Gå til innhold

alws_br00d

Medlemmer
  • Innlegg

    151
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av alws_br00d

  1. Smaken er vel som baken da Jeg ser også frem til mer "body problems".
  2. Lurer på hvor sterk denne mekanismen egentlig er hos seere verden over. Legger manusforfattere/produsenter inn "ekstra mysterier" bare for å holde på seere? Min "må bare se ferdig"-serie jeg slet meg gjennom, var "Silo". Den føltes ca dobbelt så lang som den trengte å være. (Elsker Fallout, forresten :))
  3. Min dom over denne serien er at den har veldig lite å tilby folk som kjenner spillet, eller bare historien i spillet. Du kunne utbrodert masse, slik Halo-serien gjorde, men valgte i stedet å ansette spillskaperen, og får således en "remake". Lyspunktet er at jeg hører prat om at hele franchisen nå går til streaming (ikke flere hovedspill) og det er jeg faktisk glad for. Etter "Part 2" (Jeg anbefaler begge spillene, men obs hvis du er spoila) følte jeg overveldende at Naughty Dog måtte ta et veivalg; for mye av historien i det spillet var rett og slett filmsekvenser. Samtidig håper jeg at de som vil lage spillbar historiefortelling, slik Naughty Dog har gjort mye av før, kommer opp med nye spill. 7/10
  4. Jeg syntes episoden var OK, den er for dem som ikke har spilt så de får se "someone" som Ellie hinter til senere. Det er vel også der hun får sitt bitt som aldri blir noe? Det jeg savnet var en gest til spillpublikummet om "press x to tell another joke". Jeg angrer i dag på at jeg ikke tømte hele vitsetanken når jeg hadde muligheten. En kul ting var at var flere (jeg talte 3) referanser til a-ha.
  5. Tidshoppet til (ordentlig) vinter har jeg både minneverdige spillminner fra, men kanskje ennå mer det kjente streamer-klippet som involverte "kaninscenen". Hadde gledet meg til tolkning av den, men ble skuffet. Synes også spillets "Hvor er ******? Er h*n død?" løsning på tidshoppet var mer spennende enn "cliffhangeren" på ukas episode. Last of Us er fremdeles ukas TV-høydepunkt for meg, altså.
  6. Trilogien "Red Riding: In The Year of Our Lord" 1979/1980/1983 Som du ser ikke satt til nåtids, snarere basert på virkelige historiske hendelser. Må sies å være mye mørkere enn Line of Duty, forøvrig vil jeg ikke spoile Det er tre TV-filmer, så ikke typisk serie. Så denfor mange år siden, men har den fremdeles i minnet under "gode britiske serier"
  7. Etter å ha sett episode 4 (av 9) skjønner jeg ikke hvordan de skal rekke å bli ferdig med historien fra 1. spill (uten DLC) i løpet av sesongen. Episode 5 kommer visstnok før pga Super Bowl, det likte jeg
  8. Når foreldregenerasjonen sier "du får IKKE lov til å spille dette spillet" er det egentlig ingen grunn til å ta kampen. Bare besøke ev kompis som får lov
  9. Episode 3 viste meg at de HAR tenkt å "fylle på" med story man ikke fikk i spillene, og det likte jeg. Detaljer ned på spesifikke, 20 år gamle datoer er kult for nerder som meg. Så er jeg litt skuffet over at vi ikke fikk se "spill-Bill"s mest crazy feller (der han bruker "live" zombier som ville vakthunder). Kan være de ønsker å la zombiene være ukjente og skumle litt lenger. Edit: Ser mange kaller episoden "beste noen sinne o.l." og det er jeg ikke helt med på fordi den var et hvileskjær i hele historiefortellingen. Beklager spillreferanse nå igjen, men er dette en ide Naughty Dog hadde til DLC? Forhistorien til Ellie er jo en utgitt DLC, "Left Behind" som noen tolker som en kjærlighetshistorie mellom to mindreårige barn. Ukens kjærlighetshistorie er mye mer politisk korrekt. Sidekommentar: Der var han igjen! Den skuespilleren som klarte å spille i to serier jeg så nesten samtidig, White Lotus og Welcome to Chippendales, uten at jeg kjente ham igjen. (Emmyvinner Murray Bartlett)
  10. Har sett "A Friend of the Family" og jeg kan ikke huske sist jeg ble så grepet av en serie. Måtte bare se neste, så neste.. Det er en sterk historie, men også helt utrolig. Ikke uten grunn at det starter med en 60 år gammel dame som sier at det vi skal se handler mye om henne som barn, og at vi "ikke kommer til å tro det vi ser". Anbefaler å ikke søke så mye kontekst på forhånd.
