Jump to content

argh

Medlemmer
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by argh

 1. Hva skal Russland med NATO når de sitter på ørten tusen atomvåpen? Tror ikke du har fått med deg de fundamentale kulturelle forskjellene mellom Russland og Europa her. Det er fullstendig utopi å tro på at Russland på noe som helst tidspunkt ville ha ønsket et natomedlemskap. Jeg skal slutte med denne derailingen av tråden nå ihvertfall
 2. Gratulerer! Du fant et møtereferat på NATOs sine sider. Så fremt det ikke finnes en eneste søknad om natomedlemskap så er det meningsløst å ta det der seriøst. Og hvorfor skulle Russland i det hele tatt ønske det? Hele bakgrunnen for invasjonen av Georgia og Ukraina var for å unngå at de landene fortsatte sin ferd mot EU og NATO.
 3. Anektoder er noe man bør ta med en knype salt. Det hadde snødd et visst sted før Russland hadde søkt om Natomedlemskap, og selv ikke ledelsen i Nato hadde hatt våte drømmer om noe sånt. Hvem skulle de ha hatt som nemesis da? Kina? 😛
 4. Kan vi vennligst slutte å bruke ordet MSM? Det er et meningsløst utrykk, og fungerer bare som en dogwhistle for konspimiljøene.
 5. I motsetning til drepe andre soldater i en stridsituasjon så tror jeg rene henrettelser av krigsfanger er noe som vil forfølge deg resten av livet. Lett for meg å si i min trygge sfære her hjemme, men jeg tror alikevel noen handlinger vil tære ekstra hardt på samvittigheten.
 6. Antall rødtvelgere som vil fortsette med NATO medlemskap ligger på ca 70%. Overraskende høyt med tanke på at dette liksom skal være ytterste venstrefløy i Norge. Kilde: https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/XqLrjo/roedt-velgere-flest-vil-ha-norge-med-i-nato
 7. Vet ikke helt hva som er verst her; At russerne så skamløst lyver og frasier seg alt ansvar eller at de faktisk tror på sin egen propaganda.
 8. Tsjetsjenia og Georgia er ikke i vår bakgård akkurat, så da var mediadekningen dessverre langt lavere til tross for at Russland grusla hele Grozny. Militæret i Russland er også kjent for å være veldig hensynsløse ovenfor sine egne soldater også. Mishandling av rekrutter er dagligdags der. Det pluss lav stridsmoral, unge uerfarne soldater og en høy grad av dehumanisering av fienden gir katastrofale følger i form av slike folkemord vi har sett de siste dagene nå.
 9. https://www.hrw.org/news/2022/04/03/ukraine-apparent-war-crimes-russia-controlled-areas Rapportene som har kommet ut fra Ukraina blir jo bare verre og verre nå
 10. Det er ikke lett å være russer og krigsmotstander når man får 15 års fengsel for å ytre seg imot krigen. Russisk politi har jo allerede arrestert tusenvis av demonstranter i Russland, og det var bare de som faktisk turte å gå ut på gata for å si sin mening.
 11. Ukraina kommer til å bli en hengemyr uten like for russerne nå, så jeg er ikke spesielt bekymret for at det åpner seg andre fronter. Til sammenligning så holdt de på i nesten 10 år i afghanistan før de trakk seg ut, og det var også en av faktorene til at sovjet kollapset. Europa kaster nå også enda mere penger på forsvarsbudsjettene sine, og det som var av tvil om NATOs rolle i verden har fort snudd seg andre veien. Godt jobbet, Putin.
 12. I krigståken så vil det være flust med propaganda, feilinformasjon og hendelser som blir tatt ut av kontekst. Russerne er mestere på å spre misinformasjon som en del av krigføringen sin. Dette har vært en historisk doktrine hos de siden den kalde krigen og er veldig effektivt med tanke på å skape så mye kaos at man hele tiden må tvile på og undersøke hver eneste lille ting de ytrer. At en krigsfange har blitt mishandlet av ukrainske soldater er garantert sant og plausibelt, men det endrer ingenting i det større bildet. Dette er fortsatt en brutal krig startet av Russland mot Ukraina på falske premisser.
 13. Hvem sier at hun lyver? Kanskje det hun prater om er tatt ut av kontekst? Videoklippet er også veldig klippet, og det er ingen intervjustemme i videoklippet. Vi får aldri høre spørsmålene hun blir stilt. Har du tatt noen vurdering av kanalen som delte dette klippet? Er "Watchdog Media" et medium som kan anses som troverdig?
 14. Det er ingen som forventer at regler for krigføring følges i en krigsituasjon, men det gir oss ihvertfall en form for etikette som bør opprettholdes. Med et sett med felles regler så kan man også forfølge krigsforbrytere i ettertid om muligheten til det er tilstedet. Når det er sagt så er det standard prosedyre for Russland å bombe sykehus. Siste krigen hvor dette har vært et problem var under Syriakrigen.
 15. Angrep på sykehus er alikevel forbudt i henhold til Geneva reglene om krigføring.
 16. ffs... Er bulder bank fortsatt et godt alternativ til sbanken?
 17. Skulle Putin realisere drømmen om et gjenreist sovjet, så måtte han egentlig gjøre det han gjorde nå før Ukraina ble enda mere vestlig rettet. Var nok et stort veddemål, og vi får håpe Ukraina biter hardt nok fra seg til at han lykkes med en total invasjon.
 18. Sånn går det når land har vetorett
 19. En marionettregjering vil i praksis være en erobring av Ukraina. I praksis vil Ukraina bli et nytt hviterussland.
 20. Ved å invadere Ukraina så har han flyttet landegrensene sine enda nærmere NATO. Seier?
 21. Hvis noe er ubekreftet, så skaper det bare støy å linke til slike artikler i en ellers betent situasjon med mye feilinformasjon fra begge sider. document.no er forøvrig søppel
 22. Om Putin ønsket et svakere NATO eller fravær av NATO styrker i nabolandene til Russland så kan jeg ikke se at et fullskala angrep på Ukraina har hjulpet stort med det. Jeg kjøper heller ikke argumentasjonen om at han måtte angripe for og fjerne alle ukrainske nynazister heller.
 23. Rektig... Så da skal NATO bare sitte stille å se på at Ukraina blir invadert?
 24. Den godviljen jeg hadde ovenfor Russland forsvant fort så fort de invaderte Ukraina nå. Man kan si mye om NATOs tvilsomme krigføring i Libya, Irak, Afghanistan osv, men det forsvarer ikke Russlands fullskala angrep på Ukraina.
×
×
 • Create New...