Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Brother Ursus skrev (13 timer siden):

 

Dette er automatkanonskytset fra kamphelikopteret Apache, montert på et kjøretøy med sensorutstyr for skytteren som skal være i stand til å finne og skyte ned flygende gjenstander som å treffe mål på bakken med stor treffsikkerhet, sannsynlig med HEI/HEDP ammunisjon. M230-skytset kan treffe et mål på 4 km og med Slinger-systemet blir det da mulig å kunne treffe så langt vekk, trolig at skytteren oppdage og skyte ned FPV-droner med utstyrets assistanse. 

Men slike direktekinetiske våpensystemer som skal være i stand til å skyte ned spotterdroner, må når 5 km i høyde og minst 10 km i direktelinje med korreksjonsutstyr som gjør at man kan treffe på meget lang hold i forholdet til skuddbane, vind og tyngdekraft som målets bevegelse. 30mm etter min mening er for lite, det er 40mm som kan når 12,5 km, selvsagt er dette Bofors L/70. M230-skytsets eneste fordel er at dette er mindre og lettere i sammenligning. 

ASU-57 i virkeligheten er ikke annet enn en kanon på belter, den kan ikke sammenlignes engangs med en ekte stridsvognødelegger fordi dens rolle var opprinnelig som infanteristøttende ildgivningskjøretøy, og er ikke engangs gitt noe form for beskyttelse - disse kalles angrepskanoner ("assault guns"), selv om kanonskytset i virkeligheten var en anti-tank kanon som et rent flatbaneskyts, som var valgt pga. den lave vekten.

Ch-51 57mm kanonen er derfor veldig dårlig egnet for infanterikamp fordi HE-granaten er for svak, ettersom kanonammunisjonen måtte ha egnede dimensjoner for størst mulig penetreringskraft - og den er harmløst mot alle vestligbygde stridsvogner siden 1960-tallet. Det er ikke engangs plass for ammunisjon utover minst et dusin lange enhetspatroner som er krevende å bruke. Ved å være basert på ZiS-2 kanonen fra 2.vk betyr det at ASU-57 teoretisk sett kan treffe på 8 km hold, men på kjøretøyet ligger den så lav, at rullende terreng vil være katastrofalt om man vil sikte på mer enn få kilometer hold. 

Så det er et meget åpent spørsmål hva ASU-57 skal til. De er i praktisk tanketter. 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 6
Lenke til kommentar
torbjornen skrev (På 1.10.2023 den 8:56 AM):

Det hadde vel ikkje blitt nokon andre reaksjonar enn fordømming av Russland kvar gong russiske overgrep vart avslørte. Ukrainarane ville ha vore overlatne til seg sjølv. Vesten rekna eigentleg med at krigen ville vere over i løpet av kort tid, og svarte med å evakuere sine borgarar. Det tok lang tid før ambassadetilsette vende tilbake, og enno lenger tid før offisielle delegasjonar med statsleiarar byrja å besøke Kiev. Og sjølv med eit oppegåande Ukraina som stadig kjempar mot den svekka russiske bjørnen som likevel har bite seg godt fast ser ein at land som Tyskland og USA nøler med å gje den hjelpa dei treng for å vinne krigen. Med stadig fleire russofile land tykkjer eg at det byrjar å sjå mørkt ut for Ukraina og for verdssituasjonen.

Her er litt meir om bakgrunnen for det som skjer i Slovakia:
https://www.nrk.no/urix/populistparti-vann-valet-i-slovakia-1.16575336

"Smer er bygd på sosialdemokratiske verdiar og kombinerer sosialisme med nasjonalisme. Dei forfektar både velferd og strengare migrasjonspolitikk."

Så.. nasjonalsosialisme?

Utrolig at slovakere stemte på dette søppelpartiet.

Og så er det en eller annen "forsker", Elisabeth Bakke, som driver med bortforklaringer og rettferdiggjøring av dette nazivennlige partiet. Kvalmende.

