Gå til innhold

Serieprat - Generell diskusjon om/rundt serier. Bruk spoilertags


Anbefalte innlegg

Gjest Bruker-239845

Takker for retrotips tidligere! :) Noen av de var kanskje litt vel gamle, men absolutt verdt å sjekke ut allikevel. Problemet med slike gamle serier er vel tilgjengelighet. Må man kjøpe de på DVD?

 

Jeg er nå så ambisiøs at jeg har startet på Mad Men. 7 sesonger, så virker litt ambisiøst, men får gi det en sjanse og se om jeg blir hektet.

 

Er forresten torrents død? Vet ikke om det er innenfor å diskutere det her, men har i praksis ikke brukt torrents på årevis (takk Netflix/HBO), men nøden meldte seg i forrige uke. Jeg måtte imidlertid gi tapt da de fleste sider var blokkert av Telenor og den ene jeg har noenlunde tiltro til krevde registrering (tok ikke sjansen).

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Seriøst, jeg hadde virkelig høye forventninger til Atlanta, rett og slett fordi jeg digger Donald Glover. Men fyrer klarer jaggu å overgå forventningene mine. Elsker alt ved serien. Det alvorlige dramaet som tar opp mange gode og interessante temaer og problemstillinger, særlig for svarte amerikanere(dog derav noen ganger litt fjernt for hvite nordmenn) både dype og mindre dype situasjoner. Interessante og veldig unike karakterer, kinematografien med den mørke paletten. Og ikke minst den subtile, smarte og absurde humoren i nøyaktig riktig mengder, og ofte med medfølgende satire. Alt stemmer. Helt fantastisk.

Lenke til kommentar

Enig. Jeg hørte om Atlanta og var spent på prosjektet helt siden det ble annonsert som en pilot etter Donald Glover forlot Community i 2013, men jeg er veldig overrasket over hvor bra det endte opp med å bli. I utgangspunktet hørtes det ut som en Entourage-serie rundt hiphop-scenen i Atlanta, noe den i grunn er når det kommer til handlingen, men alt annet er bare unikt egentlig. Komedie-utgaven av Mr. Robot, på en positiv måte der serien klarer å være særegen og morsom.

 

Elsket satire-episoden med Paper Boi på talk show, men Vanessa-episoden var også overraskende bra. Darius er også seriens hemmelige våpen nesten, men serien klarer å bruke han uten å overbruke han. Og serien føler seg aldri tvunget på bruke Earn eller noen andre karakterer i hver bidige scene, og kan klare seg i episoder nesten helt uten han og Darius.

Lenke til kommentar

Takker for retrotips tidligere! :) Noen av de var kanskje litt vel gamle, men absolutt verdt å sjekke ut allikevel. Problemet med slike gamle serier er vel tilgjengelighet. Må man kjøpe de på DVD?

 

Skjønner godt at noe av dette kan være for gammelt for enkelte, men hvis du setter pris på stumfilm og/eller god krim så burde de utvilsomt være av interesse IMO. Dødsbra greier. Og seriene er tilgjengelig både på DVD og på nettet, så det er lett og få tak i disse seriene om man vil ha de.

 

Legger til Judex (1916) av Louis Feuillade, au, altså samme man som står bak Les Vampires og Fantomas. Glimrende serie!

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-239845

Takker igjen, """. Får se om jeg får sett noen av de etterhvert. :) 

 

Hva slags streamingtjenester bruker dere her inne foruten Netflix og HBO? Har ikke lenger noe jeg føler veldig sterkt for å se på Netflix, så vurderer kvitte meg med den.

 

Er Sumo verdt å ha? Kjipt at de ikke ligger på samme prisnivå som Netflix/HBO. 

Lenke til kommentar

Nå er sesong 3 av Black Mirror tilgjengelig på Netflix.

 

Elsket episodene Playtest (regissert av 10 Cloverfield Lane-regissør Dan Trachtenberg), San Junipero (med Mackenzie Davies fra Halt And Catch Fire og Gugu Mbatha-Raw), Nosedive (Med Bryce Dallas Howard, skrevet av bla Rashida Jones og Mike Schur fra Parks And Recreation), og Shut up And Dance. 

 

Endret av Maury
Lenke til kommentar
Gjest Bruker-239845

Ble ferdig med Twin Peaks i går. Veldig overraskende, og litt creepy slutt.

Synes serien tapte seg litt utover i Sesong 2, men en veldig bra serie. uten tvil!

Men det kommer vel en sesong 3 neste år? Det gleder jeg meg til

 

Fantastisk serie med en unik stemning.

 

Som du har påpekt, startet den langt bedre enn den sluttet og det utviklet seg flere "unødvendige" parallellhistorier som ikke hadde noe med selve hovedhandlingen å gjøre. Om jeg har forstått riktig var dette fordi serien egentlig skulle vært lenger, men ble kansellert underveis.

 

Anbefaler deg å sjekke ut filmen:

 

Fire Walk with Me

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-239845

Har nå begynt på Broadchurch som jeg ble tipset om og ser har fått gode anmeldelser både her i tråden og utenfor. Var litt uvant å se Kilgrave i en av hovedrollene, men virker bra så langt.

 

Ellers har jeg veldig lyst å se The Night Manager. Mulig jeg må punge ut for C-More slik jeg får sett den der.

 

Noen som har sett den? Fikk veldig gode reviews mange steder. Generelt svak for agentfilmer/serier og Hugh Laurie er jo også en bonus. 

Lenke til kommentar

 The Night Manager var OK, ikke noe særlig mere en det egentlig. Slutten var meeh imo men :shrug:

Aye 2 stykk til i tråden som er litt kritiske. Fint at jeg ikke er den eneste som kommer med negative/kritiske kommentatarer. :) Dog skal jeg samtidig si at jeg liker den generelt postive tonen i tråden, derfor vegrer jeg meg for å komme med for mye kritikk. Men siden vi er inne på det:

Helt enig med dere ang. Night Manager. En plain krimhistorie som det går 12 på dusinet av. Og som jeg pleier å si er traileren bedre enn serien.

 

Så, mens jeg er godt igang "må" jeg kommentere Maury litt også. Ikke det at jeg er unenig:

Quarry har også thrillerelementene til The Americans på plass, med et fargerikt nok karaktergalleri uten at det blir for tegneserie-aktig (som fungerte bra for Banshee, men i et drama som dette ikke ville fungert). Sammenlign heller The Knick og Quarry, enn Banshee og The Knick vil jeg si

Siden mange liker Quarry i tråden, skal jeg velge ordene mine med omhu. Jeg har sett en episode (når serien var ny)og fikk forsterket inntrykket mitt ifra traileren. Mulig det er et rent smaksement, men jeg synes at skuespillet ikke kommer helt ut, og at serien virker litt lav-budsjett ift ambisjonen..?

Men mulig den blir bedre etterhvert. :)

Jeg synes derfor at Americans og spesielt the Knick er mye mer helstøpte serier enn de andre nevnte. The Knick har en veldig bra produksjon og bærer preg av dyktig regissør tvers igjennom. Jeg har sett mange skryte av musikken i the Knick og det er jeg helt enig i. Særlig med et anlegg er dette noe man ikke har hørt før, som sitter, og som passer serien som hånd i hanske på en fresh måte, til tross for at den ikke er tidsriktig.

 

Å kommentere Banshee ville blitt en rant. ;) Så best å lå være (i hvert fall for denne gang). Det viktigste er folk blir underholdt av ulike serier og det det nærmest er noe for en enhver smak for tiden.

Endret av maanemann
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...