Gå til innhold

RJohannesen

Medlemmer
 • Innlegg

  1 587
 • Ble med

1 følger

Nylige profilbesøk

5 740 profilvisninger

RJohannesen sine prestasjoner

2,6k

Nettsamfunnsomdømme

 1. Største bekymringen her er ikke at de har blitt hacket, men at de så bryter loven dekker over det overfor myndigheter og internasjonale atomenergibyrå. The UK’s most hazardous nuclear site, Sellafield, has been hacked into by cyber groups closely linked to Russia and China, the Guardian can reveal. The astonishing disclosure and its potential effects have been consistently covered up by senior staff at the vast nuclear waste and decommissioning site, the investigation has found. The Guardian has discovered that the authorities do not know exactly when the IT systems were first compromised. But sources said breaches were first detected as far back as 2015, when experts realised sleeper malware – software that can lurk and be used to spy or attack systems – had been embedded in Sellafield’s computer networks. https://www.theguardian.com/business/2023/dec/04/sellafield-nuclear-site-hacked-groups-russia-china?CMP=share_btn_tw
 2. Flere som prøver å eskalere dette til verdenskrig tydeligvis. Ligger også med video av tankbilen som skyter raketter.
 3. Ser ut som en høytstående hamas-person blir brakt til sykehus. Merker også den overveldende omsorgen hamas har for sivilbefolkningen sin, bare slå seg løs.
 4. Noen i midtøsten jobber hardt for å dra inn flere i denne konflikten, tre sivile skip angrepet, i tillegg til at amerikanske skip skjøt ned 3 droner/raketter.
 5. Alle kan se hva du poster offentlig på facebook, Twitter, blog osv inkludert Nav, Politiet skatteetaten osv, trenger ikke noen varsling for det. Utover det er det avhengig av om du er mistenkt for noe, eller å være i kontakt med noen av særskilt interesse, da kan Politiet få tillatelse til avlytting av telefoner, lese sms, mail, sjekke kortbruk, overvåkingskameraer osv.
 6. Det er da ikke noen faktafeil der? Hvis en kvinne anmelder en mann for voldtekt innrømmer hun å ha hatt sex med ham, og kan dermed dømmes til døden, pisking elker fengsel, avhengig av land. Mannen derimot slipper ofte fri om han nekter, hans ord veier tyngre. Så i praksis må kvinner holde voldtekt skjult for å unngå dom i mange sharialand. Det har jo vært mange slike saker. https://www.utrop.no/nyheter/verden/19912/ https://www.dagbladet.no/nyheter/ble-gruppevoldtatt---kan-bli-pisket-til-dode/65681074 https://www.nrk.no/urix/norsk-kvinne-_24_-domt-i-dubai-1.11136827 https://amnesty.no/jemens-kvinner-forst-voldtatt-sa-fengslet
 7. Ser ut som hamas nettopp henrettet to palestinere i all offentlighet, med en stor jublende folkemengde. Tragisk å bo under et slikt styre.
 8. Det er ikke spesielle avgifter for pickuper i Norge, de regnes på samme måte som alle andre biler basert på utslipp, og med høye utslipp får de da høye avgifter, som forsåvidt er rettferdig. Men nå bygges det også el-pickuper så da kan du få lave avgifter på de også.
 9. Jo, USA har fått ganske strenge utslippsregler for personbiler, som gir mindre utslipp, men litt dyrere biler, men lastebiler har mange unntak og det gjør lastebil-registrerte pickuper og SUVer unaturlig rimelige. I tillegg har de noen regler for samlet utslippstall fra produsenter, litt lignende de nye europeiske reglene, som gjør at produsenter blir straffet for høye gjennomsnittsutslipp. Tanken er at produsentene da forsøke å dreie kunder over fra biler med store utslipp til biler med mindre utslipp, men mange produsenter dreier istedet kundene over fra store biler med store utslipp til kjempestore biler med kjempestore utslipp siden disse kan registreres som lett lastebil og blir unntatt statistikken, så da går gjennomsnittsutslippet deres ned 🙄 Står litt om det her: https://www.wired.com/story/the-us-wants-to-close-the-suv-loophole-that-supersized-cars/
 10. Kina installerer i år over 150 GW med solceller, og de øker for hvert år, i år installerer de dobbelt så mye som i fjor, totalt passerer de 500GW installert effekt i år. Dette gjør de ikke bare for miljøet, men også fordi det gir rimelig energi til landet og gjør de mindre avhengige av andre lands politikk. https://www.rystadenergy.com/news/china-s-solar-capacity-surges-expected-to-top-1-tw-by-2026 Norge og Europa burde også fokusert mer på de miljøtiltakene som virker og som også gir besparelser og gjør oss mindre avhengige av andre land. Istedet bruker EU hundrevis av milliarder på oljeselskapenes hydrogenprosjekter og karbonfangst som bare gir oss høyere priser, høyere energibruk og mer avhengighet av olje og gass-landene.
 11. Og feilen Europa har gjort er at de har satset alt for mye på at tvilsomme diktatorer skal fortsette å forsyne dem med olje og gass til lave priser. Nå er det høye gasspriser som gir høye strømpriser,heldigvis klarer vind og solkraft å presse dem ned i perioder, men det er altfor lite i systemet til at de klarer å kompensere for manglende gass. Men får vi inn mer fornybar lokalprodusert energi i nettet, og får flyttet ineffektiv oppvarming fra gasskjeler til varmepumper osv så kan gassbruken bli såpass redusert ayt vi klarer oss med lokalprodusert gass som backup til sol og vind. Samme med elbiler, hadde de hatt mye større andel elbiler og el-lastebiler/busser ville påvirkningen av oljeprisene vært mye mindre, og elbiler ville i større grad kunne balansert nettet med lading til lave priser.
 12. De fleste dieselbiler trenger eget varmeapparat, som webasto, for å gi noe særlig varme når det er kaldt. Mulig det er feil med den?
 13. Gaza før 7. oktober. Det var dette de valgte bort.
 14. Vår Model3 har også fungert kjempebra, og nesten uten vedlikeholdsutgifter. Og få bilprodusenter som oppfører seg så bra som Tesla, og har en så bærekraftig tankegang fra råmaterialer til ferdig bil og tilogmed ladeinfrastruktur. Det er ikke for ingenting at de andre bilprodusentene nå går over til Teslas ladeplugg en etter en i USA. Musk harvært hatet og svertet av bilprodusentene og oljeselskapene fra de startet med Tesla, at antisemitter nå beskylder han for å være antisemitt er jo bare ironisk og det tar han nok også med knusende ro.
 15. Ser ihvertfall ut som om Model 3 ikke gir seg så lett. Å aksellerere til 110km/t med istykkerskutte fordekk og rundt 100 kulehull mens man blir jaget av en pickup med kjøretøymontert maskingevær er jo mer enn også oslopolitiet må forvente.
×
×
 • Opprett ny...