Gå til innhold

Krigen mellom Israel og Hamas


Melding lagt til av Uderzo,

Vennligst ikke post politiske memes, det har kun en negativ effekt på diskursen, gjentagelser kan føre til advarsler.

Anbefalte innlegg

RJohannesen skrev (1 time siden):

Det er da ikke noen faktafeil der? Hvis en kvinne anmelder en mann for voldtekt innrømmer hun å ha hatt sex med ham, og kan dermed dømmes til døden, pisking elker fengsel, avhengig av land. Mannen derimot slipper ofte fri om han nekter, hans ord veier tyngre. 

Så i praksis må kvinner holde voldtekt skjult for å unngå dom i mange sharialand.

Det har jo vært mange slike saker.

https://www.utrop.no/nyheter/verden/19912/

https://www.dagbladet.no/nyheter/ble-gruppevoldtatt---kan-bli-pisket-til-dode/65681074

https://www.nrk.no/urix/norsk-kvinne-_24_-domt-i-dubai-1.11136827

 

https://amnesty.no/jemens-kvinner-forst-voldtatt-sa-fengslet

Å straffe jenter som blir voldtatt er ikke sharia. Dessverre foregår det allikevel enkelte steder. Jeg vet det er vanskelig å forstå, men at noen gjør noe i en religions navn betyr ikke at det er riktig i henhold til religionen.

Når man tar verdensberømte enkelthendelser får man ikke et representativt bilde. De er jo blitt verdensberømte nettop fordi de er uallminnelige grusomme.

Endret av Aiven
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
8 hours ago, Sir said:

Jeg tenker at om en tostatsløsning skal fungere så må FN være en garantist for at grensen er trygg. Men det er en garanti man trolig ikke klarer å gi over et lengre perspektiv, og da er man tilbake til at Israel selv kommer til å løse det på sin måte.

Men det er interessant å spørre seg hvordan Israel har fått til en fredsavtale med Jordan og Egypt, men ikke med Libanon og Syria (og Palestina). Hva er årsaken?

Det første er greit nok, alle aktørene kan forvente at angrepene opphører og få ulike former for garantier. For å oppnå det må aktører som Iran, Tyrkia, Saudi Arabia, Kina, EU og USA på banen.

Men som jeg har skrevet flere ganger tidligere, en tostatløsning må ta utgangspunkt i 67-grensene. Det er Israel helt imot, og det er per i dag det største hinderet.  Inntil de tvinges til å akseptere dette som premiss, er det lite poeng å skissere noen løsninger.

 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Rhabagatz skrev (38 minutter siden):

Det første er greit nok, alle aktørene kan forvente at angrepene opphører og få ulike former for garantier. For å oppnå det må aktører som Iran, Tyrkia, Saudi Arabia, Kina, EU og USA på banen.

Men som jeg har skrevet flere ganger tidligere, en tostatløsning må ta utgangspunkt i 67-grensene. Det er Israel helt imot, og det er per i dag det største hinderet.  Inntil de tvinges til å akseptere dette som premiss, er det lite poeng å skissere noen løsninger.

 

La oss ta for gitt at en tostatsløsning skal ta utgangspunkt i 1967-grensene. 

Er det Israel som er det største hinderet og som må tvinges til en løsning, eller er det flere parter som må bli enige(tvinges)?

 

"In the latest Palestine/Israel Pulse from Shikaki, conducted in December of last year, just 33% of Palestinians (28% of West Bank and 41% of Gazan Palestinians) and 34% of Israeli Jews expressed support for a two-state solution. Israeli Arabs, at 60% support, stand out as an outlier population. 

And when it comes to trust, 88% of West Bank and 81% of Gazans disagree that it is possible to trust Israeli Jews, with 85% of Israeli Jews saying the same about Palestinians. Arab Israelis are again the outlier, with half agreeing that it is possible to do so. This overarching lack of trust is easily visible on both sides in a slew of polling responses about the intentions of the other side or their likelihood to honor any future commitments."

https://www.washingtoninstitute.org/policy-analysis/new-polling-and-legacy-oslo-accords

  • Liker 4
Lenke til kommentar
The Very End skrev (14 timer siden):

Er dere virkelig så enkle at dere ikke ser nyansene mellom profesjonelle våpen og noen unger som kaster småstein mot militært kledd personell?

Som sagt, tråden her er tydeligvis fylt opp av folk som godter seg på drap og tortur av barn som med mangel på reelle alternativer for en bedre fremtid gjør dumme ting.

Du blir alvorlig skadet om du får en stein i hodet. Dette er ikke barn som kaster en småstein.

Det er big business. Kamera og ambulanse klar. Martyrer ofrer seg for PR mot Israel:

 

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

En rekke akademikere med fagfelt innen holocaust & antisemittsme har signert og formulert et betimelig brev som utrykker avsky og skuffelse over nazi- og holocaust-retorikken som benyttes for å beskrive krisen i Gaza.

[...] appealing to the memory of the Holocaust obscures our understanding of the antisemitism Jews face today, and dangerously misrepresents the causes of violence in Israel-Palestine.
The Nazi genocide involved a state—and its willing civil society—attacking a tiny minority, which then escalated to a continent-wide genocide. Indeed, comparisons of the crisis unfolding in Israel-Palestine to Nazism and the Holocaust—above all when they come from political leaders and others who can sway public opinion—are intellectual and moral failings.
At a moment when emotions are running high, political leaders have a responsibility to act calmly and avoid stoking the flames of distress and division.
And, as academics, we have a duty to uphold the intellectual integrity of our profession and support others around the world in making sense of this moment.

