Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

Kazuo skrev (2 timer siden):

Ikke alle har så ekstremt med tiltro til myndigheter og/eller big pharma som deg🙂

Kom gjerne med noe konstruktivt du også dersom du er uenig, i stedet for jalla personkommentarer som hverken har rot i virkeligheten eller er relevant til diskusjonen 🙂

Sitat

Jeg har aldri sett studier komme så fort som dette, virker mer som panikk enn noe annet. 

Det må jeg si jeg lar meg overraske litt av, ettersom du skrev i den andre covid-tråden at du analyserer hundretalls fase 1-studier årlig. 

Panikk tror jeg ikke det er, det er slik det vanligvis foregår. Prosessen i dette er jo slik at først gjennomfører produsenten kliniske studier, i dette tilfellet Pfizer-Biontech, på om en booster-dose etter to doser gir hensiktsmessig effekt og trygghet. Denne studien startet i slutten av juli med varighet til september. 

Studien innebar over 720.000 mottakere av tredje dose i Israel. Felles for alle disse mottakerne er at det var fem måneder eller lengre siden de mottok andre dose mRNA.

Deretter, med studien i hånd, søker produsent til legemiddel-myndighetene (f.eks EMA her i Europa) om godkjenning. Denne godkjenningen kom den første uka i oktober, etter at EMAs gjennomgang av dataene konkluderte med at det både har effekt, er hensiktsmessig og er trygt med en tredje dose slik også studien kom til. Dermed blir den godkjent ut fra hva som er funnet i studien, med den samme intervallen. Hvorfor EMA først la på en ekstra måned i godkjenningen vet jeg ikke, men det er litt forskjell på godkjente intervaller i f.eks. Storbritannia og USA.

Nå er vi ute i desember, to måneder etterpå og EMA har fått analysert data som de vurderer at understøtter at det ikke er noe mindre trygt med en kortere tidsintervall ned til tre måneder. Dette er jo spesielt ønskelig å få en mulighet til nå ettersom byrden av mye sykdom virkelig gjør seg gjeldende i Europa med belastning i helsetjenesten, og man ser en svært god effekt av booster-vaksinering når det gjelder å hindre alvorlig sykdom. 

Så blir det igjen opp til hvert enkelt lands helsemyndigheter om det er hensiktsmessig å forkorte intervallen, og regjeringer å ta en beslutning. Jeg vil tro at for Norges del så har ikke dette så stor betydning, da de fleste av oss her i landet likevel hadde mottatt andre dose for snart fem måneder siden eller mer slik at man kan gå i gang for fullt over nyttår uansett. De vil neppe heller forhaste seg i Norge inntil vi har mer informasjon om hvor godt tredjedosene fungerer mot et alvorlig forløp fra Omikron-varianten.

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Theo343 skrev (3 timer siden):

Erna Solberg flyttet ut? Hvorfor sier de da at det er greit for andre å oppholde seg i samme bolig?
Hun er jo ikke landets statsminister lenger.

Det er noen som reiser på hytta og tar karantenen der, avhengig av likviditetene.

Jeg gjetter på at ekteparet har flere eiendommer. Hytter med dagens standard blir som helårsbolig.

Lenke til kommentar
1 hour ago, Kazuo said:

😅

Må ikke glemme at det faktisk finnes mange mennesker der ute som mener oss vaksinert skal dø innen 3,5år , hvordan de klarer være så spesifikke på tidsrommet vi skal dø er jeg usikker på.

Selv glad jeg tok vaksinene så får jeg bare nyte de siste 3,5årene mine.

 

Hvor har du det ifra? Jeg har ikke sakt det, men du kan sikker finne noen som mener det, men vente på lese stoff om det fra deg,

Jeg sier alle medisiner har bivirkninger?

Lenke til kommentar

Et par ferske meningsmålinger.

