Gå til innhold

Serieprat - Generell diskusjon om/rundt serier. Bruk spoilertags


Anbefalte innlegg

17 minutes ago, Sjørøver said:

Deler ikke det synet, så kanskje jeg må se det igjen. Han var bare en mann som gjorde alt han kunne for at familien skulle leve godt etter hans død, så tok det litt av. Litt som Arthas i Warcraft 3 og Anakin i Star Wars. 

Nei, det var heller ikke klart for meg før jeg så det igjen, i første omgang delte jeg synet du fremmer her.
Ved gjensynet synes denne fremstillingen som en av Walts selvrettferdiggjørelser, de han trenger for å tenke på seg selv som en god person, men som egentlig bare er påskudd han kan bruke for å slippe å konfronteres med sine handlinger og karakter.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
0laf skrev (15 timer siden):


Har bare sett den når den kom ut, men den er jo ikke så gammel, rundt 10 år siden den sluttet, så er vel ikke noe problem enda.

Min oppfatning var at serien var bra, men at de to hoverpersonene ikke alltid var like fantastiske.
Ei heller familien til Walter, som var mer irriterende enn bra TV.

Det som gjorde serien virkelig bra, var alle de andre.
Den som skrev inn alle disse merkelige figurene, og den som sto for castingen av de, gjorde en fantastisk jobb.

Politi-svogeren, kyllingmannen, Mike, Saul, Tuco, Hector Salamanca og alle de andre gærningene, de er jo de som gjør serien bra.

 


Har bare sett den første Rebel Moon, og vet ikke om jeg orker å se den andre. For noe søppel.
 


Er enig i at den kunne sluttet bedre, men som nevnt ovenfor er det sånn historien "skal" slutte.

Nå skal det sies at Clavell skrev en hel serie bøker fra østen, i samme bokserie.

Blackthorne, da som "anjin", nevnes så vidt i noen bøker, og skal visst nok ha bygget skip for Toranaga, hatt familie og barn, og levde ut sine dager i Japan.

Det er seks bøker som henger sammen. Shogun er den første, og gir opphav til handelsselskapet Noble House, styrt av det jeg tror er etterkommere av Blackthorne, eller i det minste har en eller annen sammenheng.

Jeg har ikke lest alle, men vet at de henger sammen, men at handlingene i mange av de er satt langt senere.
En av historiene er fra Hong-Kong på 1800-tallet og opiumkrigen, og en av historiene er fra rett etter andre verdenskrig, og den siste boka omhandler Iran-krisen i 1979, men det er en veldig løs sammenheng med dette handelsselskapet og kompliserte slektslinjer på kryss og tvers, og alt er satt til viktige tidspunkt i historien som senere formet deler av verden osv.

Det kan jo være at det kommer mer basert på Clavell sine bøker, men med mindre de skriver en slags fortsettelse på Shogun i dag, så er det ikke mer av den historien. Dessverre.
 


Ja, den ene var seig, han kom tilbake ... og tilbake ... og tilbake, først som andre Wraiths med artige navn, og så senere som diverse andre mennesker, romvesener og alt mulig, også i Atlantis. Jeg tror han hadde norsk navn?


s5usc45p8wt81.jpg
 

Spilte jo også seriemorder i Van Helsing serien som varierte med gode og dårlige skuespillere og rart manus..

Han spilte Sam..

Lenke til kommentar
Gouldfan skrev (56 minutter siden):

Spilte jo også seriemorder i Van Helsing serien


Javisst, Heyerdahl er en av de "store" birolle-skuespillerne, som dukker opp i en rekke serier og filmer hvert år, i mindre roller.

Jeg er veldig begeistret for Heyerdahl, og synes han hadde fortjent litt mer enn alle disse birollene, men samtidig er ofte skuespiller-prestasjonene litt middelmådige, selv om han glimter til innimellom, blant annet som "The Swede".

Det er vel mest at han er veldig lett gjenkjennelig, både ansikt, stemme osv, og ofte har roller som er litt spesielle, men han leverer stort sett bra.

Han var også Jack the Ripper ( og en rekke andre roller ) i Sanctuary, den noe dårlige serien som kom etter SG-1 med Amanda Tapping i hovedrollen.

Siste jeg kan huske å ha sett han i, var Monarch, og det ser ut som han kommer tilbake i neste sesong.