 

  

JK22 skrev (På 1.10.2023 den 10:00 PM):

Motoffensiven har trolig blitt kuttet ned til et minimum, den russiske motstanden og villigheten til å ofre menn uten stans sammen med voksende bruk av glidebomber og Shahed-droner har fulgt til at ukrainerne måtte stoppe opp. 

The pro-Ukrainian activist group “DeepMap” has taken stock of the Ukrainian counteroffensive. It is more than sobering.

No element of surprise, no breakthroughs, catastrophic communication, no strategic success, Russians reinforcing the Surovikin Line in the south faster than it is being breached in the north, prospect of a long war beyond 2024.

And all of this against the backdrop of declining or at least stagnating Western support.

Slovakia is likely to break away soon, in Poland there is also a threat of a coalition with the participation of a pro-Russian party, the rise of the AfD in Germany (not to mention the Times Blender), the elections in the USA next year with an open outcome, etc.

All in all, the outlook for Ukraine's state sovereignty and territorial integrity is bleak. And no! Unfortunately, “negotiations” are not an option either. Not only because Moscow is not offering any negotiations at all, but because in the current situation they would have to be conducted from a position of weakness and would at best result in a freezing of the front or create a springboard for further Russian offensives.

So what remains? I'm afraid moving on is the only option. Despite all the bloodshed. Hoping for more modern and effective Western weapons (ATACMS and F-16 are coming) and hoping that thousands more dead Russians and Ukrainian strikes deep in enemy territory will lead to new, surprising dynamics in Russia itself, keyword mercenary uprising.

Den eneste sjansen for en ukrainsk seier er å fortsette krigen, men de har nådd smertegrensen og kan ikke miste 250,000 menn til uten katastrofale demografiske og samfunnsøkonomiske følger i 2024-25. Det begynte å bli klart at manglende NATO-trening, dårlig ledelse og dårlig strategisk valg sammen med det voldsomme overtaket av ildkraft på russisk hold som på mirakuløst vis klarte å ruste opp mye raskere enn antatt har fulgt til at motoffensiven strategisk sett har blitt et ukrainsk nederlag. En blanding av elendig innsats på NATOs side og ødeleggende overoptimisme på ukrainsk side har fulgt til at man kan ha mistet 50,000 menn til ingens verdens nytte akkurat som Joffre, Haig og Falkenhayn i året 1916.

Det er klart at russerne vil aldri slutte fred med Ukraina fordi de vil bare inngå narrefred for å fortsette deres ødeleggelsen av den ukrainske nasjonalstaten, for lenge Russland nektet å erkjenne Ukrainas eksistens er det umulig å inngå avtaler med en part som har gjort avtalebrudd og forræderi til en kunst. Det som hendt i Nagorno-Karabakh gjort det meget innlysende at man ikke kan stole på et så amoralsk og forrædersk regime underlagt en mann med sviktende dømmekraft og fravær på konsekvensvurdering. Putin vil aldri, aldri, ALDRI slutte fred med Ukraina! 

Biden-administrasjonen har rotet det meget stygt til, det var galskap av Sullivan å hindre våpenleveranser og vital assistanse i så lang tid, at motoffensiven måtte starte med utilstrekkelige krefter i håp på et mirakel som utebli, og Vesten hadde dessuten aldri overhodet tenkt langsiktig utover å tvinge gjennom en russisk kapitulasjon i håp om at en rask seier kan "normalisere" situasjonen. Selv om det er blitt meget åpenbart at det nå er 100 % garantert at NATO og Russland vil komme i krig før eller senere i 2023-2050 så lenge Putinismens vanvidd holdes i livet. 

