Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det blir som å minelegge hele hagen fordi du ikke liker naboen. Kan gå bra? Men historien viser at det blir katastrofalt.

Her har du sitatet fra Colin Powel igjen: "Unless we act, we are confronting an even more frightening future". Deretter fikk vi IS.

Endret av Abigor
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
37 minutes ago, Kahuna said:

Isolert sett kan vi si at dette ikke handler om Ukraina men om Russland. Landet har en veldig lang historie når det gjelder å blande seg militært med sine naboer. De er ekspansjonistiske imperialister. Som russlands nabo er det i vår klare egeninteresse at de ikke vinner denne krigen.

Enig.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Copium247 skrev (2 timer siden):

Om jeg ikke husker feil så har president Zelenskij signert et dekret som forbyr forhandlinger med Russland.

Hvorfor skal Ukraina forhandle med Russland? Ukraina påfører daglig Russland enorme tap av personell og materiell. Samtidig som de selv har minimale tap av personell og materiell. Ukraina vinner sakte men sikkert dag for dag.

Hvem som mister mest materiell/personell og hvor mye, er en godt bevart hemmelighet. Det er all grunn til å ikke tro på de offisielle tallene.

Nå er det stillingskrig hvor de kaster granater på hverandre, omtrent som i steinalderen. Det skal mye til å utradere godt beskyttede stillinger.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Jg håer Il 76 flyet styrtet pga av at sanksjonene begynner å virke. Kanskje har de blitt tvunget til å benytte pirat-deler under service? Vi vet jo det har vært ulykke pga pirat-bolter på fly tidligere. 

For om dette er relatert til pirat-deler så kan en jo håpe på at langt flere russiske fly vil ramle ned helt av seg selv fremover. 

Meanwhile in Belgorod:

Quote

Droneangrep på FSB i Russland

 

Det har vært et droneangrep på en FSB-bygning i Belgorod i Russland. Det melder det russiske nyhetsbyrået Tass, ifølge Reuters.

Ingen personer skal være såret etter angrepet, men bygningen har blitt skadet.

I løpet av natten ble 58 droner oppdaget og ødelagt av luftvernsystemer i regionen, opplyste forsvarsdepartementet tidligere i dag.

 

Endret av bojangles
  • Liker 6
Lenke til kommentar
9 minutes ago, Serpentbane said:

På en annen side hadde Irak på mange måter en historikk, og skal man tro på noe av informasjonen som har dukket opp så har også Irak uttrykt at de både hadde våpen og vilje til å bruke dem. Nå var det som jeg skrev ikke denne talen som la grunnlaget for avgjørelsen, men den var en del av det Amerikanske synet på situasjonen. Dette var helt åpenbart farget av, som jeg skrev, 9/11 angrepene ille lenge før der militante grupperinger viste både vilje og evne til å gjennomføre betydelige angrep rettet mot sivilbefolkningen.

Ja, avgjørelsen var gjort og det vel vitende om at det ikke var sikkert at beskyldningene stemte. Løgnen handlet om opinion og legitimitet. Det mener jeg blir det samme som påstanden om at vår sikkerhet avhenger av Ukraina.

Her er en spådom -uansett hva som skjer i Ukraina vil det være krig i fremtiden også. Vi har ikke råd til å ta feil motsatt vei heller. I ytterste konsekvens - hvis det faktisk stemmer at vår sikkerhet ikke bare trues men at det blir krig i Norge, så burde NATO invadere Russland for å komme dem i forkjøpet. Skyt først - i tilfelle. For å dra flere paralleller så minner det om atomvåpenstrategien "first strike".

Endret av Abigor
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Abigor skrev (10 minutter siden):

Ja, avgjørelsen var gjort og det vel vitende om at det ikke var sikkert at beskyldningene stemte. Løgnen handlet om opinion og legitimitet. Det mener jeg blir det samme som påstanden om at vår sikkerhet avhenger av Ukraina.

 

Serpentbane skrev (17 minutter siden):

Poenget er altså at jeg ser poenget i det du skriver, men du har en for enkel tilnærming. Det andre er at dette på ingen måte er relevant for Ukraina. Når man advarer om Russland så har dette en helt annen historisk kontekst, og man ser på et veldig realistisk trusselbilde som bygges av mange faktorer. Nei, man kan ikke vite, men det er en overhengende fare for at Russland forblir en direkte militær trussel, og at de absolutt er i stand til å gjennomføre angrep mot Europa, men også andre land i regionen.

Dette er helt reelle muligheter som ikke bare kan avfeies med "det er ikke sikkert det blir sånn". Nei, det er ikke sikkert, men vi har ikke råd til å satse på "det er ikke sikkert", og så ta feil.

Ut over dette har jeg ikke mer å tilføye akkurat denne diskusjonen.

