Gå til innhold

The Tremendous Trump Thread - Etterspill (Les førstepost)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Tåkefyrste skrev (1 time siden):
Poor Old Gil skrev (På 23.12.2023 den 9:21 PM):

De skulle altså ikke talt opp forhåndsstemmene?

Flaks at alle forhåndsstemmene var til demokratene da.

Får si hva dere vil, men noe med valgsystemet borti der skurrer. De må bli strengere og få bedre rutiner og ID-sjekker før neste valg.

Endret 1 time siden av Tåkefyrste

Har du noe håndfast på dette med forhåndsstemmer? Hvor mange dømte, hvor mange stemmer det gjelder, og om det ville påvirket ene eller andre veien?

  • Liker 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Republikanerne er utvilsomt aktørene som har gjort mest for å etse bort demokratiet i USA, som f.eks Gerrymandering som noen før meg nevnte. Og hendelsen i Ohio i august.

https://apnews.com/article/ohio-abortion-rights-constitutional-amendment-special-election-227cde039f8d51723612878525164f1a

 

Og her er hva som venter USA hvis republikanerne vinner neste år. Vi lever i det som muligens er USA's siste år som et demokrati i vår levetid.

https://www.advocate.com/news/project-2025-republicans-maga

https://www.peoplesworld.org/article/project-2025-the-republican-blueprint-to-wage-war-on-the-environment/

https://www.pbs.org/newshour/politics/conservatives-aim-to-restructure-u-s-government-and-replace-it-with-trumps-vision

https://www.rollingstone.com/politics/politics-features/maga-plan-attack-birth-control-surveil-women-ban-abortion-pill-1234934807/

Det republikanske partiet er en fascistisk dødskult. Og jeg har null problemer med å kalle det republikanske partiet en fascistisk dødskult. Og flere burde slutte med å være redde for å kalle partiet for nettopp det, selv om man risikerer å bli svermet av apologister.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 7
Lenke til kommentar

 

Poor Old Gil skrev (1 time siden):
Tåkefyrste skrev (3 timer siden):

Flaks at alle forhåndsstemmene var til demokratene da.

Var de det?

Nope. Nei. Njet.

 

At det var noen fler demokrater blant forhåndsstemmene, ble ingen overrasket over. Det stemte godt overens med spørreundersøkelser (spør 1000 amerikanere om de har forhåndsstemt, og i såfall på hvem; alle visste hvordan forhåndsstemmene ville slå ut, lenge før de ble talt opp). 

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Angående et av de mindre kjente forsøkene på å begå kupp:

Sabotasjen av postvesenet som var en del av et av de tidligere elementene i kuppforsøkene saboterte for deres egne senere forsøk på å jukse i valget:

 

 

Sitat

 

Two days before the January 6 insurrection, the Trump campaign’s plan to use fake electors to block President-elect Joe Biden from taking office faced a potentially crippling hiccup:
The fake elector certificates from two critical battleground states were stuck in the mail.

So, Trump campaign operatives scrambled to fly copies of the phony certificates from Michigan and Wisconsin to the nation’s capital, relying on a haphazard chain of couriers, as well as help from two Republicans in Congress, to try to get the documents to then-Vice President Mike Pence while he presided over the Electoral College certification.

The operatives even considered chartering a jet to ensure the files reached Washington, DC, in time for the January 6, 2021, proceeding, according to emails and recordings obtained by CNN.

 

The new details provide a behind-the-scenes glimpse of the chaotic last-minute effort to keep Donald Trump in office. The fake electors scheme features prominently in special counsel Jack Smith’s criminal indictment against the former president, and some of the officials who were involved have spoken to Smith’s investigators.

 

 


https://edition.cnn.com/2023/12/28/politics/recordings-trump-team-fake-elector-ballots/index.html

...

Igjen -- jeg synes at norske medier har gjort det litt for lite klart hvordan Trump forsøkte å gjøre 2016 til USA sitt siste frie valg.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
jallajall skrev (15 timer siden):

Tenk at å gjennomføre planlagte kutt i postvesenet nærmest er "sabotasje" og element i et "kuppforsøk"....


Trump krever absolutt lojalitet fra menneskene han ansetter, og DeJoy ble ansatt med en plan.

Man kan ikke spare penger gjennom å destruere fungerende kostbesparende utstyr som er i drift.
Man får ikke mer effektiv oppvarming av å fjerne varmepumpene og få lønnede mennesker til generere varme ved å sykle på en generator koblet til en panelovn for å oppnå samme temperatur.

Og måtte hvilke enn makter som er i stand til å hjelpe hjelpe dem som tror det, for jeg kan ikke.

DeJoy har selv innrømmet at han 'tok feil' i at det at å ødelegge fungerende maskineri med begrenset levetid som ikke hever lønn, før levetiden dens er ute, ikke gjorde postvesenet mer effektivt.


Forskjellen ligger altså i hvorvidt man er idiot og tror at DeJoy ikke forstod helt grunnleggende logikk, eller bare ikke har sett seg inn i saken -- eller forstår at DeJoy lyger.