Fersk VG-måling: Tre av fem mener tiltakene er passe strenge
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/k6exKL/fersk-vg-maaling-tre-av-fem-mener-tiltakene-er-passe-strenge

Sitat

Et flertall av nordmenn mener nivået på regjeringens nye coronatiltak er riktig. Det viser en fersk meningsmåling utført for VG.

1105509599_Screenshot2021-12-09at20_19_25.thumb.png.3c4bd6f91f5b2dbb3205646b3dca09d2.png

Spoiler

1721673831_Screenshot2021-12-09at20_19_56.thumb.png.33f36c54435bb472b8ffc46a5c5c97ec.png

 

Støtte fra folket
https://opinion.no/2021/12/stotte-fra-folket/

Sitat

Første måling etter at myndighetene gjeninnførte meteren, antallsbegrensninger og skjenkestopp midt i julebordsesongen, viser at folk flest gir myndighetene støtte.

Norsk koronamonitor fra Opinion har gjennom pandemien spurt nordmenn om de synes det er vanskelig å følge med på hvilke retningslinjer som gjelder, samt deres syn på koronatiltak.

I går mente kun 18 prosent at retningslinjene myndighetene har innført for å begrense koronasmitte er for strenge. Mer enn to av tre nordmenn (68 %) er uenig. Resten svarer verken eller. Andelen som synes at retningslinjene er for strenge falt med 2 prosentpoeng fra forrige uke.

Sitat

- Førsteinntrykket er at folk flest støtter opp om de tiltakene myndighetene nå innfører og ser behovet for dem, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

I går mente også 21 prosent at påkjenningen på det norske folk er blitt for stor til at myndighetenes tiltak for å begrense koronasmitte kan forsvares. Et flertall på 52 prosent er uenig. Resten svarer verken eller. Andelen som synes påkjenningen er for stor, er 2 prosentpoeng lavere enn i forrige uke.

Nora Clausen påpeker at dette er foreløpige tall basert på en endagsmåling med 851 spurte som pågikk både før og etter gårsdagens pressekonferanse.

Fire av ti nordmenn (37 %) synes det er vanskelig å vite om de til enhver tid følger retningslinjer som gjelder dem.

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Morromann skrev (12 timer siden):

Det der er et ugyldig argument. Mener du at befolkningen skal pålegges skyld for strukturelle problemer i en sektor vhvis de ikke aksepterer og godtar at den liberale rettsstaten settes til side på mer eller mindre permanent basis og en hel befolkning behandles som kriminelle for helt vanlige dagligdagse måter å leve på? Jeg godtar ikke slik argumentasjon. Jeg godtar den ikke under noen omstendighet og er en glødende og lkomproimisløs motstander av det de holder på med nå. De ødlegger samfunnet vårt og en hel generasjon som kommer etter oss. Hvos var denne pekefingeren mot befolkningen vinteren 2018? Hvorfor fikk ingen høre at de var kriminelle som ødela heløsevesenet fordi de levde normale og fullverdige liv?

 

