Gå til innhold

Går verden mot en tredje verdenskrig?


Anbefalte innlegg

et kjapt søk viser at USA ikke har deklarert krig siden Annen Verdenskrig.

Hverken Korea-krigen, Vietnam-krigen, Afghanistan, eller Iraq, var "krig"

Sitat

The United States has officially declared war 11 times during five separate military conflicts. According to the Constitution (Article I, Section 8), Congress has the exclusive power to declare war. The last time America declared war was during World War II. The Korean War, the War in Vietnam, and the extended campaigns in Afghanistan and Iraq were never stamped with congressional declarations of war.

https://www.history.com/news/united-states-official-declarations-war

dette beviser vel hva jeg antydet. At politikere nå for tiden liker å kalle krig for noe annet.

f.eks. Operation Iraqi Freedom

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gargantua skrev (20 timer siden):

13% av amerikanske muslimer stemmer republikansk (høyre), 66% stemmer demokratisk (venstre)

Og være til venstre for republikanerne er ikke det samme som å være en del av det politiske venstre, det er de(det demokratiske parti) ikke, demokratene er konservative, uavhengig av hva republikanerne er å sier, eller hva det republikanske parti er å sier.  Hva islam er i Norge eller USA har fint lite med hva Islam er i diverse muslimske land eller en gang i Norge å USA, det er en vidt forskjellig demografi. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
ForTheEmperor skrev (23 timer siden):

Ukraina krigen, Nagorno-Karabakh konflikten, Kina mot Taiwan og konflikter med de andre sørøst-asiatiske landene ink Japan. Og nå med Israel-Palestina krigen. Er ikke det på en måte en slags verdenskrig? 

Kina er ikke i krig, men uenighetene deres med nabolandene har potensialet til å kunne eskalere. Konflikten mellom Armenia og Azerbaijan har pågått siden 1988, så den er ikke akkurat ny, men har blusset opp jevnlig før man har kommet frem til våpenhviler og det roer seg ned en stund. Så per idag er det ingen verdenskrig, men risikoen er der.

Lenke til kommentar

Vanskelig å si noe sikkert, men man bør iallefall være litt obs nå, det er jo mange linker mellom diktatorer her. Putin sliter ikke bare mot Ukraina, men har også mister mange av støttespillerne sine. Men Nord-Korea henger fortsatt med, de har jo ikke mange andre venner og føler seg nok avhengige av at det er andre konflikter igang. En annen venn og leverandør av droner er Irans styre som har lenge vaklet og klarer såvidt å holde opprøret nede ved blodig maktbruk mot egen befolkning. 

 

Da passer det beleilig for Putin at Irans samarbeidspartner Hamas plutselig lanserer et fullt angrep mot Israel da det får fokus bort og skaper splid i andre land som vi ser nå. Snodig hvordan de ble store på  jamming (russlands varemerke) og kampdroner som kan ta ut stridsvogner... 

Så fyrer russiskstøttede Hezbollah rakketter mot Israel sammen med Syria. Nå meldes det nettopp at fly eller paraglidere angiper Israel fra Libanon. 

Israel kommer aldri til å overlate sine 10 millioner innbyggere til voldekt og drap, så får håpe de ikke blir presset så hardt at de må fokusere kun på overlevelse. 

Lenke til kommentar
nebrewfoz skrev (På 10.10.2023 den 1:56 PM):

Jeg har ikke inntrykk av at "vanlige nordmenn" følte at Norge var i krig med Irak, Afghanistan og Libya, heller.

forsåvidt sant, kommer muligens av at vi ikke har møtt særlig motstand. Men la oss si Gadafi hadde vært mer på offensiven i Libya og kanskje skutt ned et par av det norske flyene, så hadde vi kanskje følt litt mer "krig" ?

I USA mener nok de fleste at Irak-operasjonen var krig selv om det formelt ikke var det.

Lenke til kommentar
On 9.10.2023 at 4:15 PM, Gargantua said:

 hvor han kalte det nye venstre "a desperate attempt by moldering, putrefying, brain dead Marxists to hoist themselves out of the dustbin of history by latching onto the coattails of Islam".

Ekstremt. Du siterer noe som er ekstremt ekstremt. Jeg håper du forstår det, men alt er vel relativt fra hvor man står.