Israeli leaders and others are using the Holocaust framing to portray Israel’s collective punishment of Gaza as a battle for civilization in the face of barbarism, thereby promoting racist narratives about Palestinians. 
This rhetoric encourages us to separate this current crisis from the context out of which it has arisen.
Seventy-five years of displacement, fifty-six years of occupation, and sixteen years of the Gaza blockade have generated an ever-deteriorating spiral of violence that can only be arrested by a political solution.
There is no military solution in Israel-Palestine, and deploying a Holocaust narrative in which an “evil” must be vanquished by force will only perpetuate an oppressive state of affairs that has already lasted far too long.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Hvem er det som *ikke* bruker historien til å gjøre seg som offer i dagens konflikt, sånn egentlig? 
 

Skal vi ta tilbake Jämtland? Skal Palestina utrydde jødene slik de vil? Skal Israel drepe hele Gaza? Skal vi la Russland ta Ukraina «fordi gamle dokumenter»? 
 

Kan vi ikke bare se til helvete å gi faen i og drepe hverandre? Sånn seriøst? Det er jo ingen som snakker om fred. «Å drepe» gjøre det ikke bedre om man bærer Palestinsk eller Israelsk flagg. 

Endret av bshagen
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Ifølge Haaretz er Israels anslag på drepte på Gazastripen "rundt 15.000". I tillegg skal det ligge "tusenvis" under ruinene. Israel regner også med at rundt 5000 Hamas-terrorister er drept.

https://www.haaretz.co.il/news/politics/2023-11-24/ty-article/.highlight/0000018b-fdfd-de0a-a18f-fffda0a00000

Sitat

נהרגו כ–15 אלף פלסטינים ושעוד אלפי גופות עדיין קבורות מתחת להריסות שגרמו ההפצצות

Translate: I Israel anslås det at rundt 15 tusen palestinere ble drept i kampene og at tusenvis av kropper fortsatt er begravet under ruinene forårsaket av bombingene.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Hamas vil bruke "opsjonsmuligheten" i våpenstillstandsavtalen som gjør at våpenstillstanden kan forlenges, for hvis de løslate ti gisler hver dag, vil de få en ekstra dag uten våpenbruk. Dette må ergre Gallant sterkt, men i det minst får han mer tid på seg for å planlegge hvordan å hærta resten av Gazastripen. 

Det ryktes om at gulfaraberne og egypterne vil ha en fullstendig avvæpning av Hamas i Gazastripen. Det er interessant at det er kommet rapporter om at al-Sisi har engasjerte betydelige militære ressurser mot grensen og sendt inn kommandosoldater for å sikre grenseovergangene på begge sider av grensen. Qatar er under voldsom press og fra Tyrkia virker det som at Erdogan på nytt ønsker å gjøre Vesten veldig sint ved å nærmere seg Putin på nytt. Det er blitt nå åpenbart at de arabiske regimene vil avslutte Hamaskrigen ved å bringe ned Hamas for godt. 

Det er bare et tidsspørsmål før israelerne har ødelagt Hamas`s militære ressursene som stort sett er konsentrert i nord, og alle vet det. 

  • Innsiktsfullt 7
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Så 58 totalt så langt? Trodde de hadde avtale om 50, men det er jo bra, de har vært fanget lenge nå.

Lenke til kommentar
Noxhaven skrev (27 minutter siden):

Så 58 totalt så langt? Trodde de hadde avtale om 50, men det er jo bra, de har vært fanget lenge nå.


40 israelske gisler er løslatt så langt, i henhold til avtalen mellom Israel og Hamas.

I tillegg er 17 thailandske, og et filipinsk gissel løslatt, gjennom en egen avtale mellom Egypt og Hamas, på vegne av de landene osv.

Endret av 0laf
  • Liker 6
Lenke til kommentar

NATO er ute og ber om forlenget våpenhvile skriver flere medier nå.
https://www.nrk.no/nyheter/1.16654502

Som flere eksperter, deriblant Elijah Magnier peker på er det at USA, NATO, EU osv. går ut med et ønske om lengre våpenhvile et tegn på at dette også er Israels ønske, og at det trolig vil skje.

 

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
Lenke til kommentar
3 hours ago, KalleKanin said:

Samtale mellom Musk og Netanyahu

Ikke veldig mye nytt, men virker som Israel sin plan etter at de har klart å redusere Hamas, er å involvere sine andre arabiske "venner" for å prøve å få til en langsiktig løsning. (Uten så mye mer hva dette vil innebære)

Det er vel her Musk har forpliktet seg til å bekjempe antisemittisme (eller var det kritikk av Israel?) på Twitter.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det var frigitt totalt 50 israelske gisler de første 4 dagene. Etter det er det avtale om 10 israelske gisler per dag som det er avtale om nå i 2 dager (i dag og i morgen). I beste fall så fortsetter det med 10 per dag til alle er fri, men kanskje mer trolig så vil krigen begynne på igjen før den tid.

edit: Gisler fra andre land kommer i tillegg.

Endret av Svein M
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   1 medlem

×
×
  • Opprett ny...