Gå til innhold

no u

Medlemmer
  • Innlegg

    111
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

no u sine prestasjoner

534

Nettsamfunnsomdømme

  1. De har vel venta i snart 2 måneder, i tråd med vestlig press/ønske. Jeg håper de får tatt ut det siste av Hamas uten for mange sivile tap!
  2. https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/kwaJnL/flere-funnet-i-massegraver-i-gaza-hadde-hendene-bundet Det palestinske sivilforsvaret blir nevnt 2 ganger, helsemyndigheter blir nevnt 1 gang og myndigheter blir nevnt 1 gang. Det virker også som at disse blir brukt synonymt, ettersom at det kan tolkes som at: Ikke refererer til noen opplysninger fra "palestinske helsemyndigheter" tidligere i artikkelen, men sivilforsvaret ble nevnt 2 ganger tidligere med oppramsende opplysninger. Hamas blir nevnt 0 ganger🧐 Vinklingen i artikkelen er at "palestinske myndigheter" beskylder Israel for å ha begravet torturert og parterte kropper i massegravene. Til og med USA krever svar fra Israel om funnene: Det som er litt merkelig er at det er kjent at Hamas har torturert og halshogd Israelske gisler. Det mest kjente tilfellet av dette er nok Shani Louk. I tillegg så innrømmer en lege på sykehuset at det er palestinere har brukt disse massegravene til å gravlegge palestinere.🧐 I denne saken kunne man ha kalt en spade for en spade(kalt Hamas for Hamas), og i det minste nevnt muligheten for at Hamas kan være den skyldig i de dypt rystende funnene.
  3. Jeg er enig i at det er en komplett idiotisk grunn. Det kan hende at de tenkte at det ga god PR, eller kanskje de ga etter for det vestlige presset til å boikotte/sanksjonere Israel?
  4. Det er nok litt likt rasismebegrepet. På samme måte som begrepet rasisme innbefatter mer enn bare rase/etnisitet, så vil begrepet antisemittisme innbefatte mer enn bare religionstilhørighet/tro. Fra leksikon: https://snl.no/antisemittisme
  5. Veldig likt det som har blitt diskutert her i det siste.
  6. Typisk sett så er det vel nesten ingenting som kan bevises (prove) her i verden, bortsett fra i matte. Det er som regel snakk om bevis(evidence) om at noe stemmer eller ikke stemmer. Om man kan bevise(prove) at 99,999% av befolkningen har tilgang på mat uten å sulte, så har man fortsatt ikke "proved that there is no starvation". Jeg tror alle her er enige om at det fins minst én person i gaza som sulter. F.eks blant de sykeste som snart kommer til å dø. Bilder av matboder kan støtte antagelsen om at det ikke trenger å være sult/hungersnød i Gaza. Det kan fortsatt være sult/hungersnød, f.eks ved at folk ikke har råd til maten som det tas bilde av.
  7. Dette minner meg om ambulansene og FN-bilene Hamas bruker til å frakte ledere og soldater med. Hvis de (miss)brukes til terror/krig, så kan de bli om til gyldige mål. Da hjelper det ikke hva som står på bygningen/bilen, hvis det brukes til andre formål. Det som kanskje er viktigere er om angrepet på bygningen blir sett på som i Syria eller som et territorium som tilhører Iran. Hvis det viser seg at Israel angrep Irans territorium, så det vel cirka like alvorlig som å angripe lignende bygning og personer inne i Iran. Det positive er i hvert fall at terroristene ble tilintetgjort. Det er bare synd at Iran ønsket å eskalere konflikten, og at Israel nå antageligvis har angrepet Iran tilbake. Forhåpentligvis behersker Iran seg nå, og legger ballen død og stopper spiralen.
  8. Kjempebra! Det viser jo at Netanyahu faktisk kan forhandles med og lytter til fornuft. Dette støtter også teoriene om at det er hovedsakelig Hamas, og ikke Israel, som er den parten som ikke kan forhandles med og ikke lytter til fornuft.
  9. Jeg er ganske enig. Jeg hører svært sjeldent om problemer i konflikten som ikke er forårsaket av Israel. Og når Israel gjør mer, så er det "presset" som får skryten, ikke Israel. Det er også en gjenganger at hver gang Israel tar mer hensyn eller gjør mer, så er det uansett aldri nok. Det er et "spill" designet slik at Israel aldri kan vinne PR, og forblir "the bad guy".
  10. Bildet er ganske missvisende. For at ca. en halv lastebil skal representere ca 0.5%, så må det bare være 100 biler på bildet. Det er antageligvis over 4100 (ca 55x75 lastebiler) på bildet. Hvis de ville vise 5893 lastebiler, så måtte de fortsatt ha vist 29 "blå"/denied lastebiler for å gi et riktig bilde. Om det var snakk om en halv lastebil som ikke kommer igjennom ut av 5893, som man kanskje intuitivt tolker ut fra bildet (enda det står noe annet i teksten), så blir det nærmere 0.009% som ikke får komme igjennom... Enten burde de ha tatt 10x10 lastebiler og vist en halv blå lastebil, eller tatt ca 6000 lastebiler og vist 29 blå.
  11. Hva skjedde 7 november? Eller mente du 7. oktober?
  12. Jeg vet ikke om det stemmer, men dette klippet blir spredt av flere. Det kan hende at Israel har blitt truffet av missiler eller droner.
  13. Det begynner fra sånn ca 00:41:00 om dere går tilbake på direktesendingen
  14. Det skjer ting på ene cam her: (Askelon, Israel)
  15. Jeg tror ikke jeg har spesielt stor tillitt til noen av partene. Jeg ser mer på påstander og tenker hva slags konklusjoner som kan gjøres om påstandene er fakta. Hvis COGAT lyver, så vet vi f.eks ikke om Israel gjør jobben sin.🧐 Hvis det stemmer at Israel har sperret UNRWA fra å distribuere nødhjelp, så er det hykleriskt av COGAT å peke på hvor lite antall last UNRWA klarer å distribuere. 🧐 Litt som å klage på at en ambulanse ikke rakk frem i tide, når man selv aktivt forsinker ambulansen.
×
×
  • Opprett ny...