Det ,livsfarlig er at politikerne nå har fått en sovepute for ikke å løfte en finger fordi de har fått en alt for stor del av befolkningen med på et ekstremt og livsfarlig manipulerende tankesett om at det er DE, altså velgerne og skattebetalerne som har skyld i å helsevesenets problemer kun ved å være mennesker og leve naturlige liv som mennesker og ikke dem selv og deres nyliberalistiske politikk. Slik kan de "vaske sine egne hender" og peke på befolkningen og oppfordre til tystermentalitet(som i Tromsø)og fordømmelse av medmenneskers livsførsel. Tidligere var det ALLTID politikerne som ble stilt til ansvar. Nå kan de beleilig skyve det fra seg og heller sette befolkningen opp mot hverandre. I mens blir de rike rikere, de fattige fattigere og middelaklassen krymper. Jeg ser jo med egne øyne hva som skjer. Dette er farlig og skremmende og jeg lurer av og til på om jeg bare har et merkelig mareritt. Hadde en levende sjel sagt dette til noen i februar 2020, at de først ville stenge ned samfunnet for et skremmende virus man fryktet hadde skyhøy dødelighet(noe som selvfølgelig er forståelig)for så nesten to år senere å videreføre deler av det samme med unnskyldninger om strukturelle problemer i helsevesenet; du vet helsekøene; hvordan ville folk reagert? De ville sett på vedkommende som en sprø konspirasjpnsteoretiker som ikke var ved sine fulle fem. Alle som forsvarer de dystopiske og avhumaniserende tvangstiltakene burde spørre seg selv hvordan deres februar 2020-versjon av dem selv ville reagert om noen hadde kommet opp til dem og sagt nettopp det der. 99% ville selvsagt svart at slik kan man ikke holde på i et samfunn som Norge; og andre ville sagt at dette høres ut som noe vil FRP-opplegg eller noe tøys fra en gærning i kommentarfeltet på Resett eller noe. Og likevel - her er vi. Folket godtar det. Folket godtar en destruktiv ramponering av økonomien og det sosiale limet i samfunnet - ikke på grunn av et virus vi er 90% fullvaksinert mot, men på grunn av strukturelle problemer i helsevesenet. Norge hadde planer mot en dødelig pandemi, disse ble skrotet og atpåtil nå, når vi nærmer oss 2022 sitter vi og aksepterer autoritære kinesisk-innspirerte lockdownregler for strukturelle problemer i en sektor. For det var fra Kina man tok inspirasjon til dette, ikke fra våre egne planer for pandemihåndtering som ikke en gang inneholdt kriminalisering av friske menneskers sosiale liv eller nedstenging av økonomien.

 

Og det er fordi som jeg sier; fordi dette totalitære tankesettet som vi importerte fra diktaturet Kina i mars 2020 ikke hadde satt seg fast i den norske folkesjelen. Problemer i helsevesenet var da, noe det fortsatt er, politikernes skyld. Bekymringer ble nevnt til pressen for de som gadd å lese det(de fleste i samfunnet som nå roper ettter mer tiltak tør vedde på ikke en gang gadd å engasjere seg den gangen), men de bekymringene var rasjonelle og inneholdt krav om å bedre sektoren og strakstiltak FOR HELSEVESENET, som avbyråkratisering og mindre skjemavelde, IKKE noe krav om å stenge ned samfunnet og behandle vanlige mennesker som kriminelle for helt alminnelige ting som å ha familie og venner på besøk, vise ansikter i offentligheten osv. Men det er fordi et slikt tankesett ikke eksisterte hos folk den gangen. Det var vel egentlig ikke et slikt tankesett helt 12.mars 2020, da var det snakk om viruset selv, og kun viruset, det var vel nærmere april man begynte å snakke om at man måtte avvente av hensyn til helsevesenets kapasistet og jo mindre farlig viruset heldigvis viste seg å være, jo mer ble dette snikende en "akseptert" tankemåte.

Kan denne lkivsfarlige tankegangen overføres til andre sektorter også? La oss ta politiet; politiet sliter med underbemanning og politikerskapt byråkrati? Løsningen: portforbud i de store byene etter mørkets frembrudd for å forhindre kriminalitet som politiet mangler ressurser til å håndtere, stenging av sosiale arenaer etter klokken 20, begrensninger på møter for å unngå masseslagsmål.

Trøbbel i brannvesenet? Innfør strømrasjonering. Skru av strømmen i boliger på nettene for å unngå brannet fra oppladede apparater. Forby folk å forlate boliger uten å skru av all strøm. Forby vedfyring eller innføre kraftige restriksjoner. 

Bare kreativiteten er der kan denne livsfarlige tankegangen overføres på alt. En sektor sliter - samfunnet må holdes som gisler på permanent basis. Angående det med portforbud; i en del land; ikke vestlige demokratier selvsagt(ENNÅ)har man faktisk portforbud etter et bestemt tidspunkt for alle med kriminalitet som begrunnelse.

