Gå til innhold

Ørjanø

Medlemmer
  • Innlegg

    507
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

1 følger

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Ørjanø sine prestasjoner

1,6k

Nettsamfunnsomdømme

  1. Har du mer enn 200.000,- i inntekt, egenkapital, ingen annen gjeld og kredittevne til å betjene mer enn 1 million med 3% renteøkning skal det være mulig å få lån høyere enn 1 million. Kommer også litt an på hvor mye du har i ek og verdien på boligen du kjøper. Ofte lønner det seg å få et møte i banken fremfor søke lån på nett eller over telefon. Legge frem alle nødvendige dokumenter på inntekt, gjeld, egenkapital og kostnader. Vis et nøktern budsjett som viser hvor mye du kan betjene samt legge inn sparing. Er du i jobb er uføreforsikring lurt. Er du på app eller trygd kan du forsikre banken om at du ihvertfall ikke går ned i inntekt. Man kan også søke lån i husbanken. Eller finne andre måter å komme inn på boligmarkedet på.
  2. Kan ikke skjønne at det kan være lov? Det er da ikke alle som kan hoste opp 50.000,- på en dag. Er det akutte renoveringsbehov som har oppstått nå nylig, som må gjøres nå?
  3. Takk for svar dere. Så konklusjonen vil vel da være at banken kan tape på tvangssalg, men normalt sett ikke.
  4. Det var voldsom forskjell. Mon tro om banken har gjort en stor feilvurdering av boligens verdi? Men uansett er det eieren av huset som blir sittende med restgjelden som skal betales til banken? Har du link til huset?
  5. Ja, det er jo sant. Så stort sett taper ikke banken på tvangssalg. Kanskje hjernecellene mine fungerte likevel da jeg ikke kunne finne ut hva de tapte penger på 😅
  6. Takk for svar. Alle de jeg har snakket med om tvangssalg sier banken taper på det og derfor strekker de seg langt for å unngå det. Så har jeg godtatt det og tenkt de har mer peil enn meg. Men så tenkte jeg, hva er det de egentlig taper på og fant ikke svaret. Takk 😊 Men si man misligholde lånet noen måneder som fører til tvangssalg, også kommer tiden frem til huset er solgt. Og banken kan da kreve forsinkelsesrente. Vil ikke banken fått mer renteinntekter hvis kunden kunne betjene lånet over eks 25 år enn disse forsinkekserentene?
  7. Sikkert dumt spørsmål og et åpenbart svar, men akkurat nå fungerer ikke hjernecellene mine så godt og klarte ikke å Google meg frem til det heller 😅 Man blir fortalt at banken taper penger på at boligen de har pant i blir tvangssolgt. Men hvis huset blir tvangssolgt til under det banken har pant i, blir man vel sittende med gjeld til banken, så banken får dekket den gjelden? Og det inkluderer vel også økte renter i form av forsinkelsesrente på lånet kunden ikke kan betjene? Eller tar jeg helt feil her? Hvis ikke, hva er det egentlig banken taper på ved tvangssalg? Kostnadene med hele prosessen og salg? Fremtidige renteinntekter som ikke blir dekket?
  8. Du husker 22. Juli og 11. sept nettopp fordi det ikke var en vanlig dag. Husker du hva du gjorde 5. August 2007? 7. April 2000? Og alle andre helt vanlige dager? At man ikke husker detaljer fra dagen 22. Juli eller 11. Sept handler mer om at det er irrelevant information man glemmer. Hadde du vært til stede der det skjedde ville det vært mer normalt å huske flere detaljer, gå igjennom dagen i hodet og festet seg mer til hukommelse.
  9. Selv om vi er langt unna USA, skal en slik økning tas alvorlig. Særlig når det kan ha sammenheng med økonomi i flere av sakene. Man skal virkelig ikke undervurdere hvor økonomien har å si for psyken - og dette kan Norge fint forebygge. Ikke bare drap, men selvmord, som det også har vært i flere av sakene, økt kriminalitet mm. Det har vært en del "uvanlige" drap der det hverken er noe psykiatri, rus eller lignende i bildet. Vet ikke helt hvordan psykiatrien skal kunne fange opp dette. Trengs det forbedringer i psykiatrien, absolutt. Og mer enn før trenger flere hjelp, blant annet pga økonomi som underliggende årsak.
  10. Du har ikke lyst å studere litt ved siden av jobb? Kanskje det finnes noen interessante studier på nett som ikke koster alt for mye? Da kan du få lån i lånekassen med gunstigere rente.
  11. Kommer helt an på arbeidsplassen. I utgangspunktet kan abeidsgiver bestemme når man skal ta pause.
  12. Helt uenig at vi ikke skal bekymre oss, nettopp fordi vi ikke ønsker å ende opp som USA, Russland eller lignende selv om vi fortsatt er langt unna. Alt har en konsekvens. Når folk blir fattigere vil også kriminaliteten øke, mindre trygghet, mer uro, penger flyr til langt dyrere brannslukking enn forebygging, mer sykdom etc.
  13. Såpass 😬 Vi skal bare endre feil vi har fikset opp. Ingen ny taskt, så kanskje vi slipper unna.
  14. Ja, kanskje han må det? Det burde vel kanskje megler sagt noe om eller vite. 😬
×
×
  • Opprett ny...