Jump to content

Jann - Ove

Medlemmer
 • Content Count

  6650
 • Joined

 • Days Won

  2

Jann - Ove last won the day on May 7 2010

Jann - Ove had the most liked content!

Community Reputation

592 :)

About Jann - Ove

 • Birthday 04/27/1989

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

30186 profile views
 1. Dumt å hoppe rett på HD800S sånn helt uten videre. Man får *mye* annet virkelig trivelig for den prisen, og det er en smakssak hva man liker. HD800S krever også mye av forsterker og kilde for å fungere godt. For all del, HD800S er fine hodetelefoner. Midt i blinken for min del, og jeg er knallfornøyd. Men kan jeg anbefale de helt uten videre? Nei. Lytt først, og se på alternativer. Det er ørten seriøse, gode alternativ i prisklassen 10-20k. Skal man bruke såpass på hodetelefoner, så er det lurt å bruke en to-tre tusenlapper på en tur til Oslo (fins det seriøse butikker med utvalg og demorom andre steder?) og lytte til litt forskjellig. Har du vurdert HD650 / HD660s?
 2. Kvaliteten bør være forutsigbar og du kommer nok til å få akkurat det som blir beskrevet i nyere anmeldelser av denne modellen (se etter noen fra 2018-2019, ikke fra når de var nye og produsert i østerrike / fra rett etter at de flyttet produksjonen.). Er jo lenge siden de flyttet produksjonen nå, og det er all grunn til å forvente jevn kvalitet nå.
 3. Det er jo igrunn litt idiotisk å kjøpe AKG nå når det enda fins alternativ som *ikke* er slaktet og spist opp av store stygge selskaper som virkelig ikke bryr seg. Det fins konkurrerende produkter fra seriøse firma som har fokus på lyd - der produksjon (ofte men ikke alltid) og utvikling foregår i vestlige land. (Ikke at det er noe galt med ikke-vestlige produkt altså, men det er en vesentlig forskjell mellom et lydprodukt fra et firma som driver med lyd og bryr seg, og et tilsvarende produkt fra et uendelig stort konglomerat der hodetelefoner kommer *veldig* langt nede på prioriteringslisten.) AKG har en lang historie med en trasig slutt. Nå er det snart bare navnet igjen. 👎 Lurer forøvrig på hvordan det går med Austrian Audio... ser de har lansert et par hodetelefoner siden sist jeg googlet dem.
 4. Jeg ville sett på to nye 27" 1440p, eventuelt etter andre ultrawide skjermer. Ikke la den skjermen du har nå styre alt for mye. Ikke minst fordi 27" 1080p er litt dårlig match med 34" 1440p. Skal man ha forskjellig DPI så må man helst få noen fordeler igjen for det, som f.eks en skarpere 4k 27" ved siden av. 1080p blir litt feil. Greit nok at Philipsen er relativt rimelig til ultrawide å være - men den har et gammelt SVA panel med dårlig innsynsvinkel. Godt nok som eneste skjerm - men med flere skjermer har det mer å si. Hvorfor ser du spesielt på den modellen fra Philips? Et annet alternativ er jo å bare kjøre på med enda en-to 27" 1080p-skjermer. De er knallbillige, og kanskje det lureste kjøpet dersom du skal være veldig fornuftig og fremdeles kjøpe noe.
 5. Har ikke så mye med avstanden å gjøre, heller med at eDP er litt annerledes enn vanlig DP, og noen av disse forskjellene kan brukes til å styre skjermen på samme måte som en g-sync modul gjør det, direkte fra gpu-en. Blant annet inkluderer det tettere kontroll over oppdateringer i selve panelet, i utgangspunktet for strømsparing der man bruker eDP. Variabel overdrive gjøres med shadere på skjermkortet - man "vet" hvilket panel som sitter i laptopen, og kan dermed gjøre det på denne måten. En del av funksjonene i g-sync modulen mangler naturlig nok (f.eks flere innganger, og overklokking.) - men ser man at en laptop har en "g-sync" skjerm, så vet man hva man får. Perfekt implementert variabel refreshrate.