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/xg2VzX/ekspert-ville-ha-veddet-paa-krig-mellom-kina-og-taiwan-innen-2032

Ekspert ville ha veddet på Taiwan-krig

 


Kort og godt - ja, vi er på vei mot en tredje verdenskrig.

Storkriger mellom stormakter er historisk svært vanlig. Det påstås at den vanligste grunnen er at én av dem er i ferd med å forbigå den andre. Men Kina kommer aldri til å forbigå USA. Derimot kan også falmende stormakter sette i gang kriger. Autokratiske regimer kan også gjøre det for å forsøke å forhindre sitt eget fall, eller i det minste utsette det. Ofte har det gjort vondt verre.

Norge burde allerede nå forberede seg. Men hva gjør politikerne våre? De sitter med tomlene opp i rumpene sine.

Lenke til kommentar
Mr.M skrev (På 9.10.2023 den 4:15 PM):

at muslimer angivelig stemmer på venstreside-partier må jo da være en stor lettelse for de som hevder at muslimene ville danne egne politiske partier og "om tredve år" har de innført sharia & islam her på berget. 

De stemmer venstrevridde partier fordi disse er mest positive til  innvandring og islam.

Altså, de stemmer på disse partiene fordi de mener det lønner seg, styrker deres sak. Så enkelt.

Når de blir mange nok stifter de egne partier, slik de har gjort i Sverige med partiet Nyans. Som for øvrig må kunne kalles et høyreekstremt parti.

Mannen med ljåen skrev (På 9.10.2023 den 4:17 PM):

Om de starter egne partier eller overtar styringen i eksisterende partier er ikke store forskjellen.

Jepp. Se på partiet Sentrum, det er godt på vei til å kuppes av islamister, og kan på sikt bli Norges Nyans.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Camlon skrev (På 9.10.2023 den 3:40 PM):

Dette er ikke en konflikt mellom venstresiden og høyresiden, men mellom autoritære og liberale.

De som støtter Russland er venstreekstreme, høyreekstreme, islamister, autoritære kommunister og facister. Mange av dem støtter også Hamas.

De som støtter Ukraina er moderate venstrevridde, moderate høyrevridde og er demokrater med liberale verdier. Mange av dem støtter ikke Hamas lenger, men de har en viss skeptisk til Israel siden Israel er ikke et ordentlig liberalt land.

Jepp.

Vår tids store konflikt er mellom demokrati og tyranni.

Sistnevnte støttes av både ytre venstre og ytre høyre.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vår tids kamp er vel helst mellom valgte, globalistiske tyranner og diktatoristiske,nasjonalistiske tyranner. Styresettene i begge leirene er rigget for å beskytte de sittende regimene mot nettopp demokrati. Altså at folket skal bestemme hvilke lover som skal gjelde og hvem som skal lede de. I Norge f.eks så er det nominasjonskomitéene som reelt sett bestemmer hvem som skal ha makten, mens folket blir avspist med å bestemme hvilket alternativ de foretrekker.

Lenke til kommentar

Det er utrolig viktig sanger, tekster og artister synger og formidler der regime rett og slett knekker sammen, for alt det som skjer i hevnlyst er mangel av at kjærlighet treffer dem. Tiden er inne at tv studie våkner og lager sendinger som handler om at sangene kan nåes frem og formidle slik alt hat rett og slett smelter. Det er kun sangens renhet som kan nåes frem til regimer for å sette i stand at freden i mennesker skal få lede nasjoner i fremtiden. 

 

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
stamkunde skrev (58 minutter siden):

Det er utrolig viktig sanger, tekster og artister synger og formidler der regime rett og slett knekker sammen, for alt det som skjer i hevnlyst er mangel av at kjærlighet treffer dem. Tiden er inne at tv studie våkner og lager sendinger som handler om at sangene kan nåes frem og formidle slik alt hat rett og slett smelter. Det er kun sangens renhet som kan nåes frem til regimer for å sette i stand at freden i mennesker skal få lede nasjoner i fremtiden. 

 


😊👍

 

Finnes et israelsk metal bånd som jobber for fred i Midt-Østen 😊

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Sjørøver skrev (45 minutter siden):

Hvilke andre uenigheter har de? Har det ikke vært noen trefninger med India? Og de har vell en den interne strider også? 

Forrige krig mellom India og Kina var i 1962, Kina er ikke i krig idag, men flere av konfliktene med nabolandene har potensialet til å eskalere.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...