Det er veldig trist å konstatere at PiS vil vinne oktobervalget, men dessverre hadde opposisjonen gjort en meget stor feil ved å inkludere pasifistiskorienterte krefter og et pro-russisk parti slik at disses kamp for demokrati og toleranse undermineres fra innsiden. AfD i Øst-Tyskland har blitt sterkere enn tidlig, samtidig som folk flest er blitt opphisset over vanskjøtselen som hadde hendt i Merkeltiden. Situasjonen i Slovakia er alvorlig, for mye tyder på at Fico vil innlede samarbeid med Hlas fra et utbryterparti og dermed ta regjeringsmakten. Fico er meget kontroversielt med hans EU-politikk med synlig brodd mot NATO og sterkt mistenkt for antidemokratiske sinnelag - han anklages for medvirkning til et drap i 2018. Fico er en løs kanon i Erdogan-stil. 

Det kom innrømmelser på tysk hold om at russisk gass var essensielt for den tyske økonomien i fravær på atomkraft. Mange i Tyskland lengter etter "de gode gamle dager" og vil dumpe Ukraina i disses kortsiktighet, men det er de tyske velgernes egne feil; de hadde vært for liberalt med innvandring fram til 2015, de hadde vært ignorant omkring atomkraftbekjemping, og de hadde ikke forstått at de hang for lang bak resten av verden innenfor transport og industri. Deres stat hadde blitt en parasitt som suget til seg gass, olje, teknologi og arbeidsplasser fra Europa. 

I USA er republikanerne i en enorm krise etter nærkatastrofen hvor man var bare minutter fra nedstengning, alt som kunne oppnås var en utsettelse på 45 dager uten at man kan se en løsning, så lenge McCarthy og de fleste republikanerne ikke ville innse at flerpartisamarbeid er nødvendig i en fastlåst kongress med bare 221 mot 212. McCarthy tvunget demokratene til å velge bort Ukrainastøtten, og nå prøver han å hale ut tiden til voksende sinne for flertallet i kongressen som er presset mot bristepunktet. Trumps vanvidd og republikanernes selvdestruktivitet som oppmuntres av store deler av folket som så ut til å ha mistet vettet, gjør at man frykte det verste i 2024-presidentvalget. 

Det blir bare verre og verre. Den vestlige inkompetansen er lik dødelig som Putins fornektering av Ukrainas eksistensrett for det ukrainske folket som har mistet hundretusener av liv og lem, og som ikke kunne se en slutt på krigen så lenge det fatalistiske folket i Russland fornekte seg fra virkeligheten og endog lykke slik at de villige lide og dør for den store Guden/Djevelen. 

Mangel på suksess gjør at det blir for mye ønsketenkning - som jeg hadde sett under den andre Nagorno-Karabakh krigen hvor armenerne endt opp med å bedra seg selv mens alt brant opp omkring dem i de siste tre uker av krigen. 

Putin smiler, denne djevelens sønn kan se hvordan verden faller fra hverandre. Hans beste venner er ikke Xi eller turbankledde oldinger, men inkompetente og virkelighetsfjerne politikerne i Vesten og amoralske og grådige vestlige oligarkliknende forretningsfolk. 

Dette blir veldig bipolart. Fra himmel til helvete i løpet av noen få timer. Og nå en "analyse" uten kildehenvisning, der noen som vi ikke vet hvem er skal uttale seg om status. Hva med kildehenvisninger?

  • Liker 5
Lenke til kommentar
JK22 skrev (2 timer siden):

Dette er automatkanonskytset fra kamphelikopteret Apache, montert på et kjøretøy med sensorutstyr for skytteren som skal være i stand til å finne og skyte ned flygende gjenstander som å treffe mål på bakken med stor treffsikkerhet, sannsynlig med HEI/HEDP ammunisjon.

Nei, EOS Slinger bruker samme type ammunisjon som Skynex, dvs. ammunisjon som detonerer på programmert avstand (rett foran målet) og sprer en sky av småfragmenter som ødelegger målet. Man trenger altså ikke et direkte treff på dronen som skal skytes ned. 

Den kan sikkert skyte med HEI/HEDP mot bakkemål også, men da må man bytte belte og innhold i ammoboksen siden den ikke har dual feed. Mot infanteri vil nok AHEAD-ammunisjonen uansett virke særdeles bra. 

