Jump to content

Chris93

Medlemmer
 • Content Count

  3515
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

993 :)

About Chris93

 • Birthday 03/31/1993

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

35384 profile views
 1. Heldigvis bruker jeg 654321 som passord, så jeg er trygg 😎
 2. Altså han innrømmer jo i den andre tråden at han festet noen strips lol
 3. Transference ja, det hadde jeg aldri hørt om. Ser ut til å være noe innen psykologi 🤔
 4. Jeg leste studiene som du la ved, gikk utifra at du også gjorde det. Jeg gikk gjennom dem sist, så det gjør jeg ikke igjen. Men det ikke noe sensasjonelt eller kontroversielt som kom frem i disse.
 5. De publikasjonene han snakker om har vært oppe til diskusjon her i denne tråden for tredje gang nå. Som vanlig så enten har han ikke forstått innholdet eller så misrepresenterer han det.
 6. Du sier at du har hatt svært lite ohms lov, men at du kan AC. Ikke bare det, men du va dårlig på DC. Det gir ikke mening. Ohms lov er helt kritisk for å kunne noe av dette og man lærer DC først. Det er fordi DC er mye enklere å analysere. F.eks var ikke AC noe særlig tema da jeg gikk på videregående, og det tok vel et semster på høgskolen før vi begynte på AC, da først etter vi hadde hatt en innføring med komplekse tall i matematikken. Eller kanskje du mente noe helt annet da du sa at du kan AC?
 7. Hvis du ikke forstod hva jeg skrev kan du stille spørsmål og jeg vil svare så godt jeg kan.
 8. Jeg som elektroingeniør har brukt intrumenter til så mangt og kan prinsippene bak hva de måler og hva målingene betyr. Det er på mange måter en god del av fundamentet til hele min bakgrunn at dette fungerer, og det kan jeg vitterlig se at det gjør. Det er nå slik at med en gang man snakker om hifi så faller visstnok alt dette bort og jeg må ikke stole på instrumentene lenger, men heller lytte. Hva er det som er så magisk med 20-20000Hz som gjør at kjente prinsipper, målemetoder, og instrumenter ikke fungerer her? Det fungerer jo på alle andre frekvenser, så noe må jo det være? Når vi først snakker om ABX ha jeg en selvopplevd anekdote. Jeg kom over to forskjellige mp3 enkodinger av en låt, den ene flere megabyte søtrre enn denn andre. Jeg tenkte at jeg kunne ta en ABX-test for moro skyld, men egentlig hadde jeg bestemt meg på forhånd om resultatet. Nuvel, inn i foobar2k og ABX modul med automatisk volumjustering. Gjetter vilt på de 3-4 første før jeg tok meg litt bedre tid. Da hørste jeg forskjell. Ganske så liten, men absolutt ikke noe mysterium når jeg først la merke til den og jeg hadde 100% på resten av førskene i lyttetesten. Forskjellen jeg hørte? Den ene filen hadde litt høyere volum enn den andre
 9. De aller fleste har fngerende hørsel, det er ikke noe unikt. Siden du påpeker at ingeniør er en beskyttet tittel, la meg påpeke at "ingen" i Norge bruker det uten at de har en ingeniørgrad. La meg være først i å si at ikke bare bare e jeg ingeniør, men bachalor i ingeniørfag, og et fagbrev i dataelektronikerfaget. Andre er også velkomne til å bruke sine formelle titler slik at herr Gouldfan ikke skal få invalidere vår utdanning. Forresten Ohms lov er type dag 1 på videregående og eneste grunnen til det har blitt tatt opp i denne tråden er ikke fordi Ohms lov er direkte brukt alt her, men fordi det er et minimum av minimum i elektro.Jeg kan love deg at det det er mer viderekomne begreper i omløp allerede her, som FFT og en hel del annet som ikke nevnes fordi det ikke er verdt å nevne i en setting der Ohms lov er nytt.
 10. -120 dB er så forsvinnene lite at fantasien til noen 500 km unna er lettere å høre
 11. Dette er en teknisk debatt, der elektro er en stor del. Å ikke kunne bransjespråket betyr at man er lekmann. Som lekmann, hvorfor tror du at du har bedre kunnskap enn fagmenn?
 12. Syns du burde være ganske forsiktig med å påstå hva andre kan av elektro
 13. Siden bredde, høyde, dybde er oppgitt går jeg utifra at tanken er en prisme
×
×
 • Create New...