Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

Det meldes om stadig høyere smittede, men det nevnes ikke hvor mange som er testet.

Når det føres slik statistikk så må de bruke % smittede og ikke bare antall.

Når man tar selvtest så skal man varsle når en får positivt utslag, men ikke når en får negativt, så alle disse smittede sier ikke noe om det er en økning eller om det går nedover.
Kun bruk av antall er skremselspropaganda.

Endret av Dubious
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Barn av ein konspirasjons­teoretikar

Noko skjedde med faren til Nora då han blei pensjonist. No jobbar han med å få familien til å opne auga.

Sitat

Når Nora er på besøk hos faren sin, pratar ho ikkje om at ho har tatt koronavaksinen.

Sitat

5G-nettet gir skadeleg stråling. Amerikanske myndigheiter stod bak terrorangrepet 11. september 2001. Farmasiselskapa tener godt på å hausse opp koronapandemien, og legemiddelindustrien held tilbake informasjon om kor mykje vitamin folk eigentleg bør få i seg.

Det er noko av det faren trur på.

Ein konspirasjonsteori handlar om ein overtyding om at mektige grupper i all hemmelegheit går saman for å fremme sin eigen skjulte agenda, ifølge Store Norske Leksikon. Det igjen er forklaringa på det som er gale i verda.

Faren til Nora ser ikkje på seg sjølv som ein som trur på konspirasjonsteoriar.

– Eg vil jo heller ikkje at han skal bli oppfatta som ein konspirasjonsteoretikar, for han er så mykje meir.

Nora tenker seg om, leiter etter dei riktige orda.

– Men det påverkar kven vi er når vi er saman, også. Vi må lage historier og lyge.

Sitat

Såg lyset på internett

Barna veit godt at bestefaren ikkje liker vaksinar. Han har råda dei mot å ta koronavaksinen.

– Eg blir jo irritert, for det har han ikkje noko med. Det er eit val vi tar, og som barna tar.

Likevel klarar Nora å zoome ut, og sjå at han eigentleg berre vil det beste for dei. Det heile er eit ønske om å hjelpe.

Han seier at ingen veit kva seinverknadar vaksinen kan forårsake.

– Eg har også argumentert med at då eg var liten prøvde eg ut mange medisinar. Då seier han at det var ut frå det dei visste då. No veit han betre, for han har vore på internett, seier Nora.

– Det er slitsamt. Og det er veldig trist, for ein vil jo at det skal stoppe. No har han lest nok på internett, han treng ikkje fleire teoriar.

Sitat

– Det gjeld først og fremst å prøve å assistere folk til å tenke annleis sjølv, heller enn å fortelje dei at dei tar feil. For det å fortelje nokon som er sterkttruande at dei tar feil, slår som regel nokså effektivt tilbake igjen.

Dei som trur på konspirasjonsteoriar vil forstå verda. Dei vil ha kontroll, tryggleik og sosial tilhøyrsle, men kan ende opp med å få det stikk motsette, seier forskaren.

– I oppfølginga ser vi at folk trur meir på konspirasjonsteoriane enn det dei gjorde til å begynne med, og dei har ikkje blitt tryggare. Alle dei tinga som var vanskeleg, har anten ikkje forandra seg eller blitt verre.

 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
minim skrev (1 time siden):

Jeg ser normalt ikke denne typen videoer, men tenkte jeg skulle gi denne en sjanse. Øverenget hadde utrolig mange gode poenger! 

Men har vi nå kommet dit at ikke denne typen videoer slettes eller henvises til konspirasjons tråden? Han toucher forøvrig dette emnet også som vi har sett i debatten her på forumet også at man skal ha «riktige meninger» :) 

Wolfgang Wee er i høyeste grad en seriøs podcast. Det er ikke noe konspirabbel. Og Øverenget er professor i filosofi.

Jeg hører veldig sjelden på podcaster, men Wee er en jeg av og til setter på.

Til å være en relativt ny og ukjent podcaster, har han en bemerkelsesverdig evne til å finne gode intervjuobjekter, og han er veldig flink til å fiske informasjon ut av de han har i studio. Så snakker de til de er ferdige, ikke til tiden er ute.

Tror han gjør mye research. Anbefaler å sjekke noen av hans tidlige podcaster. Der er mye interessant.

Endret av Fibonacci
  • Liker 5
Lenke til kommentar

FOSNAVÅG (Aftenposten)

Familien prøvde å overtale kvinnen til å ta vaksinen. Men hun sto på sitt.