Og slik slutter folk å klage og kjefte på politikerne, all vrede kan nå rettes mot den hardt prøvede skattebetaler og velger som ikke har vært "flink nok" i "dugnaden".

De fleste var sikre på at Norge snart skulle åpne opp igjen og at marerittet endelig var over. Hadde folk kunnet se fremtiden ville de stilt politikerne til veggs med dette spørsmålet og krevd løfter om "aldri mer". Og mange hadde sikkert tenkt om de kunne se i fremtiden "jammen overreagerer vi og handler i panikk" selv om det gjelder dem også. Det å leve i en fri rettstat hvor vi oppfører oss som mennesker og ikke som angivere og hvor man ikke er redd for å bli behandlet som en kriminell er grunnleggende for samfunnet.

Valget i 2025? Tja, med den samfunnsutviklingen vi har nå utelukker jeg ingenting lenger om hvor dystopisk jeg aner det kan ha blitt. I Australia snakker man om å nekte stemmerett til de som ikke "innordner" seg "the new normal". Vi er ikke Australia, vil mange si men jeg ser jo at det nesten ikke er noen som fordømmer Australia her på berget og mange atpåtil forsvarer det de holder på med og som bare blir enda mørkere og enda mer dystopisk for hver dag som går så at en fryktdrevet befolkning vil ønske seg australske tilstander også her ser jeg desverre ikke på som utenkelig. Om om 4 år er nok jeg "uvaksinert" i og med at det ikke er aktuelt for meg å ta flere doser enn de to jeg har tatt. Og går det den utviklingen som de i fullt alvor truer med i Australia er ikke jeg stemmebrettiget lenger i 2025.

Veldig mange gode momenter her!

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (57 minutter siden):

Kom gjerne med noe konstruktivt du også dersom du er uenig, i stedet for jalla personkommentarer som hverken har rot i virkeligheten eller er relevant til diskusjonen 🙂

Det må jeg si jeg lar meg overraske litt av, ettersom du skrev i den andre covid-tråden at du analyserer hundretalls fase 1-studier årlig. 

Panikk tror jeg ikke det er, det er slik det vanligvis foregår. Prosessen i dette er jo slik at først gjennomfører produsenten kliniske studier, i dette tilfellet Pfizer-Biontech, på om en booster-dose etter to doser gir hensiktsmessig effekt og trygghet. Denne studien startet i slutten av juli med varighet til september. 

.

Panikk med tanke på funksjon av vaksinen mot omicron sin evne til å smitte vaksinerte er ikke i nærheten godt nok studert, det er rett ut umulig gjøre så raskt.

Kan du ikke du heller forklare hvorfor unge friske mennesker skal ta en booster ? Når man vet t cellene vil gi beskyttelse mot alvorlig sykdom i ganske mange år.

At eldre og syke kan vurdere ta en slik booster er jo greit da immunforsvaret deres fungerer ikke som oss yngre som er friske.

Endret av Kazuo
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Kazuo skrev (39 minutter siden):

Panikk med tanke på funksjon av vaksinen mot omicron sin evne til å smitte vaksinerte er ikke i nærheten godt nok studert, det er rett ut umulig gjøre så raskt.

Kan du ikke du heller forklare hvorfor unge friske mennesker skal ta en booster ? Når man vet t cellene vil gi beskyttelse mot alvorlig sykdom i ganske mange år.

At eldre og syke kan vurdere ta en slik booster er jo greit da immunforsvaret deres fungerer ikke som oss yngre som er friske.

Beskyttelse mot smittespredning tror jeg ikke er så veldig viktig, det viktigste er god beskyttelse mot sykdom. Slik som med Delta-varianten. Så langt er det noen tegn til at en booster med dagens vaksine kan beskytte tilstrekkelig mot alvorlig forløp av Omicron også. Men dette vet man jo ikke særlig mye om enda.