Endret av Serpentbane
  • Liker 5
Lenke til kommentar
Quote

Proukrainske militser ber sivile forlate russiske grensebyer

 

Russiske proukrainske militser oppfordrer sivile til å forlate de grensebyene Belgorod og Kursk i Russland og truer med store angrep mot militære mål der.

Det skriver NTB.

Flere militser sa tidligere denne uka at de hadde krysset grensa til Russland og erobret en landsby i grenseregionen Kursk. Russland har avvist påstandene, og sier alle angrep har blitt avverget.

Dette er jo akkurat slik vi vil ha det. Trusselen, ekte eller ei kan vanskelig forkastes av putin. For om det da kommer et angrep og russerne ikke klarer å slå tilbake angrepet svekker det putins posisjon. Kanskje må putin stokke om og rokkere styrkene slik at det blir noe mindre trykk på front vektorene. 

Jeg håper de russiske rebellene får laget ordentlig kaos fremover. Og slutter noen russere seg til rebellene så er det fort en yderst liten borgerkrig pågang inne i russland. 

  • Liker 9
Lenke til kommentar
2 hours ago, RookieNO said:

Det blir som å sende ungen sin ut for å leke på motorveien, i stedet for å sende den i barnehagen. Det KAN jo gå bra... Det kan jo også hende at ungen finner en diamant på motorveien og tar den med hjem, da er fremtiden til familien sikret!

Du minner meg om scenen i "Dum og dummere - So you're saying there IS a chance"...

Hvis du først skal sitere, kan du gjøre det med riktig skrevet engelsk og sitere utsagnet riktig også? Om jeg ikke husker feil er det: «So you’re telling me there’s a chance?»

Det er i hvertfall riktig måte å si det på, med kontekst.

Lenke til kommentar

Generaloberst Viktor Poznikhir (godt kjent for å ha funnet på mye dritt i Syria) skal være utnevnt til fungerende forsvarssjef.

Det bør bety at Valery Gerasimov enten er avsatt, eller er indisponert på en eller annen måte.
Det har vært flere utskiftninger i militær ledelse den siste tiden i Russland.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Quote

EU enige om milliardpakke til Ukraina 

EU-landene er blitt enige om å bevilge militær støtte til en verdi av 57 milliarder kroner til Ukraina. Det opplyser det belgiske EU-formannskapet.

Nyheten kom etter flere måneder med forhandlinger.

Denne støttepakken ble trenert av Orban. Og EU måtte vel true med å inndra stemmeretten til Ungarn for å få gjennomslag. Godt det ordnet seg. 

Da får en håpe på at det blir tilstrekkelig med skyts, ammo og granater fremover. 

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Sist gang det var avstemning i Luhansk og Donetsk ble også slike kommissærer sendt ut for å øke valgdeltakelsen. Disse banket på døra med to til fire bevæpnede soldater. 

Så kan man spekulere på hva folk krysser av på lappene, om man da først skal stole på integriteten i valgsystemet etter at seddelen er fylt ut... 

  • Liker 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Sitat

 

Påståtte cyberangrep: - Aldri opplevd liknende
Rett før presidentvalget hevder den uavhengige russisk nettavisa seg utsatt for mystiske sabotasjer og trusler.
Et sted mellom hvert 10. og 20. minutt blokkeres serverne hos den uavhengige russiske avisa Meduza.

Nettrafikken kan plutselig øke med rundt 200 ganger. Ukjente brukere utfordrer avisas betalingssystemer ved å legge inn falsk kredittinformasjon.

Dette hevder avisa selv. Ifølge Meduza er det målrettede kampanjer fra russiske myndigheter.

 

https://www.dagbladet.no/nyheter/pastatte-cyberangrep-aldri-opplevd-liknende/81112733

  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
On 12.3.2024 at 7:25 AM, qualbeen said:

Så lenge alle fabrikker og produksjonslinjer skal driftes privat, med krav om overskudd og lønnsomhet, så er jeg ikke sikker.

--

Eller; nei, det er vel ingen vestlige nasjoner som egentlig har egen-produksjon. Alt er styrt av private selskaper, som styrer etter privat-økonomiske hensyn, og de driter hardt i geo-politikk!!

Du kan ikke skylde på private her. Det er staten med feil lover/for lite sanksjoner, samt for mange lover og for lite frihet for de private bedriftene (motsatt av fritt marked), som stikker kjepper i hjulene her.

Det er bare å se på 2. verdenskrig og USA. Private bedrifter fortvilte før krigen da politikken beveget seg bort fra frie markedskrefter. Da krigen kom ble staten helt avhengig av de private bedriftene. De kunne velge pisk eller gulrot. De valgte heldigvis gulrot der de private bedriftene fikk lov til å tjene penger. Det var en enorm suksess og USA klarte å produsere langt mer våpen enn Tyskland. War Production | The War | Ken Burns | PBS

Endret av Cervinus
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...