Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gouldfan skrev (4 minutter siden):

Saklig innlegg....

Jeg tror ikke sabotasje mot atomanlegg fører til noen vestlig intervensjon.

Det spørs selvsagt på nøyaktig hva som skjer, jeg kan se for meg en vestlig intervensjon hvis det blir en ordentlig worst case og spredning av radioaktivtavfall over hele øst Europa. Når det er sagt tror jeg ikke vi får en heftig eksplosjon ala Tsjernobyl, fordi som flere har påpekt er disse reaktorene bygd på en helt annen standard for å unngå nettopp det. Det vi derimot kan få at det siver ut radioaktive stoffer i Zaporizhzhia og resten av sør-østlige Ukraina og ødlegger all mulighet for agrikultur og annet de neste ti årene minst.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Sitat

Minst fire skadet etter angrep mot Lviv

Guvernøren i Lviv-regionen i Ukraina melder at minst fire personer er skadet etter et angrep mot byen Lviv vest i landet natt til torsdag.

– Kritisk infrastruktur i Lvoiv har blitt skadet og det er skadde, sier Maksym Kozytskiy i et innlegg på Telegram, ifølge Reuters.

Ordføreren i byen Lviv, Andrij Sadovij, sier at fire personer er registrert såret foreløpig, og at tallet øker. En av dem er alvorlig såret.

Det var strømbrudd, og det ble meldt om telefonforstyrrelser i byen da flere eksplosjoner ble hørt etter at flyalarmen gikk.

Det ble også meldt om flyalarm over hele Ukraina og raketter på vei mot flere andre byer i løpet av natten.

Sitat

Ordførerer: Tre drept etter missilangrep mot Lviv

Ordføreren i den ukrainske byen Lviv Andrij Sadovij sier torsdag morgen at minst tre personer mistet livet i nattens missilangrep mot byen Lviv, som ligger vest i Ukraina mot grensen til Polen.

De skal ha mistet livet etter at en boligblokk ble truffet, skriver Reuters.

Guvernøren i regionen sa tidligere natt til torsdag at flere var skadet.

– Kritisk infrastruktur i Lviv er skadet, og det er sårede, sier guvernør Maksym Kozytskyj i en melding på Telegram.

Det var strømbrudd, og det ble meldt om telefonforstyrrelser i byen da flere eksplosjoner ble hørt etter at flyalarmen gikk.

Det ble også meldt om flyalarm over hele Ukraina og raketter på vei mot flere andre byer i løpet av natten. (NTB/VG)

 

Endret av torbjornen
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Sitat

Zelenskyj: Motoffensiven burde startet før

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj mener at motoffensiven mot de russiske okkupasjonsstyrkene burde startet tidligere.

Det sier han i et intervju med CNN.

Zelenskyj forteller at han ba Vesten om mer våpen tidligere for at offensiven kunne komme i gang, men at vestlig nøling hindret en planlagt tidligere start

Han sier det er deler av landet hvor Ukraina ikke engang kan begynne å tenke på en motoffensiv fordi de ikke har relevante våpen.

 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Quakecry skrev (3 timer siden):

Så det som sies her er at mot-offensiven har mislykkes? 

Nei. Det Zelensky sier er at Ukraina burde fått levert materiellet de trenger for motoffensiven tidligere. Dette er ren retorikk for å legge press på enkelte land.

Motoffensiven går trolig bra, ifølge ekspertene er den fremdeles i en innledende fase der det probes og hvor ukrainerne ganske systematisk tar ut russisk artilleri og infrastruktur.

Dette vil bli veldig langvarig og er en ekstremt vanskelig operasjon.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Motoffensiv uten flystøtte er ekstremt vanskelig og tidkrevende.

USA og vesten har i sine kriger kjørt på med tusenvis antall flyangrep på fienden før de i det hele tatt har vurdert å sende inn sine fotstyrker, og den luksusen har dessverre ikke Ukraina selv om de har fått fått tilsendt shadow, atacms osv.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Fransk pensjonert General mener følgende (sakset fra et annet sted):

 

Sitat
Ukrainas motoffensiv er dømt til å mislykkes ettersom det russiske militæret har overtaket på sin motstander i alle ledd.

Det sier Jean-Bernard Pinatel, en pensjonert fransk general i et videointervju med Le Dialogue.

– Jeg tror absolutt ikke på suksessen til den ukrainske motoffensiven. Russerne har en betydelig luftoverlegenhet. Men de har også en fordel på bakken. Selv ukrainerne selv innrømmer at de avfyrer 4.000 granater om dagen, mens Russland skyter 20.000, sier Pinatel, som har spesialisert seg på Russland og Midtøsten.

Generalen sa også at forholdet mellom tap i utstyr og personell er 5 til 1 til fordel for Russland. Ifølge Pinatel er Kyiv-regimet sterkt hemmet av mangelen på menneskelige ressurser.

– Det vi er vitne til i dag er en konfrontasjon mellom en atommakt og et land som selvfølgelig er sponset av angelsakserne, men som ikke har betydelig teknisk og menneskelig potensial, sa han.

– Og jeg tror ikke at den største ulempen Ukraina står overfor er så mye mengden militært utstyr, som forresten ikke alltid er av høy kvalitet, fordi Vesten forsyner Kyiv med utdatert utstyr. Ukrainas største sårbarhet er folket, eller rettere sagt mangelen på dem. Dens beste krigere har lenge vært døde, legger han til.

