Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

1 minute ago, scuderia said:

Vil Kina være villige til å stoppe amerikanske skip som går inn mot Taiwan? 


Strengt tatt, ja. Hvis de først lager en blokkade så må de ha lært den leksen av Cuba-krisen og ha det i bakhodet. Spørsmålet er om de ville skutt på et amerikansk krigsskip. Jeg tror de ville forsøkt seg med varselsskudd og mye annet rart for å forsøke å gjøre det så dødelig som mulig og ekstremt risikabelt slik at USA ikke kan sende noe inn. Da vil USA måtte slå til først. Og da har man en stand off, og da kan Kina kvele Taiwan.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
25 minutes ago, Snikpellik said:

En video skal vise ukrainske spesialstyrker ved Enerhodar, bak fiendens linjer.

1369368076_Skjermbilde2022-09-22kl_16_42_27.thumb.png.95bc3ace11b95809d30e3f9464aab85d.png

 

Det bildet inspirerte meg: Det er kommet frem at rasserene mangler mye utstyr generellt, og moderne utstyr spesiellt. Det er for eksempel kommet frem at de mangler nattkikkerter. Lurer på hvor stor taktisk fordel Ukraina kommer til å få med nattkikkerter mot rasserene etter hvert nå som det går mot mørkere tider... Man skal ikke ha sett mange skrekkfilmer for å se for seg hvordan et angrep oppleves fra en fiende som kan se rasserene, men som rasserene ikke kan se...😍 Slikt vil i alle fall ikke øke den lille motivasjonen og kampviljen rasserene i Ukraina måtte ha igjen 😁!

  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
18 minutes ago, Brother Ursus said:


Strengt tatt, ja. Hvis de først lager en blokkade så må de ha lært den leksen av Cuba-krisen og ha det i bakhodet. Spørsmålet er om de ville skutt på et amerikansk krigsskip. Jeg tror de ville forsøkt seg med varselsskudd og mye annet rart for å forsøke å gjøre det så dødelig som mulig og ekstremt risikabelt slik at USA ikke kan sende noe inn. Da vil USA måtte slå til først. Og da har man en stand off, og da kan Kina kvele Taiwan.

Amerikanske skipet vil bare seile inn. Enten brytes blokaden, aka Kina tør ikke å skyte, eller så angriper de skipet. Angriper de skipet så vet de at de er døde selv. 
 

men nok Kina prat i denne tråden nå :)

Endret av scuderia
  • Liker 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, Brother Ursus said:

Kanskje dette er folk som var reservister og har lengre erfaring? Eller kanskje ikke. Who knows. What a shitshow.

Eller det er folk som nylig har gjennomført førstegangstjeneste/annen militærtjeneste nylig nok for fascistene. Eller det kan være folk som har deltatt i demonstrasjoner som Putler avretter by proxy ved å sende de i krigen og lar ukrainerene gjøre drittjobben for ham?!

Endret av Gjest MKII
  • Liker 1
Lenke til kommentar
JK22 skrev (34 minutter siden):

Andre atommakter vil gjøre likedan. Nord-Korea. Kina. India. Pakistan. Israel. Kanskje snart Iran, hvor Raisi har vist seg å være en notorisk upålitelig løgner av den verste sorten. Hvis Putin kan true seg til deler av Ukraina med atomvåpen, hvem vet hvor grenser går; om han vil fortsette inntil Ukraina er borte, eller inntil hele Øst-Europa er under hans kontroll? Det vil da trigge en enorm atomvåpenopprustning når land etter land komme til å trenge atomvåpen for å overleve. Selv Norge og Sverige kan bli tvunget til å ha atomvåpen på egne grunner. 

Dessuten er det klart at Putin hadde klarte å skape en femtekolonnisttrussel som består av høyreekstremister og venstreekstremistene forent i deres bunnløse selvhat og hat mot vestlige verdier, dette må bekjempes om Vesten ikke skal gå i oppløsning. Det vil ikke være overraskende om Orban drømmer om å skape en Stor-Ungarn med russisk støtte i fremtiden. 

