Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

ForTheEmperor skrev (1 time siden):

Jeg tror ikke Ukraina kollapser hvis USA begrenser støtten eller stopper helt opp. Er ikke den russiske hæren stort sett redusert? Russland kan ikke sette i gang en ny offensiv mot Kyiv eller andre storbyer?

Tror ikke jeg heller. Men..
Jeg er ingen ekspert på dette, men jeg er pessimistisk alikevel. Tror det er ønsketekning og tro at Ukraina kan vinne krigen hvis man med det mener at de tar tilbake alt okkupert land + Krim. To grunner til det.
Ukraina er helt avhengig av konstant påfyll fra USA. Med det politiske splittende kaos det er der er det uvisst hvor lenge denne støtten kan forsette. USA har enorme økonomiske problemer selv og flere og flere amerikanere mener (forstålig nok) at de bør løse egne problemer først. De fleste vet ikke hvor Ukraina er engang. Vinner Trump valget, som han godt kan gjøre i et USA hvor over halvparten mener politikk ikke har noe med dem å gjøre, så er ihvertfall saken klar.    
Det andre er at Ukraina sloss mot verdens største land. Jo lenger krigen drar ut, jo bedre er det for Putin. Russland har enorme mennesklige og industrielle resurser de på sikt kan moblisere. Og tro at Putin en dag sier nok er nok, vi gir opp og trekker oss ut, er det vel ingen som tror på. Det blir Krim 2014 om igjen.    
Det eneste sannsynlige scenarioet er at vi får en Korea situasjon. En slags våpenhvile, men uten undertegnet fredsavtale.  

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

https://www.forbes.com/sites/davidaxe/2023/10/24/why-would-the-russians-bolt-two-auto-mortars-onto-one-btr-d-tractor/

Why Would The Russians Bolt Two Auto-Mortars Onto One BTR-D Tractor?

Every time it seems the Russian armed forces have tumbled to a technological nadir, they manage to surprise observers with some new and previously unthinkable do-it-yourself armored fighting vehicle.

The latest and most befuddling of these vehicular Frankenstein’s monsters is a BTR-D—a nine-ton, air-transportable armored tractor for airborne troops—sporting not one 2B9 automatic mortar, but two. One on each end.

 

SC_Orks_Banner.png

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Det går hardt ut over det Ukrainske flyvåpenet for tiden 😁

 

Sitat

Newly delivered systems downed 24 planes in five days, Russia says
Recent reports indicate that Russian forces have deployed technologies leading to the downing of 24 Ukrainian Armed Forces aircraft in the past few days. The statement was made by Sergei Shoigu, the Defense Minister of Russia, during a meeting with servicemen from the “Vostok” group who had been recipients of state awards. 

https://bulgarianmilitary.com/2023/10/25/newly-delivered-systems-downed-24-planes-in-five-days-russia-says/

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Sitat

Slovakia skal ikke lenger til å gi våpen til Ukraina, sier landets nye statsminister Robert Fico.

Fico kunngjør det dagen etter at han ble utnevnt som statsminister av president Zuzana Caputova.

Støtten til Ukraina ble et tema i valgkampen. Fico sa da at han vil gi humanitær støtte, men ikke våpen, til Ukraina. Analytikere var imidlertid usikre på om han faktisk kom til å gjøre det.

(NTB)

https://www.nrk.no/

 

  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
Sitat

 

WASHINGTON — Russia’s invasion of Ukraine has shown the US the importance of being able to surge production rapidly, and the Pentagon is now helping Ukraine rebuild its industrial base, according to the department’s top weapons buyer. 

“We’re beginning to pivot to rebuilding, or building, an industrial base inside Ukraine,” William LaPlante, under secretary of defense for acquisition and sustainment, said today at ComDef 2023. “So this is something that is a lot of our work. I spent almost two weeks in Brussels… working on this and you’re gonna see more there.”

