Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
14 minutes ago, JK22 said:

Dette var AI-bemannede mikrofly av type Aeropakt A-22 "Flygende Rev", minst 2,000 hadde blitt produsert siden 1999 og det er flere hundre ledige fly bare i Ukraina. Dette mikroflyet er en miniatyr-Cessna bokstavelig talt med en oppgitt rekkevidde på 1,100 km, som utvilsomt hadde blitt utvidet gjennom ombygging ettersom det er angivelig over 1,300 km mellom flyplassen og Yekabuga i Tatarstan. Det var sendt ut tre A-22 dronefly, alle skal ha truffet i selve regionen selv om det er oppdaget at det enslige flyet som skulle ødelegge dronefabrikken, krasjet ved feil bare 100 m fra målet. I ettertiden vist det seg at AI kan ha tatt feil fordi disse flyttbare overnattingsbygninger for ekstraarbeidere var reist uten å bli registrert på Google Maps-funksjonen, slik at den kan ha blitt forvirret da det skulle angripe. For ifølge ukrainske kilder har man tatt i bruk AI på enveisdroner og ombygde mikrofly som skal kunne finne deres mål med digital kartorientering, dvs. plotting av opplysninger fra tilgjengelig data som Google Maps. Dette var en braksuksess spesielt mot raffinerier ikke for å ødelegge disse, men for å ødelegge kritiske maskiner sentralt for distrillering av olje inn i produkter som bensin. 

Og det ser ut til å være tilfelle med Taneco-raffineriet ikke langt derfra, som var truffet og påført betydelige skader slik at kapasiteten reduseres. Størrelsen på raffineriet betyr at det ikke er mulig å gjøre avgjørende skade i et enslig angrep. 

Det er flere hundre mikrofly, og AI-computersystemet kan muligens monteres på alle mindre småfly i Cessna-størrelse - som kan betyr at flere tusen fly kan bli tilgjengelig for angrep på mål dypt inn i Russland. Og ved å ha autonome styring er det bare fysisk makt som kan hindre dem. 

Selv om det var bomtreff, har ukrainerne nå sett at deres angrep på Tatarstan har blitt en stor suksess allerede på det første forsøket. Det meldes i forveien at dronefly med rekkevidde på mer enn 1,000 km settes i produksjon - det er helt sikkert dusinvis av AI-computersett som kan ha blitt gjort ferdig for montering i både mikrofly og småfly. Kanskje i fremtiden også større fly. 

Hvor mye sprengstoff stapper de inn i en wannabe Cessna som dette? Hvor mye var det i den som traff i Tatarstan?

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Pop skrev (11 minutter siden):

Hvor mye sprengstoff stapper de inn i en wannabe Cessna som dette? Hvor mye var det i den som traff i Tatarstan?

Helt sikkert rundt 100 kg. Eksplosjonen tyder på at det var eksplosiver fra en tradisjonell flybombe - det minner meg om en OFAB-100-120 bombe med en vekt på 123 kg, hvor eksplosivene utgjør rundt 43 kg - OFAB-bomber var utviklet som en blanding av en HE-Frag og en brannbombe for benyttelse på åpen felt og mot bebyggelse - spesielt fabrikkanlegg. Mikroflyet som traff raffineriet, hadde helt sikkert en forskjellig last med mindre spredningseffekt, da det bare skulle treffe et lite område med kritiske viktige systemer - det er hvorfor vraket etter dette, som bar preg av å ha blitt sprengt, ikke er så ødelagt. Hadde mikroflyet med OFAB-100-120 bomben truffet dronefabrikken, ville det ha gjort meget stor skade. 

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
2 hours ago, nebrewfoz said:

Du ikke poste alt du tenker, vet du.

Det er dessverre ikke første gang jeg hører det, og likevel ender jeg opp der gang på gang 😞

 

Det var kanskje morsommere for de av oss som streamet racingen og så hvordan tv-reporteren faktisk taklet det hele....hun intervjuet vinneren og en hooligan gjeng på tribunen startet med å gi Mr Biden fingeren men de brukte vokalen. På vanlig TV i USA er de ikke happy om noen banner, men heller enn å kutte til reklame så taklet reporteren det hele med å vri på regla fra tribunen - også ble det en ting. Uansett hun reporteren var jo iskald og tenkte råkjapt men trumpfansen klarte jo å vri det til at de var sensur. Realiteten er jo at på beste sendetid kunne de på tribunen droppet navnet og F ordet alene ville vært et problem. 