  11. Jeg har kost meg med de to første episodene av Last of Us. Innhold/historie er imidlertid kjent for meg, da jeg har spilt alt av spillene - og det har fått meg til å tenke. Når jeg kom til Game of Thrones på TV, fikk jeg som hadde lest bøkene se noen andres tolkning av hva de hadde lest. Noen ganger husket jeg min "fremføring" i mitt hode bedre, andre ganger var det gøy å se TV-produsenter tolke/bruke budsjettet/vise det mer kreativt og spennende. (Det gikk til h.. senere, men det lar jeg ligge) Last of Us (TV) går langt i å gjenskape spillets scener og kameravinkler; de har jo alt visuelt materiale de trenger hvis de ønsker 1:1 fremstilling. Etter tiår med dårlige spill->film adapsjoner, er det blitt en en gjenganger i media i år å si "gaming film/TV har blitt voksen" o.l. om denne serien - men nå som vi er så nære, vet jeg ikke helt. En historie med en fantastiske lokasjoner og figurer- vanlig i spill, men lages med CG i film/TV. Det gir seg selv at såkalte spillmotorer nå brukes direkte produksjonen av film og TV. Hvis alt vi får er den samme grafikken, men med "ekte" skuespillere lagt oppå; da ender disse produksjonene opp i en blindgate, etter min mening. TLDR: Hvis du tenker å spille spillet etter å ha sett serien, er det ikke sikkert det blir like gøy. Det samme kan man egentlig si motsatt vei. EDIT: Episode 3 motbeviser alle mine antagelser, LOL!
  12. Takk til Proshop som gjør det TINDRENDE klart at å vente på Black Friday-tips fra utland med senere tidssoner enn oss, ikke lønner seg. "Afterparty" er for trege nisser som fortjener å betale mer.. De er billigst på Prisjakt, da.
  13. Sent ute, beklager, men her er en annen deal, på 1440p, som er tilgjengelig i øyeblikket: https://www.dustinhome.no/product/5011219633/optix-mag274qrf-qd-27-wqhd-ips-169?ssel=true&utm_source=prisjakt.no&utm_medium=pricecompare
  14. Synes dette var et lite LOLpunkt i hverdagsfredagen, pris 1337,- https://www.komplett.no/product/1216787/gaming/gaming-utstyr/gamingskjermer/aoc-24-gamingskjerm-24g2spubk
  15. Oppdaterte tanker jeg har fått: 1) CPU Nå har AMD midlertidig satt ned prisen på nyeste generasjon (CPU) og sammenligninger over hele plattformkostnadene er publisert, her ved Hardware Unboxed , med USD-priser: Her med tall med 3600 CL16-minne (7600X vant med high-end DDR4) som viser 5600 på topp, kostnadsmessig. Det er pr i dag 400,- imellom 5600 og 5600X. For 1080P gaming, er det virkelig verdt å bruke de pengene på CPU?? Husk, jeg skal ikke overklokke, snarere undervolte. (Forrrsten, jeg sjekket for ordens skyld også norske priser på 12400F som også har lav tdp, og de viser mye større prisforskjell her; sorry Intel) 2) GPU Fant frem byggeforslag fra "Mesterrasen" på reddit, og de går som ventet rett på sak med min/max-bygg uten å sjenke strømkostnad en tanke. Men titlene fanget min interesse: "60 FPS BUILD" - https://pcpartpicker.com/list/psHXNc Her går de, men samme grunntanke om billig CPU, rett på RX 6700 som GPU. "For 1080p, ultra settings, 60 FPS in most builds"? Dette