Kurt Russel, som hadde hovedrollen i Stargate-filmen er jo også med Monarch, sammen med sønnen Wyatt Russel (Captain America, Lodge 49 m.fl.) og Anna Sawai (Mariko i Shogun).

En annen stor birolle-skuespiller, er Richard Kind, som var en av fem skuespillere som var med i den originale Stargate-filmen med Kurt Russel og James Spader, og som også var med i serien.

Kind var med i Atlantis, i en helt annen rolle enn den han hadde i filmen, som en fyr som kunne få folk til å gjøre hva han ville.
Han er også en av de mest gjenkjennelige skuespillerne, som dukker opp i haugevis med filmer og serier.

Reiss-MoviesBetterWithRichardKind.jpg

Endret av 0laf
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Atib Azzad skrev (5 timer siden):

Jeg husker mange var frustrerte over Skylar i utgangspunktet, og selv om jeg ikke delte dette sinnet, opplevde jeg henne på sett og vis for å være i veien for mine ønsker med serien; At Walt skulle lykkes med meth-imperiet sitt.

Når jeg så serien igjen under pandemien ble jeg litt sjokkert over hvilke øyne jeg tidligere hadde sett serien med, slik jeg så den ventet ikke serien til senere med å gjøre Walt sosiopatisk, han er en løgnaktig egoistisk manipulator nesten fra start, og Skylar er en av de få moralske menneskene i serien, jeg kan ikke forstå hvordan jeg heiet frem en karakter som Walter, en som mishandler alle rundt seg for å oppnå sine meningsløse mål som bare vil bidra til ytterligere lidelse.

Jeg var vel litt blind for hvordan man forholder seg til en serie med en protagonist som er helt målbart ond og usympatisk, at det ikke er nødvendig å empatisere og unnskylde hovedpersonens handlinger for å få noe ut av serien, tvert imot.
Hvis min andre lesning av Breaking Bad er mer riktig enn min første, noe jeg tror, ser jeg for meg at det må ha vært frustrerende for skaperne å se serien bli så misforstått i sin opprinnelige runde.

Litt OT siden det er bøker ikke tv, men anbefaler deg Joe Abercrombies fantasybøker.

Lenke til kommentar

Jeg har nesten klart å komme meg igjennom første episode av Shogun og jeg vet ikke hva det er med meg og asiatiske serier. Jeg synes skuespiller stort sett er platte hva gjelder det følelsesmessige spekteret of jeg klarer ikke forholde meg til det slik det er ment. Har slitt med det samme med andre serier fra sør Korea også. Skal bite det i meg og se mer da derw har snakket så varmt om serien her inne. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
1 hour ago, Theo343 said:

Får aldri nok av Senna. Herlig :)

Dokumentaren om Senna av Asif Kapadia er så god at jeg tror det blir litt for vanskelig å nå opp til den. Det gjelder forøvrig også dokumentarene hans om Maradona og Amy Winehouse også.

Lenke til kommentar
7 hours ago, Atib Azzad said:

Hvis min andre lesning av Breaking Bad er mer riktig enn min første, noe jeg tror, ser jeg for meg at det må ha vært frustrerende for skaperne å se serien bli så misforstått i sin opprinnelige runde.

Jeg har vel alltid oppfattet at det er hele poenget med serien. Den viser fallet til Walter White fra en vanlig litt kuet familiefar til hardbarket kriminell.

Den første sesongen får fram mye av raseriet han bærer på fra feilen han gjorde ved å selge seg ut av selskapet han var med på å starte, hvordan han ikke føler han får brukt sitt potensiale til hvordan han blir behandlet på jobb. Han har delvis klart å dempe det raseriet av hensyn til familien. Og det er det samme hensynet til familien han bruker for å rettferdiggjøre for seg selv det som skjer videre. Så blir det gradvis mer klart for alle inkludert ham selv og seerne at dette igrunn har lite å gjøre med hensynet til familien og mye mer å gjøre med hans egen personlighet, raseriet for det han oppfatter som en urettferdig behandling av ham selv og ønsket om å være "the one who knocks" som han selv sier det.

Mot slutten har han sluttet å rettferdiggjøre for seg selv at han er en god person på bunn, og omfavner sin rolle som narkokonge fordi han elsker den makten han får i den rollen.

Endret av Reg2000
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Sjørøver skrev (45 minutter siden):

Noen så kan anbefale serie til meg og samboer? Gjerne noe uten alt for mange sesonger. Gjerne noe eldre som kan ha gått under radaren. 

