Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Brother Ursus skrev (17 minutter siden):

 

 

 

Lite trolig; men kritisk stabspersonell var rammet under et ukrainsk angrep på Krim-halvøya da flere Storm Shadow kryssermissiler traff en HQ-base sammen med spesialpersonell. Trolig hadde en delegasjon fra STAVKA i Kreml med Gerasimovs tillatelse kommet på besøk da ukrainerne gikk til angrep og ikke bare ødela deler av HQ ved Sevastopol, men også luftvernsbasen i Yevpatariya-området. 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 3
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

Forresten har vi i Europa et problem; det er ikke bare manglende politisk vilje som hindrer en opprustning av militærindustrien, det har kommet fram at flere konserner hadde demonstrert manglende forstand for alvor og justert opp prisene basert på voksende etterspørsel, uten å realisere alvoret. I eldre tider ville dette ha fulgt til nasjonalisering - for så lite som tretti år siden var det helt utenkelig at et privat selskap kunne ignorere den politiske viljen i sitt egne land. Men det kunne skje; rett og slett fordi det ikke finnes alternativer når etterspørselen skulle dekkes. 

Og her kommer Japan og Sør-Korea inn i bildet med større militærindustri enn den europeiske, japanerne kan fritt selge lisensproduserte våpen og ammunisjon til land med lisensholderen som BAE i Storbritannia mens Sør-Korea kan fritt selge til hvilken som helst NATO-land etter å ha vært akseptert som "NATO-godkjente" våpenselger. Men det er ikke nok, det har nylig blitt kjent at tyske konsernledere gladelig vil forråde sitt land ved å stenge ned fabrikker og utkontraktert arbeidet til andre land - og et av disse landene er UNGARN. Rheinmetall og andre forsvarsselskaper er mer opptatt med å tjene penger enn å stå til tjeneste for sine politiske herrer. 

De fysiske bevisene for bruk av nordkoreanske missilvåpen - som er forbudt ifølge FN-resolusjoner - har fulgt til at FN-sikkerhetsrådet kalles sammen, ettersom Putin har ikke bare mottatt forbudte våpen fra et land som er underlagt FN-blokade som Russland hadde stemt for, men også forbrutt seg mot FNs autoritet omkring Nord-Korea. 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 6
Lenke til kommentar
Quote

Norske jagarfly har kome til Danmark

Dei norske F-16-flya som den siste tida har vore testa i Bodø, har no landa i Danmark. Det skriv Forsvaret i ei pressemelding.

Der skal jagarflya brukast til å lære opp ukrainske flygarar.

– Etter over 40 år i teneste for det norske luftforsvaret, i trening og operasjonar i Noreg og utlandet, vil flya no brukast for å hjelpe Ukraina i sin forsvarskamp, seier oberstløytnant Bård Bakke.

Dei fyrste norske instruktørane reiste til Danmark allereie i oktober for å bista i opptreninga. Flya som er på plass vil no bidra ytterlegare, skriv Forsvaret.

La oss håpe F16 er operativt i Ukraina raskest mulig. 

Endret av bojangles
  • Liker 5
Lenke til kommentar
Quote

Belgorod tilbyr flytting av innbyggjarar

Den russiske byen Belgorod tilbyr no å flytte innbyggjarane sine i tryggleik etter ukrainske åtak, ifylgje guvernøren i fylket. Det melder AFP.

Eit åtak på byen laurdag drap 25 menneske. Det er ifylgje russiske styresmakter det mest dødelege åtaket på sivile i Russland sidan krigen starta 24. februar 2022.

Er det russernes måte å si at de ikke kan beskytte sine innbyggere på skikkelig vis om Ukraina fortsetter å gjengjelde angrep på sivile? Om ikke russerne var barbarer så ville de kanskje stoppet opp og tenkt seg om, hvorfor skjer disse angrepene på belgorod? Kan det være en reaksjon på vår bombing av sivile mål i Ukraina? Så om vi slutter å bombe sivile mål i Ukraina så er innbyggerne i belgorod trygge? Selv folk som sliter med å gjøre to ting samtidig ville klart å trekke korrekt konklusjon og sluttet med terrorbombing. Hva russerne velger får vi se. 

Endret av bojangles
  • Liker 5
Lenke til kommentar
Quote

Raser mot Lukasjenkos grep: – Bare et spørsmål om tid
 

– Vi skal sørge for at diktatoren blir stilt for retten, sier opposisjonsleder.

Den belarusiske presidenten Aleksandr Lukasjenko har signert en ny lov som gir ham selv livsvarig immunitet mot straffeforfølgelse. Signaturen skal også hindre opposisjonsledere som bor i utlandet i å stille i fremtidige presidentvalg i Belarus . Det skriver Euronews.
 

Ifølge den nye loven kan ikke Lukasjenko bli holdt ansvarlig for handlinger begått i forbindelse med presidentembetet. Loven sier også at presidentens familiemedlemmer skal få livslang statlig beskyttelse, medisinsk behandling, og en rekke forsikringer.

– Har ødelagt skjebnene til tusenvis

Loven skjerper også kravene til presidentkandidater betydelig og gjør det umulig å velge opposisjonsledere som har søkt tilflukt i utlandet de siste årene. Bare belarusiske statsborgere som har bodd permanent i landet i minst tjue år og ikke har hatt oppholdstillatelse i et annet land, kan stille til valg.