Endret av Jens Kr. Kirkebø
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
On 2.10.2023 at 8:06 AM, Raul07 said:

Tror jeg du misforsto mitt innlegg, jeg tror knapt et ord som kommer fra Russland, de lyver så og si hver gang de åpner munnen. Jeg har også vært i Ukraina 8-9 ganger siden 2015, så jeg er definitivt ikke på Russisk side i denne konflikten men jeg sitter likevel med en dårlig følelse for Ukrainas del. Muligens det jeg er mest bekymret for er hva som skjer i Amerika og deres valg, der kan veldig mye bli endret. 

Javel? Du skrev følgende:

  

On 1.10.2023 at 10:47 PM, Raul07 said:

Desverre sitter jeg med en veldig dårlig følelse rundt det meste med denne konflikten kontra mange av oss. Dette er min spådom, når Putin den dag forsvinner eller taper blir det enda mer ekstrem person som kommer til makten. Denne konflikten vil nok ikke ta slutt før Ukraina sier at de "godtar at Russland tar disse områdene de har annektert. Det er synd men Russland er mest sannsynlig overmakten her. Enten det eller ww3. 

Mitt svar til deg var at du har slukt russisk propaganda. For det er du som sier at eneste veien til fred er at Ukraina avstår de annekterte områdene til russland, eller så ender det i tredje verdenskrig. Du må gjerne lyve for deg selv men dette var det du skrev. Og vi så jo hva som skjedde da russland tok Krim i 2014. Det ble jo ikke fred. Det ble russisk støtte til mer splid og uroligheter samtidig som russland forberedte seg på invadere og ta hele Ukraina. Heldigvis så klarte jo russerne og kuke det til for seg selv i februar 2022 så det store angrepet på Ukraina ble en militær fiasko av det virkelig store slaget. 

Hva tror du skjer om Ukraina gir fra seg de okkuperte områdene? Jo russerne kommer til å ruste opp og når de neste gang invaderer resten av Ukraina så har de langt kortere vei til målet og bedre logistikk. Så nei, om Ukraina avstår land til russland så er det bare en garanti for vi får en repetisjon av dagens situasjon straks russland har fått produsert mer våpen, tanks og artilleri. 

Den eneste måten å få stoppet krigsforbryterne er at de taper i Ukraina. Og at det tapet blir så fullstendig at det tar russland flere tiår å ruste opp igjen. Da kan vesten puste rolig noen år. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
bojangles skrev (14 minutter siden):

 

Den eneste måten å få stoppet krigsforbryterne er at de taper i Ukraina. Og at det tapet blir så fullstendig at det tar russland flere tiår å ruste opp igjen. Da kan vesten puste rolig noen år. 

Aller helst bør russland tape så hardt, at landet splittes opp, slik at den banale stormannsgalskapen åpenbart mange russere, og deres ledere har, kommer til veis ende for godt..

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Gjest slettet-ld9eg7s96q skrev (På 2.10.2023 den 8:59 AM):

https://www.kyivpost.com/post/22133

‘Stunningly Ignorant’ Elon Musk Blasted for Latest Ukraine Tweet

“A dedicated follower of the Neville Chamberlain school of appeasing murderous dictators reveals his appalling ignorance,” wrote one person in reply to Musk.

For de som enda hadde noen tvil om hvilken side av konflikten Elon Musk var på

Denne tråden forklarer/spekulerer litt i hvorfor rikinger som Elon Musk så helhjertet kjører på med Russiand-propaganda og generelt elsker diktaturer. Kort fortalt handler det blant annet om at de føler seg holdt tilbake av lover og regler i demokratier, og de ser at det er lettere å få gjort ting i diktaturer så lenge de er på diktatorens godside.

De ofrer gjerne demokrati for makt og rikdom fordi de antar at de vil være blant eliten også i et brutalt diktatur. Og da har de friere tøyler når det gjelder å misbruke arbeidere og slå hardt ned på dissens.