 

Smaken er ganske bred, men ikke noe veldig brutalt. 

Buffy & Angel?
 

Sesong 5-7 av Buffy kan med fordel sløyfes, se gjerne Angel som en fortsettelse, det funker ganske fint.

Rekkefølge: 

Buffy sesong 1-3

Buffy sesong 4 & Angel sesong 1, samtidig

Angel sesong 2-5.

Lenke til kommentar
Sjørøver skrev (1 time siden):

Fem år siden starten på slutten for GOT. 

For min del var det i Sesong 7 slutten startet. Et par øyeblikk her og der som ødela før det også, men det generelle nivået var bra i 5 og 6 med noen gode høydepunkt. Sesong 7 husker jeg var drit, men man unnskyldte det med at de kanskje trengte å raske på litt før siste sesongen. Og når sesong 8 kom så skjønte man at det bare ble enda verre.

For noe drit.

Kjøleskap skrev (47 minutter siden):

Dette var en kul episode. Haters gonna hate.

Det er vel egentlig motsatt. De største fansene av GoT er de som misliker de to siste sesongene mest. 

Jeg er fortsatt irritert over at de klarte å ødelegge serien på den måten, og for ingen nytte viste det seg. De ville komme seg ut for å gjøre noe Star Wars var det ikke, men det ble jo avlyst fordi de ødela GoT og mistet all respekten. Så i stedet for å ta litt tid på å lage en verdig avslutning så rushet de igjennom med Hollywood-klisjeer skrudd opp til maks og karakterer som blir en parodi på seg selv.

Litt som det gamle ordtaket rundt spill: "A delayed game is eventually good, but a rushed game is forever bad". Samme gjelder for GoT. I ettertid er det enda mer åpenbart hvor mye de ødela. Selv ved gjensyn av serien så ser jeg ikke noe lysere på det de gjorde.

Nå kan man jo også legge mye av skylden på George R.R. Martin. Hadde han ikke vært så latterlig treg så kanskje D&D hadde hatt mer å jobbe med og ikke måtte skrive historien selv.

Men virker jo ikke som han blir å fullføre den nå. Regner med motivasjonen sank etter han så hvor elendig slutten på serien ble.

Endret av Comma Chameleon
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Comma Chameleon skrev (1 time siden):

For min del var det i Sesong 7 slutten startet

Ja, i retrospektiv. Men der og da så var det alltid mulig for de å hente seg inn igjen. Det var alltid masse snakk om hver eneste episode på jobb. Sto opp grytidlig hver morgen mens det gikk for å se episodene før jobb. Men etter den episoden ble det bare stilt. Ingen snakket om det mer. Husker det var flere som ikke så de siste par episodene før lenge etterpå. 

Lenke til kommentar
16 hours ago, Reg2000 said:

Dokumentaren om Senna av Asif Kapadia er så god at jeg tror det blir litt for vanskelig å nå opp til den. Det gjelder forøvrig også dokumentarene hans om Maradona og Amy Winehouse også.

Det er jeg enig i. Den av Senna var golden. Har ikke sett de andre, men godt tips.

Lenke til kommentar
16 hours ago, Sjørøver said:

Noen så kan anbefale serie til meg og samboer? Gjerne noe uten alt for mange sesonger. Gjerne noe eldre som kan ha gått under radaren. 

 

Smaken er ganske bred, men ikke noe veldig brutalt. 

Ikke sikkert det faller dere i smak og den er dessverre ikke en miniseries. Men for oss og noen venner var den så god at den er verdt å nevne. Passer også bra til de vårlige tidene. Bra feelgood serie.
 

Den var tilgjengelig på NRK lenge.

Andre jeg kan anbefale. Ant. ikke gått under radaren siden de er så bra, men nevnes likevel.

Det er vold som bakgrunn men ikke for mye som vises i selve serien.

Ant. heller ikke gått under radaren. For bra til det.. men ja.

En av mine favoritter

Også en favoritt.

Denne likte jeg godt.

En av mine tidløse favoritter

Samme med disse (selv om de ikke er så gamle).

.

.

Samt et par til.

Ikke serie men verdt å nevne om den har gått under radaren

Er man opptatt av dyrevelferd er denne et must. Men det er sterke scener så den er ikke egnet for en hyggekveld. Ikke grotesk men det vekker følelser.

 

Endret av Theo343
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...