 

https://breakingdefense.com/2023/10/pentagon-beginning-to-pivot-to-rebuilding-ukraines-industrial-base-laplante/

  • Liker 6
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/ukraina-har-midlertidig-stanset-aa-bruke-ny-kornrute.POa2JnUb7

Ukraina har midlertidig stanset å bruke ny kornrute

Ukraina vil foreløpig ikke la kornskip seile langs den alternative ruta i Svartehavet. Det er frykt for russiske angrep.

Den alternative transportruta ligger tett opptil kysten helt vest i Svartehavet. Russiske miner og krigsskip gjør at trafikk ellers i havet er umulig etter at Russland trakk seg fra kornavtalen.

Nå varsler ukrainske havnemyndigheter at de midlertidig stanser bruken av ruta. De skriver at trafikken ble stanset tidligere denne uka på grunn av en trussel om økt russisk militæraktivitet i området.

Russlands president Vladimir Putin sa forrige uke at han hadde beordret russiske krigsfly med Kinzjal-raketter til å patruljere Svartehavet.

 

 

Dermed fikk vi kanskje svaret på hva disse MIG-31 ved Sevastopol skal brukes til - internasjonal sult-terrorisme - mot Putins egne allierte. Ikke at de aktuelle landene ser ut til å ha forstått det.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

https://www.bbc.com/news/world-asia-67224782

South China Sea: Biden says US will defend the Philippines if China attacks

BBC Breaking News

US President Joe Biden has warned China that the US will defend the Philippines in case of any attack in the disputed South China Sea.

 

 

Disse øyene og havområdene er utvilsomt filipinske. Kina gjør krav på enorme havområder langt unna kysten sin som går helt inntil Filippinene. Filippinene trakk seg tidligere vekk fra USA og nærmet seg Kina, men de siste årene har man sett at det ikke nytter å forhandle med terroristene i Beijing.

Kina er kanskje ikke klare for å invandere Taiwan riktig ennå, men de føler kanskje på press om at de må foreta seg noe for å støtte sine allierte, Russland og Iran?

  • Liker 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (17 minutter siden):

Kina er kanskje ikke klare for å invandere Taiwan riktig ennå, men de føler kanskje på press om at de må foreta seg noe for å støtte sine allierte, Russland og Iran?

Det kan muligens spekuleres i om Ole Brum (Xi) føler et visst press på å levere noe pga hans "kupp" tidligere da han valgte å oversitte den normale to-periodersgrensen, men jeg tviler. Kina gjør hva som er best for Kina, dvs for Xi, og det gjør de uavhengig av hva det måtte bety for deres allierte.

Til trådens tema: det har vært stille for YouTube-kanalen "Reporting from Ukraine" den siste uken. Skal tro hva som har skjedd...?

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
<generisk_navn> skrev (8 minutter siden):

Det kan muligens spekuleres i om Ole Brum (Xi) føler et visst press på å levere noe pga hans "kupp" tidligere da han valgte å oversitte den normale to-periodersgrensen, men jeg tviler. Kina gjør hva som er best for Kina, dvs for Xi, og det gjør de uavhengig av hva det måtte bety for deres allierte.

Til trådens tema: det har vært stille for YouTube-kanalen "Reporting from Ukraine" den siste uken. Skal tro hva som har skjedd...?

Skjermbilde2023-10-26135335.png.2b4f1bf395b02a246aad7af8b16227d0.png

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Sitat

Ungarn vil ha forklaring fra Sverige før Nato-avgjørelse

Ungarn vil ha en forklaring fra Sverige, før de godkjenner svensk NATO-medlemskap.

Det kom frem under en pressekonferanse onsdag kveld, med den ungarske ministeren Gergely Gulyás, som er ansvarlig for statsminister Viktor Orbáns kontor.

Den ungarske nasjonalforsamlingen kan tidligst ha en avstemning om Sveriges Nato-avstemning den 6. november.