 

Reaksjoner på de nye retningslinjene har ikke latt seg vente på.

– Lukasjenko, som har ødelagt skjebnene til tusenvis av belarusere, vil bli straffet i henhold til folkeretten, og ingen immunitet vil beskytte ham mot dette. Det er bare et spørsmål om tid, sier opposisjonspoltikeren Svetlana Tikhanovskaja ifølge Euronews.

Nydelig at de jobber mot diktatoren. 

  • Liker 2
  • Hjerte 5
Lenke til kommentar
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q

Visegrad 24 er søppel. Absolutt ingenting som kommer derfra burde man ta for god fisk. En annen pro Ukrainsk Twitter konto som spyr ut misinformasjon er Igor Sushko, påstandene hans blir ofte sitert i denne tråden.

Lenke til kommentar

nYy7d36.jpg

Kverna til Ukraina maler på, 800 russiske soldater forlot fronten igår. russerne fyller på med ca 20 000 nye soldater/vervede per måned. Så selv på dager med "kun 800 falne russere" ligger Ukraina godt an til å pensjonere flere frontsoldater hver måned enn russerne klarer etterfylle. 

Det forsvant også litt panser, artilleri og luftvern. Og droner. 

  • Liker 6
Lenke til kommentar
On 4.1.2024 at 1:57 PM, Gjest MKII said:
On 4.1.2024 at 12:57 PM, Espen Hugaas Andersen said:

Det blir vel fort en ny metode for snikmobilisering. Etter folk har blitt med i MGSF så blir det plutselig slik at MGSF skal sende folk til frontlinjene.

Eller så er det stikk motsatt og at dette er et triks for å UNNGÅ at disse sendes i krigen for å kunne fortsette med det som paralellt med den etniske rensningen i Ukraina, virker til å være en etnisk rensning også internt i raZZland all den tid det jevnt over er raZZiske minoriteter som sendes i krigen og IKKE folk fra Moskva, St.Petersburg eller lignende. Dermed kan det ved protester mot diskrimineringen innvendes med at mannskapene er bundet opp i MGSF og "ikke kan" sendes i krigen, og de blir dermed "fredet" fra krigsinnsats, og minoritetene kan fortsettes å utsettes for etnisk rensning uten at de priviligerte i Moskva, St.Petersburg og lignende rammes.

Hm har du rett, så kan også noen russere bruke kalkulator, og ser at antall falne russere er større enn de tilfører og om avkom av eliten nå og velholdte borgere "taes opp i MGSF" da kan vel det kun bety 1 ting? russland skal gjøre en kraftig mobilisering, og skal straks igang med å samle kanonføde, rett etter valget kanskje? Og samtidig har de sikret at avkom av oligarker og eliten ikke trenger dra ut i krigen fordi de blir rekruttert til MGSF. 

Endret av bojangles
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Copium247 skrev (35 minutter siden):

Gode nyheter om drone produksjon i Ukraina.

https://www.kyivpost.com/post/26372

 

Russland satser også på en stor økning av egen droneproduksjon. Det er helt opplagt at denne krigen har vist en kommende stor dreining av hvordan krigføring vil drives i årene fremover.

https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2024/01/06/195973354/russland-skal-tredoble-produksjonen-av-droner

  • Liker 2
Lenke til kommentar
2 minutes ago, Jalla21 said:

Russland satser også på en stor økning av egen droneproduksjon. Det er helt opplagt at denne krigen har vist en kommende stor dreining av hvordan krigføring vil drives i årene fremover.

https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2024/01/06/195973354/russland-skal-tredoble-produksjonen-av-droner

Ser med skrekk og gru hvis slike droner kommer på avveier i feil hender. Da er de plutselig på en flyplass, sentralbanestasjon, stadion, offentlig personer, bare fantasien setter grenser for hva de kan brukes til. Tror vi alle vet at nesten alt kan kjøpes for penger. Og de får lett plass i en bag eller koffert og veier noen få kilo.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (På 5.1.2024 den 9:28 AM):

Tronen overføres til søstera eller dattera og galskapen fortsetter med en mindre erfaren leder og dermed løsere kanon. Regimet består. NK har en av verdens sterkeste militære styrker og de kommer ikke til å la det passere stille. USA må forvente en grusom hevn, også via angrep på deres allierte i SK.

Vet vi at NK er sterke militært, eller bare antar vi det?

Hvorfor bombes de ikke bare igjen hvis de prøver seg? Har de atomvåpen? Har de en sjanse i helvete mot USA?

Vil ikke en mindre erfaren leder kunne føre til mer ustabilt styre, og dermed øke mulighetene for at hele regimet faller?

Lenke til kommentar
Raul07 skrev (På 5.1.2024 den 10:49 AM):

Jeg har ikke denne meningen, bare sånn at det er sagt. Det er jo selvsagt US government eller noe i den retningen eventuelt for å skjule dette. Igjen, ikke noe jeg tror på selv men mulig mange andre tenker sånn i disse tider. Folk elsker en god konspirasjonsteori.

Det er ingen som har mulighet til å slette denne videoen, og heller ingen grunn til, eller noen ønsker om det.

Men altså, hva er poenget med å komme med påstandene du fremsetter her? Er det bare for å provosere og avspore?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...