Gå til innhold

GP950mAh

Medlemmer
  • Innlegg

    728
  • Ble med

Nylige profilbesøk

5 210 profilvisninger

GP950mAh sine prestasjoner

2k

Nettsamfunnsomdømme

  1. Dagens kapitalisme er ikke liberalistisk, den er betydelig mer regulert enn den var for 100 år siden og de fleste land i verden er blandingsøkonomier med statlige reguleringer og eierskap i større eller mindre grad. Å skylde på kapitalismen for alle problemer er en grov forenkling og helt klart feil, for de mest velstående, demokratiske og stabile landene i verden er nettopp vestlige, kapitalistiske land.
  2. Skulle vi bygd ut demninger og kraftverk nok til å være selvforsynt til enhver tid ville det blitt alt for dyrt og aldri vært samfunnsøkonomisk lønnsomt nei. Dette forstod man allerede på 50-tallet. Tilbud og etterspørsel svinger fra time til time, og Norge er ikke en strømregion, men delt opp i flere regioner, hvorav mange er helt avhengige av import for ikke å få strømmangel og rasjonering.
  3. Når hvert land skal forsøke å takle organiserte, omreisende kriminelle alene uten å kunne få informasjon fra andre land fungerer det dårligere ja. Det står nemlig ikke stemplet i pannen på folk om de er kriminelle eller ikke.
  4. Takket være utenlandskablene til våre naboland slapp vi rasjonering. Skulle vi fulgt nasjonalistenes ønske om å isolere oss fra verden og kun bygget ut egen produksjon og kabler ville vi sittet igjen med en enorm regning og enda risikert strømmangel.
  5. Strømkablene gir oss nok tilgang til strøm som vi trenger til en hver tid og hindrer at vi får rasjonering.
  6. Feil, takket være tett politi og justissamarbeid og europeisk arrestordre er det flere kriminelle som blir stanset nå enn da hvert land var sin egen øy og forsøkte å løse det med å bygge høye brune murer. En politikk som ikke virker.
  7. Vi klarer oss ikke uten disse , østlandet er helt avhengige av import av strøm og ville fått strømmangel og rasjonering om kablene ble kuttet.
  8. Det er fortsatt et offentlig ansvar, det er staten, fylkeskommunene og kommunene som eier kraftverkene og ledningsnettet og de kunne satset på å vedlikeholde nettverket. Fantasien om at vi kan klare oss uten utenlandskabler helt la man fra seg allerede på 50-tallet, for den kostnaden og samfunnsøkonomiske kostnaden gjorde det helt urealistisk og uønskelig.
  9. Den fantasien la man fra seg allerde på 50-tallet da man forstod at ville være for kostbart og aldri bli samfunnsøkonomisk lønnsomt. Derfor har man satset på utenlandskabler. 10% skyldes kablene, andre årsaker har ført til resten av økningen som vi ville fått uansett.
  10. Vi kjøper når vi har behov for det, og selger når vi har overskudd. Norge er heller ikke et samlet strømmarked, så det varierer fra region til region. 10% av økningen skyldes kablene. Uten kablene ville vi derimot hatt høyere strømpriser med større variasjoner.
  11. Det er fokus på dette også, det ene utelukker ikke det andre. https://www.tungt.no/article/view/868519/statsbygg_mener_det_er_mulig_a_spare_15_milliarder_i_aret_i_stromkroner_i_offentlige_bygg Vi sender strømmen ut av landet når vi har overskudd, og importerer gjennom de samme kablene når vi har underskudd. Det sikrer mer stabile og lavere strømpriser enn vi ville hatt uten kablene.
  12. Det er ikke åpne grenser for kriminelle i europa. Det samarbeides tett innenfor justis og politi blant annet gjennom europeisk arrestordre og felles samarbeid mot grenseoverskridende kriminalitet, som har gitt lavere kriminaliteten i Norge og europa. En del av politiets arbeid er å forebygge. Derfor trenger vi flere politifolk i gatene, ikke på kontorer i grisgrendte strøk som ingen benytter seg av. Regjeringens nedbygging av politietaten må snus og straffene for alvorlig kriminalitet må økes.
  13. Man kan være uenige i enkeltsaker, men likevel støtte opp om avtalen og ikke ønske å reversere til en dårligere handelsavtale fra 70-tallet.
  14. Det stod ingenting om at Danmark droppet planene i lenken din. Asyl og flyktningspolitikk er et nasjonalt ansvar, så EU kan ikke stanse dette.
×
×
  • Opprett ny...