Gjest slettet-ld9eg7s96q skrev (På 2.10.2023 den 11:36 AM):

Han var aldri ment for noe nobelt, det var alltid en eneste stor grift fra begynnelsen, for at smaragdgnomen skulle kunne karre til seg mer velstand.

Det er nok ikke helt riktig. Uavhengig av årsaker til at han har gjort som han har gjort, så kan ingen betvile at han virkelig har oppnådd mye. Å skape suksessrike og markedsledende bedrifter kan neppe kalles "grifting". Men man kan selvsagt undersøke om det er brukt uakseptable metoder.

Musk er ekstremt dyktig til enkelte ting, men en komplett idiot når det gjelder andre ting. Og akkurat som han ikke automatisk blir flink til alt fordi han er flink til noe, så betyr ikke det at han er idiot på enkelte områder at han er det innenfor alle områder. Han vet faktisk hva han snakker om når det gjelder energi, teknologi, osv.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
34 minutes ago, bojangles said:

Javel? Du skrev følgende:

  

Mitt svar til deg var at du har slukt russisk propaganda. For det er du som sier at eneste veien til fred er at Ukraina avstår de annekterte områdene til russland, eller så ender det i tredje verdenskrig. Du må gjerne lyve for deg selv men dette var det du skrev. Og vi så jo hva som skjedde da russland tok Krim i 2014. Det ble jo ikke fred. Det ble russisk støtte til mer splid og uroligheter samtidig som russland forberedte seg på invadere og ta hele Ukraina. Heldigvis så klarte jo russerne og kuke det til for seg selv i februar 2022 så det store angrepet på Ukraina ble en militær fiasko av det virkelig store slaget. 

Hva tror du skjer om Ukraina gir fra seg de okkuperte områdene? Jo russerne kommer til å ruste opp og når de neste gang invaderer resten av Ukraina så har de langt kortere vei til målet og bedre logistikk. Så nei, om Ukraina avstår land til russland så er det bare en garanti for vi får en repetisjon av dagens situasjon straks russland har fått produsert mer våpen, tanks og artilleri. 

Den eneste måten å få stoppet krigsforbryterne er at de taper i Ukraina. Og at det tapet blir så fullstendig at det tar russland flere tiår å ruste opp igjen. Da kan vesten puste rolig noen år. 

Har nå aldri sagt at jeg vil Russland skal vinne denne konflikten, og jeg har heller aldri slukt russisk propoganda, så ikke kom med hva jeg tror på eller ikke det, jeg vet selv hva jeg tror på... For det andre så har jeg hatt mange turer til Ukraina, veldig artige turer. Ingenting negativt å si om landet utifra turene mine. Så det hadde vært fantastisk om man klarer å ta tilbake alt territorium fra Russland. Jeg tror personlig det blir ekstremt vanskelig og det gjør meg absolutt ikke til noe pro russer... 

Endret av Raul07
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
9 hours ago, Psykake said:

Slike personer har altså selvbestemmelsesrett og stemmerett i Norge.

 

 

Screenshot_20231003_131334_Samsung Internet.jpg

Dette er jo helt vanlig nivå blant pro russere, ta en tur over på FD så ser dere kron eksempler på nyttige idioter blant flere. Han ene er så ekstremt at han burde man egentlig bare kastet i en celle så kastet nøkkelen til helvete etterpå.

Lenke til kommentar
14 minutes ago, Markiii said:

Denne tråden forklarer/spekulerer litt i hvorfor rikinger som Elon Musk så helhjertet kjører på med Russiand-propaganda og generelt elsker diktaturer. Kort fortalt handler det blant annet om at de føler seg holdt tilbake av lover og regler i demokratier, og de ser at det er lettere å få gjort ting i diktaturer så lenge de er på diktatorens godside.

De ofrer gjerne demokrati for makt og rikdom fordi de antar at de vil være blant eliten også i et brutalt diktatur. Og da har de friere tøyler når det gjelder å misbruke arbeidere og slå hardt ned på dissens.

