Jump to content

Sjokolade1

Medlemmer
 • Content Count

  110
 • Joined

Community Reputation

62 :)

Recent Profile Visitors

1772 profile views
 1. Strengt tatt trenger du ikke bytte til tradisjonell bryter heller, hvis det lar seg gjøre å fjerne dimmer uten at det blir et hull i veggen. Alternativt dekk det til med Hue-bryter av noe slag.
 2. Sjokolade1

  Elbil-tråden

  Slik å forstå at en sånn løsning kunne innebære for brann/feil på anlegg? Det hadde jo vært genialt hvis det var så enkelt og billig. Sliter med å forsvare og bruke særlig mer enn 1000 kr på en løsning for det her, da må jeg heller ta "bryet" med å finne en lader i området. Har ikke inntrykk av at dette er en type kontakt man møter på særlig ofte?
 3. Sjokolade1

  Elbil-tråden

  Takk for svar. Har en Ioniq 5. Har med både vanlig ladekabel (type 2?) og nødlader. Spiller ingen rolle hvilken jeg eventuelt må bruke, er ikke avhengig av å lade fort. Ikke kjent med om det er 230V eller 400V-anlegg. Det er en feriebolig bygget i 2019 (i Danmark).
 4. Sjokolade1

  Elbil-tråden

  Jeg skal til en feriebolig hvor det står at det er stikk til elbillader. Det står at det er følgende : CEE-kontakt IEC-60309: 5-polet, 3 faser med 16A. Redd for å komme frem og ikke ha utstyret i orden. Trenger jeg en adapter/overgang her? Gjerne link til forslag eventuelt.
 5. Da snakker du blant annet om de personene som også eier og driver en av Danmarks største dagligvarekjeder?
 6. Med all respekt, hvis du opplever økonomisk trange tider er det totalt idiotisk å bruke penger på røyk. Full forståelse for at det er lettere sagt enn gjort å slutte, har vært gjennom det selv. Dette er grunnen til at jeg ofte irriterer meg over nyhetsartikler om mennesker som opplever å ha dårlig råd. Det er fullstendig verdiløst all den tid vi ikke vet hva disse menneskene faktisk bruker pengene sine på. Det er mange i Norge som kjøper en pakke røyk daglig, det er ca. 4500 kr i måneden. Jeg mener rett og slett man mister retten til å klage over økonomi hvis man bruker så mye penger på noe totalt unyttig. Dette er ikke for å si at jeg ikke tror veldig mange i Norge i dag opplever reelle økonomiske utfordringer. Men gjennom jobben min får jeg en del innsikt i hvor mange mennesker det er som har lite til ingen kontroll på forbruket sitt, og det irriterer meg da veldig når disse samme menneskene klager over høye priser/lave lønninger etc.
 7. Er jeg den eneste som synes 53000 kr virker som en hinsides pris for å utskiftning av to vinduer og én dør? Hvis man antar at dette er ganske rett frem-arbeid såklart. I mitt hode tenker jeg rundt 10 000 kr totalt per vindu/dør. Ja, jeg har hatt flere håndverkere på besøk relativt nylig.
 8. Takker for svar. Jeg er utålmodig av meg, ble den hos Elkjøp. Skulle jo ønske jeg hadde sett den siste kommentaren først, men jeg er uansett helt fornøyd foreløpig. De hadde sånn innbytte-deal, så fikk enda 2000 kr rabatt for en gammel, verdiløs PC. Ga altså bare 5500kr for den jeg linka, så føler det ble et veldig bra kjøp.
 9. Dette var nytt for meg. Vil det si at jeg som har Easee-lader, og bruker smartlading med Tibber, kan få denne støtten?
 10. Den første linken jeg viste til understøtter faktisk dette. https://www.nve.no/reguleringsmyndigheten/kunde/strom/spoersmaal-og-svar-om-stroemstoette-for-hoeye-stroempriser/ "Støttesatsen er en prosentandel av prisforskjellen mellom 70 øre/kWh og den månedlige gjennomsnittsprisen på kraftbørsen."
 11. Prisen på regninga går ikke ned ved at jeg øker forbruket når prisen er lav, prisen går ned fordi jeg bruker masse strøm i de timene når strømstøtten i kr/øre er høyere enn spotprisen. Jeg tør ikke si sikkert om strømstøtten baseres på gjennomsnittlig pris på faktisk forbruk, eller gjennomsnittlig månedspris fra kraftbørsen, Nord Pool. Jeg vil tro det er sistnevnte. Uansett tror jeg du grovt overvurderer effekten disse billige timene har på gjennomsnittlig pris på forbruket. Det er nok heller få som faktisk gjør en innsats for å øke forbruket fordi strømmen er billig, flertallet tenker naturligvis ikke over at det faktisk er lønnsomt.
 12. Skjønner hva du prøver å si, men la oss gjøre dette litt enkelt: I følge linken under fra Norgesenergi endte gjennomsnittlig strømpris her i Sør på 174øre/kWt i april. Strømstøtten ble da 104øre/kWt. Vi kan vel anta at tallene ser omtrent like ut for mai. 2-3 dager med lave priser vil ikke endre dette nevneverdig (men kanskje det ville gjort det, hvis ALLE skrudde opp strømforbruket voldsomt disse billige timene, som jeg tror var poenget ditt?) https://norgesenergi.no/stromsmart/statens-stromstotte-april/ Hvis jeg klarer å bruke 200kWt når prisen er 20 øre/kWt, så vil jeg få strømstøtte på 104 øre/kWt også for dette forbruket, og tjener da penger.
 13. Her er det nok du som har misforstått. Må innrømme at jeg ikke henger helt med på ditt siste avsnitt. Dette står enkelt forklart her: https://www.nve.no/reguleringsmyndigheten/kunde/strom/spoersmaal-og-svar-om-stroemstoette-for-hoeye-stroempriser/ Dette er derfor de med gode fastprisavtaler har kommet svært godt ut av strømstøtteordningen.
 14. Ikke bare er strømmen billig disse timene, det er lønnsomt å bruke mest mulig strøm når prisen er så lav, på grunn av strømstøtten.
×
×
 • Create New...