Endret av bojangles
  • Liker 2
Lenke til kommentar
JK22 skrev (59 minutter siden):

Mikroflyet som traff raffineriet, hadde helt sikkert en forskjellig last med mindre spredningseffekt, da det bare skulle treffe et lite område med kritiske viktige systemer - det er hvorfor vraket etter dette, som bar preg av å ha blitt sprengt, ikke er så ødelagt.

Vraket som var tatt vekk etter brannanløpet var slukket, vist seg å være rester etter en Ukrjet UJ-22 som var for første gang benyttet i 30. mars 2022, disse hadde vært dokumentert å ha blandede hell under droneflyangrepene dypt inn i Russland og det er mulig at det ikke hadde annet enn et lite eksplosiv med seg fordi de vanligvis skulle ha eksplosiver på utsiden av skroget. Har data om minst fem angrep med UJ-22 før angrepet på Tatarstan. 

Det ene flyet som kom ganske nært på dronefabrikken, var en A-22 som sagt. Man vet ikke mer om det tredje flyet som skal ha truffet et militært område og dermed har offentligheten liten kunnskap om dette. 

  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
7 hours ago, Serpentbane said:

fremdels er første leveranse to måneder unna om planene ikke har blitt fremskynde

Tror ikke det er så farlig hvor raskt de kommer, så lenge det er helt sikkert at de faktisk kommer så slipper Ukraina å spare på granatene de allerede har. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
9 hours ago, Serpentbane said:

Den tsjekkiske utenriksministeren Jan Lipavsky antyder nå at artillerileveransen de arrangerer igjen har økt. Først var det 500K, så 800K, nå nylig 1 million og for noen dager sider antydet han altså 1.5 million stykk. Dette er veldig viktig for Ukraina, men fremdels er første leveranse to måneder unna om planene ikke har blitt fremskyndet

 

 

Estland har vist funnet noe greier også:

Quote

Estonia found €2-3 billion in shells, missiles for Ukraine, needs funding from allies

Estonia’s Defense Minister Pevkur reveals plans to purchase 800,000 shells for Ukraine, similar to the Czech initiative if allies provide funding.

Det kan være en fare for at Russland snapper opp dette først om vi ikke er raske:

Quote

Pevkur mentioned that Estonia could potentially buy shells mainly from non-European countries, with some European sources, but declined to specify due to sellers’ preferences for anonymity. He noted a race against time to secure 155 mm and 152 mm shells, as Russia is also actively searching for suppliers of the latter through Belarus.

https://euromaidanpress.com/2024/04/02/estonia-found-e2-3-billion-in-shells-missiles-for-ukraine-needs-funding-from-allies/

Endret av Enceladus
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Enceladus skrev (10 minutter siden):

Estland har vist funnet noe greier også:

Det kan være en fare for at Russland snapper opp dette først om vi ikke er raske:

https://euromaidanpress.com/2024/04/02/estonia-found-e2-3-billion-in-shells-missiles-for-ukraine-needs-funding-from-allies/

Hellas annonserte også en støttepakke på 150M Euro i artilleriammunisjon for noen dager siden, men det var uklart om det var en del av den Tsjekkiske pakken eller i tillegg. Jeg antok det var en del av denne pakken.

  • Liker 2
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
14 hours ago, Thor. said:

 

 

 


Det er lett å ønske å omtale russerne kollektivt som avskum, og militæret deres oppfører seg slik, men jeg tror russerne i likhet med alle andre mennesker og folkeslag i historien rett og slett har kjøpt sin egen bullshithistorie og propaganda, om at de er good guys, og at alt som kommer frem enten er løgnpropaganda, eller ulykker. Menneskehjernen har helt eksepsjonell evne til å oversvømme seg selv i bias. Russere flest er mao. ikke noe mer ondskapsfulle enn andre mennesker, men de gjør onde ting, overbevist om sin egen godhet. De er med andre ord eksepsjonelt menneskelige i sin rasjonalisering av det irasjonelle. Folk tror AI vil ødelegge verden. Men vi trenger ingen hjelp til det.

  • Liker 8
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

https://www.cnbc.com/2024/04/02/global-gas-glut-is-set-to-reach-multi-decade-highs-in-the-coming-years.html

The global gas glut could reach multi-decade highs in the coming years, Morgan Stanley says

Natural gas prices have plunged as the world grapples with an oversupply after a warmer-than-expected winter.

 

Veldig mange land har også økt sin produksjon og gjort nyinvesteringer. Selv en ekstremt kald vinter på kontinentet vil ikke lengre true energisikkerheten i Europa.

Russlands eneste fordel var geografisk avstand og billig produksjon. De har fullstendig fucket sin eksportavhengige økonomi på lang sikt. Når Russlands midler er brukt opp på krigen i Ukraina, vil de ikke kunne hente inn mer.

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...