min søster opprettet i sommer et enkeltmannsforetak grunnet en sommerjobb. Midt i en ganske hektisk arbeidsøkt blir hun oppringt av en person som hun fikk inntrykk av var fra Brønnøysundregisteret og trengte litt informasjon for å gjøre ferdig registreringen hennes. Hun har egentlig ikke tid til å snakke, men oppgir den informasjonen de etterspør. Til slutt sier personen at hun snakker med at for å bekrefte nummeret hennes må hun svare "ok" på sms-en hun mottar mens han er på tråden. Stresset som hun er (og litt naiv) svarer hun ok uten å lese innholdet i tekstmeldingen. Slik det ble presentert var det bare en bagatell som måtte unnagjøres. Det hele viste seg selvfølgelig å være en av disse sidene som skal fronte bedriften din og hun mottok i dag en faktura på 1400 kr. Som nyetablert student på 19 år er det en betydelig sum å betale for noe hun på ingen som helst måte har bruk for. Det er mulig firmaet har sitt på det tørre siden hun svarte ok på meldingen, men det hele ble solgt inn på en svært uærlig måte. Har hun noen mulighet for å komme seg ut av dette? Firmaet svarer ikke på henvendelser.
 4. miCro

  Anno 2070 tråden

  http://anno2070.wikia.com/wiki/Anno_2070_Wiki
 5. miCro

  Kunder på jobben din!

  Her er originalen:
 6. Dette var vel et ekstremt dårlig eksempel ettersom iPhone 6 / 6+ slippes med iOS 8 og "Extensions" som faktisk legger opp til at ting som det som blir beskrevet her skal bli mulig med nye APIer. Vet du spesifikt at de nye mulighetene i iOS8 med extensions muliggjør automatisk oppslag av telefonnummer med f. eks. 1881? Det hadde isåfall vært genialt. En av få ting jeg savner i iOS.
 7. Vanskelig dette her, takk for gode innspill. Jeg endte opp med å kjøpe Olympus 45mm 1.8 for å se om jeg synes det løser utfordringene mine med E-M5 i dårlig lysforhold. Jeg har uansett tenkt til å se an lanseringene utover høsten, dermed vil ikke tapet bli alt for stort om jeg ender opp med å selge E-M5.
 8. Jeg ser absolutt at f. eks. 75mm 1.8 (evt 45mm) til portretter og 12-40mm 2.8 alt annet kunne vært et godt alternativ. Det eneste aberet jeg sitter igjen med er ISO-ytelsen til E-M5. Hvor mye bedre er E-M1 på dette området?
 9. Stemmer, jeg har så langt kun benyttet standard 12-50mm som fulgte med E-M5. Både 45mm og 75mm til Olympus har fristet lenge, og begge ser ut til å være gode kandidater for portrett. 12-40mm F2.8 ser også ut til å være bankers hvis jeg skal beholde E-M5. Takk for nettsiden, mye relevant lesestoff. Bedre ytelse på høy ISO er en av de største grunnene det frister med A7. Hvis jeg skal bytte kamerahus vil oppgraderingen til E-M1 trolig koste mer med tanke på prisen jeg har blitt tilbudt på A7.
 10. Takk for svar. Det var litt overraskende å lese at standardzoomen til Sony gjorde det såpass dårlig, spesielt med tanke på prisen. Den kombinasjonen som frister mest med det jeg vurderer er imidlertid A7 med 55mm. På fullformat er det en brennvidde som passer meg veldig godt, og såvidt jeg har lest er Sony sin 55mm 1.8 sylskarp med rask autofokus. Det er imidlertid veldig praktisk med en god normalzoom... 4:3 konta 3:2 har jeg i grunn ikke tenkt over, men etter å ha sett noen sammenligninger ser jeg ikke for meg at det skal bli et problem. Jeg har lenge vært lysten til å teste ut fullformat, jeg har alltid innbilt meg at det passer meg godt med tanke på hvordan jeg normalt sett tar bilder. Det er alltid litt skummelt å hoppe på en førstegenerasjon, men hvis autofokus og skuddtakt er de to største begrensningene kan jeg leve med det.
 11. Jeg er i ferd med å oppgradere fotoutstyret mitt og er i tvil om hvilken vei jeg skal gå. Jeg har hatt Olympus E-M5 med kit-objetivet i et par år nå og har vært svært fornøyd med det, men føler det begrenser meg litt i en del situasjoner. De to valgene jeg står mellom er dette: - Olympus 12-40mm F2.8 Pro - Olympus 45mm F1.8 eller - Sony A7 - Sony FE 24-70mm F/4 - Sony FE 55mm F/1.8 Altså oppgradere objektivene til E-M5 eller kjøre på med Sony A7. Fullformat har vært et slags diffust mål jeg har hatt i mange år, men de digre kamerahusene har alltid holdt meg litt igjen. Selv om objektivene til A7 er relativt store, føler jeg størrelsen på fullformat nå har kommet ned til et komfortabelt nivå. Utstyret skal hovedsakelig brukes til landskap, portrett, gatefoto, konsert, noe event (bryllup/dåp) og litt kunstfoto. De områdene jeg har følt meg litt begrenset med E-M5 har innebært foto i dårlig lysforhold og jeg skulle gjerne hatt mer diffus bakgrunn på portrettbilder. Litt mer detaljer i bildene for å kunne ta større utsnitt kunne også hjulpet. Disse tingene er absolutt ikke dårlig med E-M5, og vil trolig bli betyrdlig bedre om jeg satser på nevnte objektiver, men det er vel nettopp på disse områdene A7 vil være merkbart bedre? Siden kameraet vil bli brukt en del i skog og mark, er værtetningen til A7 på lik linje med E-M5? Et aber med A7 er mangelen på bildestabilisering i huset. Vil jeg miste mye her ved bruk av A7 med Sony 55mm 1.8, eller vil lysfølsomheten til kamera og optikk veie opp for mangelen på stabilisering? Høsten er gjerne da mye nytt lanseres på foto-fronten, er det noe som tilsier at det er dumt å satse på A7 nå? Jeg har ingen bråhast og kan godt vente til nærmere juletider om det er noe nytt i vente innen den tid. Kjapt oppsummer heller jeg mest mot å kjøre på med Sony A7 med nevnte objektiver på tross av en stivere pris. Det bør nevnes at jeg har fått et tilbud på A7 med objektiver brukt som innebærer en prisforskjell på ca 8000 ved salg av E-M5, derfor er ikke prisforskjellen mellom de to alternativene så ille og er i grunn ikke spesielt viktig i totalvurderingen min. Fullformat har vært en drøm i mange år, og selv om det blir trist å forlate et langt mer etablert system føler jeg tiden kanskje er inne for å gjøre hoppet. All input settes stor pris på.
 12. Jeg bruker http://sparesmart.no, her har jeg både en generell sparekonto samt en buffer. De ligger på 3,25% rente per i dag, og garanterer å være topp 5 i Norge på innskuddsrente. Ingen gebyrer.
 13. Archimede har en klokke som minner om Marine Original: http://www.archimede-watches.com/archimede-watches-collection-pilot-deckwatch-klassik-diver-outdoor-automatic-handwound-chronograph-2824-6498-7750/deckwatch-handwound-marine-navy-6498.html
 14. Gruppekjøpet ble gjort i juli/august 2006. Jeg har iallefall en PM fra den tiden hvor det står jeg blir med på gruppekjøpet. Jeg solgte min for et par år siden etter jeg byttet til U2711, skjermen fungerte feilfritt frem til det.
 15. Det virker som Large er veien å gå. Takk for innspill!
×
×
 • Create New...