er kun teorifag, ingen praktiske eksempler å vise til, men likevel: Må man opp såpass for å få 60fps? "HIGH REFRASH RATE BUILD" - https://pcpartpicker.com/list/vpjmv3 Samme delene, med nå med RX 6800 XT (!) Jeg går ut fra at de fremdeles snakker om 1080p (siden de nevner 1440p i neste build), og sier videre "for playing at high graphics settings for most games, on refresh rates higher than 60 Hz." Dette er jo nærme formuleringen jeg ga ("gjennomsnitt 100+ fps") men slutningen er et betydelig dyrere grafikkort som bruker vesentlig mer strøm. Jeg er godt kjent med tankegangen"max ytelse/innkjøpspris" og forstår at å tenke strømforbruk er noe helt annet Men er jeg virkelig helt på jordet hvis jeg har trua på 6600 XT til 1080p 100fps gaming? Eller det det reddit som smører vel tjukt på, og bare ser på innkjøpspris? https://no.pcpartpicker.com/user/Bluiamblu/saved/4jKfdC (Norske utgaven av denne siden har ikke fullt utvalg, eller korrekte priser)
  16. Denne 32" IPS-skjermen ser ut som mye for pengene akkurat nå. https://www.prisjakt.no/product.php?p=5942105
  17. Prisjakt tuller i dag, av alle dager. Flere produkter på lista står med en pris som INGEN av leverandørene har. Etter manuell sjekk fant jeg disse verdt å ta i dag - noe rimeligere, noe samme pris litt, og noe på vei opp(?) - ikke verdt å vente. GPU satser jeg på brukt. Skal jeg bare trykke på knappen?
  18. Kommer an på hva du søker, men nyeste Odyssey Neo G7 er satt ned hos Samsung direkte https://www.samsung.com/no/monitors/gaming/odyssey-neo-g7-g75nb-32-inch-ls32bg750nuxen/?cid=no_paid_pricecomparison_prisjakt_cpc
  19. Takk for dette, men den ser ikke ut til å være tilgjengelig brukt - jeg skal holde øynene åpne.
  20. Da blir det Intel-skatt på 900+ kroner, det tror jeg ikke er verdt det, dessverre 😕
  21. Takk for innkast fra sidelinja! CPU koster litt mer, men hva med hele plattformen, hvilket hovedkort/minne? Tør jeg be deg gå inn på min partlist og lage din egen variant med Intel? https://no.pcpartpicker.com/user/Noemedmedia/saved/74TKqs
  22. Takk for tips! Nå tror jeg personlig at forskjellen på "metallene" er for liten til å betale mye for, men denne var A-ranket på PC Cultist og det er jo veldig bra!
  23. Takk for denne - så vidt jeg vet er dette 50% av datagrunnlaget til denne sammenligningen av fps/watt : https://chipsandcheese.com/2021/09/09/analyzing-video-card-efficiency-part-i-power/ Dette var en viktig grunn til at jeg startet med RX 6600 XT. Har vurdert 3060ti, men mener at man for økningen i watt (til 202w) og innkjøpspris ikke spiller stor nok rolle.
  24. Jeg har lyst til å spørre deg direkte: Ta en Spill-PC som bruker 105w på idle og 600w på max spill, og regner ut 50% load. Men gjennomsnittsberegning har begrenset verdi noen ganger - for eksempel har alle nordmenn én testikkel uansett kjønnsidentitet. Jeg tenker at en spillPC er på maks noen timer på kvelden, men to-tre ganger så lang tid på idle/lav aktivitet. 50% skjer da i korte overgangsvinduer, eller hva?
×
×
  • Opprett ny...