Sitat

I noen små, religiøse miljøer rundt Fosnavåg har mange vært uvaksinerte. Da koronasmitten kom inn i et kristent husmøte, startet et eksplosivt utbrudd som spredte seg utover kommunegrensene. I løpet av noen få dager spredte koronaen seg fra menighet til menighet. Det ble en vekker for uvaksinerte. Men for noen var det for sent. Koronautbruddet endte med alvorlig sykdom og flere døde. Og en pastor som endret sitt syn på vaksine.

Sitat

 

Lederne i Sion-menigheten forteller at de alle er vaksinerte. De understreker at de aldri har øvd noe press overfor medlemmene om å avstå fra vaksinen.

– Temaet har selvsagt vært diskutert uformelt, men vi har vært opptatt av at vaksinespørsmålet ikke skulle skape splid i menigheten. Vi er et trosfellesskap, ikke et meningsfellesskap. Når det er sagt, så var vi overrasket over at så mange ikke var vaksinerte, sier de.

Det har ligget i underbevisstheten blant flere – en frykt for at utbruddet skulle splitte lokalsamfunnet: De vaksinerte mot de uvaksinerte.

 

Sitat

 

Forsøkte forgjeves å få avdøde til å ta vaksinen

Den største menigheten i Herøy – Den norske kirke – har ikke vært rammet av smitteutbruddet. Fungerende sogneprest Solfrid Leinebø Seljås har likevel vært tett på noen av dem som er blitt rammet av det.

– Mitt fokus i denne saken har vært de pårørende. Det er der vi som kirke kan gå inn, sier hun.

Fredag 7. januar forrettet hun under gravferden til den 62 år gamle kvinnen som døde av korona. Ifølge sognepresten kan det være en ekstra belastning for pårørende dersom en vaksinemotstander dør av korona.

Med tillatelse fra familien forteller sognepresten at familien forgjeves forsøkte å få henne til å ta vaksinen. I talen under gravferden ble dette fremhevet:

«Hun var kjent for å ha egne meninger, og flere i familien prøvde å overtale henne til å ta vaksinen. Til deres store fortvilelse sto hun på sitt. Da kunne de ikke gjøre noe annet enn å respektere hennes valg», sa sognepresten.

 

https://www.aftenposten.no/norge/i/eE0109/koronavekkelsen

  • Liker 2
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar

Det som er trist med slik naivitet er at det rammer mennesker som er sårbare eller disponert for å forsøke å ha menneskelig kontakt. Så er det bare i sammen med feil folk. Trosfrihet er fint at man har, men det finnes ingen sikkerhet i mot at man ikke blir rundlurt.

Endret av G
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Og hvordan går det med Nakstad? Intervjuet på Skype nederst i artikkelen.

Litt rar i stemmen fortsatt, sier han, men omtrent det eneste han merker. Nakstad minner om at man skal gå isolasjon i 6 dager fra man får symptomer eller har testet positivt. Er man feberfri siste døgn, kan man gå ut i samfunnet igjen.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/k61XJX/den-nye-omikronvarianten-veldig-rask-utvikling

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Fibonacci skrev (40 minutter siden):

Til å være en relativt ny og ukjent podcaster, har han en bemerkelsesverdig evne til å finne gode intervjuobjekter, og han er veldig flink til å fiske informasjon ut av de han har i studio. Så snakker de til de er ferdige, ikke til tiden er ute.

Litt OT, men Wolfgang Wee har vært på p3 og mp3 i mange år før podkasten, og er ganske så rutinert fra før podkasten. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nå må de snart avslutte dette tullet. Det har gått to år, og det er ingen grunn til å fortsette med restriksjoner lenger. Men de skal garantert vente et par uker til og se an utviklingen, slik de kommer til å gjøre igjen om to uker.

Er målet å ha et slags helse-utopia der det ikke er akseptabelt med press på helsevesenet, så hele befolkningen må ofre friheten for ensakssamfunnet?

Endret av Fibonacci
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Bekymret for småbarnsfamiliene: − Mer redd for karantene enn å bli syk

Sitat

Guri Melby (V) mener regjeringen må følge helsemyndighetenes karanteneråd. Hun mener dagens karanteneregler går hardt ut over småbarnsfamiliene.

Sitat

– Tenk tiåringen med corona som føler seg frisk, men må være hjemme i tre-fire uker på grunn av karanteneregler. Det er en stor inngripen i barns liv.

Ja, det er barna som smitter resten av befolkningen nå. Jeg har ikke vært forkjølet på to år, så da er det vel kanskje på tide 🙂 Spent på om alle blir smittet til slutt, og på hvilket tidspunkt slutt inntreffer.