Takk for den! Spekulasjoner, men dog: Jeg lurer virkelig på hvorfor en forumbruker som identifiserer seg politisk på Ap politikk så helhjertet støtter Russland og Musk, når knusing av fagforeninger og andre rettigheter ser ut til å være målet. Ser ut til at spørsmål om sensur overskygger alt annet.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (18 timer siden):

Amerikanske spionfly omringet i går Kaliningrad. Vil tro de samkjører og triangulerer dataene sine for å kartlegge alt som finnes der. Dette er også et helt tydelig signal til Kreml om hva de kan forvente dersom de angriper NATO eller bruker atomvåpen.

avQBbgd_700bwp.webp

Har de ikke flydd den ruta jevnlig i over et år nå? Jeg tolker ikke noe signal/trussel til Moskva inn i de flyvningene. Uansett, disse flyene kan nok fint triangulere alene. Dvs. flyet flytter jo på seg så de får jo lyttet på signaler fra ulike posisjoner uansett.

Lenke til kommentar
Jens Kr. Kirkebø skrev (1 time siden):

Nei, EOS Slinger bruker samme type ammunisjon som Skynex, dvs. ammunisjon som detonerer på programmert avstand (rett foran målet) og sprer en sky av småfragmenter som ødelegger målet. Man trenger altså ikke et direkte treff på dronen som skal skytes ned. 

Den kan sikkert skyte med HEI/HEDP mot bakkemål også, men da må man bytte belte og innhold i ammoboksen siden den ikke har dual feed. Mot infanteri vil nok AHEAD-ammunisjonen uansett virke særdeles bra. 

Det er nok Northrop Grumman Defense Systems sin LW30 PROX som brukes mot droner++.

Disse programmeres når de blir skutt ut, og kan settes til nærhet(proximity), punktdetonering (PD) og PD-forsinkelse (PDD), og inkluderer også en selvdestruksjons funksjon. Runden er designet for å ta ut ubemannede flysystemer (UAS), lette pansrede kjøretøy og tropper i det fri.

https://eos-aus.com/defence/counter-drone-systems/slinger/

 

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (På 3.10.2023 den 2:55 AM):

Jeg kan ikke forstå hva det er russerne skal slå tilbake *med*.

De har åpenbart en hel del utstyr "i ermet" fortsatt. Noen sider på nett mente f.eks de bare hadde 3300 operative tanks totalt i hele landet, før invasjonen trappet opp i fjor. Nå har de visstnok tapt 4732 i følge Ukraina og i følge Oryx er 2863 visuelt bekreftede tap. Tapene har vært ganske jevne i hele 2023 så det er ingenting som tyder på at de er helt på randen av å bruke opp sine siste tanks. Regn med fortsatt jevne tap i månedsvis framover.

Selv om man finner en og annen steingammel tanks så betyr ikke det at de bare har sånne igjen.

Endret av Simen1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (26 minutter siden):

De har åpenbart en hel del utstyr "i ermet" fortsatt. Noen sider på nett mente f.eks de bare hadde 3300 operative tanks totalt i hele landet, før invasjonen trappet opp i fjor. Nå har de visstnok 4732 i følge Ukraina og i følge Oryx er 2863 visuelt bekreftede tap. Tapene har vært ganske jevne i hele 2023 så det er ingenting som tyder på at de er helt på randen av å bruke opp sine siste tanks. Regn med fortsatt jevne tap i månedsvis framover.

Selv om man finner en og annen steingammel tanks så betyr ikke det at de bare har sånne igjen.

En regel med visuell dokumentert tap er at dette representere 75 %, så 3,000-tallet er utvilsomt for lengst sprengt. Flere stridsvognparker for utrangerte stridsvogner i Russland har blitt tømt eller drastisk redusert, og det er helt sikkert rundt 900 russiske stridsvogner til ethvert tidspunkt i Ukraina, ikke medregnet de gamle T-55 stridsvognene, og kanskje like mange i Russland.