DeJoy ble tvunget til å stoppe ødeleggelsen av postsorteringsmaskiner, og har aldri kommet med noen faktuell begrunnelse for hvorfor de ble fjernet i utgangspunktet utenom en rekke løgner og bortforklaringer som ingen rasjonelle mennesker kan tro på -- og gi gjerne kilder på hva enn som har fått deg til å tro at regelrett sabotasje var fornuftig:
Noen maskiner må selvsagt fjernes når levetiden deres er ute -- men ikke fungerende maskiner som sparer penger bare ved å eksistere og operere:

https://edition.cnn.com/2020/08/14/politics/dejoy-usps-changes-2020-election/index.html

Det er simpelthen umulig at han trodde at posten kunne skape penger ved å ødelegge fungerende maskiner: Bokstavelig talt ingen i verden er så dumme eller så dårlig i logikk.
Flere hundre maskiner han planla å skrote ble aldri skrotet på grunn av politisk press og en økende trussel mot hans stilling.

Penger og budsjett var heller intet problem:
De ville fått og fikk ekstraordinær finansiering i budsjettet for å sikre finansiering av postgangen:
https://www.theguardian.com/business/2020/aug/22/house-democrats-pass-25bn-bill-fund-us-postal-service#:~:text=The Democratic bill%2C which passed,shadow over in-person voting.


At folk lar seg lure av autoriteter i dress som lyger er intet nytt, og det er for så vidt greit:
Mange faller for Jordan Peterson og andre folk i dress utelukkende fordi de fremstår autoritære og troverdige, og det er et problem som ikke er lett å løse.

Effekten av skadene DeJoy opprettet var forutsigbare og større enn rapportert av hans egne selskap sitt presseteam, skader som ble begrenset av politisk press.

https://oversightdemocrats.house.gov/news/press-releases/new-postal-service-documents-show-nationwide-delays-far-worse-than-postal

Det var åpenbare skader som ble gjort selv om planen om sabotasje ikke ble gjennomført til det fulle:
Postvesenet måtte hoppe over registrering av post for å få poststemmer frem i tide til stemmerene: De måtte bryte interne retningslinjer for å gjøre jobben sin.
Stemmene kom frem, men det at postvesenet må omgå rutiner for å levere så viktig post er en indikasjon på hvor farlig konsekvensene kunne vært om det ble så store forsinkelser som Trump og DeJoy opprinnelig hadde planlagt, før DeJoy valgte å 'leve' i sin stilling.

https://www.vice.com/en/article/5dppad/why-the-post-offices-last-minute-ballot-crisis-isnt-as-dire-as-it-seems

...

Poststemmer kom for sent til telling -- som var planlagt med sabotasjen, og husk at det var planlagt at enda flere hundre tusen poststemmer skulle bli enda mer forsinket -- men ble telt likevel, selv om Trump og fascistene hans la inn protester og gikk til søksmål for å hindre dem i å bli talt.

https://www.factcheck.org/2022/11/counting-mail-in-ballots-delays-results-but-doesnt-denote-fraud/

Endret av Red Frostraven
  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
2 hours ago, Red Frostraven said:

DeJoy ble tvunget til å stoppe ødeleggelsen av postsorteringsmaskiner, og har aldri kommet med noen faktuell begrunnelse for hvorfor de ble fjernet i utgangspunktet utenom en rekke løgner.

Tullprat. Nedskjæringer, kostnadskutt og endringer var planlagt for lenge siden. Fjerninger av sorteringsmaskiner gjøres jevnlig. Dette er godt dokumenert og var ikke noe DeJoy plutselig kom opp med på egenhånd for å "stjele" valget. Noe han også vitnet om i Kongressen.

FALSE: DeJoy removed sorting machines and mailboxes to make it harder to vote

the Postal Service had long planned to remove collection boxes and sorting machines, though that program accelerated under DeJoy, according to an inspector general report. Commercial mailers had for years complained about overcapacity in the Postal Service’s network — that the agency had too many machines to maintain, which were jacking up costs. Public mailboxes, according to industry experts, are getting far less use. So the Postal Service removed a bunch of both, causing an uproar from liberal activists
 

2 hours ago, Red Frostraven said:

Det er simpelthen umulig at han trodde at posten kunne skape penger ved å ødelegge fungerende maskiner: Bokstavelig talt ingen i verden er så dumme.
Flere hundre maskiner han planla å skrote ble aldri skrotet på grunn av politisk press og en økende trussel mot hans stilling.

Joda, velfungerende maskiner skrotes stadig vekk grunnet overkapasitet, og fordi man trenger plassen pakkesortering. Samtidig som USPS skroter brevpost sorteringsmaskiner, kjøper de nye maskiner som sorterer pakker.
Brevpost har gått ned, pakkepost har gått opp. Det er helt logisk at man tilpasser seg disse utfordringene.