Verken Tyrkia eller Ungarn har så langt godkjent beslutningen om å slippe Sverige inn i Nato, men Tyrkias president har nå sendt saken til behandling i landets nasjonalforsamling.

Kan nokon forklare kva Ungarn driv med no, og kva dei prøver å oppnå? Når landet elskar Russland forstår eg ikkje kvifor landet ikkje tek steget fullt ut og melder seg ut av NATO og inn i CSTO der dei høyrer heime.

Sitat

Sveriges Nato-søknad behandles i den tyrkiske utenrikskomiteen

Utenrikskomiteen i den tyrkiske nasjonalforsamlingen har fått oversendt Sveriges Nato-søknad og innleder behandling av saken.

Forsamlingens talsperson Numan Kurtulmus bekrefter at komiteen har fått saken. Det skjer etter at søknaden ble oversendt nasjonalforsamlingen av president Recep Tayyip Erdogan, noe som regnes som et stort framskritt for svenskene.

Normal saksgang tilsier behandling i utenrikskomiteen, innspill fra forsvarskomiteen og en avstemning i storkammeret. Prosessen tar antakelig mellom fire og seks uker, ifølge den tyrkiske journalisten Guldener Sonomut. (NTB)

Då får ein håpe at Sverige er NATO-medlem før ein skriv 2024.

https://www.nrk.no/nyheter/sveriges-nato-soknad-1.16276819

Endret av torbjornen
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Sitat

Dei 150 norske soldatane i Litauen er med i Nato-innsatsen Enhanced Forward Presence (EFP) i Polen og dei baltiske landa. Tiltaket inneber at Nato-landa har plassert ut større militære styrkar der enn før. Det skal vise at Nato er villig til å forsvare territoriet til heile alliansen.

https://www.nrk.no/norge/slik-trener-norske-soldatar-med-dronar-over-litauen-1.16591371

  • Liker 2
Lenke til kommentar


Dronevideo av russisk angrep som går sideveis. Eller i en sving...

Vistnok nord for Avdiivka og det kunstige fjellet. Noen som har geolokalisert i linken under.

https://nitter.net/TonyaLevchuk/status/1716874455849349206?cursor=SQAAAPA6HBl2gMfZpbaizNMvvoLTua_v4NMvtMfZ_f6pyNMv1ITX4Zm53tMv_oG19bymltQv0sLZnc6kyNMv3ITZjZ3-3tMvJQISFQQAAA#r

Jeg tror det er en minerydder som kjører først?

 

Endret av Enceladus
Lenke til kommentar

Denne var ganske så spesiell, men viser i så fall kraften i tullball på sosiale media.

Veggedyrpanikk i Paris «kan ha blitt spredt av Russland», mistenker fransk etterretning

Det hevdes at veggedyrpanikken som feide over Frankrike, kan ha blitt forsterket av russiske statlige aktører som spredte falske saker på sosiale medier.

Veggedyrpanikk i Paris «kan ha blitt spredt av Russland», mistenker fransk etterretning | ABC Nyheter

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
17 hours ago, Gjest slettet-ld9eg7s96q said:
19 hours ago, Gjest MKII said:

Uten at det vel er noen overraskelse fortsetter raZZere med ufyslig oppførsel, nå også i Kirkenes i Norge:

Hadde jeg vært der, hadde jeg klikket i vinkel. Seriøst. Vet vi ikke kan forvente noe bedre enn den denne grenseløse mangelen på respekt og mentaliteten om å ta seg til rette fra Russerpakket, men hadde jeg visst dette kom til å utfolde seg der, hadde jeg faen meg tatt turen nordover med en kanne bensin, røsket kransen fra idioten og dynket den i bensin og tent på. Dette får meg til å se rødt!

Oppdatering i saken:

Quote

Den russiske kransen er fjernet

https://www.nrk.no/tromsogfinnmark/den-russiske-kransen-er-fjernet-1.16611682

  • Liker 4
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...