Generalen sa at han tror at forutsatt at NATO ikke går direkte inn i konflikten, er Ukrainas nederlag bare et spørsmål om tid.

– Vestens politikk med å forlenge den ukrainske konflikten fører bare til flere tap, sa Pinatel.

– Samtaler om å hjelpe Ukraina til de vinner er helt dumme og meningsløse. Det vil ikke oppnå noe og vil bare øke antall dødsfall blant unge ukrainere og russere, sier han.

Men USA og Europa bryr seg ikke, sa den pensjonerte franske generalen, fordi deres hovedmål ikke er Ukrainas seier, men svekkelsen av Russland.

Vestlige sanksjoner har ifølge Pinatel gjort mest skade på selve Europa:

– Det globale gassmarkedet, spesielt det europeiske markedet, kan ikke klare seg uten russiske forsyninger. Før krisen brukte Europa 200 milliarder kubikkmeter russisk gass, mens Nord-Amerika bare leverte 2 milliarder. Hvem skal du erstatte Russland med?

Europa står nå overfor en økonomisk krise, sa generalen.

– Vinteren 2022 hadde Tyskland klart å fylle sine gasslagre, som varte gjennom den kalde årstiden, men det vil ikke være nok for det neste året, sier han, og la til:

 – Og mange tyske selskaper har allerede stengt dørene på grunn av høye gasspriser. Hvis Tyskland går inn i resesjon vil hele Europa, og spesielt Frankrike, være i trøbbel, fordi tyskerne er våre viktigste økonomiske partnere.

Russland, tvert imot, blomstrer og utvikler seg økonomisk, jobber hånd i hånd med Afrika og Asia og utvikler partnerskap, ifølge Pintel.

– Dette er fordi Russland er uavhengig av resten av verden på alle måter, det være seg råvarer, korn eller energi, men den kapitalistiske verden kan ikke klare seg uten ressursene levert av Russland, forklarte han.

– Denne krigen har svekket Europa mer enn Russland.

Den pensjonerte generalen fortsatte med å si at europeiske ledere forventet at «hele verden ville innføre sanksjoner mot Russland, men i virkeligheten har bare rundt tretti land gjort det, og alle de andre benytter anledningen til å styrke partnerskapet med Moskva».

Han sa at striden er utbredt i blokken av land som har gått sammen mot Russland.

– Amerikanerne ønsker utvilsomt å hindre økonomisk samarbeid mellom Europa og Russland, noe som vil ta bort deres dominans på den internasjonale scenen. USAs strategi er å skape en ny Berlinmur mellom Russland og Europa, men nå går den muren gjennom Ukraina, sier Pinatel.

Kan dette være en riktig vurdering?

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (På 3.7.2023 den 14.07):

Jeg har faktisk jobbet med saken en stund. Skal se om jeg får litt fortgang på det :) 

 

Snikpellik skrev (7 minutter siden):

?

Du jobbet med en slik cancel liste så tenkte kanskje at han kunne stå på den?

Lenke til kommentar
minim skrev (1 minutt siden):

Du jobbet med en slik cancel liste så tenkte kanskje at han kunne stå på den?

Cancel-liste? Nå henger jeg ikke helt med her. Om du sikter til dette:

bojangles skrev (På 3.7.2023 den 13.31):

Kanskje burde vi akkumulert en liste over troverdige kilder som rapporterer fra krigen slik at evt. nye brukere av twitter kan starte med noen solide kontoer i bunn og dermed kanskje unngår de største propaganda kanaler. Kanskje en svarteliste og en hvitliste?

Snikpellik skrev (På 3.7.2023 den 14.07):

Jeg har faktisk jobbet med saken en stund. Skal se om jeg får litt fortgang på det :) 

... så tenkte jeg å lage en liste over gode og troverdige Twitter-kontoer som rapporterer fra krigen. Det kan være nyttige for folk som ikke er på Twitter fra før, da det er en jungel.

  • Liker 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (10 timer siden):

Det er heller ikke utenkelig at Putin og russerne kan finne på å ødelegge og forgifte Ukraina så mye som mulig, for å forsøke å destabilisere og sabotere landet på sikt. Samt at det kan være et forsøk fra Putin på å splitte NATO. Mange NATO-land vil ønske å bruke artikkel 5 i en slik situasjon når økte strålingsmengder når landene deres. Det er ikke sikkert alle NATO-land være ombord, og Ungarn og flere andre kan finne på å stikke kjepper i hjulene.

Ungarn bør uansett lempes ut av NATO.

  • Liker 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
<generisk_navn> skrev (36 minutter siden):

Det er nesten så man skulle tro denne eksperten på Russland og Midt-Østen har en alternativ agenda. Men nok en gang, dette har jeg ikke verifikasjon på, det er bare synsing fra min side.

Han støtter Russland i krigen ser det ut til på hans Twitter. En krig han forøvrig kaller "Storbritannias krig mot Russland", så man må nesten vurdere det han sier ut fra det utgangspunktet. Det er alltid interessant å høre hva noen med et helt annet syn enn de fleste ekspertene har å si, selv om det at han retweeter Kim Dotcom og sånt trekker en del ned på seriøsiteten.

https://twitter.com/jbpinatel

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 8
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...