I 2020 fjernet USPS litt over 700 sortingsmaskiner.
Foregående valgår, 2016, ble det fjernet 1120 sorteringsmaskiner.
I mellomvalget 2018 ble det fjernet 353 sorteringsmaskiner.

Endret av jallajall
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Og så ignorerer du konsekvensene av tidligere hendelser versus konsekvensene av nye, i tåkepraten din.

Jeg lenket til beskrivelser av og kritikk av konsekvensene, og artikler som beskrev at DeJoy måtte stoppe sabotasjen.

Les hva jeg skriver;

Du rører ikke ved poengene mine engang, du bare henviser til tilfeldige tidligere hendelser som overfladisk ligner uten å bringe sammenligning av konsekvenser eller postens faktiske behov inn i bildet.

...

 

Men du skal få lov til å forsvare påstandene dine; 

Hvor mye ble posten forsinket av de tidligere destruksjonene du henviser til, slik posten ble forsinket og mister nødvendig kapasitet under DeJoy?

For den ble forsinket.

https://oversightdemocrats.house.gov/news/press-releases/new-postal-service-documents-show-nationwide-delays-far-worse-than-postal

Videre:

Forstår du at posten ville blitt enda verre sabotert om DeJoy ikke ble presset til å stoppe ødeleggelsene, eller går det poenget over hodet på deg på grunn av kognitiv dissonans..?

https://edition.cnn.com/2020/08/14/politics/dejoy-usps-changes-2020-election/index.html

DeJoy selv innrømmer at det ble 'uFoRuTsEtTe kOnSeKvEnSeR' av pisse på buksene til sine ansatte og maskiner for å holde dem varm:

Det ble raskt kaldt. Men hvem kunne forutsett det, foruten enhver person over ~5 år?

Og fra din egne artikkel;

'that program accelerated under DeJoy'.

Husk også på at 9 av 11 i styret for USPS var utnevnt av Trump, før de ansatte DeJoy.

...

Hva tror du de konsekvensene av sabotasjen de UfOrUtSeTtE kOnSkVeNsEnE ville blitt om ikke DeJoy ble satt på plass og stoppet, og om forsinkede poststemmer ikke ble talt -- som republikanerene ønsket?

Ikke tenk på hva du er lurt til å tro. Fortell meg det eneste logiske svaret på spørsmålet, da det er en logikkoppgave, ikke et politisk spørsmål. Svaret sier noe om dine evner.

...

 

Endret av Red Frostraven
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
1 hour ago, Red Frostraven said:

Du rører ikke ved poengene mine engang, du bare henviser til tilfeldige tidligere hendelser som overfladisk ligner uten å bringe sammenligning av konsekvenser eller postens faktiske behov inn i bildet.

Det er fordi du kaster en hel haug av tilfedlige påstander som opp i en stor sekk for å gi brensel til denne konspirasonsteorien du driver å forfekter.

For eksempel, du skriver "sabotasje" blabla og poster en link til en VICE artikkel om stemmer som er forsinket og manglende scan. Ingen steder i artikkelen, eller av journalisteren som det vises til, nevnes noe om "sabotasje", kapasitetsproblemer eller at dette er relatert til maskiner som er fjernet. Tvert i mot fremheves det i artikkelen er det er god grunn til å tvile på de nevnte tallene.

Likevel prøver du å bruke denne artikkelen som kilde for "sabiotasje", statskupp, whatever..
What the actual fuck?

 

1 hour ago, Red Frostraven said:

For den ble forsinket.

Men av helt andre grunner enn du tror.

Du tror posten ble forsinket fordi DeJoy satt på kontoret og orkestrerte systematisk forsinkelse fordi han ønsket å sabotere valget. Det er nok dessverre andre, og langt mer ordinære og kjedelige, grunner til forsinkelse enn tilsiktet valgsabotasje.

 

1 hour ago, Red Frostraven said:

Og fra din egne artikkel;

'that program accelerated under DeJoy'.

Godt at du endelig erkjenner at det ikke var DeJoys beslutning å fjerne sorteringsmaskinenen.

Her er en uttalelse fra direktøren for Strategic Planning & Implementation (ansatt siden 2006) som forteller litt at for å "operate more efficiently, the Postal Service needed fewer letter and flat sorting machines and more packing machines and/or more workroom floor space". USPS Headquaters Operations Research group brukte computer based models for å avgjøre på hvilke fasiliter man skulle gjøre nedskjæringer og omstruktureringer.

The May 2020 schedueled removals were in place under the leadership of former Postmaster General Megan Brennan (en demokrat). Postmaster General DeJoy played no role in developing the plans or implementing the plans.

Planen om å fjerne alle disse sorteringsmaskinene ble til under en demokrat.
Hvilke maskiner som skulle fjernet ble gjort av computermodeller.
DeJoy satte fart på planen som ledd i en større 10 års plan. Alt gikk ikke på skinner.
..men det er forsatt noen syvmilssteg unna demokratenes konspirasjonsteori om at Trump ansatte DeJoy for å få han til å sabotere valget (ved å gjennomføre planlagte kutt).

 

Endret av jallajall
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...