Gå til innhold

Kanlu

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Kanlu sine prestasjoner

50

Nettsamfunnsomdømme

  1. Da var støtte til ukraina gjennom en 95 Billions $USD foreign aid package $USD til Ukraina, Israel og Taiwan godkjent gjennom house of representatives. Spørsmålet er hvor fort resten av dette kan gå? før ting er på plass i Ukraina mener jeg.
  2. Hva gjelder Ukrainia er ikke Toje fyren å høre på etter min mening, han har gang på gang bommet. Han har derimot andre bettraktninger som er intressante å lese og høre om, men hva gjelder Ukraina er han vesentlig mere pessimistisk enn hva realitetene på bakken tilsier.
  3. Jeg vil bli veldig overrasket om dette ikke allerede er tilfelle - altså at det er NATO personell som er inne og trener/rådigir ukrainere i vest Ukraina - noe som forøvrig er helt uproblemtatisk så lenge disse ikke blir tatt til fange ved fronten
  4. Fordi de er veldig billige å produsere i hopetall og svært effektive hvis de kommer mange samtidig. Kost nytte effekten av å ha disse i arsenalet sitt er stor. Når droner til 20K$ tar ut utstyr til 200K$++ vinner du på langt sikt i en war of attrition
  5. Så lenge folk ikke blir direkte rammet gir folk 100% blaffen. Selvom havet stiger og temperaturen stiger renner ikke vannet fra Oslofjorden langt inn i Lierskogen, så zero fucks given. Det større problemet er geopolitikk - I en verden der det var fred - hadde det også vært lettere å ta grønne valg. Verden er blitt et mye farligere siden 2022 (Ukraina) og nå i 2023 (Gaza). Da fyres det med olje og brennes med gass og skytes med skarpt
  6. Lønn handler sjelden direkte om hvor god jobb du gjør, men snarere om hvilken kompetanse du har, hvilken rolle du fyller. Når det er sagt er jeg enig med Gavekort; det er egentlig ikke så viktig hvor "god" du er akkurat nå i de fleste jobber - det som er viktig er hvorvidt du er lærevillig og hele tiden søker og ønsker å vidreutvikle kompetansen din. Lykke til
  7. Rubelen har ikke vært så volatil som den er nå siden de aller første dagene av invasjonen. I løpet av de to siste dagene (!!!) har vi sett prisen gå først opp til 103 RUB/USD, ned til 95 og nå opp igjen til 99. For referanse var 75 RUB/USD kursen ved starten av invasjonen. Dette vitner om en meget hardt presset økonomi hvor noen (les: kreml) forsøker å holde den under 100, og min personlige spådom er at hvis 100 blir brutt og holdt er rubelen kjørt i grøfta og vi får hyperinflasjon... da forventer jeg minst 150RUB/USD iløpet av året i et mildt tilfelle og i ekstreme tilfeller 200++ Kort fortalt, alt du eier og har i rubler vil fort halveres i verdi.
  8. Spennende å følge hva som kommer ut av dette. Russland er ikke tilstede, Kina er dog tilstede, svært mange land som enda ikke har valgt side er også tilstede.
  9. Hva gjelder rublen var 1USD = 81.5 RUB den 22 Februar i fjor (invasjonsdatoen), rublen svekket seg selvsagt bektraktelig, men allerede seks uker etter invasjon var rubelen sterkere enn før invasjonen (sannsynligvis fordi den blir proppet opp av statlige midler/valutareserver). Det intressante nå er at helt siden Juni i år har rubelen svekket seg betraktelig og setter stadig nye all-time-low i nyere tid, lenestolgeneral som jeg er tror jeg at russerne prøvde å dekke over virkningene av sanskjonene, men nå er det slutt og det er nå den russiske økonomien virkelig kneler, selvsagt har de bypassa sanksjonene på noen områder, men russland er likevel en så stor økonomi at det blir vanskelig i det lang løp. Jeg spår 1 USD = 150 RUB iløpet av året og den hverdagslige russer får virkelig kjenne det på lommeboka.
  10. Det spørs selvsagt på nøyaktig hva som skjer, jeg kan se for meg en vestlig intervensjon hvis det blir en ordentlig worst case og spredning av radioaktivtavfall over hele øst Europa. Når det er sagt tror jeg ikke vi får en heftig eksplosjon ala Tsjernobyl, fordi som flere har påpekt er disse reaktorene bygd på en helt annen standard for å unngå nettopp det. Det vi derimot kan få at det siver ut radioaktive stoffer i Zaporizhzhia og resten av sør-østlige Ukraina og ødlegger all mulighet for agrikultur og annet de neste ti årene minst.
  11. Hundre prosent dette - Det at en enkeltperson klikker og det renner over er noe som kan skje - men når responsen fra de andre betjentene er å slette bevis og prøve å dekke og skule over hva betjenten har gjort så er det ganske ille.
  12. Ja, det er vanskeligere enn før, men dette er det flere grunner til. Som flere har påpekt har man tilgang på disse appene 24/7 og utvelgelsesprosessen blir annerledes enn den var før. Det jeg mener er; de som er på toppen av skalaen hva gjelder seksuell markedsverdi (for begge kjønn) kan ha så mange seksualpartnere de selv vil.. og det fører til at de på bunnen får enda mindre. Skal ikke gå så mye inn på det, men det er statistisk bevist at topp 10% av menn står for 80% av all sex menn har - og da sier det seg selv at det blir mindre igjen til resten. Legg til at kvinner i vesten og Norge i dag er mere likestilt, har flere muligheter til karriere og er ikke lenger avhengig av en mann for å ha en god inntekt så får du denne grov prognosen. Velstående menn > de fleste kvinner > Ikke velstående menn. Det jeg mener er for de fleste kvinner er datingapp verden bedre og gir flere muligheter enn tidligere - men det er bare ett problem og det er at dette nye datingklimaet er enda bedre for velstående menn. Det nye datingklimaet fører også med seg en haug med andre problemer, som f.eks det at mange kvinner ønsker å finne en langsiktigpartner - noe som er blitt vanskeligere.
  13. Kjøp inn ris, egg og havregryn. Av havregryn kan du lage havregrøt dette metter veldig og er mange bra kalorier. Kok opp ris, stek deretter risen og spe på meg et par egg etter en 5 minutters tid så har du fried rice - et billig og relativt sunt måltid. Har du salt og olje er dette også noe som hever retten betraktelig. Kan også hive i noen erter, løk, tomat, gulrøtter osv.. avhengig av hva du har. Dette er helt klart en vanskelig oppgave - men ikke helt umulig. Lykke til.
  14. Grunnen til at kronen svekkes er fordi staten printer penger over en lav sko og staten selger norske kroner for så å selve Nordsjø olje (Brent) i dollar og euro. For at noen skal selge norske kroner må det også finnes en kjøper. Kjøperne av Norske kroner blir stadig færre da Norge med Høyre og AP på skift - er politisk ustabilt hva gjelder næringspolitikk.
×
×
  • Opprett ny...