Sitat

 

– Regjeringen har varslet at vi så snart det er praktisk mulig vil endre karantenereglene for husstandsmedlemmer. Å gjøre endringen før kommunene har nok tester på plass og et system for å sikre at innbyggerne får lett tilgang på tester, ville etter mitt syn være direkte uansvarlig, sier statssekretær Ole Henrik Bjørkholt.

Han legger til at Helsedirektoratet har gitt kommunene beskjed om at de må ha tilstrekkelig lagerkapasitet og et system for utdeling på plass midt i kommende uke.

– Med Melbys løsning ville vi kommet i en situasjon der man overlot til den enkelte å kjøpe tester, en kostnad det offentlige skal ta, sier statssekretæren.

 

 

Lenke til kommentar
Subara skrev (21 minutter siden):

Bekymret for småbarnsfamiliene: − Mer redd for karantene enn å bli syk

Ja, det er barna som smitter resten av befolkningen nå. Jeg har ikke vært forkjølet på to år, så da er det vel kanskje på tide 🙂 Spent på om alle blir smittet til slutt, og på hvilket tidspunkt slutt inntreffer.

Med dette tempoet er hele befolkningen smittet innen et halvt år.

Og bra er det. Håper det går raskere.

Edit: Og der gikk antallet innlagte ned med 6.

224 innlagte totalt i Norge med påvist covid. Dette er en parodi.

Endret av Fibonacci
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Fibonacci skrev (24 minutter siden):

Med dette tempoet er hele befolkningen smittet innen et halvt år.

Og bra er det. Håper det går raskere.

Bra er det (etterpå), men jeg er usikker på hvordan det skal løses med et slikt tempo. Det vil da bli så mange syke samtidig at sykefraværet vil nå nivåer vi aldri har vært i nærheten av. Det kan påvirke beredskap, infrastruktur, administrasjon og institusjoner som vi er avhengige av. De harde influensasesongene fører jo til nesten en million tapte årsverk, et tall som kanskje vil kunne blekne i forhold.

I en «post-tiltak» tilstand tror jeg vi som samfunn må se på hvilke implikasjoner et så vanvittig smittsomt virus har på oss, ikke på helsetjenestene spesifikt men på helheten. Synes det er veldig interessant.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Subara skrev (51 minutter siden):

Bekymret for småbarnsfamiliene: − Mer redd for karantene enn å bli syk

Og nok et resultat av Hdirs råd. I følge en artikkel i Aftenposten i dag gav FHI og HDir litt ulike råd til regjeringen den 13.januar ang testing og karantene, og regjeringen hørte på Hdir. Med det resultat at flere barn og unge blir sittende i karantene, samt at de blir sittende i karantene klart lengre. Enda et resultat av Hdirs totalt manglende evne til å tenkte forholdsmessighet i pandemireglene. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (11 minutter siden):

Bra er det (etterpå), men jeg er usikker på hvordan det skal løses med et slikt tempo. Det vil da bli så mange syke samtidig at sykefraværet vil nå nivåer vi aldri har vært i nærheten av. Det kan påvirke beredskap, infrastruktur, administrasjon og institusjoner som vi er avhengige av. De harde influensasesongene fører jo til nesten en million tapte årsverk, et tall som kanskje vil kunne blekne i forhold.

I en «post-tiltak» tilstand tror jeg vi som samfunn må se på hvilke implikasjoner et så vanvittig smittsomt virus har på oss, ikke på helsetjenestene spesifikt men på helheten. Synes det er veldig interessant.

En løsning på problemet kunne f.eks. være å la de som er friske få lov å jobbe i stedet for å være i isolasjon eller karantene.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Fibonacci skrev (1 time siden):

Det blir vel tøft en stund, men vi må bare pløye gjennom det om vi skal bli ferdig. Utsettelsesstrategien har nå være prøvd i to år. Nå må vi videre.

Nei, første halvår var preget av slå ned-strategien. Så kom et helt år med begrens fram til vaksinene redder oss-strategien. Så var det litt forvirring om hvilken strategi som gjaldt og man skulle over på. Og nå de siste par månedene har vi fått en slags brems inntil omikron redder oss-strategi, som er i ferd med å gå over til å bli en flat ut kurven-strategi, som så langt har vært ganske mislykket tiltak mot alle motstandere av den. Svært mange vil ha fullt frislipp nå og later ikke til å skjønne at en mangedobling av omikron-smitte også kan bli et problem for sykehusene. Bare på et langt høyere smittenivå enn med delta. Jeg spår at presset fra fullt frislipp-folka vil overbelaste sykehusene med en voldsom topp før etterpåklokskapen trer inn. Men den som lever får se.. (jeg kan selvsagt ta feil)

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...