 6. Det er faktisk to helt forskjellige ting. G-sync ultimate -modulen er (til dags dato ihvertfall) en svindyr fpga-basert løsning med mye mer nytt enn bare litt ekstra båndbredde, og det er kunnskapsløst og idiotisk å hevde at det er sammenlignbart med en masseprodusert og rimelig asic. DP1.4 vs DP1.2, vesentlig høyere båndbredde Haugvis med ekstra funksjonalitet, som DP1.4 tvinger fram Muligheten for å drive FALD baklysarray. Essensiellt for å rent praktisk klare HDR... Fleksibilitet i form av at det er en FPGA-basert modul... Krav om at man kjøper modul fra Nvidia for å kunne bruke "ultimate"-brandingen. Forhåpentligvis kvitter de seg med fpga-en snart og senker kostnaden for ultimate. Kanskje har de klart å kjøpe mange nok til at det ikke utgjør mye i kostnadsforskjell etterhvert? Uansett. Det er faktisk sånn i hardwareverdenen at av og til så endrer begrep mening. Og "g-sync" har endret mening. Som merkevareeier, så kan Nvidia gjøre sånt... og det er helt greit.
 7. Produserer man en god nok skjerm basert på "vanlig" vesa adaptive sync, som oppfyller kravene under "premium experience" - så får man lov til å selge den som g-sync, selv uten å kjøpe en g-sync modul fra nvidia. Så enkelt er det. Det har blitt gjort uten en g-sync modul i årevis i laptoper som selges med g-sync. (Og gir der fullverdig g-sync funksjonalitet uten en vanlig g-sync modul, med variabel overdrive og alt det som må til for å oppfylle de hundrevis av testene som Nvidia krever...) Som nevnt, så er vesa adaptive sync er en åpen standard, og det er lov (og mulig) å legge lista høyere enn minstekravene når man lager elektronikk som driver skjermpanel... gjør man det godt nok, så kan man lage en vesa adaptive-sync modul som kan selges både som freesync 2 (oppfyller amd's strengeste krav) og g-sync (oppfyller nvidia's strenge krav til "vanlig" g-sync.) Meningen av "g-sync" har endret seg etter at Nvidia åpnet opp og sertifiserte en hel haug med vanlige freesync-skjermer som kompatible + åpnet opp for å skru på vesa VRR på hvilken som helst skjerm. Samtidig som de endret det - så åpnet de også opp for at vanlig g-sync kan gjøres uten g-sync modul dersom man oppfyller de samme kravene og dermed er det faktisk slik at det ikke lenger automatisk betyr at det fins en g-sync modul i skjermen dersom den selges som g-sync. Så kan vi gå tilbake til opprinnelsen til denne avsporingen - at Komplett hevder at deres skjerm gjør dette, uten at den har gått gjennom testene. Det er tvilsomt. Ikke 100% umulig, men veldig tvilsomt. Hadde de moderert seg og sagt at den ville gått gjennom som "g-sync compatible", så ville det være en mer troverdig påstand. (Bruker man samme scaler + elektronikk som allerede er i bruk i skjermer av samme type som har gått gjennom kravene... så er det sannsynlig dersom man ikke har gjort noe helt feil...) Enda har det gått for kort tid til at det er særlig sannsynlig å finne en g-sync skjerm uten g-sync modul. (Det er jo enklest å kjøpe en ferdig modul fra Nvidia når man skal nå de strenge kravene...) Men det er kun et tidsspørsmål før det skjer. Variabel overdrive fins forøvrig allerede på enkelte freesync-skjermer.
 8. Jeg ville vært ekstra påpasselig med å velge kjølemedium med over middels antikorrosjonsegenskaper. Se på HMS-databladene og pass på at det består av noe som gir god beskyttelse. Søk etter navn på kjølevesken + MSDS. (F.eks Aquacomputer DP Ultra, 20-35% etylenglykol og < 1% Benzotriazol) Eller la noen andre gjøre jobben... fant denne oversikten når jeg googlet etter flere eksempler... 👍(Litt merkelig at etylenglykol kun merkes som biocid når den også er en utmerket antikorrosiv... men fin liste uansett. Det meste går jo greit når man kun bruker "vanlige" vannkjølingsdeler og tubing/rør, men lurt å være litt ekstra forsiktig når man blander inn noe uvanlig.