Problemet for det russiske folket er at maktapparatet er underlagt korrupte og kompromissløse folk som ikke brydd seg om annet enn sine ideologiske interesser og å holde seg tett på makten, at selv pengerike oligarker, kompetente byråkratieksperter og oppegående politikerne kan lite gjøre noe. Silovaki-klikket som kom til makten med Putin etter å ha myket opp Jeltsin som gjort en av hans største feilene noensinne da han vendt seg mot KGB/FSB under den første Tsjetsjeniakrigen. Dette er et klikk som regjerer gjennom amoral, tyveri, mord, terror og forvirring. Så om Putin fjernes - må omlagt 200 hoder kuttes av. Ingen av disse kan få leve, det var en meget stor feil å ikke oppløse KGB og sikkerhetsstrukturen i 1992-93 som tyskerne hadde gjort med Stasi i Øst-Tyskland. 

Bare et allment folkeopprør kan få til det, men den nihilistiske mentaliteten i folkebevisstheten gjør det veldig vanskelig for folk å komme seg ut av likegyldighetens tåke i et samfunn hvor organisasjonsfriheten er forbudt, hvor man har vansker for å eniges, noen av dissidentene mot Putin er stundom mye verre i disses holdninger - og hvor det ikke finnes lederemner å samle seg omkring. Da gjensto militæret, men Putin hadde rensket bort så mye av offiserene der, som i tillegg holdes ned fordi det aldri er tillit mellom hæren og sentralledelsen, at dette er sterkt handlingslammet. Mange i sentralledelsen med militær bakgrunn har ganske urealistiske forventninger og irrasjonelle holdninger. 

Den russiske eliten er maktløst, i likhet med det russiske folket. 

Det kanskje viktigste argumentet for at Putin ikke bruker atomvåpen er Kina. Benytter Russland atomvåpen for å erobre et par fylker i Ukraina, er det et klinkende klart signal til Taiwan om at autokratier - altså Russlands evige venn Kina - er hensynsløs mht hvilke våpen de benytter for å få viljen sin. Og Taiwan vil umiddelbart begynne å bygge et atomvåpen, de har allerede en kjernekraftindustri og er som kjent et av verdens mest høykompetente samfunn. Og et Taiwan med atomvåpen kan Kina bare se langt etter.

Benytter Russland atomvåpen mot Ukraina har Russland samtidig rasert alt arbeid som har blitt gjort rundt ikkespredningsavtalen, enhver bananrepublikk kan skaffe seg atomvåpen under henvisning til hva Russland gjorde i Ukraina.

Et tredje argument er Budapestmemorandumet der Ukraina gav fra seg sine atomvåpen i bytte mot at bl.a. Russland garanterte for Ukrainas grenser, det ville være litt av et paradoks at Russland benyttet atomvåpen nettopp for å true Ukrainas grenser. Ukraina er faktisk i posisjon til lovlig å bygge sine egne atomvåpen, Russland har allerede brutt Budapestavtalen som var grunnlaget for at Ukraina oppgav atomvåpen. Og så lenge Putin nå tilsynelatende og foreløpig vil nøye seg med Donbass ville jeg - hvis jeg var Ukrainer - sette i gang med byggingen med en gang, enten det, eller en aksept for at Ukraina ble NATO medlem. Ukraina kan ikke føle seg trygg selv om Putin i denne omgang stopper ved Donbass og Krim.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
aklla skrev (38 minutter siden):

En million uten særlig trening uten bra nok utstyr og uten fungerende logistikk som skal ut når kulden snart setter i gang?
Om ikke Ukraina dreper de, eller at de dreper hverandre eller blir drept av sitt eget befal, så kommer kulden til å ta livet av de..

- Og jeg tror de bryr seg ikke. Vi har sett med egne øyne den russiske nihilismen som er et alvorlig psykologisk problem som må bearbeides med massive terapiinnsats på et enormt skala; vi har sett hvor hvordan det egentlige sinnet i den gjennomsnittlige russeren er, veldig fremmedartet for resten av Europa, selv for de vestrussiske folkene som balterrussere, hviterusserne og ukrainerne.

Vi har nylig lest om soldater som er sagt å skjule seg mens de stjele til seg mat fremfor å overgi seg, og om hvordan våpen bare var etterlatt uten noe som helst videre, men vi har lest at disse kunne veksle mellom ondskapsfullhet og total apati på feltet. Ukrainerne sjeldent klarte å ta fanger fordi russerne heller vil dø fremfor å overgi seg. I fredeligere tid var det sett at denne likegyldigheten var et meget stort problem for Gorbatsjov da han trenger å berge økonomien i midten av 1980-årene, bare terror og bestikking lot til å virke, og da Putin ville ruste opp i 2008-2021, oppdaget han at dette ikke lot seg gjøres uten å kutte av kantene og få inn omfattende utenlandsk assistanse. Mye av det økonomiske kaoset i 1990-årene skyldes mangel på tillitsbasert samarbeid og likeglade holdninger i det russiske folket. 