I USA har den russisk-ukrainske krigen fått store politiske følger, brushodet McCarthy som hadde meget uansvarlig ført hans land meget nær en nedstengning, har fått sparken som speaker for Representantenes hus i kongressen fordi han oppsøkte demokratenes hjelp med hans lovforslag i aller siste øyeblikk, selv om ekstremistene i hans parti vil reise mistillitsforslag mot ham (som er absurd og antidemokratisk!). Demokratene som kunne ha reddet McCarthy, hadde signalisert at de vil få hans tilslutning til en ny lov om videre støtte til Ukraina. Men akkurat der gjort han kanskje hans livets dummeste handling; han nektet og foretrakk å trekke ut tiden selv om det er bred støtte for Ukraina-støtte. 

Dermed satt demokratene tilbake med bitre ansikter og så på da ekstremistene anført av Matt Gaetz reist mistillit mot McCarthy, som hadde dessuten påkalte seg voldsom irritasjon fra moderate som hardlinjes republikanerne omkring Ukraina og hans katastrofale ledelse, en riksrettsprosess hadde startet mot president Biden uten bevisbyrde, som skal ha gjort mange i GOP opprørt fordi dette er suppekoking på bare spiker! 

216 (demokratene sammen med 8 republikanerne ) stemt for mistillitsforslaget mens 210 stemt mot. Demokratene og de moderate republikanerne kunne ha samarbeidet, men begge parter hadde gått lei av hele saken og dermed stemte man bare langs partiskillelinjene så snart det var klart at det ikke vil bli flerpartisamarbeid. Dette har kastet USA ut i krise, for første gang var et mistillitsforslag lagt fram og vedtatt, og det hendt på et meget skrøpelig og ufattelig antidemokratisk grunnlag.

Patrick McHenry vil nå overta rollen etter McCarthy.

Biden er helt fra seg av raseri, han måtte drive brannslukking globalt sett med nærmeste alle allierte land som har blitt dypt bekymret over at Ukraina-støtten utestenges og at kongressen ikke lenge vil bevilge penger for det amerikanske folkets allianse- og vennskapelige forpliktelsene som knytter USA til to tredjedeler av verden. Hardlinje republikanerne ser nå at de får ikke gjennomslag for sine hjertesaker inkludert støtte til Ukraina, og kastes ut i forvirring. McCarthy hadde laget et ufattelig stort rot for alle, slik at demokratene kastet ham ut.

Det var Ukraina som fikk McCarthy kastet ut. Hvis han umiddelbart gått inn for støtte til Ukraina, ville dette ikke ha hendt. Mon tro hva det var som fikk ham til å tørne helt ut? Nå sitter han i gangen med mange mektige fiender også i hans egne parti. 

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar

https://www.cbsnews.com/news/how-bradley-fighting-vehicles-help-ukraine-60-minutes/

Ukrainian Serhiy Gavryliuk is a truck commander on a Bradley. A civilian until the war began last year, Gavryliuk received a month-long intensive training with the U.S. military in Germany. He told Williams that Bradleys have helped keep his fellow Ukrainian soldiers alive, and sometimes, have even deflected Russians without having to fire a shot.

"It scares them," Gavryliuk said. "When we hear their radio and they hear that Bradley coming, they start to run away."

The Bradley is adept at protecting its occupants against Russian forces, in part, because it was specifically designed to do so decades ago.

"If you go back to the Cold War, the United States realized that if we were in a conflict with the Soviet Union, we were going to be grossly outnumbered. And so, the whole concept was fight outnumbered and win," said Lt. Gen. Ben Hodges, a retired Army officer who was the commander of the U.S. Army in Europe. "And the only way you can do that is, if you've got longer range, you're able to hit a Soviet tank before it even sees you."

As a result of these Cold War calculations, Hodges said, the Bradley fighting vehicle, the Abrams tank, and the Apache helicopter were all introduced to the American military because of their ability to face an enemy whose manpower vastly exceeded that of the Americans.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...