 9. Det er kun g-sync ultimate som krever nvidia-modul nå. g-sync uten nvidia-modul gjøres blant annet i bærbare med g-sync. Det krever selvfølgelig mer av skjermens elektronikk å oppfylle g-sync kravene (ikke g-sync kompitabel, g-sync) enn "vanlig" VRR, men det er ingen av kravene som krever en nvidia-modul, bare en god nok modul *uavhengig* av hvem som lager den, bare den oppfyller nvidia's krav og går gjennom testregimet med forventet oppførsel.
 10. Nei. Gjør man alt godt nok, så kan man få g-sync branding uten gsync-modul. Kun "g-sync ultimate" krever en g-sync modul. Alt det andre er gjennomførbart uten.
 11. Jeg vet hvordan det funker, og jeg kan ikke tenke meg å kjøpe en skjerm uten en proprietær nvidia g-sync-modul eller en tilsvarende kompitabel modul som gjør *like mye* som nvidias egne. G-sync branding betyr at det fungerer godt nok til at Nvidia lar deg kalle skjermen for en g-sync skjerm. "That's it" - og det er fakta som er helt udiskutable. Det var annerledes før, men sånn er det nå. Vanlig adaptiv g-sync som er godt nok implementert til at Nvidia lar deg bruke g-sync brandingen... er *godt nok* for de aller fleste. Er denne endringen fra Nvidia's side litt dum? Tja. Men sånn er det bare, og det må være helt greit. Det har blitt vesentlig billigere å få til fungerende adaptiv sync på Nvidia-kort, og det er udelt positivt.
 12. Det er faktisk slik g-sync funker nå, og det holder med "vanlig" adaptive sync som oppfyller de strenge kravene til Nvidia for å kunne selge en skjerm med g-sync branding. Dedikert g-sync modul kreves nå bare for skjermer som selges som g-sync ultimate. Så jo. Det kan være hold i påstandene, de er ikke helt på bærtur. Det er allikevel tvilsom markedsføring å hevde at den godt kunne passert testene til Nvidia og AMD. Det kan være sant, men det er en påstand som ikke lar seg teste, og ikke underbygges av noe som helst annet... Jeg vil til og med hevde at skjermen er bedre, til en lavere pris uten slik sertifisering *gitt* at de faktisk har gjort alt rett (slik de hevder) - siden det i praksis betyr at de kan levere samme specs uten ekstra kostnader for å få den sertifisert. En seriøs test av en uavhengig part ville lett avsløre om den har velfungerende adaptiv sync både med nvidia og amd skjermkort... og først når det er på plass har komplett noe å vise til. (Men selv ikke da vil det være innafor å si noe mer enn at den fungerer godt. Har man valgt å ikke bli sertifisert, så sier man ikke mer om hvorvidt det er mulig eller ikke...)
 13. Hmmm. vurderer å oppgradere til 2x32GB fra 4x16GB. Men hvordan er det å få solgt brukt minne? Og hva skal man ta for sånt? Er jo B-die som klokker greit... https://www.prisjakt.no/product.php?p=4448065
 14. Fra samme annonse - er det noe som helst hold i denne påstanden?
 15. Tja, gir det mening det da? Får jo bruksfradrag ved import av nybil basert på førstegangsregistrering i utlandet, og fradraget man får ved omregistrering er vel ca. samme greia? Det overordnede prinsippet er vel at ting skal være (tilnærmet) likt, uansett om bilen har vært registrert her helt siden den var ny eller ikke. Dermed har man bruksfradrag (og alternativ beregning ved behov) ved import, og tilbakebetaling av engangsavgift dersom man eksporterer bilen, og så videre. Fort gjort at sånne "uvanlige" tilfeller ikke blir plukket opp av automatiske kalkulatorer dog. § 5-3.Beregning av tilleggsavgift for motorvogner som er registrert i Norge før 1. januar 2014:
×
×
 • Create New...