Vi har tatt feil ved å se på Afghanistan, for det var ikke russerne som var mest påvirket av krigens kostnader, det var minoritetsfolk som ukrainerne, og det var den gang et stort innlag av folk fra de øvre sjiktene som var involvert. Vi skulle ha sett hva som hendt i Beslan og andre hendelser da tsjetsjenske terrorister var på ferdsel, folk flest brydd seg ikke da hundrevis var gasset under et gisseldrama og at over hundre omkommet som et resultat. Beslan er et ikke-russisk samfunn. Om det hadde hendt i et rent russisk samfunn, er det ikke sikkert om det ville ha vært så mye oppstyr etter Beslan-massakren.  

Russerne klarer ikke å leve sammen, selv som et folk, det kan forklarer disses nasjonalimperiale selvidentitetsmarkør, disse er ikke et folk, men undersåttene underordnet et allmektig imperium. Russiske soldater siden midten av 1600-tallet var observert å bare  fremfor å slåss for å holde seg i livet, disse brydd seg ikke. Helt siden Russland ble åpnet for vestlige besøkerne var det helt til nå sett at russerne generelt sett ikke brydd seg om hverandre, drakk, røyk og spist seg i hjel, tok unødvendige sjanser under bilkjøring og forårsake en endeløs rekke av uforstående uhell og ulykker som hvis forsiktighetsatferd ikke eksistert. 

Dette og mye mer vitner om at det russiske folket er et offer som hadde blitt utsatt for så traumatiske overgrep, at det endt med å etterape sin overgriper for å holde traumene på avstand. De bevarte kildene fra 1200-tallet om mongolenes atferd - disses motiv er skremmende lik det Putins ideologi forfekter ved at total underkastelse og absolutt lydighet var de eneste sanne verdier, hvor liv og verdighet har ingen verdi - er den reneste skrekkberetningen fra Japan, Midtøsten, dagens Russland og Kina. Kineserne hevnet seg meget grundig mens japanerne halshogde alle overlevende etter kamikazevindene, og araberne vant knusende seirer der de klarte å holde i livet egne skikker, men muslimske tyrkerne overtok mongolenes plass mens østrusserne derimot var blitt assimilert. Selv tyrkerne forkastet mongolenes voldskultur og mentalitet under Islams innflytelse. Det gjør ikke østrusserne. 

Det er hvorfor ukrainerne kaller russerne orker i dag. Orker i vår fiktive verdener skildres som lite intelligente vesener med ekstrem voldsbruk og manglende anlegg for humane atferd. 

Selv om Putin drepes og hele Kreml druknes i blod for å renske bort silovaki-klikken, er det ikke mulig å ha tillit mot det russiske folket selv om forholdet mellom Europa og Russland normaliseres; for det er åpenbart at russerne må reformeres tilbake til sin europeiske natur. Her har den russisk-ortodokse kirken et stort ansvar for at dette monsteret kunne overleve. 

Det russiske atomvåpenarsenalet må beslaglegges og destrueres. Det er for farlig å la nihilister sitter med slike våpen. 

Endret av JK22
  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Mr.M skrev (2 timer siden):

vel, for egen del har jeg (dessverre?) en limit tror jeg, for hvornår min støtte blir usikker. -og det er hvis Putin har satt en "rød linje" når det gjelder Krim-halvøya, mens president Zelensky & Co. insisterer på at også det skal vinnes tilbake før det kan bli fred.

Jeg er ikke "interessert" i tredje verdenskrig pga. Krim-halvøya og er ikke alene om det tror jeg.

Derfor bør det vel også jobbes med en fredsløsning, som gjør at det hele kan avsluttes uten at noen av partene taper ansikt & ære.

Hvor mye av Norsk territorium er du villig til å gi Russland for å forhindre tredje verdenskrig på grunn av Krim? Det er altfor lett å mene at andre skal gi fra seg noe så lenge man selv slipper.

 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...