Hvorvidt unge og friske trenger en booster-dose har jeg egentlig ikke så mye mening om, og ikke argumentert hverken for eller mot her? Men hvis jeg blir anbefalt det av de som kan mye mer om dette enn meg så vil jeg sannsynligvis takke ja til tilbud hvis/når den tid kommer :) 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
29 minutes ago, Evil-Duck said:

Der tikket det inn en lite hyggelig telefon fra smittesporings teamet i kommunen her om at en nærkontakt hadde testet positivt.. Så da blir det karantene og PCR test i morgen.. Jaja, det for gå som det går.

Lykke til, håper den er negativ da.

Lenke til kommentar
Per H skrev (3 minutter siden):

Wow, lille Norge fant på "test and trace"/"track and trace"? den må du lenger ut på landet med :D

 

Vel var vel Kina eller S Korea som fant det opp, men vi er gjennomførte metoden veldig kollektivt med Stat, skole, arbeidsgiver etc....

Og Tisk muliggjør til normal situasjon i samfunnet når det fungerer. Dvs man unngår portforbud.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (1 minutt siden):

Beskyttelse mot smittespredning tror jeg ikke er så veldig viktig, det viktigste er god beskyttelse mot sykdom. Slik som med Delta-varianten. Så langt er det noen tegn til at en booster med dagens vaksine kan beskytte tilstrekkelig mot alvorlig forløp av Omicron også. Men dette vet man jo ikke særlig mye om enda.

Hvorvidt unge og friske trenger en booster-dose har jeg egentlig ikke så mye mening om, og ikke argumentert hverken for eller mot her? Men hvis jeg blir anbefalt det av de som kan mye mer om dette enn meg så vil jeg sannsynligvis takke ja til tilbud hvis/når den tid kommer :) 

 

Virker som for meg at alle ting tyder på at 2 doser med vaksine gir full god beskyttelse mot alvorlig sykdom også fra Omicron varianten for gruppen jeg snakker om, hva man er bekymret for er at Omicron fører til smitte hos flere vaksinerte enn delta gjør.

Booster er tiltenkt hindre alvorlig sykdom hos folk som ikke får alvorlig sykdom, logikken er jo helt fraværende, de unge trenger ikke dette, fleste i Norge under 35 ble fullvaksinert ferdig sep/okt i år ennå blir de smittet i hopetall av delta. Og alt tyder på at både sykehusene og begravelsebyråene ikke treffer på mange om noen av dem.

Men inntil nå er det jo ikke noe som tyder på at de som er vaksinert blir alvorlig syke av Omicron, ref til hvorfor jeg mener det er paniske tilstander som vanlig rundt covid og at full gode studier på det ikke kan finnes fordi det er ikke gått nok tid ennå.

Hvor mange ganger må jeg påpeke at vitenskap krever kunnskap og tid her inne.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gouldfan skrev (4 timer siden):

Ille smart gammel norsk dame på Systembolaget i dag også...


Jeg reiste faktisk med Color Viking i dag, inn til Norge.
Nå reiser jeg kun ved akutt behov, ikke for å handle fläsk, men jeg hadde et viktig ærend som gjorde at jeg valgte å ta fergen fra Strömstad til Sandefjord.

Hadde selvfølgelig alt klart, registrert på EntryNorway, covidpass, hadde med antigen-tester, og forventet å bli testet ved ankomst.

I mange år før pandemien, så har det knapt skjedd at jeg ikke har blitt stoppet i Sandefjord for passkontroll, dette kom jo etter immigrasjonskrisen i Europa for en del år siden.

I dag var det ingen der. Ikke en toller, ikke en politibetjent, og i hvert fall ingen som tok tester, bare tut og kjør?

Det skal sies at det var kanskje maks 10 personer som reiste med fergen, så å isolere seg i en sofa langt vekk fra andre var null problem.

 

Endret av 0laf
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...